in

Screenshot Sunday #160

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Nou, ik had van alles in gedachten om te doen dit weekend, maar je raadt het nooit, daar is niets van gekomen. Ik vond het wel weer warm genoeg om lekker binnen te blijven, dus heb ik lekker op mijn gemak zitten gamen en wat voetbal erbij opgezet. Niet dat ik erg veel met voetbal heb, maar een EK of WK vind ik nog wel leuk om een beetje te volgen. Dat gaat mooi samen met wat Elden Ring.

Rainking

Pasgeleden had ik een demo gedownload die ik een keer wou uitproberen, wetende dat ik die game niet zo gauw zal kopen. Waarom? Het is een spel uit de Trails serie, waarvan ik wel vaker hoor dat je daarmee alle games in chronologische volgorde moet spelen om optimaal van het verhaal te kunnen genieten. Kudo’s voor Lavalera die die uitdaging is aangegaan. Ik heb alleen de Trails Of Cold Steel spellen liggen, waar ik ooit aan wil beginnen, maar er zijn er nog zoveel meer. Binnenkort komt The Legend Of Heroes: Trails Through Daybreak uit en ik was benieuwd hoe die speelde. Ik vond het niet verkeerd, maar ik kijk persoonlijk meer uit naar Ys X: Nordics. Mijn screenshots houden op op het punt waarvan ik dacht dat dat het einde van de demo zou zijn. Ik kon nog verder spelen, maar ik vond het wel goed zo.

Vriendelijke bediening…

Ik ken alleen Agnes Obel.

Wat een verwende generatie is het toch.

She’s not wrong, you know.

En de eerste prijs voor schattigste serveerster van het jaar gaat naar…

Als iemand zegt dat iets niet illegaal is, omdraaien en weglopen.

Sylvana zal het er wel weer mee oneens zijn.

Pleur die telefoons nou eens aan de kant!

Eh, wil ik het weten?

Geen idee waarom, maar ik heb opeens zin in kibbeling.

Valt mee dat-ie niet zo’n rode pet op heeft.

Zeg maar nee, dan krijg je er twee.

Zijn huissleutels bleken al die tijd toch op de gebruikelijke plek te liggen.

Wat? Zestien? Beter maar niet om haar OnlyFans vragen, dan…

Soms heb je even zin in een gouwe ouwe. Vorig jaar had ik de Blizzard Arcade Collection gekocht, met daarop een paar klassiekers, waaronder The Lost Vikings. Mijn eerste aanraking met deze game blijft altijd wel apart. Dat was op de dag van de begrafenis van een oom bij mijn neef op z’n kamer. Ik had nooit gedacht dat ik die dag een game zou leren kennen die me de rest van mijn leven bij zou blijven. Jaren later heb ik ‘m voor de Super Nintendo gekocht, evenals het vervolg. Op deze collectie kun je kiezen uit drie versies. Die van de Super Nintendo, die van de Mega Drive en een soort hybride versie. In dit geval ben ik gewoon gegaan voor de game waar ik bekend mee was. Altijd leuk.

Mocht je het niet kennen, The Lost Vikings is een puzzelspel waarin je de unieke vaardigheden van de drie vikingen moet gebruiken om het einde van de levels te bereiken. Erik The Swift kan rennen en springen. Al rennend kan hij ook breekbare muren slopen. Baleog The Fierce kan met zijn zwaard en pijl en boog vijanden verslaan en de pijl en boog zelfs gebruiken om schakelaars op afstand over te halen. Olaf The Stout heeft een schild, waar de vikingen achter kunnen schuilen. Hij kan het ook boven zich houden. Daardoor kan Erik op hogere plekken komen als het nodig is en Olaf kan zijn schild in die stand zelfs parachute gebruiken. Niet de moeilijkste puzzelgame ter wereld, maar er zijn best wat levels en om de paar kom je in een andere wereld terecht. Ik vind het er ook hartstikke leuk uitzien, dus voor mij zijn alle ingrediënten aanwezig. Als je ooit World Of Warcraft hebt gespeeld, dan ben je de vikingen misschien wel eens tegen gekomen in de dungeon Uldaman, al zijn ze daar geen vikingen, maar dwergen.

De intro video laat je zien hoe de game werkt.

Blijkbaar zijn ze al jaren onder ons.

Het ziet er toch best schoon uit.

De banter aan het eind van de levels is ook best grappig.

Het deuntje van Doctor Who past hier ook perfect bij.

Here it comes!

Stand back, I got this.

Nu is het een vlammende viking.

And then there were two.

Wasseggie!?

Tegenwoordig word je doodgegooid met remakes en remasters. Daar kon er dus makkelijk nog eentje bij. Onlangs werd namelijk een vernieuwde versie van een cult klassieker van de zesde console generatie aangekondigd, Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition. Ik had er in eerste instantie geen interesse in. Maar ja, ik heb het er niet voor niets over, dus ik zal ‘m wel aangeschaft hebben, zeker? Yup, toen ik de prijs van twintig euro zag, vond ik het dat wel waard. Bij de opties van de game zag ik dat je nu ook voor moderne controls kan kiezen. Daar was ik eerlijk gezegd wel blij mee, want ik vind de besturing nu wel wat soepeler. Sowieso was het weer leuk om dit spel te spelen. Herinneringen naar vroeger kwamen meteen weer terug. Ik begreep dat er een extra missie of quest is toegevoegd die zou moeten linken aan het ooit uit te komen vervolg/prequel, dus dan hebben we wat om naar uit te kijken over een jaar of vijftig, wanneer die game ooit eens uit development hell komt.

Zolang ze die poorten niet open doen is er niets aan de hand.

Even lekker zen.

Hoe ademen die dingen?

Binnenvallen? Best, maar dan wel de taal leren.

Benieuwd hoe mijn toekomst eruit ziet.

Wat een pork, eh, hork.

Als dit bericht maar niet binnen vijf seconden ontploft.

En dan dacht je dat de gokwereld erg was.

Mooi moment om de barbecue aan te zetten.

Whoops, volgens mij zijn we in Outland beland.

En als je nu bestelt, krijg je een tweede exemplaar gratis.

Water everywhere!

Miauwkes!

Ik kan me nog herinneren dat Jade er eerder zo uit zou zien.

velocityx

Zo af en toe komen er spellen voorbij waar je nog nooit van had gehoord. Zo ook nu.

Do Not Feed the Monkeys 2099 voor PC. Leuk tijdverdrijf.”

Ik heb een trailer van de game bekeken. Die was wel grappig, maar maakte het niet echt duidelijker voor me. Daarna maar een stukje van een Let’s Play opgezet en als ik het goed begrijp is het een soort detective game waar je dingen moet oplossen door van alles in de gaten te houden op je monitor. Als ik ernaast zit, dan moet je me maar corrigeren.

De AIVD kijkt met u mee.

Zou die gekke Baudet dan toch gelijk hebben?

Lavalera

We zagen Shin Megami Tensei V: Vengeance vorige week al en gelukkig gaan we nu gewoon verder.

“In deze game wordt Tokyo bedreigd door een invasie van demonen. Het is aan jou met je demonen krachten die je hebt gekregen om samen met de organisatie Bethel Japan de demonen te verslaan. Dit doe je vooral in de demonen wereld zelf. Vanuit het hoofdkantoor van Bethel Japan ga je naar de verschillende zones in de demonen wereld om quests uit te voeren. Zo moet je studenten redden of bijvoorbeeld demonen verslaan. Het verhaal past zich aan de keuzes die je maakt aan. Dus het verhaal kan anders zijn als je mensen redt of juist niet. Verder ben je altijd op zoek naar nieuwe demonen om weer samen te kunnen voegen tot sterkere die je in combat kan gebruiken. Alweer een sterke jrpg in 2024 wat we toch wel het jaar van de Japanse games mogen noemen. Bijna alle toppers komen uit Japan dit jaar.”

Dat het verhaal zich aanpast klinkt wel tof. Deze ga ik zeker een keer een kans geven.

Dat is nog eens een killer body.

Dit schreeuwt gewoon police brutality.

Een genderswapped mecha Two-Face, je zou het zomaar tegen kunnen komen op Comic Con.

Eh, omdraaien en geen vragen stellen.

Dat wordt overstappen naar een concurrent van l’Oreal.

Nou, die zien we voorlopig niet meer.

Ik zie even niet wat Sweet Tooth hiermee te maken heeft.

Doshin, is that you?

Valkyrie Elysium heb ik zelf ook gespeeld. Niet volledig, maar zijn ervaringen met het spel klinken in ieder geval bekend.

“Toen ik rond de release de demo van deze game speelde werd ik niet direct weg geblazen. Ik besloot om de game maar een keer in een sale te kopen. De art stijl vind ik op zich redelijk gedaan alleen de gameplay laat nog wel eens wat te wensen over. Mooi voorbeeldje komt bij een deur, voor deze deur heb je een sleutel nodig. Je rijkt naar rechts en je ziet een kistje 2 meter naast de deur waar de sleutel in zit. En tot nu toe is dat bij veruit de meeste sleutels zo. Geen lange zoektocht of monsters verslaan, nee altijd dichtbij in een kistje. Kan je in mijn optiek net zo goed de sleutels weg laten. De combat is nog wel interessant genoeg. Je kan magic spells casten en hulpjes oproepen die goed werken tegen bepaalde monsters en hun element. Je kan zoals het hoort bij een rpg je spells en wapens vervolgens upgraden. Het spel is niet van hoogstaande kwaliteit, maar omdat het niet al te lang is en de combat wel leuk genoeg is, is de game nog wel net leuk genoeg uit te spelen.”

Dat met die sleutels lijkt zo net een truukje om de game net wat langer te laten duren dan het eigenlijk is. Niet de beste game design, nee.

De art stijl is een beetje apart. Soortvan cel shaded, maar toch ook niet. Ofzoiets.

Wat jij nodig hebt is Donald Blake.

Ik heb me vuurvliegjes altijd anders voorgesteld.

Zoals bij een zeker sprite child.

Dat moet lastig zijn als alle koppen een andere kant op willen.

Asking the real questions.

Ik ben een fan de MCU en de Discworld reeks. Ik snap de aantrekkingskracht van de volgende game dan ook wel.

“Zo af en toe heb ik zin om een spel op te starten van mijn favoriete game studio RGG. Dit keer geen Like a Dragon game maar de spinoff Judgment. In dit spel speel je als Takayuki Yagami. Een advocaat die detective is geworden door een verkeerd gelopen case. In dit spel is het de bedoeling dat je een moord oplost. Dit doe je door de juiste vragen te stellen aan getuigen, mensen te achtervolgen en de crime scene te onderzoeken. Tevens volg je soms verdachten waarbij je niet gespot mag worden. Het spel is daardoor iets anders dan de Like a Dragon spellen. Het spel speelt zich wel af in Kamurocho waar ook de meeste andere spellen zich afspelen en net zoals in die spellen kan je veel mini spellen doen. Drone races en soort vr bordspel behoren hier tot de mogelijkheden. Enige minispel dat jammerlijk mist is Karaoke, maar daarvoor kunnen we altijd weer een Like a Dragon game opstarten.”

Ik wist dat het zich in dezelfde wereld afspeelde, maar ik had geen idee in hoeverre de gameplay anders was. Dit klinkt wel interessant, zeker aangezien L.A. Noire nooit een vervolg heeft gekregen. Misschien eens een keertje proberen.

Dat werkt bij mij altijd averechts.

Ok, en het probleem is…?

This is fine.

Hij kwam net terug van een Aiden Pearce cosplay wedstrijd.

And that’s all the information we need.

Welke SEGA game zou het zijn?

Ook nu zijn de Turbo Man poppen mateloos populair.

Dat was ‘m voor nummer 160. Er waren weer lekker wat verschillende soorten spellen te zien. Voor volgende week heb ik zelf een spel in gedachten van een genre dat ik normaal gesproken nooit speel. Tot dan!

Wist je dat…?

Beyond Good & Evil eerst Between Good & Evil moest gaan heten?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

WRC 2023

We nemen afscheid van Inside.Gamer