in

Screenshot Sunday #17

Welkom terug bij weer een nieuwe Screenshot Sunday! In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Al hoewel ik zelf Ratchet & Clank: Rift Apart al lang heb uitgespeeld, heb ik nog wel wat foto’s over. Deze zal ik deze week vanuit mijn kant delen gezien ik weinig tijd heb gehad om screenshots te maken van andere games. Ik kwam er achter dat Rift Apart hele coole filters heeft die de game een retro/8-bit look geven. In een screenshot had ik drie verschillende filters geprobeerd die ik hieronder zal delen! Allereerst een retro-film filter:

Niet al te spannend. Wat wel erg gaaf is, is de retrofilter. Deze maakt alles eigenlijk heel pixelated. Maar de photomode geeft een slider van de intensiteit van de filter. Hierdoor begon ik een soort sweetspot te zoeken tussen scherp en pixelated. Ik probeerde een beetje een Octopath Traveler-look te krijgen.

Tot slot heb ik ook de Pixel-filter geprobeerd. Deze komt minder goed uit de verf in andere momenten in de game. Maar in dit shot vond ik hem stiekem wel cool. Hoewel er weinig te zien valt, nu je referentie hebt van de bovenstaande screenshots weet je in ieder geval ongeveer wat je kan zien. Met een beetje fantasie lijkt het wel op een duistere eindbaas die 1 oog heeft. Afijn, ik dwaal af.

Normaal gesproken plaats ik niet drie keer dezelfde foto met een ander filter. Maar ik wilde graag laten zien dat de photomode van R&C behoorlijk uitgebreid is. Niet alleen speciale filters, ook kan je eigen lichtbronnen instellen, poseren en nog veel meer.

Gelukkig wordt de variatie deze week wel aangevuld door de leden. Zoals altijd hebben we weer verse screenshots in de reacties. Maar dit keer hebben we ook voor het eerst twee inzendingen vanuit de Google Form! Het was dus niet alleen een verassing voor mij om ze te zien, maar nu ook voor de mensen op de site. Laten we beginnen met de eerste. Ik had nog geen optionele vraag voor een username in het formulier (nu wel), dus ik weet de uploaders username niet. Hij/zij stuurde wel deze mooie screenshot van The Witcher 3 in. Ik krijg spontaan zin in de next-gen versie!

De tweede uploader zat lekker Valhalla te spelen. Als ik zo naar de omgeving kijk, speelt hij vermoedelijk de Wrath of the Druids-DLC. Een mooie foto! Wat ook mooi is, is Ierland in de DLC, al had ik wel een Valhalla burn-out bij de tijd dat die uitkwam. Toen ik hem probeerde merkte ik dat het meer van hetzelfde was in plaats van een nieuwe draai aan een bestaande game geven. Hierdoor was ik er snel weer klaar mee. Hoe dan ook zag Ierland er prachtig uit in mijn paar uren met de uitbreiding.

Natuurlijk was Erik07 vorige week ook van de partij. Hoewel hij net als ik niet echt nieuwe screenshots had, wist hij er wel een uit den ouden doosch te vissen. Iets wat ik ook soms doe. We hebben altijd wel ergens screenshots liggen. Deze screenshot komt ook uit Valhalla en is gemaakt net na een brute finisher. Je kan zeggen wat je wilt over de combat in Valhalla, maar de finishers zijn erg bruut soms!

Variatiekoning Gourami zat vorig weekend te drummen op zijn Switch. Lees je dat goed? Yup. Hij speelde de ritmegame (en dan ga ik weer even naar zijn reactie om het te kopiëren, moment)……. Taiko no Tatsujin Drum ‘n’ Fun! Ik ben beter bekend met de gameplay dan de titel. Het is ritme game met in principe twee ‘noten’ of drums. Een rode en een blauwe. Hoewel je dit op een fysieke drum kan spelen, speelde Gourami het zonder, en dat werkt prima!

Tot slot hebben we een screenshot van SamuraiPizzaCat. Hij stuurde vorige week een foto van zijn Game & Watch. Daarop speelde hij Micro Mages. Micro Mages is een homebrew NES-game. Gezien SPC het op een Game & Watch speelt vermoed ik dat hij heeft lopen spelen met de hardware! Vorige maand plaatste hij nog een artikel met verschillende homebrew NES-games.

En dat waren alle screenshots van deze week! Zoals altijd bedankt voor het meedoen en insturen van foto’s. Altijd leuk om vastgelegde momenten van andere spelers te zien, of hun artistieke kant als ze veel moeite stoppen in een screenshot. Uiteindelijk krijg je soms ook leuke ideeën voorgeschoteld. Na het zien van Rainkings A Plague’s Tale: Innocence-screenshot kreeg ik wel zin in die game. Hoe dan ook: tot volgende week en een fijne zondag nog.

Ook screenshots sturen? Plaats ze in de reacties hieronder of upload ze via deze Google Form.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Toch maar een keer Taiko no Tatsujin op de kop tikken!

Rainking
2 jaren geleden

Daar zitten weer mooie screenshots tussen. Die Valhalla finisher van Erik07 is wel erg mooi getimed. En de keuze is reuze bij de Rift Apart filters, zo te zien.

Het leek me wel geinig om af en toe met wat minder bekende titels te komen. Daarom dacht ik deze keer aan een screenshot van Spirit Of The North. Dit is een redelijk relaxed spel met lekkere rustige muziek, waarin je omgevingspuzzels moet oplossen om verder te komen.

comment image

Het weekend dat mijn PS5 binnen kwam heb ik er ook een video van gemaakt, voor het geval mensen die in het spel geïnteresseerd zijn, het in actie willen zien.

https://www.youtube.com/watch?v=28YDbg_ZGPU

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Tof! Ik hou van dit soort games.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Helaas doe ik deze week even niet mee. Volgende week ben ik wel weer van de partij 🙂
Ik heb trouwens Rift Apart ook gespeeld en man, wat een prachtige game! Net een pixar film.

Mistory
Mistory
2 jaren geleden

Even een domme vraag, maar hoe deel je een afbeelding op deze site? Ik voel me zeer oud, maar heb geen idee hoe dit moet hier.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mistory

Er bestaan geen domme vragen 😉

Zie bovenaan de post, daar kun je ze via Google Forms uploaden en LeegBlikjeWater post hem dan in de volgende Screenshot Sunday.

Een andere manier is door naar bijvoorbeeld http://www.postimg.cc te gaan en je afbeeldingen daar te uploaden. De link die je dan krijgt kun je in je reactie plakken.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mistory

Rechtsonder in je tekstvak waar je in tikt zit een foto upload functie

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mistory

Ik link ze vanuit Imgur. Dat is zo’n site waar je een account op maakt en daar foto’s naartoe kan uploaden. Ik heb een post gemaakt waar ik de screenshots die ik hier wil plaatsen in zet.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ah, ik dacht al, waar zit dat dan rechts onderin? Ik gebruik nooit de mobiele versie

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Naast Monster Hunter Stories 2 waar ik dus gewoon vergeten was ook maar 1 screen te maken heb ik met en tegen de vrouw dit weekend ook Olympic Games Tokyo 2020 gespeeld. Hier had ik wel een filmpje van gemaakt en gelukkig kon ik daar weer een screenshot van maken.

Hierdoor kan ik deze zondag dan toch nog een bijdrage leveren aan dit topic.

Ik was tegen de vrouw aan het zwemmen. En gelukkig heb heb ik mijn Z diploma ooit een keer behaald haha (z van zinken) en daar ben ik beter in dan een potje virtueel zwemmen lol.

[imgcomment image[/img]

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ik speel de game op de Switch, omdat we vaak buiten zitten is dit systeem ideaal voor ons en dus hebben we ook de meeste party en multiplayer games op dit systeem. Ik heb een Switch en de vrouw een Switch Lite. Zomers zijn wij ook meer handheld gamer.

coola
2 jaren geleden

Ben de afgelopen tijd bezig geweest met Final Fantasy VII Remake Intergrade. Die gfx zijn zo goddelijk
comment image

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

En ik heb dragon Ball Z Kakarot ook weer opgepakt ( en uitgespeeld) blijft heerlijk om over het water te vliegen
comment image

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

En ook AC Valhalla: Wrath of the Druids heb ik langzaam aan weer opgepakt. Die hoofden van die Ieren zitten niet echt vast

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Deze is geweldig!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
coola
2 jaren geleden

Ben de afgelopen tijd bezig geweest met Final Fantasy VII Remake Intergrade. Die gfx zijn zo goddelijk
comment image

En ik heb dragon Ball Z Kakarot ook weer opgepakt ( en uitgespeeld) blijft heerlijk om over het water te vliegen
comment image

En ook AC Valhalla: Wrath of the Druids heb ik langzaam aan weer opgepakt. Die hoofden van die Ieren zitten niet echt vast

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door coola

Q&A: Wat vinden we van de Switch OLED?

Mogge! – Witcher-nieuws en PS4-cryptofarm opgerold