in

Screenshot Sunday #18

Welkom terug bij weer een nieuwe, tjokvolle Screenshot Sunday! In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

[Belangrijk] Ik ga komende week een weekendje weg! Even een korte vakantie. Daarom zal er voor een keer even geen Screenshot Sunday komen. Blijf vooral sturen! Ik zal ze meenemen naar de zondag erop!

Dit weekend heb ik A Plague Tale: Innocence een kans gegeven. Nadat Rainking er een foto van stuurde in Screenshot Sunday #16 was ik verkocht. Toegegeven: ik had geen flauw idee waar de game over ging, maar ik vond het erg mooi uit zien. En dat bleek bij het opstarten van deze gratis PS Plus game voor PS5. Aan de graphics zal het zeker niet liggen bij deze game. Dit is zo’n beetje de eerste scene waar je de controle krijgt.

Hoewel ik nog niet ver ben, is het duidelijk dat A Plague Tale: Innocence een stealth game is. Je zult altijd (of in ieder geval tot nu toe) naast je kleine broertje moeten blijven, al kan je hem wel commanderen om te wachten op een plek. Samen moet je wachters en andere vijanden zien te ontwijken. Echt combat is er niet, al heb je wel verschillende tools om ze af te leiden. Ook zijn er verschillende puzzels en moet je de rattenplaag zien te ontwijken. Een erg boeiende game die net weer een tikje anders is dan je gemiddelde game. Een grote bonus dat de game er ook nog eens heel goed uit ziet.

Om de sfeer even compleet te veranderen heb ik nog een geinige screenshot van Saints Row: The Third. Tijdens een missie moest ik een container met prostituees redden. Tijdens de ontsnapping vloog de deur open en viel er een bijna uit de container. Het zag er wel komisch uit en typisch Saints Row. Ik vind het een heerlijke game die erg zelfbewust is met de humor. Deel 4 vond ik wel iets minder omdat je in een simulatie zat.

Over Rainking gesproken. Deze week stuurde hij een screenshot van een game genaamd Spirit of the North. “Dit is een redelijk relaxed spel met lekkere rustige muziek, waarin je omgevingspuzzels moet oplossen om verder te komen.” Dit klinkt als muziek in mijn oren. Wederom brengt Rainking mij weer op goede ideeën 😉 De omgeving doet me stiekem denken aan Death Stranding. Een klein beetje dan. Het ziet er hoe dan ook mooi uit.

Gourami was lekker aan het zwemmen in Olympic Games Tokyo 2020. Hij stond tijdens deze screenshot helaas 7e. Waarschijnlijk omdat hij niet het Sonic-pak droeg! “Ik was tegen de vrouw aan het zwemmen. En gelukkig heb heb ik mijn Z diploma ooit een keer behaald (z van zinken) en daar ben ik beter in dan een potje virtueel zwemmen.” Nou door al dat stilzitten tijdens de lockdown heb ik ook wel een diploma Z verdient.

Coola kwam met maar liefst drie screenshots deze week. Zo speelde hij Final Fantasy VII Remake Intergrade. Hij noemt de graphics goddelijk en ik moest inderdaad twee keer kijken of het nou een game of gewoon een foto of render was. En van goede graphics lopen we allemaal wel warm, al helemaal als het katten zijn.

Ook heeft hij Dragonball Z Kakarot weer opgepakt én uitgespeeld. De laatste keer dat ik een Dragonball Z game speelde was op de PlayStation 1! Ik heb wel vaak gameplay gezien van de huidige games en die zien er wel heerlijk uit. Helaas zijn fighters niet echt mijn ding, maar de stijl die de games tegenwoordig hebben zijn echt tof. Vooral FighterZ!

Tot slot volgt Coola de Valhalla-onthoofding-screenshot van Erik op met deze goed getimede screenshot. Het bloed spat er vanaf. Coola was weer verder gegaan met de Wrath of the Druids-uitbreiding. Als je goed kijkt naar het hoofd was het geen prettige ervaring.

Vanuit de google form hebben we ook nog twee screenshots van Gameshoots! Ondertussen kan je namelijk ook je username invullen zodat ik de credits kan geven! Helaas had de form nog niet een optie om de screenshots eventueel toe te lichten. Dat kan vanaf nu ook. Maar deze game is niet moeilijk te raden. Allereerst hebben we namelijk een leuke foto van een leuke hond die vermoedelijk in Far Cry 5 zit.

Maar vooral de tweede screenshot bevestigt deze vermoedens. De omgeving en de boerderij zijn overduidelijk uit Far Cry 5. Een hele mooie foto met ook een spannende sfeer. Je ziet namelijk twee dudes door het weiland lopen. De foto heeft eigenlijk ook een… nouja… grappige sfeer door de koeien die het erg gezellig hebben!

En dat ware alle mooie, grappige, variërende screenshots van deze week. Bedankt voor het delen allemaal. Zoals eerder verteld kan je nu via de google form ook een toelichting geven op je screenshots als je dat wil. Ook kan je in de reacties (in ieder geval op mobiel) foto uploaden rechts onderin het commentvakje. Of zoals bijvoorbeeld Erik het doet. Die uploadt het naar https://postimages.org/ en plakt de link die hij krijgt in zijn comment.

Volgend weekend dus even geen Screenshot Sunday. We hebben nu in ieder geval wel twee weken de tijd om mooie screenshots te maken. Tot over twee weken!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Ik ben dit weekend bezig met Legend of Zelda Skyward Sword HD en Monster Hunter Stories 2 van laatst genoemde dan ook een paar screenshots. Kon niet echt een keuze maken tussen deze 3 screenhots van de 7 die ik had gemaakt.

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

Is dat stealth in A Plague Tale: Innocence erg lastig. Lijkt me een hele leuke game maar ben slecht in stealth elementen.

En als laatste wens ik je uiteraard een fijne vakantie toe.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Gourami
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Gourami

Ik ben zelf ook niet supergoed in stealth, maar voorlopig vind ik het goed te doen. Ik heb ‘m nog niet uitgespeeld, maar ik kom volgens mij wel in de buurt van het einde. Voorlopig heb ik nog maar twee stukjes gehad die ik een paar keer moest proberen. Het wordt ook afgewisseld met puzzelsecties waarin je voorbij groepen ratten moet proberen te komen. Er zit wel wat combat in, maar dat is relatief gezien erg weinig.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Daar is tie!

5A7217D4-85B3-49C6-9E58-09D6093255CB.jpeg
Rainking
1 jaar geleden

Op de valreep (hopelijk nog op tijd) nog een screenshot mijner zijde. In dit geval van het spel The Pathless. Toen het werd aangekondigd, vond ik het er erg gaaf en mooi uitzien. Het precieze verhaal is me nog niet helemaal duidelijk, maar voorlopig lijkt het de bedoeling dat je op een zwevend eiland moet zien te komen door puzzels in de omgeving op te lossen. Je bent een soort hunter die met pijl en boog op bepaalde artefacts moet schieten, waardoor je kan blijven rennen. De art stijl van dit spel vind ik echt prachtig. De omgeving is niet supergedetailleerd, maar maakt wel heel mooi gebruik van kleuren. Het ziet er bijna uit als een wat minimalistischere tekenfilm. Ook heb je zo’n investigation mode, zoals in bijvoorbeeld Batman: Arkham Asylum en Shadow Of The Tomb Raider. In deze mode vervormt het beeld een beetje en komt het geheel over alsof het kleurenpalet inverted is. De screenshot is dan ook van deze mode.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Op deze screenshot zie je meer hoe het spel er normaal uitziet. Ik heb hier ook maar meteen mijn wallpaper voor de komende tijd van gemaakt.

comment image

Q&A: Wat vinden we van de Steam Deck?

Mogge! – Steam Deck en Fifa-farm