in

Screenshot Sunday #19

Na een weekendje overgeslagen te hebben zijn we deze week weer als vanouds terug om leuke kiekjes met elkaar te delen. In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Na even niet meer weten welke game ik wilde spelen ging ik maar kijken wat Sony in de aanbieding had in de PlayStation Store. De game die ik heb gehaald is Red Dead Redemption 2. En wel voor de derde keer. Ik had deze ooit bij lancering op PS4 gehaald, maar ik heb de game toen amper gespeeld. De console heb ik samen met alle spellen de deur uitgedaan. Toen kocht ik hem opnieuw op PC om er dit keer wel goed in te duiken, dit was drie weken voor de release van de PS5. Sindsdien “zat ik er niet meer in”. Mijn laptop loopt niet lekker meer dus het was een gevalletje ‘why not’.

Zoals iedereen wel weet die deze game heeft gezien of gespeeld: het ziet er bizar goed uit. Ik kijk constant mijn ogen uit waar ik ook ben. Het is prestatie van Rockstar dat ze zo’n game hebben weten te maken op last-gen. De game draaide daarop weliswaar “aardig” maar dat ging beter dan met Cyberpunk. Ik betrap mezelf dan ook op screenshots maken van de meest simpele dingen of uitzichten. Letterlijk elke hoek in de game ziet er mooi, realistisch en goed belicht uit. Vooral in de ochtend wanneer de zon net opkomt en er dauw optreedt weet de belichting echt zijn ‘shine’ te pakken.

Ook in de meer bewoonde wereld weet de game erg sfeervol over te komen. De grote stad Saint Denis is erg indrukwekkend in de avond door de straatlantaarns die middels volumetric lighting een sfeervolle maar ook realistische weergave geven. Ook in deze pokkerruimte zie je dat zelfde “volle/vullende” licht naar voren komen. Red Dead Redemption 2 is traag, omdat het realistisch wilt zijn. De eerste keer had ik daar geen trek in, de tweede en derde keer wel. Een game met de meeste aandacht voor detail ooit. Een ding is zeker, ik ga de komende tijd nog veel plezier hebben van deze game.

Maar waar heeft de rest van genoten de afgelopen tijd? Gourami heeft naast Skyward Sword flink Monster Hunter Stories 2 zitten spelen. Daarmee deelde hij een drietal screenshots van de game van een paar cutscenes. Ik moet zeggen: de ietwat speelse/anime stijl van deze Monster Hunter spreekt mij iets meer aan dan de andere delen. Je kan duidelijk aan onderstaande screenshot zien dat die kat in ieder geval een geinig personage is.

Ik zelf ben, zoals met meerdere franchises, een behoorlijke Monster Hunter-leek. Ik heb precies 0 games in de franchise gespeeld. Wel als ik even geen game weet om te spelen en ik weer tussen de PS Plus Collection kijk, zit Monster Hunter World me wel aan te staren. De cutscenes zien er in ieder geval goed uit uit en het lijkt erop dat het een interessant verhaal vertelt.

Tot slot heeft Gourami nog een halve actiefoto weten te maken wat vermoedelijk binnen een cutscene was. Ik denk niet dat de game een photomode heeft. Misschien is de gameplay gewoon minder mooi om vast te leggen dan de cutscenes. Gelukkig maakt dat niks uit want ook deze leuke draak(?) wekt nog meer mijn interesse om me iets meer te gaan verdiepen in de game (en franchise).

SamuraiPizzaCat had zijn platinum trofee naar binnen gehengeld in Ratchet & Clank: Rift Apart. Als trophy hunter in spe moet ik zeggen dat dit waarschijnlijk de makkelijkste ooit was. Sterker nog: het stelde me enigzins teleur. R&C 2016 had nog wat trophies waar je moeite voor moest doen. Zo moest je de game uitspelen en alle wapens op max level krijgen (omega). Het forceerde je niet alleen om NG+ te beginnen, maar ook uit te spelen. En ergens haalde je daar best plezier uit omdat je nog steeds wapens aan het levelen was. De korte duur van Rift Apart had dergelijke trophies goed gedaan. De rest van de trophy list was nagenoeg hetzelfde met de 2016-game. Het lijkt haast alsof Insomniac alleen de moeilijke trophies eruit heeft gehaald. Erg jammer. Hoe dan ook alsnog een heuze prestatie waar lang niet iedereen voor gaat zitten!

Rainking speelde The Pathless. Je weet wel, die vloeiend spelende game voor PS5. Hij stuurde twee screenshots in van deze game, waarvan 1 iets beter in beeld gebracht was. Daarbij gaf hij ook een leuke beschrijving en mening over de game. “Voorlopig lijkt het de bedoeling dat je op een zwevend eiland moet zien te komen door puzzels in de omgeving op te lossen. Je bent een soort hunter die met pijl en boog op bepaalde artefacts moet schieten, waardoor je kan blijven rennen. De art stijl van dit spel vind ik echt prachtig. De omgeving is niet supergedetailleerd, maar maakt wel heel mooi gebruik van kleuren. Het ziet er bijna uit als een wat minimalistischere tekenfilm.

Vanuit de Google Form stuurde Igra96NL een mooie screenshot van The Witcher 3 in het nieuwe gebied van de Blood & Wine DLC. “Op weg naar een quest kwam ik langs dit gebouw. De meeste gebouwen in Beauclair hebben opvallende felle kleuren, maar dit gebouw viel me alsnog op. Waarschijnlijk omdat het mooi egaal van kleur is.” Ik heb de DLC zelf nooit gespeeld maar die wordt door velen als een van de beste DLC’s in een game ooit beschouwd. Het ziet er ook stukken kleurijker uit dan de base game!

Ook Gameshoot had twee plaatjes van F1 2020 en Far Cry 5. Om te beginnen met Far Cry 5. Vorige Screenshot Sunday kregen we een mooi portret van de hond in de game. Dit keer volgt hij met een foto van Faith Seeds, een van de personages in de game. Deze mooie dame poseert alsof ze het een rare toverspreuk doet met haar hand. Zo te zien heeft Far Cry 5 een behoorlijk creatieve photomode gezien je zo’n foto ook kan maken. Het heeft wat weg van een ansichtkaartje.

Tot slot heeft hij een foto gemaakt van Max Verstappen. Het was dan wel in het (ondertussen) oude F1 2020, maar het is alsnog een prachtige shot. “Ik heb hier een mooie shot van onze Max Verstappen na een behaalde overwinning. Moet er wel bij bekennen dat deze nog van f1 2020 is. Ik heb nog geen goeie foto van Max gemaakt in F12021, maar die zal later dit jaar zeker komen. Maar hopelijk rijdt Max er zondag ook zo bij!“. We gaan het meemaken! Max rijdt vanaf 15:00 uur op de Hongaroring in Hongarije vandaag. Ik vind het een zeer geslaagde screenshot en wat mij betreft naast een mooie afsluiter van deze Screenshot Sunday ook een perfecte kandidaat voor de header van deze week!

Het voelde even raar om een Screenshot Sunday over te slaan, maar ik heb wel lekker gerust voor een weekendje. Tof om te zien dat we ondanks een pauze alsnog veel screenshots hebben. De bovenstaande twee werden vandaag zelfs nog even ingestuurd. Kan allemaal gewoon. Een fijne zondag allemaal. Ik kijk uit naar wat jullie dit keer klaar hebben staan om ze vervolgens volgende week weer uit te lichten. Tot de volgende!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Wauw, die van Verstappen is echt levensecht.

Ik ben momenteel druk bezig met Dragon Quest XI. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik een JRPG zou trekken, maar deze is echt heel tof.

Daarnaast nog Rift Apart uitgespeeld en Avengers geprobeerd. Avengers is geen topgame, maar zo slecht als ik had verwacht nav de reviews is het ook weer niet.
comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Mooi dat die game je bevalt. Het was mijn goty van 2018

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Dat herinner ik me, vandaar dat ik het een kans durfde te geven. Het verbaasde me toen dat niet AC maar deze je goty was 😉

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Erik07
coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik houd van AC maar turnbased RPGs zijn mijn kryptonite

coola
1 jaar geleden

Ben de afgelopen tijd veel bezig met Empire of Sin.
comment image

Niet de mooiste game , maar de X-Com 2 like gameplay maakt heel veel goed.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

en ik ben ook weer bezig met RDR2/RDO en daarvan heb ik nog een “oude” foto van mijn RDO character
comment image

Je kan goed zien dat mijn Commander Shepard van Mass Effect een afstammeling is Van Coola Kakihara ( en ja dat is de naam die ik gebruik als ik personages zelf namen mag geven)

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

De coola multiverse 🙂

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Die 3e screen was inderdaad ingame.

Beetje saai, maar ik heb behoorlijk veel Pokemon Unite gespeeld. Zeg maar een lite MOBA game.

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

Gourami
Gourami
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ja hoor behalve die Gengar dan man wat is die OP.

Q&A: Heb je weleens een tekort aan opslagruimte?

Mogge! – Meer Blizzard-medewerker hangt cameras op in badkamer en mogelijk uitstel Forbidden West