in

Screenshot Sunday #20

We zijn geen tiener meer! In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Ik heb afgelopen week weer veel Red Dead Redemption gaan en heb hem eindelijk uitgespeeld! Hier was ik erg blij mee gezien het al m’n derde poging was om de game uit te spelen. Ook was ik stiekem erg benieuwd naar Red Dead Online, al hield dat niet lang stand na het uitproberen van de modus. Wél heb ik met heel veel plezier deze fantastische game uit kunnen spelen. Een prachtig einde met een lange epiloog. Het was even schrikken hoe groot die epiloog was, maar desondanks van genoten. Bij deze de laatste screenshots van de game!

Red Dead Redemption 2 is een fenomenale game waar jaren werk in zit. En dat merk je. De aandacht voor details in deze game is ongekend. Ik ben nog van plan een volledige review te schrijven. Toch is de game voor veel mensen te traag. Dit kan ik erg goed begrijpen want RDR2 gaat vol voor realisme. Loot je van een dood lichaam? Dan ga je echt in zijn zakken grijpen in plaats van een simpele, korte pick-up animatie. En dat is slechts een minuscuul voorbeeld waarom RDR2 traag maar realistisch is.

Screenshots maken was gevaarlijk makkelijk en ik heb dan ook maar liefst 31 plaatjes geschoten tijdens mijn tijd met de game. Bovenstaande foto is niet meer dan in photo mode springen, de camera iets verplaatsen en de screenshot-knop indrukken. De game waarschijnlijk de mooiste grafische game (naast The Last of Us Part II) ooit. Het blijft een wonder dat Rockstar deze game op vorige generatie consoles heeft laten draaien. Onderstaande screenshot zat ik eigenlijk met een dude te praten, vandaar dat Arthur opzij keek. Ik wilde dat eigenlijk niet, maar nu lijkt het wel alsof hij een beetje cool opzij kijkt… of zo… (but that view!)

Erik07 kwam met drie screenshots in verschillende smaken. Zo durfde hij Avengers te spelen. Een omstreden game waar je vaak gek voor aangekeken wordt als je die speelt. Hoewel de kritiek grotendeels terecht is heb ik behoorlijk plezier gehad met de game. Maar je moet wel een beetje een Marvel-gekkie zijn om uit deze problematische game plezier te halen. Weg van het online-gebeuren is de (korte) singleplayer in ieder geval het checken waard.

De volgende prachtige screenshot komt uit Dragon Quest XI: “Ik had van tevoren niet gedacht dat ik een JRPG zou trekken, maar deze is echt heel tof.” Als iemand die ook niet echt wat met JRPG’s heeft moet ik wel zeggen dat deze screenshot ontzettend mooi is. Ik moet altijd aan DragonBall Z denken als ik de characters van Dragon Quest zie. Ze zien er vergelijkbaar uit!

Tot slot stuurde hij nog een screenshots van een cutscene uit Ratchet & Clank: Rift Apart. Ik herkende de scene meteen omdat ik ook een plaatje had geschoten uit deze scene, al was ik zelf een paar seconden eerder. De scene is echt een eye catcher door de vele ‘lens flares’ die in beeld zijn door de robots die Ratchet en Rivet omsingelen. Hoewel het in deze scene misschien een beetje overkill is, ben ik niet vies van een beetje lens flares.

Ik was kennelijk niet de enige die in Red Dead Online zat afgelopen week. Al was Coola er wel langer mee bezig dan ik. Misschien moet ik het meer kans geven, maar de grind in GTA Online leek mij tot nu toe veel leuker en ‘rewarding’ dan Red Dead Online. Toegegeven, ik heb er slechts een uurtje of twee in gestopt. Misschien kan Coola mij wat tips geven! Een ding is wel duidelijk. Coola’s personage ziet er unieker uit dan mijn generieke dude. “Je kan goed zien dat mijn Commander Shepard van Mass Effect een afstammeling is van Coola Kakihara.”

Daarnaast speelde hij ook Empire of Sin. “Niet de mooiste game , maar de X-Com 2 like gameplay maakt heel veel goed.” Ik ben niet al te bekend met de game. Wel weet ik dat je verschillende rollen kan aannemen en dat het daarom meer een RPG wordt dan X-Com dat is. Al weet ik dan ook weer vrij weinig over X-Com, dus ik kan het compleet mis hebben.

Gourami was als vanouds ook weer van de partij en die zat lekker Pokémon Unite te spelen. Zo te zien is hij een Greninja main. Ik vind Greninja een van de vetste Pokémon (van de nieuwere) qua design en ik snap daarom zijn keuze helemaal! Zelf ben ik ook van plan een keer Greninja te spelen in de game, al lijkt hij me wel moeilijk. Tot dan blijf ik rustig Cinderace spelen.

Dat komt door mijn League-ervaring. Daar speel ik ook vaak ranged characters dus vanzelfsprekend doe ik dat ook veel in Unite. Ik begin wel te merken dat de diepgang een beetje begint te missen. Naarmate ik het meer speel begint het sneller eentoniger te worden. De potjes zijn niet erg verschillend van elkaar in wat er gebeurt. Soms speel ik behoorlijk op de automatische piloot en is het maar de vraag of we winnen of niet. Gourami is al wel flink wat leveltjes hoger dan ik dus die zal er wel anders over denken!

En dat waren de screenshots van deze week! Geen plaatjes uit de Form dit keer. Jammer, want ik vind de verassing stiekem altijd wel leuk. Maar erg is het niet! Wie weet zien we volgende week weer mystery screenshots. Tot die tijd wens ik iedereen een fijne zondag nog en veel succes de komende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.9/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ja ik heb al behoorlijk wat potjes gespeeld zit al op de 256 potjes. Ben laatste dagen vooral met Snorlax bezig. Dit is toch wel een tank hoor. Dit is eigenlijk mijn eerste MOBA game die ik speel, dus kan niet echt vergelijkingen maken.

Dit weekend naast Pokemon Unite eigenlijk vooral retro games gespeeld. 1 daarvan is ThunderForce AC van Sega. Deze ben ik ook even helemaal doorheen geschoten.

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

Jullie hebben weer mooie shots gemaakt. RDR2 heb ik overigens zelf nooit in kunnen komen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gourami

Nice! Ziet er cool uit.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Door je laatste post & deze screenshots krijg ik weer heel erg veel zin om een nieuwe playthrough te doen in Red Dead! Toch maar weer eens installeren.

Ik ben rustig aan verder gegaan met Dragon Quest, maar daarnaast ben ik vandaag natuurlijk begonnen aan The Siege of Paris in Valhalla. Het is wéér meer van hetzelfde, dus niet iedereen zal deze uitbreiding kunnen waarderen, maar ik vermaak me prima.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Door welke game werd je verliefd op de hobby?

Claim een gamecode en schrijf een review!