in

Screenshot Sunday #21

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Deze week is het vanuit mijn kant wat minder voor de hand liggende game. Na het uitspelen van Red Dead Redemption 2 kreeg ik weer een droogte in games. Ik wist niet wat ik moest spelen. Tot ik op een game op Steam stuitte die nogal ongewoon is. De game heet House Flipper en zoals de titel al laat doorschemeren ‘flip’ je huizen. Dat houdt in: gore, toegetakelde, en verlaten huizen schoonmaken, opknappen, inrichten en doorverkopen. Niet het type game waar ik doorgaans warm voor loop, maar soms kom je gewoon in zo’n game terecht en ik moet stiekem zeggen: het is best leuk. Onderstaande foto laat zien hoe een huis eruit kan zien als je hem net koopt

In de first-person game moet je elke handeling (en dan ook echt ELKE) individueel uitvoeren. Elke muur moet je met een roller schilderen, ramen moet je per stuk lappen, de grond moet je schoonmaken met een dweil, vlek voor vlek. Je zou zeggen: waarom zou je dat in vredesnaam willen? Ik heb geen idee. Het laat je wel trotser voelen als je klaar bent; je hebt immers alles zelf gedaan. Ook kan je muren neerhalen of opzetten om zo andere of grotere kamers te creëren. Tot slot moet je alle wc potten, radiators, baden en douches zelf monteren. Van de schroeven tot de leidingen. Natuurlijk is het hier en daar genoeg versimpeld om het niet moeizaam te maken. Eenmaal klaar kan je alles inrichten en de game heeft een gigantisch aanbod aan ‘dingen’ om neer te plaatsen. Van een collectie banken tot een afstandsbediening of haardroger. Als kerel is dit het gedeelte wat ik voor geen meter kan, maar mijn vriendin vond de game ook fantastisch en die kan dat beter. Dus aan haar de eer met onderstaande badkamer die ze gemaakt heeft.

Tot slot heb ik paar jaar terug behoorlijk plezier gehad aan de multiplayer shooter Plants vs. Zombies Garden Warfare. Tegenwoordig is er Battle for Neighborville. Deze maand is de game gratis op PS Plus en daar was ik stiekem erg blij mee. Eenmaal opgestart was ik behoorlijk verbaasd: de game ziet er goed uit. Voor een game als Plants vs. Zombies verwacht je niet snel goede graphics, maar deze heeft het toch echt. De frostbite engine helpt daarbij natuurlijk aanzienlijk. Een niet zo spannende foto, waarin ik een assassin-type personage speelde.

Gourami ging vorige week lekker retro. “Dit weekend naast Pokemon Unite eigenlijk vooral retro games gespeeld. 1 daarvan is ThunderForce AC van Sega. Deze ben ik ook even helemaal doorheen geschoten.” Niks is zo lekker als even klassiek een horizontale shooter te spelen. Het concept houdt anno 2021 nog aardig stand, soms zie je het terugkomen in games waar je het niet verwacht, zoals NieR. Het blijft verslavend leuk, tot het te moeilijk wordt.

Ook heeft hij, zoals hij zei, de game weten uit te spelen. Ik heb geen flauw idee hoe lang de game is, maar ik denk niet al te lang. Laat het ons weten Gourami! Bij het eindscherm krijg je zo te zien dit leuke plaatje te zien. Krijg je vaker dergelijke plaatjes te zien? In de vorm van een soort “cutscene”?

Erik07 dook in de kersverse DLC van Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris. Als groot AC fan merkte ik na 2 uurtjes Wraith of the Druids dat ik gewoon klaar ben met Valhalla. Na de platinum trophy heb ik de game achter me gelaten. Ook al heb ik de season pass, voor The Siege of Paris ga ik de game niet meer opnieuw downloaden. Ik was al bang dat het meer van hetzelfde werd, en Erik bevestigt het nu. Het is wéér meer van hetzelfde, dus niet iedereen zal deze uitbreiding kunnen waarderen, maar ik vermaak me prima.

Wat niet meer van hetzelfde lijkt is de omgeving van de nieuwe DLC. Parijs en omliggende gebieden zien er erg mooi uit en het is enigszins verfrissend om minder bergen en heuvels te zien. Bovenstaand screenshot geeft wel een heerlijk kille sfeer. De screenshot die hij ook stuurde heeft wel een heel andere sfeer. Vanuit een top-down view zien we hoe Eivor over een pad rijdt dat omringd is met mooie rozen. In de verte zien we een kerktoren waar Erik ongetwijfeld kabaal heeft zitten maken met zijn zwaarden en bijlen (of is het gewoon een dorpje…)

Vorige week gaf Erik ook aan dat hij altijd dacht dat JRPG’s hem niet zouden trekken. Toch vond hij Dragon Quest XI erg tof en deelde hij een screenshot. Ook deze week had hij de game weer verder gespeeld, wat een erg goed teken is. Ik was toen al onder de indruk van de screenshot die hij deelde en ook deze week bewijst hij weer dat de game er behoorlijk goed uit ziet. Ik denk dat ik een aanbieding in de gaten ga houden om de game een keer uit te proberen.

En dat waren de screenshots van deze week. Zoals altijd leuk om weer nieuwe games te ontdekken via screenshots. Ook krijg ik toch wat Siege of Paris content mee dankzij Erik. Ik kijk zoals altijd uit naar de volgende screenshots en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
34 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
2 jaren geleden

De games waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest zijn Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris
comment image.
For iam the grim reaper

Ik vind die zeisen echt awesome.

Wat ik ook awesome vind is dat ik god lijk qua vechten.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door coola
coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Zn maatje heeft z’n val gebroken.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

He gonna have a shitty day

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Ik ben ook weer druk bezig met Shadow of War
comment image

En bij beide plaatjes is zwaard door hoofd het thema

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Had ook nog een leuk filmpje van shadow of war maar inside.gamer.nl laat youtube video’s niet toe.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

https://youtu.be/4c4-g1qZGYw

Wouw het werkt nog echt ook. Vorige keer had ik telkens de melding dat hij in de wachtrij stond voor Controle

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door coola
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Haha mooi man. Ik hoop dat er ooit nog een vervolg komt.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik hoop het ook. En ik hoop ook dat WB z’n lesje omtrent lootboxes heeft geleerd. Geweldige game met één grote smet.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

House Flippers en Plants vs Zombies BFN vond ik erg tof om te spelen. Speel ze beide zo nu en dan nog wel een aantal uurtjes.

De meeste shmups kan je wel in een uurtje doorspelen als je de game eenmaal wat door hebt uiteraard. Dit soort plaatsjes krijg je wel vaker, maar meestal is het alleen een credit roll. Heel soms krijg je zelfs een eindbeeldje met verhaal, maar goed.dit genre gaat natuurlijk vooral om de scores.

Ik zal later even screenshots posten ben nu namelijk niet thuis.

Dit weekend zijn er 4 games gespeeld waar ik van 3 screenshots heb gemaakt. Heb ook nog Lumines Remastered gespeeld maar daar heb ik geen shot van.

Art of Rally
Hoe een simpele game zo leuk kan wezen.
[imgcomment image[/img]

Islanders
Bouwen op de juiste manier om zo hoog mogelijke score te krijgen en overigens ook om verder te komen.
[imgcomment image[/img]

Earth Defense Force World Brothers
Ben zelf een groot fan van de serie. Had voor het eerst serieus mijn twijfels bij deze nieuwste uit alweer een lang lopende serie, maar toch wel weer leuker en beter dan ik had verwacht.
[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
BadassBoris
2 jaren geleden

Ben net begonnen aan Siege of Paris en het ziet er gelikt uit op de series X, alleen jammer dat ik zwaar overpowered ben. Ik heb ergens gelezen dat je dat nu kan aanpassen klopt dit?

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ik was ook nogal overpowered, maar ik heb m’n wapens nu ingeruild voor een paar die niet zijn geupgrade + wat skills uitgezet (zoals dat je vijanden door muren ziet als je aan het sluipen bent). Maakt vooral de infiltrations een stuk leuker!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
BadassBoris
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik parkeer AC wel even totdat ik dit gefixt krijg want dit slaat nergens op, en ik ga mijn zuurverdiende en geupgrade wapens NIET inruilen!

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  BadassBoris

Nou nou, het was maar een suggestie. Je gaat dus ook niet de nieuwe korte zwaarden gebruiken of de sikkels?

BadassBoris
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Gaat dat helpen als je level 391 bent is de vraag.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  BadassBoris

Bij mij wel en ik ben nu level 430. Ook wel weer leuk om nieuwe wapens te hebben. De 2 speren die ik gebruikte was ik wel zat. Je kunt trouwens ook de moeilijkheidsgraad iets omhoog gooien.

BadassBoris
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Level 430 wtf jij hebt niet stil gezeten Erik! Ga je tip over die wapens met pijn in mijn hart proberen.

Rainking
2 jaren geleden

Afgelopen week verscheen er onverwacht een topic op de site. “Claim een gamecode en schrijf een review!” Daar had ik wel oren naar. Tot mijn stomme verbazing zat er een spel tussen waar ik al een lichte interesse in had, maar pas over drie weken uit zou komen. Dat spel is The Forgotten City, waarin een mysterie centraal staat dat je moet zien op te lossen door met de inwoners van de desbetreffende stad te spreken.

Op zich een leuk uitgangspunt en het zou dan ook tof zijn om de geweldige graphics te delen, maar ik gaat het voor de grap eens anders doen. Sorry dat ik je topic ga bevuilen, maar check deze PS2 graphics op Xbox One!

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

The Forgotten City.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Oh, hahaha. Ja, dat was een grapje, omdat het grafisch niet echt hoogstaand is.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik ben erg benieuwd naar the Forgotten City. Veel over gehoord toen het nog een skyrim mod was.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Oh, is dat de mod waar ik op hun site over las? Verklaart wel een hoop, want ik vond met name de karakters er een beetje Oblivion-achtig uitzien.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja klopt. De mod heeft zelfs een prijs gewonnen voor het script.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ok, dat is interessante informatie, dank je.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Houseflipper ziet er grappig uit. Hoe lang ben je nou bezig geweest alle bende op te ruimen van je eerste screenshot?

Kleine waarschuwing bij Dragon Quest, uiteraard post ik alleen de mooiste screenshots 😉 Het ziet er zeker niet altijd zo mooi uit en sommige gebieden zijn vrij kaal.

Ik heb verder niets anders dan Valhalla gespeeld dit weekend, dus alleen screenshots daarvan:
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ja, zeis/sikkels zijn de nieuwe wapens in Siege of Paris, tot nu toe vallen ze tegen, maar het staat natuurlijk wel “episch” als ik ze op m’n rug draag haha

Q&A: wat is de stomste eindbaas ooit

Mogge! – Nieuwe Marvel-personages en Alan Wake-vervolg in productie?