in

Screenshot Sunday #22

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Vorige week zat ik nog zonder games, en speelde ik alles van Plants vs. Zombies tot House Flipper. Het werd tijd dat ik een game vond waar ik me weer in kon verdiepen. Ik ben geland op Metro Exodus. Ik heb nooit een Metro-game gespeeld. Ofja… ik heb tien minuten meegemaakt van… 2033? Ik weet het niet meer. Het is duidelijk dat ik geen kenner van de franchise ben. Exodus pikte ik op voor twee tientjes (als het niet minder is) tijdens een sale in de PS Store. Ik kocht hem voornamelijk voor de gratis PS5-upgrade en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan want Exodus ziet er gelikt uit.

Metro heeft wel een typisch sfeertje. Al heeft het zeker wat, het sprak me nooit echt aan. Tot Erik07 in Screenshot Sunday #15 met een plaatje van de game kwam. Het viel me toen al op dat het er alles behalve Metro uitzag. Dat wekte toen mijn interesse en met de aanbieding viel het op zijn plaats. Ik heb (zoals je aan de screenshots kan zien) nog niet heel veel tijd gestoken in de game, maar het heeft me genoeg weten te boeien om verder te spelen. Vooral om dat woestijnachtige gebied te bereiken. Aanschouw hieronder een achteraf toch niet zo interessante foto.

De wereld begon wel meer variatie te krijgen naarmate je uit de intro kwam. In dit onderstaande stukje ben je al wat meer in no man’s land en begin je wat uniekere omgevingen te zien. Gezien dit met de trein is, en Erik’s screenshot ook op een trein was, ben ik er zeker van dat het niet lang gaat duren voordat ik in een warmer gebied ben. Tot nu toe vermaak ik me prima met de game, al mis ik stiekem wel het open-wereld gevoel die third person games met zich mee brengen.

AC Valhalla’s tweede DLC, The Siege of Paris is recent uitgekomen. Daardoor kwamen er vorige week maar ook deze week veel screenshots binnen van de uitbreiding. Coola en Erik waren er afgelopen week weer fanatiek mee bezig. In de uitbreiding zijn er nieuwe wapens toegevoegd, waaronder een zeis. Coola (boven) en Erik (onder) hebben er twee gave plaatjes mee geschoten.

Vorige week zagen we al mooie plaatjes van Erik die aan het rondreizen was in het nieuwe gebied van de uitbreiding. Je hebt namelijk niet alleen de stad Parijs als speelbaar gebied. Ook is de stad omgeven door mooie landschappen. Die Erik in deze screenshot bijvoorbeeld heel mooi laat zien. Wat mij betreft een prachtig belichte screenshot dat zomaar een “standaard Ubisoft promotie screenshot” had kunnen zijn (ja, dat is een compliment).

Tot slot deelde hij nog een leuke screenshot vanuit een andere hoek op een andere locatie. Dit keer de camera meer aan de grond en verder ingezoomd. Ik weet niet of het gek klinkt, maar het lijkt enigzins op een shot uit een film (weg van de graphics). Ik kan haast inbeelden hoe de bewegende beelden er uit zien. Ik ben zelf ook vaker aan het experimenteren met ingezoomde shots. Veel photomodes gaan ook echt over naar andere lenzen.

Coola ging een hele andere kant op met zijn screenshots. Hij smeet eventjes een kerel van de berg af in deze actiefoto. “Z’n maatje heeft de val gebroken”. Zo te zien heeft het maatje er niks van gevoeld. Ook speelde hij nog Shadow of War. Een game die ook wel wat weg heeft van Assassin’s Creed, dus ik snap de keuze heel goed. Weg daarvan is het ook gewoon een leuke game!

Gourami was zoals altijd lekker variërend bezig. “Dit weekend zijn er 4 games gespeeld waar ik van 3 screenshots heb gemaakt. Heb ook nog Lumines Remastered gespeeld maar daar heb ik geen shot van.” De eerste screenshot die hij deelde was van Art of Rally. De game ziet er minimalistisch maar toch wel mooi uit. “Hoe een simpele game zo leuk kan wezen”, voegt hij er aan toe. Zo is het maar net. Ook ik haal wel eens gekke games voor een paar euro’s. Kan je vaak veel vermaak uit halen!

Verder speelde hij Islanders, een stijlvolle en wederom minimalistische bouwgame. “Bouwen op de juiste manier om zo hoog mogelijke score te krijgen en overigens ook om verder te komen.” Het stijltje doet me erg denken aan een game wat eigenlijk niet echt een game is. Door het zien van dit plaatje heb ik het idee gekregen om over de game in kwestie te schrijven. Later daar meer over dus! Verder speelde hij ook nog Earth Defense Force World Brothers: “Ben zelf een groot fan van de serie. Had voor het eerst serieus mijn twijfels bij deze nieuwste uit alweer een lang lopende serie, maar toch wel weer leuker en beter dan ik had verwacht.” De game ziet er vooralsnog lekker chaotisch uit.

Er werden zoals we hebben gezien gamecodes uitgedeeld op de website. Rainking had daarvan The Forgotten City geclaimed. In de game moet je een mysterie oplossen door met verschillende inwoners uit een stad te praten. De trailer zag er wel wat anders uit dan de screenshot van Rainking, waarover hij grapte: “…maar check deze PS2 graphics op Xbox One!” Het deed mij ergens denken aan Assassin’s Creed II. Of ben ik gek?

Tot slot was Gameshoots terug met een drietal portretten van niemand minder dan Aloy. De eerste foto is vooral gewoon een leuke foto van Aloy. De tweede is echt een portret van Aloy die stukken echter lijkt. Maar de derde… toen ik die zag was ik even niet zeker meer of het nou een echte dame was of niet. Gameshoots heeft de foto naar eigen zeggen aangepast om haar realistischer te laten lijken: “Ik probeerde mezelf voor te stellen hoe ik haar in het echt voor me zou zien.. En dit was het resultaat!” Nou Gameshoots, dat is zeker gelukt. Maar hey, ik denk dat niemand kwaad wordt van een realistische Aloy.

Het was weer een volle Screenshot Sunday met veel verschillende foto’s! Iedereen een fijne zondag gewenst. Succes met het verwerken van de kater, vroeg wakker worden van de kids, of moe zijn van het te laat naar bed gaan! En tot de volgende.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

2 dagen geleden ben ik begonnen aan de directors cut van Tsushima. Daarbij had ik m’n oude save kunnen gebruiken, maar ik vind die game zo goed dat ik alles opnieuw wil doen > op naar platinum 2 🙂
Siege of Paris heb ik ook nog uitgespeeld. Hoewel ik het verhaal best leuk was, viel de daadwerkelijke Siege wel een beetje tegen. Het leek iets teveel op alle andere raids uit de game.
En last but not least heb ik ook nog een poging gewaagd in War for Wakanda, maar Tsushima gooide al gauw roet in het eten dus ver ben ik niet gekomen.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ik heb een paar verschillende games gespeeld. Voornamelijk shmups, maar ook nog even de tijd gehad om Rush Rally Origins te spelen wat ik echt een heerlijke game vind. Vond Rush Rally 3 op de Switch al goed, maar deze tabel top rally game doet er echt niet voor onder. Grappig om te weten is dat de Rush Rally serie eigenlijk steeds wordt gemaakt door maar 1 persoon. En deze levert gewoon steeds degelijke goede games af. Rush Rally Origins is ook nog eens spot goedkoop met een prijs van maar 6 euro.

Daarnaast even wat hack & slash in de musou game Samurai Warriors 5.

Samurai Warriors 5
[imgcomment image[/img]

Rush Rally Origins
[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami

Wat speelden wij dit weekend? ;)

The Suicide Squad is gestoord! – Review