in

Screenshot Sunday #23

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Hoewel ik vorige week begonnen was aan Metro: Exodus, lukt het de game niet om mij volledig te grijpen. Hierdoor liepen de games die ik gespeeld heb een beetje uit een. Ik merk vooral dat als ik geen game heb waar ik volledig in duik, dat mijn 1 game per keer-regel niet stand houdt. Ik heb hoe dan ook weinig tijd gehad om te gamen. Ik zag de euro-deal van een maandje PlayStation Now en ging maar eens rondneuzen.

Uiteindelijk kwam ik bij Ghostrunner uit. De game is pas sinds kort beschikbaar op de service en ik had opzich wel goede verhalen gehoord van vrienden. Ghostrunner is in principe een Mirror’s Edge in een Cyberpunk-jasje. Het is een erg vlotte game waarin je kan wallrunnen, a la Spider-Man rond slingeren, vooral veel trial en error. De game is lastig om vlot onder de knie te krijgen door de ietwat andere besturing. Als je doodgaat spawn je nagenoeg direct, wat zorgt voor een snel tempo. Hierdoor leer je als het ware steeds meer van het level en na een poging of 20 vlieg je er doorheen in 1 soepele poging.

Verder heb ik zoals vele andere de Gamescom-presentaties bekeken. Ook heb ik toch maar de showcase van de nieuwe Destiny 2-uitbreiding, The Witch Queen, bekeken. Daar liep ik stiekem wel warm voor, ondanks al een hele lange tijd geen Destiny 2 aangeraakt te hebben. Ik besloot daarom maar de game weer te downloaden en even te kijken of het genoeg mijn interesse weet te wekken. Ik maakte een nieuw personage aan en de tutorial begint nog steeds met de iconische scene in de Cosmodrone waar de lampen aan gaan en ik toch nog het “woah” gevoel kreeg. Daarom heb ik toch maar even snel een screenshot gemaakt.

De tutorial is daarna verder behoorlijk veranderd. En de grootste verassing was toch wel dat normale ammo oneindig is geworden. Ik wist bijna zeker dat dit niet altijd zo was. Met lichte twijfel aan mijn geheugen appte ik een vriend om te vragen of dat nieuw is. En wat bleek: het was deze dinsdag toegevoegd. Hoe dan ook een fijne quality of life verbetering. De game moet ook een craftingsysteem krijgen waar ik erg naar uitkijk. Tot zover denk ik dat Bungie de smaak te pakken krijgt voor de game, en dat terwijl (de base game) gratis is!

Erik stuurde maar liefst 5 foto’s in van drie verschillende games. Ik wil beginnen met de mooiste (naar mijn mening). Erik dook namelijk opnieuw in Ghost of Tsushima met een kersverse playthrough. Dit keer in de Director’s Cut van de game. “Daarbij had ik m’n oude save kunnen gebruiken, maar ik vind die game zo goed dat ik alles opnieuw wil doen”. Gezien ik ook iets van vijf games opnieuw heb gespeeld door de extra performance van de PS5 snap ik hem helemaal. Maar deze shot…

Ikzelf ben wel van plan de Director’s Cut te halen voor de game. Ik heb ook intens genoten van het prachtige Tsushima. Ik heb echter een zure nasmaak gekregen van de keuze om de PS5 versie 10 euro duurder te maken. Ik heb vergelijkingsvideo’s gezien en daar viel het verschil ontzettend mee. Je zou haast kunnen stellen dat je 10 euro betaald voor Dualsense features. Afijn, laat ik niet te zuur klinken. De PS4-versie draaide simpelweg in dezelfde resolutie en framerates en dat zag en liep fantastisch. Grote kans dat ik dus gewoon de PS4-versie haal!

Tot slot stuurde Erik dit mooie plaatje. Ik moest inzoomen om zeker te weten dat dit over Ghost gaat. Het had namelijk ook iets weg van Assassin’s Creed Origins. Of het ligt aan mij. Wat ik vooral heel gaaf vind aan deze is dat het totaal niet lijkt op de gemiddelde Tsushima-screenshot. Normaal zie je vaak veel gras en bomen, maar dit keer heeft het toch een hele andere sfeer.

Tot slot kregen we van Erik nog twee screenshots van Valhalla Siege of Paris en Marvel’s Avengers. En dan wel de War for Wakanda-update. Zoals ik eerder wel eens gezegd heb vond ik Avengers stiekem best wel leuk. Het had zeker z’n minpunten, maar voor wat het was heb ik me uitstekend vermaakt met alle knokpartijen als Iron Man. Net als Destiny 2 begon het hier ook wel te kriebelen. Voorlopig laat ik hem nog even links liggen. De screenshot is overigens goed gelukt, want ik weet dat de photo mode van Avengers niet bepaald denderend is.

Gourami speelde weer eens een kekke racegame genaamd Rush Rally Origins. “Vond Rush Rally 3 op de Switch al goed, maar deze tabel top rally game doet er echt niet voor onder. Grappig om te weten is dat de Rush Rally serie eigenlijk steeds wordt gemaakt door maar 1 persoon. En deze levert gewoon steeds degelijke goede games af. Rush Rally Origins is ook nog eens spot goedkoop met een prijs van maar 6 euro.” Ik ben niet bekend met de series. Ik zit de laatste tijd weer Black Ops Zombies te doen met wat maten, en daar heb je in Dead Ops Arcade een stukje dat je een race moet doen vanuit een top-down view. Ik moest daar een beetje aan denken toen ik de screenshot zag.

En als afsluiter een screenshot uit Samurai Warriors 5, een hack & slash van Koei Tecmo. Ik zelf niks met Japanse games en als je me zei dat het Dynasty Warriors was had ik het geloofd. Weg daarvan is een goeie hack & slash altijd tof en ik heb het idee dat de Japanners dat goed in de vingers hebben.

En dat waren de screenshots van weekje 23 alweer. Bedankt voor het insturen van de leuke en mooie screenshots. Dit keer was het van mijn kant maar random. Soms lukt het even niet om mooie plaatjes te schieten en dan maken we er maar wat van! Fijne zondag allemaal en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Fijne zondag en weer mooie shots en heerlijke tekst om te lezen.

Komende weken zal ik niet voorzien van screenshots dat doe ik pas weer als we helemaal gesetteld zijn in de nieuwe woning.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Bedankt weer voor een toffe screenshot sunday/monday 😉

Ik heb het einde van Iki Island bereikt, heerlijk om weer terug in Tsushima te duiken in omgevingen die nét weer iets anders zijn.

Daarnaast heb ik een begin gemaakt in Psychonauts 2, ik weet nog niet helemaal wat ik ervan vind > soms ziet de game er uit als een PS3 game om je vervolgens weer te verbazen met erg toffe effecten.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Thanks 🙂

Het eerste deel heb ik onlangs gekocht. Die wilde ik eigenlijk uitspelen voor ik aan deel 2 begon, maar uiteindelijk toch niet gedaan. Hij draait verder prima bij mij trouwens, een beetje zoals de meeste ps4 games op ps5.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Beetje vreemd om heel groot in beeld “Xbox Game Studios” te zien trouwens haha. Zal wel één van de laatste Double Fine games zijn die nog op playstation verschijnt.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
coola
2 jaren geleden

Druk bezig met een replay van de gehele Assassin’s Creed franchise, afgelopen dagen AC Brotherhood gespeeld dus hier bij twee screenies van die game.
comment image

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

How is it hanging babe.

Q&A: wat was je hoogtepunt van Gamescom?

Mogge! – PS5 downgrade en Death Stranding 2