in

Screenshot Sunday #24

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

No Man’s Sky. Een game die de geschiedenisboeken over games in zal gaan. De comeback die ontwikkelaar Hello Games heeft weten te maken na de gigantische flop tijdens release is iets wat ik niet snel zal vergeten. Ik was immens hyped voor de game en uiteindelijk niet gehaald. Pas bij de NEXT-update was ik verkocht. Ik heb toen vele uren in de PC-versie gestopt. Nu is het tijd voor de console versie. Want sinds NEXT zijn er vele updates geweest met deze week de nieuwste: Frontiers.

Frontiers voegt namelijk settlements toe, samen met een heus management-systeem. Je kan namelijk overseer worden van een dorpje. Na flink de tutorial gespeeld te hebben, een nieuw schip te hebben gekocht en het universum ontdekt te hebben, stuitte ik eindelijk op de eerste settlement. Tijd om burgemeester te spelen! Mijn vriendin zat toevallig mee te kijken, dus vanzelfsprekend liet ik haar de settlement een naam geven. Daarom bij deze een screenshot van mijn eerste settlement: The Funky Town.

Als overseer heb je verschillende taken die je op je kan nemen. Zo kan je de settlement uitbreiden met nieuwe gebouwen. Elke keer krijg je de keuze tussen twee gebouwen. Een disco, die je staatsschuld omhoog brengt maar de inwoners gelukkiger maakt, of een gebouw die de productie per uur verhoogt van je settlement. Uiteraard ben ik voor de disco gegaan, gezien zo’n beetje het hele dorp depressief was. Ook zullen inwoners ruziën met elkaar en moet jij deze problemen oplossen. Tot slot kunnen nieuwe wezens aansluiten bij je settlement en bonussen meebrengen. Kortom: Frontiers biedt echt veel nieuwe dingen, om nog niet eens over de rest te beginnen. No Man’s Sky blijft verslavend leuk.

Ergens in de sterren was Erik07 ook aanwezig. Hij zat ook van de horizon te genieten op een eiland dat Iki heet. “Ik heb het einde van Iki Island bereikt, heerlijk om weer terug in Tsushima te duiken in omgevingen die nét weer iets anders zijn.” Erik zit in deze screenshot inspiratievol naar de zon te kijken. Als je heel goed kijkt zie je mij in de verte aan komen vliegen.

Hoewel ik graag de uitbreiding wil checken, heeft het me allemaal nog niet dusdanig weten te pakken dat ik het echt nu moet spelen. Ergens had ik (mede dankzij de platinum trophy) de game achter me gelaten. Om dan weer terug te gaan om wéér vossen te volgen en bamboe doormidden te hakken is een beetje dubbelop. Het helpt ook niet dat ik de game een paar maanden geleden nog uitgespeeld had. Vandaar dat ik het in ieder geval even laat sudderen.

“Daarnaast heb ik een begin gemaakt in Psychonauts 2, ik weet nog niet helemaal wat ik ervan vind > soms ziet de game er uit als een PS3 game om je vervolgens weer te verbazen met erg toffe effecten.” Ik heb de eerste nooit gespeeld, en de hyper eromheen ook nooit echt begrepen. Pas bij deel twee begon ik me er een beetje in te verdiepen en het idee klinkt goed. Dat de game er soms wat minder uit ziet zal voornamelijk te maken hebben met het gemis van een next-gen versie op PS. Er is namelijk wel een versie voor Series X. Of die er wel feilloos uit ziet betwijfel ik echter. Desondanks een leuke foto!

Coola is begonnen aan een replay van de hele Assassin’s Creed-franchise. Momenteel zit hij in Brotherhood, een van m’n favorieten. Daar kreeg ezio zijn (0ndertussen) iconische uitfit en werd het trainen van een brotherhood voor het eerst geïntroduceerd. Het zwarte pak doet denken aan het eindpak van deeltje twee. Daar stuurde Coola ook nog een screenshot bij van een vrouw aan een galg. “How is it hanging babe?”

Vanuit de Google Form hebben we ook weer wat inzendingen. Igra96NL zat in GTA Chinatown Wars. Tijdens mijn vakantie was ik opnieuw begonnen aan GTA: Chinatown Wars. “Ik heb het al vaker gespeeld maar nog nooit tot het einde. Nu ik thuis ben ga ik ermee verder zodat ik een keer kan zien hoe het afloopt ;).” Ik heb de game ooit op DS gespeeld (en niet zo’n beetje ook!) maar of ik het ooit heb uitgespeeld kan ik mij niet meer herinneren. Wel een leuke (enigzins klassieke) GTA-game!

En we sluiten af met de game waarmee we begonnen zijn: No Man’s Sky. Dat is correct, ook Aprotodon zat de ruimte en haar planeten te ontdekken. Een tijdje terug heb ik No Man’s Sky op de kop getikt, ik heb de game in het verleden nooit gespeeld of gevolgd. Inmiddels ben ik hooked en heb ik er zo’n 50 uur in zitten. Ik was in beide screenshots op zoek naar een geschikte planeet om een definitieve basis op te gaan bouwen. Het eerste screenshot is van een tijdje geleden. Een prachtig plaatje voor een screenshot, maar qua weersomstandigheden echt niet geschikt voor een basis. 

Nou zeg dat wel Aprotodon! Ik heb zelf nog nieteens bliksem gezien. Ik zei hardop wow toen ik je foto zag! Ook ik ben een flinke tijd gaan zoeken naar een geschikte planeet. Uiteindelijk ben ik m’n eerste basis op steenworpafstand van de eerste settlement gaan bouwen. Leek me wel zo verstandig :). “In het andere screenshot zie je de planeet die ik vandaag ontdekt heb. Een planeet die totaal het tegenovergestelde is van die uit het eerste screenshot. Het grappige is dat ik de planeet in de achtergrond eerst bezocht en vervolgens de bijbehorende maan ervan heb uitgekozen om op te gaan wonen.” Een mooi uitzicht heb je zeker gescoord. Al ga ik er niet van uit dat je de planeet Funky Planet hebt genoemd.

En dat waren de screenshots van deze week! Zoals je ziet is No Mans Sky alles behalve dood. Als je een beetje van survivallen, resources zoeken en dingen bouwen houdt, is deze game precies voor jou. Dat gezegd te hebben: allemaal een fijne zondag en tot volgende week! 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Zeg coola wat zijn dat voor Logan Paul screenshots van hangende mensen xd.
Voor de rest mooie screenshots en ik denk dat ik no mans sky maar een keer weer uit de kast trek!!

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  rpenning

Thja wat kan ik zeggen. I’m a bad boy.

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden

‘T is zeker geen funky planet haha. Tof om te zien dat je de game na de Frontiers update ook weer hebt opgepakt. Heb zelf ook een settlement, maar begrijp er nog niet veel van. Dat waardeer ik er ook aan, het zelf uit moeten zoeken hoe iets zit.

Ik vind de online community – in mijn ervaring tot nu toe – ook super. Zo was ik van de week in de Anomaly en deelde een andere speler (die kon typen omdat hij op PC speelde) void eggs uit aan andere spelers die hun huisdieren aan hem lieten zien.

De screenshots van Tsushima zien er ook prachtig uit. Ik denk dat dat een van de eerste games zal worden die ik ga spelen als ik eenmaal een PS5 heb.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Afgelopen weekend heb ik de platinum binnengespleept van Psychonauts 2 en ik kan nu wel zeggen dat dit één van de meest originele games is die ik heb gespeeld. Geen level is hetzelfde en je weet daarom eigenlijk nooit wat je te wachten staat. Aan alles merk je dat Double Fine met heel veel liefde deze game heeft gemaakt.

Daarnaast heb ik nog Tsushima en Horizon gespeeld. De update van die laatste is echt geweldig. 60fps zorgt toch weer voor een ander gevoel in die game.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Q&A: Wat gaan we zien tijdens de PlayStation Showcase?

Mini-Reviews #15: 8 Ball, Reverse Crawl & Soul for Two