in

Screenshot Sunday #25

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Helaas heb ik amper tot helemaal niet kunnen gamen afgelopen week. Ik heb hooguit een paar potjes Teamfight Tactics gespeeld tussendoor om de tijd te doden. Daarom zijn de screenshots van mijn kant dit keer magertjes. Ik heb twee screenshots uit Assassin’s Creed Odyssey uit den ouden doosch weten te vissen. Assassin’s Creed Odyssey is een van mijn favoriete AC-games. Voornamelijk door de speelwereld, maar ook door de verschillende dingen die er te doen zijn in de game.

Ik vond Valhalla stukken minder leuk. De wereld was wat eentoniger en stealth was ver te zoeken. Ook vond ik de DLC’s veel boeiender en unieker dan die van Valhalla. De Fate of Atlantis-DLC is fantastisch. Het voegt werkelijkwaar prachtige omgevingen toe aan de game waar de level designers alles uit de kast haalden. Zo bracht het eerste deel van de uitbreiding je naar een soort ‘Walhalla’ met mooie natuur en fantasievolle omgevingen.

Gelukkig was Erik er met een rits screenshots om de rest van deze kleinere screenshot sunday op te vullen. “Afgelopen weekend heb ik de platinum binnengespleept van Psychonauts 2 en ik kan nu wel zeggen dat dit één van de meest originele games is die ik heb gespeeld. Geen level is hetzelfde en je weet daarom eigenlijk nooit wat je te wachten staat. Aan alles merk je dat Double Fine met heel veel liefde deze game heeft gemaakt.” Een game die ik nog altijd wil spelen. Moet ik de eerste gespeeld hebben voor ik in deze duik?

Vorige week kreeg Horizon: Zero Dawn eindelijk een 60fps patch voor PS5. Iets wat lang op zich heeft laten wachten. Ikzelf heb Horizon ook opnieuw gespeeld op PS5, dan wel met maar 30 fps. En dat deed pijn. Horizon is een relatief snelle game, dus de 30 fps voelde, al helemaal komende van een 60fps-game, niet prettig aan. Gelukkig heeft Erik het dit keer wel in 60 fps ervaren.

Tot slot is onze Erik nog even verder gegaan in Ghost of Tsushima. Daarover gesproken: ik vind het stiekem jammer dat de uitbreiding niet een naam heeft gekregen. Ghost of Ikishima, wat het gerucht eerst was, klonk eigenlijk wel vet naar mijn mening. Nu spreekt men over “Iki Island” of iets in die richting. Niet dat het erg boeit. Maar het is wel jammer!

De eerste screenshot is gemaakt tijdens een duel. Ik herken de houten palen die op de achtergrond in de grond staan. Zelf maakte ik destijds een screenshot met de rode samurai-filter. In dit geval is de foto nog intiemer door de spannende houding waarin Jin en de tegenstander zich bevinden. Tot slot stuurde Erik nog een foto van Jin die richting een toren die in verte staat kijkt. Mooi geframed!

We sluiten af met twee foto’s van Apotrodon. Hij zat vorige week al de planeten van No Man’s Sky te verkennen. Nu blijkt dat Apotrodon voorlopig nog niet klaar is, want we hebben weer twee kiekjes van de game. Eentje overdag en eentje in de nacht. Het laat heel mooi zien hoe verschillend een planeet kan zijn afhankelijk van het tijdstip. Ik vraag mij ook af hoe Apotrodon de foto’s gemaakt heeft.

Ik heb ze namelijk naast elkaar gehouden, en tussen ze gewisseld en hij staat op precies dezelfde plek. Heeft hij een hele ‘dag’ op die plek gestaan tot het avond was? Achteraf vermoed ik dat er een optie is in photomode waarin je het tijdstip kan aanpassen, gezien je dezelfde schepen ziet vliegen op dezelfde plek. Hoe dan ook een leuk idee om het verschil van dag en nacht op een planeet te laten zien.

En dat waren de screenshots van deze week. Zoals ik zei, een beetje karig vanuit mijn kant. Het is en was een drukke week voor mij. Daarom ontzettend bedankt Erik en Apo voor het sturen van de mooie screenshots! Tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden

Thanks, dat heb je goed gezien! Het aanpassen van het tijdstip is zeker een feature die je kunt gebruiken tijdens het maken van screenshots in NMS. In mijn ervaring zijn er ook meer games die deze feature aanbieden.

In NMS vind ik het toffe eraan dat bijvoorbeeld sommige planten ‘s nachts licht geven en overdag niet. Daarnaast check ik de feature in NMS altijd, omdat een plaatje op dezelfde plek op een ander tijdstip soms beter uit de verf komt ten opzichte van het tijdstip dat jij er daadwerkelijk staat. Zo wil ik overdag bijvoorbeeld minder ‘clouds’ laten zien en ‘s nachts juist weer meer. De feature wordt daardoor nog dynamischer.

Een toffe (en herkenbare qua framing haha) plaat van Odyssey. Ik heb die game 100 % uitgewoond en vond de DLC’s ook prachtige omgevingen hebben. Vooral omdat ze volledig haaks op het kleurcontrast van de main game staan. Je hebt mij geïnspireerd en ik zal voor volgende week weer eens in mijn Odyssey-archief duiken!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Ik heb zelf de eerste Psychonauts niet uitgespeeld en heb enorm genoten van deel 2. Misschien dat je wel wat easter eggs mist, maar je hoeft zeker niet het eerste deel gespeeld te hebben.

Mooi trouwens dat je Odyssey weer hebt opgepakt, ik heb minstens 150 uur in die game zitten.

Deze week had ik zin in iets anders en heb wat meer online gespeeld. Voornamelijk in GTA.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik zou bijna vergeten dat ik ook nog een stukje Far: Lone Sails heb gespeeld. Lekker rustgevende game 🙂
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Oh dat uit de oude doos had ik ff gemist haha

coola
2 jaren geleden

Van uit mijn kant weer 3 plaatjes van Assassin’s creed ( Revelations)
comment image

Waar de meeste rustige screens posten, post ik drukke screens ( ik ben in mijn hoofd ook druk en dat reflecteert naar mijn screens)

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Q&A: over welke superheld mag Insomniac nog meer een game maken?

Deel je (gaming-)wallpaper voor desktop of mobiel!