in

Screenshot Sunday #26

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Sommige games kun je blijven spelen. Ongeacht hoe vaak je al een nieuwe playthrough begonnen bent. Iedereen heeft zo’n game en Rainking vroeg naar zulke games een tijdje terug in zijn post over Welk spel kun je blijven spelen? Daar was mijn antwoord Kingdoms of Amalur: Reckoning. Een game die, weg van de kwaliteit stiekem een van mijn favoriete games ooit is. Waarom? De fijne combat en het feit dat het als het ware een MMO is maar dan in je eentje. Er zijn NPC’s, loot, craften, skilltrees. Ik heb dan ook veel verschillende characters aangemaakt in deze game, of het nou op PS3 was of op PC. Een tijdje terug was Re-Reckoning, de remaster, in de aanbieding op PlayStation. Zonder een moment te twijfelen kocht ik hem. Twee weken later werd de game eindelijk geïnstalleerd en werd het tijd om terug te gaan naar Amalur.

Natuurlijk heeft de game geen photomode. Het origineel kwam uit in 2012 en de remaster heeft weinig gesleuteld aan de onderdelen onder de motorkap. Wél draait de game in native 4K op PS5 en dat is gunstig. Weg van dat is de game niet ontzettend vooruitgegaan op grafisch gebied. De resolutie en de textures zijn iets scherper, maar daar houdt het ook op. Verder heeft de remaster wel wat verbeteringen gekregen die je niet met het blote oog ziet. Zo is de manier waarop de RNG van loot wordt berekend verbeterd. Je hebt nu meer kans op armor die in jouw build past. Uiteindelijk maakt het mij persoonlijk allemaal niks uit, alleen de 4K 60fps is voor mij al heerlijk genoeg om de game opnieuw te bevingeren.

Wat ook fijn is, zijn de DLC’s die inbegrepen zijn. Ik heb toendertijd nooit de DLC’s gecheckt, dus dit was een heerlijk moment om daar ook wat van mee te snoepen. Na een paar uur in de game te zitten kan je naar Teeth of Naros gaan, de tweede en (voor nu) de laatste DLC van de game. Als platinum hunter is het bijna een verplichting om voor de platinum trophy te gaan. Ik heb al gelezen dat dit ongeveer 70 uur gaat kosten, maar ik kan het niet laten om niet een platinum trophy te halen voor een van mijn favoriete games. De volgende screenshots sunday zal vanuit mijn kant daarom voornamelijk uit KoAR-screenshots bestaan en ik zal dan ook iets dieper duiken in het spel en waarom ik het zo leuk vind. Tot dan sluit ik af met een foto van het begin van Teeth of Naros.

Erik07 was Los Santos voor de verandering onveilig aan het maken in GTA Online. En dat deed hij in stijl. Ik hoef haast niet uit te leggen waarom. Zo stuurde hij deze (haast filmische) shot van zijn personage in de lift die net dichtgaat. Ik moest denken aan de scene in Spider-Man (die met Tobey), waarin een ‘goon’ de lift pakt (en kort daarna Uncle Ben neerschiet). Zo kan je wel genoeg voorbeelden noemen van films waarin een lift dichtgaat, maar dit was het eerste waar ik aan moest denken.

Daarna (of daarvoor) besloot hij te wisselen naar een wasbeer-masker. Gewoon voor de leuk óf voor intimidatie… of hij wilde zich aansluiten bij een bepaalde Nederlandse band. Hoe dan ook zorgt het voor een komisch uiterlijk. Zelfs in de actievolle foto waarin je Erik’s personage in een buggy ziet, ziet het er enigzins geinig uit.

Tot slot deelde Erik een foto van de game Far: Lone Sails. De screenshot zelf zag er al interessant uit, dus ik ging even wat gameplay op zoeken. Het lijkt me een geweldige game om te spelen als je zelf ook onderweg bent! Als je partner achter het stuur zit of als je in de trein of vliegtuig zit. Daarnaast ziet de stijl er ook erg cool uit. Ik ga hem denk ik een keertje oppakken.

Coola begon een tijdje terug aan zijn twintigste playthrough van alle Assassin’s Creed-games. Dit keer is hij aangekomen in Revelations. De game in Istanbul met de hookblade. Hoewel het een prima afsluiter is van Ezio’s trilogie was de gameplay wederom nagenoeg identiek aan zijn voorgangers. Niet dat dat erg is, maar weinig vernieuwing zorgde voor mij persoonlijk wel voor snellere verveling.

Ook geeft Coola aan dat hij vaker drukke, actievolle foto’s maakt, in plaats van de mooie uitzichten waar ik en Erik wel eens voor gaan. En dat is prima. De oudere AC-games hadden ook nog hele fijne executions. Wellicht waren ze niet altijd even bruut als die van de modernere games, maar ze waren wel cool. Ik vond de bommen en de parachute van Revelations helaas niet zo geweldig en gebruikte ze dan ook amper. Maar goed, een goede assassin heeft natuurlijk geen parachute nodig.

Vanuit de Google Form was Apotrodon ook weer terug. “Na het zien van jouw screenshot van AC vorige week kriebelde het bij mij om mijn screenshot archief van die game er eens bij te pakken. In elke Assassin’s Creed game blijft het elke keer toch weer leuk om de hoeveelheid details, de sfeer en prachtige gebieden in een screenshot te kunnen verwerken.” Helemaal mee eens! Vooral Origins/Odyssey/Valhalla hadden erg fijne photomodes. Nog altijd een van de fijnste photomodes om mee te werken. Daarom heb ik ook altijd nog wel een foto liggen. Ik heb veruit de meeste in Odyssey gemaakt. Helaas heb ik nooit zo’n paard gehad. Ziet er erg gaaf uit en gaat goed gepaard met het prachtige uitzicht.

“Daarnaast ben ik verder gegaan met No Man’s Sky en daagde ik mijzelf uit een soort Assasssin’s Creed meets No Man”s Sky crossover foto te maken.” Ik zou zeggen dat het behoorlijk gelukt is. Het scheelt dat de planeet waarop je uitkijkt water heeft, waardoor je een beetje het eilanden-gevoel krijgt van Odyssey. Verder wel een hele unieke planeet qua kleuren. De tweede vind ik echter nog mooier. Voornamelijk door de kleuren, maar ook door de andere planeet die je subtiel in de lucht ziet. Het zou zo een cover van de game kunnen zijn.

We sluiten af met een screenshot van Igra96NL! Die nog altijd bezig was met The Witcher 3. “Dit is mijn laatste TW 3 screenshot. Vandaag heb ik de master marksman trophy gehaald, dit was de laatste trophy die ik nog wou halen voor ik met een nieuw spel verder ga.” Ik heb even op zitten zoeken wat de master marksman trophy precies inhoudt: 50 headshots maken met de crossbow. Dat klinkt simpel, maar op PlayStation heeft slechts 1.4% van de spelers deze trophy gehaald. Dus onderschat het niet! Gefeliciteerd met de trophy en wederom een leuke foto.

En dat waren alle screenshots van deze week! Zoals altijd bedankt voor het meedoen. Het jeukt altijd van links tot rechts met alle games. Zo krijg ik zin om de Witcher 3 DLC te spelen, Lone Sails ziet er erg interessant uit en ik wil alleen maar vaker teruggaan naar No Man’s Sky door de mooie plaatjes. Iedereen een fijne zondag nog en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Wauw, die van No Man’s Sky zijn echt heel goed gelukt! Kunnen we ergens de screenshots vinden in hogere resolutie? Heb ik er weer wat wallpapers bij 🙂

Ik heb mij deze week in Watch Dogs Legion gestort. Ayden is terug en dat maakt de game al een stuk leuker. Ook zitten er tegenwoordig wat AC gerelateerde missies in.
Het gekke aan deze game is dat het pas opvalt hoe mooi hij grafisch kan zijn zodra je de photo mode aanzet.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Thanks allebei! Ook tof om te horen dat mensen screenshots willen gebruiken als achtergrond.

Ik upload de screenshots rechtstreeks van m’n PS4 capture-bibliotheek naar een USB en upload die vervolgens in de form. De resolutie is dan 3840 x 2160 zie ik op m’n PC. Ben ook wel benieuwd of die kwaliteit behouden blijft zodra je ‘m hier download.

vette screenshots van Watch Dogs Legion. Is die game in jouw ervaring nog wat? Ik vind Aiden (ondanks vele andere meningen) een toffe dude, vooral zijn voice acting is wreed. Hoor er gemixte verhalen over maar heb deel een en twee met plezier gespeeld (deel 2 vond ik af en toe wel wat over de top qua creativiteit, waar deel een dan weer te kort in schiet).

Last but not least vind ik die GTA screenshot echt geniaal, van veraf lijkt het net of het een foto van een echte lift met een lugubere man erin is 😉

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Ik zou hem niet echt aan kunnen raden. Misschien zodra hij €30 kost ofzo. De eerste 2 delen waren wat mij betreft echt een stuk leuker. De Bloodlines DLC is dan wel weer de moeite waard, maar om daar nou de hele game voor aan te schaffen.. nee.

Rainking
2 jaren geleden

Klinkt als een behoorlijke luie donder, die Rainking. Nog steeds geen recensie van The Forgotten City afgeleverd en hij had het twee maanden geleden al over nieuwe stukjes die hij wou schrijven. Screenshots delen doet-ie ook maar amper.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Rainking
2 jaren geleden

Vorige week had ik onder andere Life Is Strange: True Colors gekocht. Die heb ik diezelfde avond nog geïnstalleerd, maar nu pas opgestart. Al gauw kwam ik op een plek waar ik een screenshot van wilde maken. Gedeeltelijk voor dit topic, maar ook om er mijn nieuwe wallpaper van te maken op mijn PC. Echt heerlijk zen, dit.

comment image

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Afgelopen weekend heb ik drie games gespeeld. Als eerste Team Sonic Racing 30th Anniversary op de Switch.

[imgcomment image[/img]

Verder heb ik mij enorm vermaakt met Wario Ware Get it Together.

[imgcomment image[/img]

Als laatste waar ik overiges dit weekend de meeste uren in heb gestopt is deze maffe maar o zo toffe arcade racer Cruis N Blast.

[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami

IG Q&A: Wat voor audio-setup gebruik je voor games?

Call of Duty: Vanguard, wordt dat wat?