in

Screenshot Sunday #27

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Deze week kom ik met een laatste lichting Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning screenshots. Het is me ondertussen eindelijk gelukt om de platinum trophy the halen, wat best een onderneming was. Nu ben ik in ieder geval klaar voor de aankomende DLC en een andere game. Na tig playthroughs heb ik nog eens tientallen uren in de game gestopt. Waarom blijf ik de game zo leuk vinden? 

Allereerst moedigt de game je aan om je character te builden rondom je playstijl. Er zijn drie classes: mage, rogue, en warrior. Je zou mage-only kunnen gaan en een meester in spells worden. Dan krijg je daar bonussen voor, genaamd destinies. De game biedt echter ook destinies voor gecombineerde  builds. Tijdens deze playthrough ben ik voor een rogue-mage gegaan: rogue armor, 1 rogue wapen, en 1 mage wapen, met voornamelijk mage skills. Het leuke is niet alleen dat je kan mixen en matchen, de game geeft je dus ook destinies voor die mixes, je wordt beloond voor het combineren. Daar waar je uiteindelijk Archmage of Assassin wordt bij mage of rogue, wordt je dit keer een Shadowcaster. Ook zou je een combinatie van alle drie de classes doen, dan wordt je een Universalist. Dit zorgt ervoor dat elke playthrough anders is.

Weg van de mooie wereld, ontworpen door oa. Todd Macfarlane en geschreven door Oblivion-ontwikkelaars, biedt Amalur ook ontzettend fijne combat. Anno 2021 is de 2012-game misschien iets meer standaard hack & slash, maar voor zijn tijd, rondom de Skyrim-release, was dit meer dan hack & slash. Elke skilltree heeft veel abilities en andere bonussen die de mogelijkheden weer verder duwen. Als je begint of nog nooit met het type wapen gespeeld hebt: probeer de chakrams. Dat zijn die twee discs die je op mijn rug ziet. Je zal snel doorhebben waarom de combat zo fijn is in Amalur. Onderstaand screenshot is overigens van een van de DLC’s, wat een piratenthema heeft.

Nadat hij zichzelf een luie donder noemde stuurde onze Rainking toch nog een foto in afgelopen week. “Vorige week had ik onder andere Life Is Strange: True Colors gekocht. Die heb ik diezelfde avond nog geïnstalleerd, maar nu pas opgestart. Al gauw kwam ik op een plek waar ik een screenshot van wilde maken. Gedeeltelijk voor dit topic, maar ook om er mijn nieuwe wallpaper van te maken op mijn PC. Echt heerlijk zen, dit.” Ik heb zelf ooit de eerste Life Is Strange gespeeld maar het duurde mij allemaal maar te lang. Toegegeven: ik was toen wat jonger en had minder geduld voor games!

Vanuit de Google Form hebben we weer een plaatje van Igra96NL. “Vorig weekend ben ik begonnen met Mafia 2. Na een groot open wereld spel als The Witcher 3 vind ik het vaak wel fijn om daarna een kleiner en lineair spel te spelen.” Ik zag de foto eerst zonder de beschrijving en zei meteen: hey! da’s Mafia 2! Leuk om die weer langs zien te komen. Ik heb die een paar maanden terug nog uitgespeeld en gefeatured in Screenshot Sunday. Mafia 1 en 2 hebben mij een nieuwe muzieksmaak gegeven. Ik luister de muziek van deze games gek genoeg op moment van schrijven nog steeds! 

Gourami was als vanouds gevariëerd bezig. Allereerst speelde hij twee verschillende kartgames. Niet verassend gezien zijn liefde voor geinige racegames. Dit keer geen Mario Kart, maar  Team Sonic Racing en “deze maffe maar o zo toffe arcade racer Cruise ‘n Blast.”

Vergeleken met Team Sonic Racing ziet de game er stukken anders uit. De camera lijkt  bij Cruise n Blast vooral veel verder weg te zitten dan je gewend bent. Wellicht komt het doordat hij een bescheiden 231 km/u gaat. Bij Sonic lijkt het in ieder geval een stuk rustiger te gaan. Wél zijn de graphics iets strakker. Ik ben vooral benieuwd hoe de games zijn, vergeleken met Mario Kart. Dat blijft toch wel de maatstaf voor kart games.

Tot slot speelde hij nog de nieuwe Warioware: Get it Together! Ik heb voorheen wel de Warioware-game gespeeld op de DS. De minigames en het gekke tempo en stijltje sprak mij erg aan. Ik heb mij eerlijk gezegd niet erg verdiept in de nieuwe, maar voor wat ik heb begrepen wordt het precies dat. De screenshot lijkt in ieder geval op heel wat anders. Misschien moet ik toch maar eens kijken wat de game precies te bieden heeft. Gourami zei in iedergeval ontzettend vermaakt te hebben met de game.

Tot slot hebben we een rits mooie shots van Erik07 in Watch Dogs Legion. “Ik heb mij deze week in Watch Dogs Legion gestort. Ayden is terug en dat maakt de game al een stuk leuker. Ook zitten er tegenwoordig wat AC gerelateerde missies in.
Het gekke aan deze game is dat het pas opvalt hoe mooi hij grafisch kan zijn zodra je de photo mode aanzet.”

Ik ben het hier zeker mee eens! Ik heb Legion altijd wel “oké” gevonden. Maar het blies me op grafisch gebied nooit echt weg. Bij het zien van deze screenshots moest ik weer eens twee keer kijken omdat ik niet kon plaatsen welke game het was. Althans, niet meteen. Want… nouja… het zag er gewoon goed uit! En dat idee kreeg ik nooit echt door gameplay te zien. Het idee van NPC’s als speelbare personages trok me nooit echt, maar ik wil hem desondanks zeker proberen. Ook bij daglicht zoals bij onderstaande foto had ik wel ff een wow momentje. Dat is de foto bij…. Trafalgar Square? Gokje, ben slechts twee keer in Londen geweest. De foto daaronder laat mij de game al helemaal willen laten spelen. Assassin’s Creed? Yes Please!

En dat waren alle screenshots van deze week. Een fijne zondag allemaal. Veel success met nieuwe plaatjes maken. Hoe simpel ze ook zijn: ze zijn allemaal welkom. Tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
10 maanden geleden

Jullie hebben weer onwijs mooie shots gemaakt hoor.

Kom ik telkens aan met een saaie ingame gameplay shot lol.

Maar goed

Dit weekend ben ik lekker bezig geweest met Staxel een heerlijke relaxte game die veel overeenkomsten heeft als een mix tussen Minecraft en Harvest Moon. De game is overigens van Nederlandse grond en verkrijgbaar op pc en Switch. Dit is de Switch versie.
[imgcomment image[/img]

Daarnaast na lang wachten is het dan eindelijk zover Diablo 2 Resurrected die ik wederom voor de Switch heb.
[imgcomment image[/img]

Gourami
Gourami
10 maanden geleden
Antwoord aan  Gourami

En als laatste eindelijk gereleased Dragon Ball Z Kakarot wou de game zo graag handheld spelen via de Switch en dat is nu dan eindelijk mogelijk.
[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

[imgcomment image[/img]

Gourami
Gourami
10 maanden geleden
Antwoord aan  Gourami

Kennelijk zijn ze bang dat de screens misbruikt worden, want met gewoon de screenshot knop krijg je zelf de BandaiNamco tekst erop lol.

En waarom kan je niet meer dan 3 screens in een post doen?

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Gourami
coola
10 maanden geleden

Mijn bijdrage.
comment image

coola
10 maanden geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Aprotodon
Aprotodon
10 maanden geleden

Ik was er dit weekend even tussenuit, volgende week ben ik weer van de partij.

Prachtig plaatje van Life is Strange Rainking! Ik vind het altijd erg sterk dat elke Life is Strange game zonder toelichting zó herkenbaar is in een screenshot, vooral op momenten dat de zon schijnt of je een landschap in beeld brengt.

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
10 maanden geleden

Afgelopen week heb ik de meeste tijd besteed aan Kena. Wat een game! Al helemaal als je je bedenkt dat het zo’n kleine studio is. Er zitten wel wat bugs in, ik bleef bijv in slowmotion hangen en kon daardoor niet verder. Één dag later en er was al een update. Mooi om te zien dat ze daar dus ook bovenop zitten.

Ook had ik enorm veel zin om een beginnetje te maken in Death Stranding DC. De eerste keer dat ik de game uitspeelde heb ik hem eigenlijk meteen weggelegd. Dit keer gaat de platinum er wél komen 🙂
comment image

Erik07
Erik07
10 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
10 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
10 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Q&A: Lees/kijk je nog reviews voordat je een game aanschaft?

Mogge! – Avengers Spider-Man krijgt eigen verhaallijn en PS Plus games oktober gelekt