in

Screenshot Sunday #30

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Na nog een aantal uurtjes Kena heb ik de game achter me gelaten. Ik vond het wel best. Ik heb genoeg gezien en misschien pak ik hem ooit nog weer op, maar het weet me gewoon niet meer vast te houden. Het blijft een prachtige game, maar met weinig DNA. Voor een eerste game kan je er niks van zeggen, want Ember Labs heeft een prima game afgeleverd. Maar ik hoop wel dat ze hun volgende game iets meer body geven.

Dus kwam ik aan bij een nieuwe game, namelijk Spiritfarer! Ik had al positieve noten gehoord van mensen in mijn omgeving. Maar ook zonder hen is het algemeen bekend dat het een prima game moet zijn. Het heeft immers genoeg nominaties gekregen. Spiritfarer is een avontuur/management game. Je verleent in principe paliatieve zorg aan zielen voordat ze naar het hiernamaals gaan. Dit doet je door quests te voltooien, eten te maken, huizen te bouwen, en meer. Dit alles gebeurt op je schip. Je kan echter ook eilanden bezoeken voor nieuwe items of mensen uitnodigen op je boot. Het is een heerlijk rustgevende game om rustig op een zondagmiddag te spelen!

Tot slot ben ik een nieuwe playthrough van Detroit begonnen. Of eigenlijk eerder mijn vriendin. Ik stelde de game voor nadat ik er zelf eerder al van genoten heb, met het idee om haar alle keuzes te laten maken. Kortom: het was haar verhaal en dat was erg boeiend om mee te maken. Gezien zij behoorlijk andere keuzes maakte dan ik, kwam er al gauw een groot verschil in onze verhaallijnen. Uiteindelijk hebben we de hele game doorlopen en haar einde was flink anders dan die van mij. Ik heb zelfs compleet nieuwe scenes gezien doordat zij andere paden had unlocked. Het was een erg leuke ervaring!

Vanuit de Google Form is Aprotodon nog lekker bezig in No Man’s Sky! “Deze week vond ik tijdens het verkennen per toeval een bijzondere grot met heel veel rode mushrooms. Ook vond ik een zogenoemde ‘derelict feighter’ die je via een missie kunt vinden. Het heeft wat weg van Dead Space omdat je moet onderzoeken wat er met de crew van de verlaten freighter is gebeurt en je rondvliegende ledematen voorbij ziet komen. Je kunt hierbij daadwerkelijk in de freighter rondlopen en verschillende verdiepingen verkennen.”

Erg cool dat de Derelict Freighter zich boven een ring van een planeet bevond. Het maakt het plaatje nog toffer vind ik. “Tot slot nam ik nog een screenshot in Horizon die mij sterk deed denken aan Ghosts of Tsushima, een game die ik nog niet heb gespeeld maar hier vaak prachtige plaatjes van voorbij zie komen.” Toen ik de foto eerst in het klein zag dacht ik dat het een ninja was, waarvan zijn hoofdband wappert in de wind achter hem, maar dit bleek de boog te zijn! Ik snap de vergelijking dus wel. Prachtige foto.

Coola is bezig met alle Assassin’s Creeds langsgaan. “Alhoewel ik al weer bezig ben met Assassin’s Creed Rogue loop ik qua screenshots nog achter dus hierbij wat AC Black Flag screenies.” Black Flag is een van mijn favoriete AC-games en kan ik altijd zonder tegenzin opnieuw spelen! Rogue vond ik daarentegen stukken minder leuk.

In het volgende shot nadert een flinke golf Coola’s schip. Deze golven zijn echt vervelend, want als je even niet oplet en optijd dekking zoekt, krijg je flinke schade. Vooral als je een missie hebt waarin de oh zo leuke optionele opdrachten bestaan uit minimale of geen schade oplopen. Gelukkig was Coola zo te zien gewoon ‘rustig’ aan het varen. 

Erik07 maakte het eiland Yara in Far Cry 6 onveilig. De nieuwe game in de franchise laat spelers strijden tegen Gus Fring, erg spannend dus. Far Cry 6 heeft veel creatieve wapens en ook voertuigen. Je kent die voordragers op fietsen wel, waar je een boodschappentas op kan droppen. Ze zijn ook heel populaire bij scholieren. Nou, in Far Cry 6 hebben auto’s dit ook! Zo kan je eindelijk je schooltas meenemen als je autorijdt. 

Ik moet zeggen, op grafisch gebied heeft de game mij nog niet weten weg te blazen. Tot ik onderstaande luchtfoto zag. Ik vond het er juist heel goed uit zien. Voornamelijk omdat speelwerelden hun grafische pracht en praal verliezen zodra je eenmaal wat hoger in de lucht zit. Dit zie ik hier niet terug!

Erik deed ook nog wat bezorgingen. Door alle foto’s van hem begon het dusdanig te kriebelen dat ik toch maar de disk weer in de PS5 stopte en de Director’s Cut aan heb geschaft. Daar volgende week meer over! 

 

Tot slot was hij te vinden in de nieuwe Alan Wake Remaster. Ik heb het origineel nooit gespeeld dus erg warm liep ik niet voor deze remaster. Wel is het origineel altijd een cult hit geweest dus ik ben benieuwd wat er zo goed aan is! De kwaliteit ziet er in ieder geval prima uit, de trailer vond ik wat minder namelijk.

We sluiten af met Gourami, die voor de verandering maar 1 spel heeft gespeeld! Dat betekent maar 1 ding: het moet wel een heel leuk spelletje zijn. En dat blijkt! Want Gourami heeft Metroid Dread zitten spelen. De game wordt van links naar rechts bejubeld dus zonder hem zelf gespeeld te hebben, geloof ik zeker dat dit een uitstekende game is. Als metroid-leek vind ik vooral het nieuwe pantser erg vet. Een keer wat andere kleuren.

Zelf ben ik niet van de metroidvanias maar ik ben stiekem toch wel benieuwd waar de hype vandaan komt. Misschien gooi ik hem dan toch in de bestelling. Maar ik heb begrepen dat dit in principe een vervolg is op een GBA-game in de franchise. Ik ben dan vooral benieuwd of ik die ook echt moet spelen. Hoe dan ook ziet de game er prima uit op de Switch en lijkt het me dan ook vooral lekker om in handheld te spelen. Draait ‘ie beter docked?

En dat zijn alle screenshots van deze week. Het was weer een lekker gevarieerd lijstje! Iedereen een fijne zondag en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
2 jaren geleden

Klopt. Dread is Metroid 5 en Fusion op de GBA is deel 4. Dat moest ik zelf ook even opzoeken toen Dread werd aangekondigd en werd gelabeld als deel 5. Toen kwam ik er ook pas achter dat Zero Mission een remake is van de eerste Metroid op de NES. Ik heb beide GBA titels wel, maar die heb ik de afgelopen paar jaar pas opgepikt en ik had me eigenlijk nooit echt verdiept in hoe de verschillende spellen met elkaar in verbinding staan. Ik dacht altijd dat Super Metroid, waarvan ik wel wist dat het deel 3 is, het laatste ECHTE Metroid spel was.

Dread speelt wel lekker. In Samus Returns, de 3DS remake van Metroid II op de Game Boy, hebben ze een parry geïntroduceerd die hier ook weer in zit. Mooi dat die weer terug is. Ik ga er redelijk traag doorheen, maar ik vind het wel tof om terug te gaan naar oude gebieden en nieuwe upgrades te gebruiken om nog niet eerder verkende gebieden te onderzoeken. Het is ook de reden dat ik Asylum het beste Batman spel van de Arkham reeks vind. Ik kan me wel goed voorstellen dat dit niet voor iedereen is. Omdat je regelmatig moet backtracken, zie je heel vaak dezelfde gebieden. De E.M.M.I.’s vind ik wel af en toe irritant. Aan de ene kant zorgen ze er wel voor dat je scherp blijft, maar het is al een paar keer gebeurd dat ik door de paniek niet meteen zie waar ik precies heen moet en als ik ergens niet tegen kan, dan is het wanneer ik niet weet wat een spel van me wil. Ik ben liever slecht in een spel dan dat het onduidelijk is wat er van je wordt verwacht. Gelukkig kom ik hier nog wel uit, dus geen man overboord. Op het moment moet ik het patroon van een baas gaan uitzoeken. De eerste fase is redelijk makkelijk, maar ik ging tijdens mijn eerste poging af tijdens de tweede. Kijken dat die de komende dagen een keertje neer gaat.

Ik ben wel blij dat ik de Special Edition gekocht heb. Die doos is veel en veel groter dan ik verwachtte en heeft er een prachtig art boek bij zitten. Die versie is het geld meer dan waard.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Er zitten bijvoorbeeld veel +2 missiles verstopt, zodat je maximum aantal raketten omhoog gaan. Die kun je dan vaak weer bereiken als je weer een nieuwe ability hebt vrijgespeeld. En extra raketten komen natuurlijk goed van pas tijdens baasgevechten.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Weer hele mooi screenshots zitten er tussen. Dit keer sla ik overigens over, omdat ik geen shots heb gemaakt lol.

Hoop week erna weer van de partij te zijn. Heb dit weekend ook niet bijzonder veel gespeeld alleen maar 2 uurtjes Metroid waarbij ik niet verder kom.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gourami

Vast bij een baas of verdwaald?

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Vast bij een E.M.M.I lukt me maar niet om te ontsnappen. Vind dit soms echt frustrerend irritant, dit soort dingen ben ik gauw geneigd een game te lagen liggen. Kan nooit goed tegen dat trail and error achtige gameplay.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gourami

Heb ik ook gehad, ja. Dat kan best demoraliserend werken. Heel soms heb ik mazzel met de counter, maar niet vaak.

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gourami

Speel de game zelf niet, maar bij mij werkte ‘t vaker dan eens om de game even te parkeren en het dan op een andere dag opnieuw te proberen. Tijdens mijn Dark Souls playtroughs lukte het daardoor bosses in één of twee keer te verslaan of ineens een andere tactiek toe te passen.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Nummer 30 alweer!
Ik ben nog steeds op vakantie in Yara 🙂
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

De photo mode zit trouwens goed verstopt in Far Cry. Ik kom er pas net achter dat hij bestaat…

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Haha, same!

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden

Cool dat je vriendin Detroit heeft gespeeld, heb die game zelf ook meerdere keren uitgespeeld en werd daarbij ook verrast door soms compleet nieuwe gebieden.

Begin dit jaar begon ik aan de “I’ll be back”trophy, waarin je Connor tijdens elke confrontatie dood moet laten gaan. Het komt erop neer dat Connor dan egoïstischer wordt. Daardoor krijg je situaties die vergelijkbaar zijn als een ‘renegade Shepard’ (Mass Effect) waarbij ik meerdere malen krom heb gelegen van het lachen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Aprotodon

IG Q&A: wanneer is het oké om te rapporteren over emulatie?

Elden Ring wordt een maand uitgesteld