in

Screenshot Sunday #32

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Nadat ik Death Stranding voorgoed achter me had gelaten kwam ik weer aan bij het moment dat je niet weet wat je nu wilt spelen. Ik heb eerder toen hij voor PS Plus gratis was A Plague Tale: Innocence geprobeerd. Hoewel ik de game prachtig vond qua graphics, wist het mij niet genoeg te grijpen om überhaupt hoofdstuk 1 uit te spelen. Maar hij bleef altijd hangen. De beelden van ratten-gameplay wat ik hier en daar zag, zag er lekker duister uit. Het werd maar eens goed tijd dat ik de game weer downloadde. Nu ik eenmaal door het simpele chapter 1 ben gekomen moet ik zeggen dat deze game misschien wel de grootste verassing van het jaar is voor mij (tot nu toe). Niet alleen oogt de game prachtig, het verhaal en de gameplay is echt verassend leuk en spannend.

A Plague Tale draait om Amicia en haar broertje Hugo, die speciaal bloed heeft wat hem een onbekende aandoening geeft. De game speelt zich af rondom de middeleuwen, tijdens een rattenplaag ergens in Frankrijk. Het leger van een koning is op zoek naar Hugo door zijn speciale bloed, al is het nog onbekend waarom. Samen moet je je door duistere en grimmige gebieden worstelen op zoek naar een dokter en een veilig leven. Dat gaat middels stealth gameplay. Als ik de game zou moeten samenvatten zou ik het een God of War of The Last of Us zonder combat noemen. Het heeft hetzelfde gevoel van avontuur, je hebt een kleine kiddo bij je, er zijn puzzels en een verhaal dat draait om de relatie tussen Amicia en Hugo.

De gameplay bestaat voornamelijk uit twee elementen: Het van A naar B verplaatsen terwijl je langs vijanden sluipt, en ratten. Het rattengedeelte is meer platforming dan stealth. Hier moet je verder zien te komen door gebruik te maken van lichtbronnen (fakkels, vuurkorven). Dit jaagt namelijk de ratten weg, wat belangrijk is, anders wordt je levend op gegeten. Het andere gedeelte is veel sluipwerk, en gebruik maken van je omgeving om wachters af te leiden. Dat klinkt in de eerste instantie heel saai, maar voor een game geen combat is het verassend spannend en erg boeiend. Daarbovenop is het een hele dikke plus dat de game er gewoon feilloos uitziet. Screenshots maken is daarom een eitje in deze game.

Deze week maakt niemand minder dan Rainking zijn terugkomst. En niet een beetje ook. Hij zal ons goed vermaken met een hele boel screenshots. Daar gaan we! “Vorig weekend bedacht ik dat ik kort daarvoor Nioh 2 weer van mijn zwager had terug gekregen. Dat is zo’n spel waarvan ik het leuk vind om zo af en toe gewoon even het eerste level te spelen. Het heeft een geweldige character creator en daar kan ik zo een kwartier tot twintig minuten in steken.” Ik voel je helemaal. Ik vind nieuwe personages aanmaken zo leuk, eenmaal als mijn personage sterk is of door de tutorial heen is, wil ik vaak gewoon weer een nieuwe beginnen. Een van de grootste redenen waarom MMO’s nooit langdurig zijn voor mij.

De volgende foto (ook van Nioh) heeft erg veel weg van een Ghost of Tsushima-screenshot als je het mij vraagt! Echter is dat niet waar Rainking voor ging. “Ik wou eigenlijk een actiefoto proberen te maken, dus ik ben eerst eens gaan rommelen met de photo mode om te kijken wat er allemaal voor opties waren. Grappig genoeg werd het meer een zenmomentje bij één van de eerste bonfires.” Toen ik de foto afgelopen week bekeek was ik overtuigd dat het GoT was. Maar nu bij het schrijven van de Screenshot Sunday zie ik dat ik er toch even goed naast zat. Wél is het een goed gelukte foto!

“Deze week kwam het nieuwe spel van Guardians Of The Galaxy uit. De trailers maakten me best enthousiast. Niet zozeer door de flitsende beelden, maar ik zag dat het ook geïnspireerd is door de comicreeks uit 2008 en die is hartstikke goed. Die moest ik dus hebben. Dus de afgelopen week heb ik wat uren met de a-holes mogen doorbrengen. Je kent ze vast wel. Deze lui.” En of ik ze ken! Hoewel ik fysiek niet veel van Marvel heb (Iron Man & Gauntlet Lego) ben ik door het MCU wel een behoorlijke Marvel-fan geworden. Ik heb ondertussen al een jaartje Marvel Unlimited en lees de comics erg graag. Het is daarom ook maar een kwestie van tijd voor ik deze game haal. Die outfits van Star-Lord en Gamora zijn trouwens wel behoorlijk kek! Ziet er extra knullig uit, I like it. Ook leuk om te zien dat er genoeg easter eggs verstopt zitten in de game. Waaronder de poster van Dazzler, die overigens wel een beschuitje mag komen eten.

Ok, dit laatste screenshot vergt wat uitleg. Ik heb een paar kasten staan gevuld met amerikaanse comics. Maar dan niet de losse issues, maar de trade paperbacks en hardcovers, waar meestal een heel verhaal in gebundeld is. Voornamelijk superheldenstrips. Ik heb er een flink aantal van Marvel, maar nog meer van DC. Daar heb ik nét wat meer mee. De boeken op de plank op deze foto waren dan ook een geweldige verrassing. Waarom? Omdat het parodieën op DC boeken waren in een Marvel game. Iets wat waarschijnlijk langs 99% van de spelers gaat en ik daarom een briljant detail vind.” Wow! Dat is idd heel scherp gespot van je Rainking. Het zou me sterker nog niet eens verbazen als je een van de eerste bent die het is opgevallen. Ik was er linea recta langsheen gelopen. Ik spot onder andere de Batman-rug in de game onder de noemer “Hero Guy”. Erg tof stukje aandacht voor details. Kijk daaronder de foto die Rainking bijleverde over de boeken die hij heeft. Kan jij ze vinden?

(Overigens een ultieme gamer die Rainking. Muis, Dualsense, en Xbox controller op de achtergrond, wil je meer van zijn collectie aanschouwen, hij stuurde nog een bonusfoto van zin collectie in Screenshot Sunday #31 in de comments!)

Wie ook bezig was met Guardians is ons Erik! “Dit keer zit ik vol in Guardians of the Galaxy. Die game is zo veel beter dan ik in eerste instantie had verwacht. Als je van singleplayer games houdt met een tof verhaal en héél veel fanservice, dan zou ik deze echt niet laten liggen. De soundtrack is imo zelfs beter dan de films!” Ahh, good ol’ fanservice. Oh zo fijn (mits je een fan bent, anders is het wat minder. Ik lust het wel! Dat de soundtrack nog beter is dan de film is een heuse claim en het maakt mij alleen maar meer hyped voor deze game. Ooga-Chaka Ooga-Ooga..

Verder stuurde hij nog wat shots van de personages individueel. Ik ben de laatste tijd ook bezig met wat meer close-ups te maken van personages in games. Zolang er een goede zoom + blur functie is kan je soms echt screenshots maken alsof ze uit een cutscene komen. Maar soms is het ook fijn om gewoon een screenshot van een vet shot uit een cutscene te maken. Al is de timing soms wel lastig. Een tip voor PS5-eigenaren is om de notificatie uit te zetten die je verteld dat een screenshot gemaakt is. Hoe dat op Xbox gaat durf ik niet te zeggen, al hoop ik daar binnenkort achter te komen want de aanschaf begint te kriebelen door Forza! Maar eerst deze strakke shots van een paar Guardians!

Ergens had Gamora wel kunnen aansluiten bij KISS. Wie zich wederom bij een Screenshot Sunday aansluit is Aprotodon! “Ik nader inmiddels het einde van Among Thieves en ook hier geldt dat het weer een prachtig avontuur is dat je doorloopt.”

Wat dacht je van het shot waarin het een beetje lijkt alsof hij Cluster Truck speelt. Een game waarbij je van truck naar truck moet springen. Zeker een leuke actiefoto.

Maar mijn favoriet is zeker deze. Waarin hij samen met een ander personage over wat platformen springt. In de screenshot heeft hij het beeld ook een beetje gedraaid waardoor de foto erg actievol uit de verf komt.

“Daarnaast heb ik afgelopen week een Switch OLED weten te bemachtigen en speelde ik Let’s Go Eevee met mijn vriendin. Ik heb de originele Switch nooit gehad en stap dus met dit model in. Ik moet toch wel zeggen dat het zowel op de TV als handheld enorm lekker weg speelt!” Ik zit de laatste tijd ook weer veel Pokémon te spelen! Al heb ik Let’s Go nog nooit aangeraakt. Het Pokémon Go-gebeuren houdt me nog een beetje tegen. De foto is in ieder geval erg vet!

En dat was ‘m weer! Bedankt voor het insturen, een heel fijn weekend nog, en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
2 jaren geleden

Gaaf dat A Plague Tale: Innocence je toch nog heeft weten te pakken. Het is een spel dat vast niet voor iedereen zal zijn, maar ik vind ‘m erg gaaf. Heel eerlijk gezegd moet ik ‘m alleen nog uitspelen, hahaha. Ik ben geloof ik aardig richting het eind, maar nog niet helemaal.

Ik heb net heel voorzichtig even geGoogeld voor die comic easter eggs, maar zag het zo gauw nog niet voorbij komen eigenlijk. Nou wil ik niet teveel gespoiled worden voor wat nog komen gaat, dus het was maar een korte search. Overigens zijn alleen de bovenste twee boeken, Identity Crisis en Batman: The Black Mirror, echt op de foto te vinden. De overige drie zijn standaardspines van bepaalde periodes, waarvan alleen de onderste, waar ik hier een boek van Demon Knights heb gepakt, erop staat. De andere twee vallen net buiten de foto. Een boek dat ook op de foto staat is Batman: Incorporated, daar getiteld Saviordude: Requiem. Die ligt niet op mijn stapel, omdat (verrassing) ik die (nog) niet heb. Ik herkende toevallig wel de spine ervan.

Gaaf dat je Marvel Unlimited hebt. Zelf ben ik meer van de fysieke boeken, dus ik heb het niet en weet niet hoe het aanbod precies is, maar mocht je ze kunnen vinden, dan zou ik Guardians Of The Galaxy (2008), Planet Hulk, Avengers: The Children’s Crusade, X-Men: Messiah Complex en Secret Wars (1984) willen aanraden.

Je had het over ultieme gamer, maar je hebt er zelfs nog eentje gemist. Komt doordat die heel slecht te zien is, maar die flauwe blauwe streep bovenin het midden is een joycon en als je heeeeeeel goed kijkt, zie je daar dus een Switch in z’n dock staan, lol. Mijn PC is overigens niet goed genoeg om spellen van de afgelopen paar jaar op te spelen, tenzij het indies zijn.

Leuke editie, weer!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden

Mooie collectie van screenshots weer deze week!

A Plague Tale afgelopen jaar gespeeld, vond ‘m ook tof en vernieuwend. Het verhaal was ook een lugubere ervaring voor mij. De locatie met de trebuchets en al die lijken is ook erg herkenbaar, tof gedaan. Er zijn volgens mij ook geruchten dat de game een vervolg krijgt maar er is nog niets bevestigd.

Tot slot snap ik je punt betreft Pokemon Go in Let’s Go Eevee. Ik heb Pokémon Go in het verleden ook gespeeld dus kon wel redelijk inschatten hoe het zou zijn. Het verhaal is nostalgisch, de animaties zijn bruut maar dat je bij elke encounter geforceerd Pokéballs moet gooien zonder een nieuwe Pokémon eerst te kunnen verzwakken (vond dat altijd een leuke uitdaging) komt mij na een tijdje wel de strot uit.

Sommige Pokémons bewegen ook van links naar rechts en ik heb gemerkt dat als je op die momenten op de TV speelt, de registratie van naar welke kant je gooit echt vreselijk is. Zo moest ik de Switch op dat soort momenten toch handheld gebruiken omdat dezelfde handeling dan wel goed werkt.

Gelukkig komen Brilliant Diamond en Shining Pearl deze maand uit, daar kijk ik echt naar uit.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Aprotodon
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Ze zijn inderdaad bezig met een vervolg, dat de ondertitel Requiem heeft. Staat voorlopig gepland voor volgend jaar, al weet je het de afgelopen anderhalf jaar nooit zeker en dat kan nog even zo blijven natuurlijk. Eerder dit jaar is er zelfs al een trailer voor verschenen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-Q5wHtguZI

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Wauw, heb die aankondiging compleet gemist. Thanks!

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Aprotodon

No problemo! Ik stond toen ook wel een beetje te kijken van de aankondiging. Had het niet verwacht, maar wel gaaf dat ze ermee verder gaan.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Volgens mij zijn er nog niet eerder zoveel screenshots geweest 🙂

Ik heb een GotG uitgespeeld, maar om spoilers te voorkomen post ik alleen wat oudere screenshots van Far Cry.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ohja, Alan Wake ook nog even gespeeld. Balen dat daar dan weer geen photo mode in zit.
comment image

IG Q&A: Welke game blies je grafisch gezien helemaal weg?

Meme Monday! – Shooter memes want Call of Duty