in

Screenshot Sunday #33

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Afgelopen week was ik voornamelijk bezig met het afronden van A Plague Tale: Innocence. Vorige week schreef ik al over de game aan de hand van een paar screenshots, deze week zal ik de laatste paar uitkiezen om het af te leren. Wat een mooie game blijft het. Ik heb denk ik net zo veel screenshots zitten maken als bij The Last of Us 2, en dat is een compliment als je het mij vraagt. Uiteindelijk werd de game op bepaalde plekken nog behoorlijk pittig. Vaak had dat er mee te maken dat ik te ongeduldig was, soms was het omdat ik de puzzel gewoon niet begreep. Het was wel leuk om soms even met iets anders bezig te zijn dan de adembenemende graphics en uitzichten.

De kern van de game blijft tot het einde hetzelfde: je loopt en klimt, je puzzelt met bepaalde levels en ratten, en je sluipt langs of slingshot door vijanden heen. Dat blijft altijd leuk genoeg dat het niet een game wordt wat je op de automatische piloot speelt. De aanwezigheid van ratten (wat zich later in de game combineert met het sluipwerk met vijanden) houdt je altijd op het puntje van je stoel. Daarbij heeft de game ook prima cutscenes die de game somsnaar interessante wending brengt. Ook moet je hier en daar ontsnappen van mensen die je achtervolgen. Dit kan erg intens zijn omdat je niet echt tijd hebt om achter je te kijken. Gelukkig weet de game uitstekend zijn tempo uit te voeren. Waardoor je vaak na dergelijke ‘drukke’ stukjes even wat rust krijgt en op adem kan komen (al dan wel in grimmige gebieden).

Ondanks dat de gameplay elementen schaars zijn, geeft de game je constant nieuwe leuke foefjes die je in je slingshot kan stoppen. Zo krijg je (behoorlijk achterin de game) een goedje wat ratten naar een locatie lokt. Dit kan je erg helpen om verder te komen of om vijanden tot pap te laten maken. Het hield de gameplay leuk en gaf telkens een nieuw laagje creativiteit en denkwerk tijdens je avonturen. Al met al zou ik Innocence een 8.5 geven. Ik heb er ontzettend van genoten. Als deze game, die oorspronkelijk in 2019 uitkwam, er zo goed uit ziet, kan ik alleen maar dromen hoe goed het vervolg, Requiem, eruit gaat zien. 

We zijn ook weer terug bij Erik’s avonturen met zijn hond.
Vorige keer zag je ze lekker chillen vanuit de auto terwijl ze van het uitzicht aan het genieten waren. Dit keer een volle pose voor de camera. Chorizo leek het allemaal wel best te vinden, maar Erik gooide nog even het duimpje omhoog. Oh wacht.. het is geen duimpje maar een 🤙. Hoe dan ook een leuke foto!

En dat volgt met een ietwat ongebruikelijke familiefoto. Hierin poseert Erik samen met het worstenhondje op wielen genaamd… ehhhh……  Ah! Chorizo! (lekker spul trouwens). Dit geinige hondje kan je companion zijn in Far Cry 6 en is heel aandoenlijk door de verlamming aan zijn achterpoten. Gelukkig heeft hij een stel wieltjes waarmee hij zich voort kan bewegen. De tank erachter geeft wel een geinige draai aan de “lieve” foto. Het scheelt dat de tank roze is, wat het allemaal wat vriendelijker laat lijken. 

Tot slot speelde Erik nog een beetje Alan Wake Remastered! “Balen dat daar dan weer geen photo mode in zit.” Dat is zeker waar. Ik schrik er tegenwoordig van dat games van tegenwoordig het ook niet altijd heeft. Maar goed, daar moet je een fervent screenshotter voor zijn om daar over te balen! Gelukkig zijn er weinig UI elementen en lijkt het alsnog op een prima screenshot vanuit een photomode.

En dan hebben we niet een, maar twee inzendingen vanuit de Google Form! Allereerst Borisbadass met een heerlijk klassieke “screenshot”. Het is mij nog onduidelijk welke game het precies is. Mijn eerste ingeving was Crash Bandicoot maar ik weet het gewoon niet zeker. Als toelichting gaf Borisbadass alleen: “Helemaal back to the old days..” dus ik ben benieuwd of ik gelijk heb. Natuurlijk speelt hij deze oude game op een oude beeldbuis en daarom krijgen we lekker een foto van het scherm! Ik mis mijn PS1 nu.

En natuurlijk was die tweede Google Form-inzender ons Aprotodon. “Ik ben met deeltje 3 van Uncharted bezig geweest en tussen de vuurgevechten door heb ik Let’s Go Eevee uitgespeeld en Pokemon Shield gekocht. Van tevoren wist ik al dat er veel nieuwe generatie Pokemon in deze game zitten die ik afschuwelijk vind, maar dat de game op Londen is geïnspireerd en grootster is wat betreft het verkennen van de wereld wilde ik ‘m toch gaan checken. Ik heb de eerste gym nog niet eens verslagen, maar vermaak mij er nu al prima mee!”

Vooral de foto hierboven vin dik erg tof. Vuurlevels weten mij altijd wel te boeien en zien er vaak gaaf uit op grafisch gebied. (maak je niet zorgen, ik ben geen pyromaan). Maar ook in A Plague Tale was er een vuurlevel en dat zeg er heel goed uit. Voor een wat oudere game als Uncharted vind ik het een hele gave screenshot! En hieronder nog een leuke van Drake zelf. Hij kijkt alsof hij iets heel raars heeft gehoord…

We sluiten af met Apro’s Pokémon Shield foto. Ikzelf heb de game twee keer doorlopen. Een keer gewoon, en een tweede keer om een eerste nuzlocke te proberen. Gezien Sword/Shield behoorlijk makkelijk zijn, leek het me een leuke uitdaging om een nuzlocke te proberen. Mijn laatste Pokémon game was Pearl (nooit een 3DS gehad) dus om opeens weer Pokémon op het grote scherm te kunnen spelen was genoeg reden voor mij om de game te halen. Sure hij was makkelijk, maar wel ontzettend leuk met prima graphics! Fijn dat jij er ook plezier aan beleeft Aprotodon.

En dat was ‘m weer! Bedankt voor het meedoen allemaal, leuk dat jij er ook bij was Badassboris, en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BadassBoris
8 maanden geleden

Allereerst bedankt voor het plaatsen LeegBlikjeWater, maar het is…….Earthworm Jim 3d op de N64, en hier krijg je een koe op je hoofd zodat je helemaal de weg kwijt bent
Geweldige game!!

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  BadassBoris

Hahaha, Earthworm Jim 3D wilde ik al gokken. Die serie staat bekend om zijn koeien. Ik kan het alleen nooit bewijzen dat ik dat spel in gedachten had natuurlijk, hahaha.

Erik07
Erik07
8 maanden geleden

Toffe screenshots van plague tale! Had je ook moeite met je laatste tegenstander? Ik heb daar echt veel te lang over gedaan haha. Erg benieuwd naar deel 2.

Ik heb het einde bereikt van Alan Wake (ongeëvenaarde sfeer in die game) en ik heb weer een beetje rondgehangen in GTA online. Voor een 13 jaar oude game tovert het nog best mooie plaatjes op je scherm.
comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Nog een leuke van GotG

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Erik07
Rainking
8 maanden geleden

Mooie screenshots weer. Doet me eraan denken dat ik A Plague Tale en Alan Wake nog eens uit moet spelen.

Rainking
8 maanden geleden

Deze week weer lekker een stukje gespeeld van Guardians Of The Galaxy. Ik gok dat ik nu op zo’n tweederde ben.

Op een gegeven moment kwam ik dit tegen.Het leek me wel iets moois om als wallpaper op de PC te gebruiken.

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

I’m lovin’it! (okay, maybe not…)

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Deze was even tricky om te timen. Ik heb meerdere screenshots weg moeten gooien voordat ik het gewenste resultaat had. Het is een special move van Star-Lord, maar het gaat heel snel en ik zat regelmatig net naast de capture knop, waardoor ik per ongeluk op de touch pad drukte.

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Everybody is kung fu fighting…

comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Speel je op ps5? Als het mij niet lukt dan sla ik de laatste 15 sec op als video en maak daar een screenshot van

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

Da’s een goeie. Daar had ik niet aan gedacht.

Rainking
8 maanden geleden

Gisteren kreeg ik Kena: Bridge Of Spirits binnen en ik ben er dan ook meteen aan begonnen. Ik heb er nu zo’n drie uur in zitten en het bevalt erg goed. Gelukkig maar, want ik keek er heel erg naar uit.

Het eerste screenshot is echt ontzettend basic, want het is gewoon het laadscherm. Ik vond het echter leuk genoeg om er voorlopig even mijn wallpaper van te maken op de PC. Even helemaal zen.

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Van zen gesproken, daar is Kena ook wel bekend mee. Soms ben je gewoon even toe aan een pauze.

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Dit is voorlopig de enige foto die ik met de photo mode genomen heb. Ik wil nog wel een goeie actiefoto maken, maar dat is nog niet gelukt. Misschien volgende week.

comment image

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking

IG Q&A: Hoe ga je om met gamespoilers?

GTA: The Trilogy wordt geslacht op Metacritic