in

Screenshot Sunday #34

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

We zijn er dit keer lekker vroeg bij! Deze week ben ik weer eens multiplayer-land ingedoken! Ik wist even niet meer wat ik wilde spelen, maar Riders Republic begon stiekem toch te kriebelen na mijn uitstekende ervaring met de beta. Ik ben normaal iemand die helemaal niks met sportgames heeft. Toch viel Riders Republic bij mij op de mat. De laatste tijd was ik überhaupt heel druk, dus dan is het wel even fijn om een game te hebben waar je niet een verhaal hoeft te volgen maar gewoon lekker kan rondrijden met je verstand op 0. Lekker rondvliegen, fietsen, skiën of snowboarden in de open wereld van Riders Republic is best ontspannend. Zoals vaker bij games tegenwoordig lukte het mij eerst niet om de photomode te vinden. Dus hierbij de eerste screenshot die ik ff snel maakte.

Ik heb nog niet heel veel kunnen spelen. Wat mij opviel is dat mijn screenshots allemaal in de rocket wing (of hoe dat ding ook het) gemaakt. Dat komt voornamelijk omdat ik dan een beetje rond vloog voor of collectibles, of om op verkenning te gaan. Dan kreeg in een mooi uizicht en had ik de rocket wing nog aan. Hoewel het de minst leuke van de beschikbare sporten is, is het wel lekker snel. En ja, in de screenshot van hierboven draag ik een afgebroken motor van een vliegtuig. Kan allemaal gewoon. Ik hoop voor volgende week iets meer actievolle shots te hebben.

Ons Erik heeft een punt gezet achter Alan Wake Remastered. “Ik heb het einde bereikt van Alan Wake (ongeëvenaarde sfeer in die game) en ik heb weer een beetje rondgehangen in GTA online. Voor een 13 jaar oude game tovert het nog best mooie plaatjes op je scherm.” Bij de screenshot van vorige week viel me ook wel op dat het er best aardig uitziet. Toen ik de trailer zag was ik nog niet echt onder de indruk maar dit ziet er lekker sfeervol uit. GTA blijft altijd wel leuk om even in te spelen. Ik heb hem momenteel op PC maar ik zit tegenwoordig liever op de bank :P.

Tot slot deelde Erik nog even een shot van Guardians of the Galaxy. Ik heb deze game ook ondertussen onder de TV liggen, maar ik begin er voorlopig nog even niet aan. Ik ben nog wel even zoet met RR en heb daarbij ook Battlefield 2042. Yup, het is even een multiplayer periode. Wél heb ik ontzettend veel zin in Guardians en waarschijnlijk gaan we ook voor de platinum trophy. Daar dus ook binnenkort foto’s van van mijn kant.

Wie deze week ook bezig was met Guardians is Rainking! Vorige week maakte hij al zijn re-debuut door even flink wat screenshots te droppen. Wie had het gedacht dat hij deze week terug is met weer een lekkere lading. Het lijkt bijna alsof jullie mij zo snel mogelijk aan de Guardians willen krijgen. Ik weet echter hoe dat gaat als ik 3 spellen tegelijk speel. Geen beginnen aan. Wat dacht je van deze “wallpaper-waardige” screenshot. Of de Kung-Fu-stijl die Mantis eventjes laat zien.

Volgend plaatje is een leuke verwijzing naar McDonalds. Al ziet de burger er wat minder smakelijk uit dan die van McDonalds (yup i said it, ik vind Mcdonalds wel smakelijk, op zn tijd dan!) Verder ook nog een actiefoto waarbij timing belangrijk is. “Deze was even tricky om te timen. Ik heb meerdere screenshots weg moeten gooien voordat ik het gewenste resultaat had. Het is een special move van Star-Lord, maar het gaat heel snel en ik zat regelmatig net naast de capture knop, waardoor ik per ongeluk op de touch pad drukte.” Ik heb dit ook veel in Kena geprobeerd. Daar wilde ik de ground slam mooi in beeld krijgen. Het vervelende is dat de game je tijdens die move (en alleen die move) niet in photo mode laat komen. Gelukkig is het bij Rainking in Guardians wel goed gegaan!

Over Kena gesproken (lekker bruggetje right?), ook daar was Rainking afgelopen week te vinden. “Gisteren kreeg ik Kena: Bridge Of Spirits binnen en ik ben er dan ook meteen aan begonnen. Ik heb er nu zo’n drie uur in zitten en het bevalt erg goed. Gelukkig maar, want ik keek er heel erg naar uit. Het eerste screenshot is echt ontzettend basic, want het is gewoon het laadscherm. Ik vond het echter leuk genoeg om er voorlopig even mijn wallpaper van te maken op de PC. Even helemaal zen.

Kena speelde zeker helemaal zen weg. Tot je een boss battle had, die konden nog best pittig zijn als je het mij vraagt. Afijn, ik ben dan ook een Darksouls-mietje. De enige reden dat ik niet voor de platinum ben gegaan bij Kena is omdat ik geen zin heb om de master difficulty te doen. Maar uiteindelijk draait niet alles om de Platinum Trophy. Kena is daarmee vooral gewoon een hele fijne en mooie game-ervaring. We sluiten Rainkings mooie screens af met een Meditation-foto en een foto van het uitzicht als je voor het eerst losgelaten wordt in de open wereld van de game. Op dit punt had ik nog steeds niet de photo mode ontdekt. Dus het is leuk om een verbeterde versie te zien via Rainkings shot.

En dat was ‘m weer! We naderen langzamerhand nummertje 40, en daarna raken we #50 aan. Dan gaan we natuurlijk terugblikken 😉 Maar eerst moeten we naar de 40 werken, dus tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
8 maanden geleden

Coole editie weer! Heb deze week niet veel gegamed, dus ben even toeschouwer vandaag. Guardians ziet er goed uit zeg. Moest ook even glimlachen bij die McDonalds reference.

Het moment dat je meerdere keren iets vast probeert te leggen en het het net niet is, maar het uiteindelijk toch lukt is ook heel herkenbaar. Het screenshot komt nu zeker goed uit de verf Rainking.

Tot slot ben ik bij editie 50 ook heel benieuwd naar hoeveel screenshots er in totaal zijn doorgestuurd, maar dat zal lastig te meten zijn gok ik.

Rainking
8 maanden geleden

Dat was zeker een lekker bruggetje… OF SPIRITS!!! Hahaha. Sorry, die kon ik even niet laten. De photo mode ontdekte ik volgens mij ook per ongeluk, want standaard zoek ik daar niet naar. Het is trouwens niet onze bedoeling om jou aan Guardians te krijgen, hoor. We willen IEDEREEN aan Guardians krijgen, ghehehe.

Leuk stapeltje screenshots weer. Mocht het nog verder groeien en je alleen de (naar jouw idee) beste of mooiste eruit willen pikken, dan is dat geen probleem. Het moet voor jou ook leuk blijven en niet als werk aan gaan voelen.

Als ik de keuze heb, ga ik zelf overigens het liefst naar Kentucky Fried Chicken.

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking
Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Bovenstaande is correct.. IEDEREEN moet aan de Guardians!

coola
8 maanden geleden

comment image

Ik wou de muur van een ander kleurtje voorzien, en deze man was zo aardig om mij van een sample te voorzien. Ik denk dat ik voor rood ga.

coola
8 maanden geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Bobbies kunnen soms zo irritant zijn , dat Evie ze een vliegles geven , spoiler alert landing is nog niet perfect.

coola
8 maanden geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Een kukri koppen is niet slim.

coola
8 maanden geleden
Antwoord aan  coola

comment image

En dat geldt ook voor een wandelstok.

Erik07
Erik07
8 maanden geleden

RR ziet er mooi uit. Heb je al in first person op een mountainbike gereden? Dat leek me toch wel een beetje de selling point van die game. Ik ben helaas niet aan de beta toegekomen.

Ik ben deze week maar weer eens een nieuwe save begonnen in Skyrim vanwege de anniversary edition. De bundel van de creation club heb ik er ook bij gekocht en dat maakt de game nét weer ff anders dan de vorige 10 playthroughs 🙂 Er zit in ieder geval veel toffe DLC in.

Radiohead kwam deze week ook met een soort kunstexpositie in gamevorm genaamd Kid A Mnesia Exhibition. In de omschrijving noemden ze het een fever dream en dat klopt wel want alles ziet er nogal vreemd uit. Er zijn wat framerate probleempjes, maar het is alsnog erg tof als je van de muziek houdt.comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
8 maanden geleden

Deze week nog een stukje Kena gespeeld. Echt een heel erg leuk spel. Al heb ik één keer vastgezeten bij een puzzel, waar ik van ellende na twee dagen met tegenzin de oplossing van moest opzoeken, want ik kwam er niet uit. Toen ik zag wat de bedoeling was, had ik zoiets van “ja, dat had ik kunnen zien.” Schrale troost, ik schijn niet de enige te zijn die er niet zelf uit kwam.

Ik heb nog wel wat screenshots van het spel gemaakt, maar ik wil hier nou ook weer geen grote spoilers plaatsen, dus ik hou het lekker casual. Ondertussen is Kena zelf lekker kawaii bezig.

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Tussen de avonturen door neemt ze af en toe ook gewoon de tijd voor haar fans.

comment image

Rainking
8 maanden geleden

Vorig weekend heb ik Arietta Of Spirits binnen gekregen, een redelijk kort indie spelletje dat je makkelijk in een weekendje uitspeelt. Wat ik dus ook gedaan heb. Qua visuals doet het me een klein beetje aan Young Merlin op de Super Nintendo denken. Na mijn playthrough mis ik nog maar één trophy. Speel het spel uit op Extreme Mode. Dat heeft een one-hit death. Dat gaat me vast niet lukken, maar ik ben er toch aan begonnen om het te proberen. De derde baas heeft tientallen pogingen gekost. De screenshots zijn nog van de eerste playthrough op de (daar is-ie weer) loserstand.

Arietta is op vakantie en verkent de omgeving een beetje…

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

…want volgens haar vader is dat…

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Al wil ik het daar nou niet bepaald veilig noemen.

comment image

IG Q&A: Welke game móét je dit jaar nog uitspelen?

League of Legends-serie Arcane krijgt een tweede seizoen