in

Screenshot Sunday #35

In deze wekelijke post delen en bespreken we games via prachtige, geinige, of simpele screenshots. Wil je ook wat opsturen? Dat mag in de comments of via deze Google Form.

Vorige week maakte ik een beginnetje aan Riders Republic en deze week heeft de game al mijn gametijd opgeslokt. Het is zeker de grootste verassing van het jaar voor mij. Niet zozeer hoe goed of slecht de game is, meer dat het normaal gesproken niet mijn type game is. Vorige week vroeg Erik nog naar de first person modus. Deze had ik destijds nog niet echt bevingerd maar nu kan ik zeggen dat ik grotendeels de game in first person gespeeld heb. Niet alleen is het gewoon veel vetter, je gaat ook nog eens veel sneller voor je gevoel, je zit immers dichterbij de grond. Ik heb daar een screenshot van proberen te maken, maar het eindresultaat is minder mooi dan de game werkelijk is. Dat komt ook omdat ik hier nog motion blur aan had staan (al helpt dat wel voor een “snelle look”).

Een ander leuk ding dat je kan doen is Mass Races. Deze (vooral chaotische) races bestaan uit 64 spelers verspreid over drie rondes die elk constant van sport wisselen tijdens een race. Dat kan erg competitief zijn maar vooral heel chaotisch. De eerste paar seconden van de race rijdt iedereen zo’n beetje dezelfde snelheid. Hierdoor ziet je met 64 man op een kluitje. Dat is soms zo erg dat je je laat sturen door alle andere spelers die je als het ware mee sleuren. Gelukkig komt er al gauw verschil tussen de “betere” en “slechtere” spelers. Ik kom momenteel vaak rond positie 20 – 30. Maar als je een foutje maakt sta je gauw 50e. Deze Mass Races verschijnen maar eens in het half uur. Dan moet je naar een verzamelplek gaan waar de matchmaking begint. Zo’n verzamelplek ziet er zo uit.

Riders Republic weet snelheid en “extreme” in Extreme Sports goed naar voren te brengen. De best grote wereld verschilt ontzettend in omgevingen. Ubisoft heeft klakkeloos bepaalde biomen in elkaar gemixt. Realistisch is het natuurlijk niet, maar het zorgt wel voor 1 grote wereld vol met variate. Van de droge Canyons naar de Canadese bossen met hoge bomen: het zit er allemaal in. Daarom is op je eigen houtje rondrijden of racen in free-roam net zo leuk. Geen enkele rit is hetzelfde. Hier was ik bijvoorbeeld aan het vliegen in een van de “funkies” (gekke uitrusting). Deze papieren wingsuit draag je in een onderbroek, lekker maf. Zoals je ziet is dit stukje van de speelwereld fors anders dan wat we in de bovenste twee hebben gezien!

Van de extreme hoogtes en snelheden gaan we naar het rustigere Kena: Bridge of Spirits. Rainking is nog lekker aan vertoeven in deze mooie game. “Echt een heel erg leuk spel. Al heb ik één keer vastgezeten bij een puzzel, waar ik van ellende na twee dagen met tegenzin de oplossing van moest opzoeken, want ik kwam er niet uit. Toen ik zag wat de bedoeling was, had ik zoiets van “ja, dat had ik kunnen zien.” Schrale troost, ik schijn niet de enige te zijn die er niet zelf uit kwam. Ondertussen is Kena zelf lekker kawaii bezig.”

Maar Rainking speelt zeker niet alleen voor de graphics, hij lust ook wel wat pixels. “Vorig weekend heb ik Arietta Of Spirits binnen gekregen, een redelijk kort indie spelletje dat je makkelijk in een weekendje uitspeelt. Wat ik dus ook gedaan heb. Qua visuals doet het me een klein beetje aan Young Merlin op de Super Nintendo denken. Na mijn playthrough mis ik nog maar één trophy. Speel het spel uit op Extreme Mode. Dat heeft een one-hit death. Dat gaat me vast niet lukken, maar ik ben er toch aan begonnen om het te proberen. De derde baas heeft tientallen pogingen gekost. De screenshots zijn nog van de eerste playthrough op de (daar is-ie weer) loserstand.” Nou Rainking, maak je niet druk. Ik vlieg in games ook altijd met EasyJet. Ofnouja, default difficulty. Het moet mij ook niet te moeilijk worden.

Erik is afgelopen week opnieuw in Skyrim gedoken. De Anniversary Edition is namelijk uit! “De bundel van de creation club heb ik er ook bij gekocht en dat maakt de game nét weer ff anders dan de vorige 10 playthroughs 🙂 Er zit in ieder geval veel toffe DLC in.” Skyrim heeft mij nooit echt weten te pakken. Het was me net iets te groot. Ik vind het stiekem niet zo erg als je hand een beetje wordt vastgehouden tijdens rpg’s. Ook ben ik niet zo weg van het first person perspectief. Nu weet ik dat je het in third person kan spelen, maar volgensmij is dat meer een after thought dan dat het goed speelbaar is. Wel heb ik de game op PS4, Switch én PC gekocht. Ik durf dus wel te zeggen dat ik het kansen heb gegeven :P.

Tot slot heeft Erik nog wat screenshots van iets wat geen game is. “Radiohead kwam deze week ook met een soort kunstexpositie in gamevorm genaamd Kid A Mnesia Exhibition. In de omschrijving noemden ze het een fever dream en dat klopt wel want alles ziet er nogal vreemd uit. Er zijn wat framerate probleempjes, maar het is alsnog erg tof als je van de muziek houdt.” Ik ben niet bepaald fan van Radiohead maar deze screenshots zien er wel lekker weird uit. Ik heb ‘m in de download gegooid! 


Ondertussen is Coola lekker bezig met zijn Assassin’s Creed franchise-playthrough. Zo is hij nu aangekomen in het stinkende maar wel sfeervolle Londen. Ik was verrast bij het spelen van deze game hoe goed de atmosfeer is. Wel is het duidelijk een stapje terug van het prachtige Unity, maar ik was toch aangenaam verrast. Ik heb Syndicate vorig jaar pas gespeeld. Het was dé AC-game die mij AC-moe maakte. Na 2 uurtjes spelen heb ik hem weer retour gedaan destijds. De tweede keer ging het stukken beter en heb ik wel de 100% aangetikt. Zoals we van Coola gewend zijn krijgen we goed getimede screenshots van vooral lekker maffe momenten.

En om toch nog even Unity erbij te pakken: Coola speelde daar meer als schilder dan Assassin. 

Tot slot hebben we Aprotodon die Uncharted 3 heeft uitgespeeld. Net als Coola was hij ook bezig met het doorlopen van een franchise en in dit geval is het de Nathan Drake Collection van Uncharted. Aprotodon heeft maar liefst 5 foto’s gestuurd waarvan ik mocht kiezen welke ik erin gooi. Ik zou ze allemaal willen doen maar het wordt dan moeilijk om bij elk stukje iets te schrijven. Soms raken de woorden op. Dat merken jullie misschien ook wel met jullie foto’s, waarin ik tegenwoordig wat vaker twee foto’s onder elkaar plaats. Ik vind het super dat jullie zo fanatiek meedoen en veel foto’s sturen, blijf dat vooral doen! Zolang er maar begrip is dat een stuk tekst bij elke foto soms een behoorlijke uitdaging kan zijn. Komt ook bij kijken dat ik vandaag niet zo veel tijd heb. Met mijn gedoe uit de weg gaan we nu door naar Aprodon’s screens!

En dat was hem voor deze keer weer! Ontzettend veel foto’s om te aanschouwen of zelfs als wallpaper te gebruiken. Bedankt allemaal voor het insturen van jullie plaatjes en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
8 maanden geleden

Ik weet dat ik dit nooit ga kunnen bewijzen, maar nadat ik mijn screenshots gisteren plaatste, zat ik in de comments nog eens goed te kijken naar alle foto’s die de anderen hadden ingestuurd en uiteindelijk vond ik die van Erik07 van Kid A Mnesia met die oranjegele zuilen het meest thumbnailwaardig voor de post van vandaag. Makkelijk lullen achteraf natuurlijk, maar die vond ik er echt geschikt voor.

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking
coola
8 maanden geleden

Erg leuke screenshots weer.

“Zoals we van Coola gewend zijn krijgen we goed getimede screenshots van vooral lekker maffe momenten.”

Mijn screenshots zijn zoals de binnenkant van mijn hoofd extreem chaotisch.

Aprotodon
Aprotodon
8 maanden geleden

Wauw, Riders Republic plus je toelichting wekken verassend genoeg mijn enthousiasme. Tijdens de aankondiging destijds dacht ik dat het weer de zoveelste generieke actie/sportgame van Ubisoft zou worden maar hoor er om mij heen steeds meer positieve verhalen over.

En zit niet in over het niet altijd plaatsen van teksten bij een serie screenshots, je introductieverhaal en aanvullingen zijn wat mij betreft prima en lezen fijn. Bovendien vertellen screenshots visueel gezien vaak ook al een verhaal!

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
8 maanden geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Helemaal eens met Aprotodon. We waarderen het al enorm dat je iedere zondag weer al onze screenshots showt. Het lijkt mij ook lastig om bij ieder screenshot iets te schrijven 😉

Erik07
Erik07
8 maanden geleden

Screenshot donderdag voor mij haha. Ben druk bezig geweest met Battlefield 2042 en Deathloop (dankzij artikel Ruan) en in die games zijn niet echt leuke screenshots te maken.
Daarentegen heb ik nog wel ff rondgeslingerd in Miles Morales. Af en toe herinstalleer ik die game puur om ff te slingeren 🙂
comment image

Rainking
8 maanden geleden

Oké, ik wil niemand aan de alcohol krijgen, maar het heeft toch met deze screenshots te maken. Zoals ik al eerder aan heb gegeven speel ik al gauw op de loserstand. Dat is vaak “easy” en soms zelfs “story mode.” Alleen zijn er soms spellen waarbij je geen keuze hebt. Daar is maar één moeilijkheidsgraad en dat is “balls to the wall.” Luigi1985 was de laatste tijd bezig met Demon’s Souls en vanavond kreeg ik daardoor het gevoel om daar weer eens mee verder te gaan. Ik had nog maar één baas neer. Die van 1-1. Ik had eerder al wel wat gespeeld van 1-2 en 2-1 en de bazen daarvan had ik al wel een keer geprobeerd, maar na wat instant failures, heb ik daarna geen pogingen meer gedaan. Hier komt de alcohol om de hoek kijken. Na een paar baco’s geef ik het minder gauw op en heb ik eerder de neiging om nog een poging te wagen. En nog eens. En nóg eens. Zo heb ik de bazen van eerder genoemde gebieden neer gekregen vanavond. Progress!

comment image

Dat klopt. Meer slopen, minder lezen!

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking
Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

En na een paar pogingen is er toch weer één neer! I might not be good at these games, but God, do I love them!!!

comment image

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking
Rainking
8 maanden geleden

Zoals je zelf ook wel eens doet, pak ik er nu even een paar uit den ouden doosch. Waarom? Omdat ik deze eerder dit jaar al eens geplaatst had, maar toen nog niet wist dat meer dan één foto per post problemen gaf op de site. Deze screenshots zijn dus niet eerder gezien, ook al heb ik ze al eens onsuccesvol proberen te plaatsen.

Het was niet lang nadat Resident Evil: Village uitkwam en dit watje besloot toch een poging te wagen. Na het eerste gedeelte kwam ik opeens bij deze woning aan. Wat? Moet ik daar naar binnen? Mij niet gezien! Na het gespeeld te hebben, bleek het met voorsprong het beste gedeelte van het spel te zijn. Loved it!!!

comment image

Rainking
8 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Eerder dit jaar heb ik ook de eerste Mass Effect gespeeld toen de Legendary Edition uit kwam. Ik heb dat spel ook op de Xbox 360, maar ik heb er toen niet de tijd voor genomen. Gelukkig heb ik dat nu wel gedaan, want ik vond het echt fantastisch! Zoals ik wel vaker doe, heb ik een vrouwelijk karakter gemaakt met rood haar. Ik lees wel eens dat sommige mannen problemen hebben om met vrouwelijke personages te spelen omdat ze daarmee geen connectie voelen. Totaal geen probleem mee hier. Sterker nog, het geniet de voorkeur. Dus hier is mijn versie van Commander Shepard.

comment image

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Rainking

IG Q&A: Wat is je favoriete Wii-game?

Doom 3: VR Edition — ‘VR Edition’ is geen originele subtitel. Verzin eens iets nieuws aub