in

Screenshot Sunday #36

Ik was even een weekje afwezig wegens persoonlijke omstandigheden, maar deze week zijn we er gewoon weer! Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik was de afgelopen tijden voornamelijk nog aan het rondrijden in Riders Republic. Vorige Screenshot Sunday vertelde ik al over hoe deze game mij heeft weten te verassen. Ik ben uiteindelijk voor de platinum trophy gegaan, waarvan slechts 0.2% hem heeft. Dat was een (kut)prestatie! Voornamelijk één trophy waar je afhankelijk bent van tijd. 50 mass races die je moet doen, waarvan ze maar 2x per uur spawnen. Elke 30min een race van 15min en dan houdt je 15min over om andere dingen te doen voordat de volgende mass race begint. Het was een verademing toen ik daar vanaf was en lekker dingen op m’n eigen houtje kon doen. Ik heb als afsluiter van mijn Riders-reeks een screenshot van elke sport gemaakt. Laten we beginnen met de meest “saaie”: de vliegsporten. Hoewel wingsuiten wel leuk is, wilt de game het meeste dat je de rocketwing neemt, die het minst leuk is. 

Mijn doel was om in ieder geval 1 van de foto’s op een “echte” sportsfoto te laten lijken. Dus alsof je haast naar een echte foto zit te kijken. Dat is erg moeilijk als je de omgevingen ziet. Maar bij snowboarding wist ik dat het mogelijk was. Het enige wat ik moest doen is een trucje doen van een hoge berg. Doe een coole trick en…. *panische duimbeweging naar de photomode knop want timing* Nou nog de juiste positie vinden, ik denk dat ik naar de lucht moet richting, alsof ik een cameraman ben die in de sneeuw staat. De laatste touch was wat sneeuw toevoegen, al kan die keuze discutabel zijn. Wat zeg jij? Sneeuw weg moeten laten of prima zo! Hoe dan ook vind ik het aardig in de buurt komen van een “echte” foto. Zolang je het maar niet te serieus neemt.

En ik sluit af met ongetwijfeld mijn favoriete sport van de drie, de downhill bike. Hoewel je soms veel en veel sneller gaat in de sneeuw, is het gevoel van snelheid meer aanwezig op de fiets. Dit komt omdat je in de sneeuw vaak grotte witte vlakken voor je ziet, terwijl je op de fiets soms met 100 km/u door dunne bospaadjes of krappe klifranden rijdt. Hierdoor is de kans op crashen ook veel groter, maar dat zorgt tegelijkertijd voor veel adrenaline. Tijdens deze screenshot probeerde ik vooral gewoon een ‘mooie’ foto te maken. Het lijkt alsof ik bijna stil sta maar ik ging behoorlijk snel! Riders heeft (zoals we van Ubisoft gewend zijn) een fijne photomode met veel opties. Zelfs het tijdstip en de positie van de zon kan je dusdanig aanpassen om de perfecte foto te maken.

Rainking was eerder bezig met alcohol promoten dan games spelen. Niet normaal die gast! Geintje natuurlijk. Een biertje bij een gamepje moet soms kunnen. Zoals ik al eerder aan heb gegeven speel ik al gauw op de loserstand. Dat is vaak “easy” en soms zelfs “story mode.” Alleen zijn er soms spellen waarbij je geen keuze hebt. Daar is maar één moeilijkheidsgraad en dat is “balls to the wall.” Luigi1985 was de laatste tijd bezig met Demon’s Souls en vanavond kreeg ik daardoor het gevoel om daar weer eens mee verder te gaan.

Ik had nog maar één baas neer. Die van 1-1. Ik had eerder al wel wat gespeeld van 1-2 en 2-1 en de bazen daarvan had ik al wel een keer geprobeerd, maar na wat instant failures, heb ik daarna geen pogingen meer gedaan. Hier komt de alcohol om de hoek kijken. Na een paar baco’s geef ik het minder gauw op en heb ik eerder de neiging om nog een poging te wagen. En nog eens. En nóg eens. Zo heb ik de bazen van eerder genoemde gebieden neer gekregen vanavond. Progress!

Ook had Rainking nog wat verloren screenshots voor ons klaarstaan. Dat vergt wat uitleg: Omdat ik deze eerder dit jaar al eens geplaatst had, maar toen nog niet wist dat meer dan één foto per post problemen gaf op de site. Deze screenshots zijn dus niet eerder gezien, ook al heb ik ze al eens onsuccesvol proberen te plaatsen. Het was niet lang nadat Resident Evil: Village uitkwam en dit watje besloot toch een poging te wagen. Na het eerste gedeelte kwam ik opeens bij deze woning aan. Wat? Moet ik daar naar binnen? Mij niet gezien! Na het gespeeld te hebben, bleek het met voorsprong het beste gedeelte van het spel te zijn. Loved it!!!

Rainking maakt het wel heel makkelijk voor me. Het is niet dat ik niet wil schrijven over zijn screenshots. Het is meer dat hij er dusdanig veel over schrijft dat ik er eigenlijk niks wil uitlaten. Het zijn immers interessante en leuke toevoegingen! Eerder dit jaar heb ik ook de eerste Mass Effect gespeeld toen de Legendary Edition uit kwam. Ik heb dat spel ook op de Xbox 360, maar ik heb er toen niet de tijd voor genomen. Gelukkig heb ik dat nu wel gedaan, want ik vond het echt fantastisch! Zoals ik wel vaker doe, heb ik een vrouwelijk karakter gemaakt met rood haar. Ik lees wel eens dat sommige mannen problemen hebben om met vrouwelijke personages te spelen omdat ze daarmee geen connectie voelen. Totaal geen probleem mee hier. Sterker nog, het geniet de voorkeur. Dus hier is mijn versie van Commander Shepard. Eindelijk en character die we kunnen vergelijken met Coola’s legendarische shepard. Als je niet weet waar ik het over heb, you’re missing out!

Erik heeft het wat simpeler gehouden. Hij stuurde eventjes een fototje van Miles Morales! Ben druk bezig geweest met Battlefield 2042 en Deathloop (dankzij artikel Ruan) en in die games zijn niet echt leuke screenshots te maken. Daarentegen heb ik nog wel ff rondgeslingerd in Miles Morales. Af en toe herinstalleer ik die game puur om ff te slingeren. Mooi moment voor mij om mijn zorgen over Spider-Man 2 kort aan te kaarten. Want ik ben bang dat het een beetje een Spider-Man 1.5 wordt. Dat Insomniac te weinig innoveert. Het enige wat ervoor zorgt dat ik uiteindelijk lekker de game op lancering haal, is het feit dat het slingeren gewoon fantastisch is, en waarschijnlijk nog beter wordt in deeltje twee. I’m in, puur voor het slingeren! Want oh oh oh wat is dat fijn in de games.

Tot slot hebben we vanuit de Google Form niet Aprotodon maar een nieuwkomer voor de Screenshot Sundays! Cosmic Tsar heeft maar liefst 8 screenshots gestuurd! Meteen aanwezig, heel nice! We beginnen met Psychonauts 2. Heb hem bijna uitgespeeld en geniet volop van de creativiteit in het leveldesign. Heb een enorme zwak voor Tim Schafer en dit is echt het beste werk van zijn studio Double Fine. Het concept van deze platformer IN de hoofden van de personages is geniaal, net als de uitvoering. Het voelt allemaal weer als het avontuur van de 3D platformers van vroeger, heerlijk! Ik moet zeggen, Psychonauts 2 deed me eigenlijk helemaal niks. Maar na positieve verhalen van mensen om mij heen, de GOTY-nominatie én jouw positieve verhaal is mijn interesse toch wel gewekt.

Nou moet ik wel even zeggen dat Cosmic Tsar mij ook vertelde in de Google Form dat ik gerust een selectie mocht maken van de foto’s maar bij het zien van de Psychonauts 2 screens ben ik toch behoorlijk enthousiast geworden. Wat ziet deze game er gaaf en uniek uit. Ik wist niet dat de game zo trippy kon zijn maar i like it! Daarom ga ik zeker niet foto’s eruit halen. Plus: dat mag ook wel na mijn afwezigheid vorige week, even lekker een tjokvolle Screenshot Sunday! Waar ik wel benieuwd naar ben, is of je de eerste gespeeld moet hebben om van de tweede te kunnen genieten. Ik hoor het graag!

En dan sluiten we af met een rits screenshots van Cosmic Tsar in Forza Horizon 5. Ook hier is het vanzelfsprekend dat ik er geen foto uit ga laten. Weg van Forza’s pracht en praal kunnen we Cosmics Tsars entree ook niet onderdoen. Over FH5 hoeven we niet veel te zeggen, toch? Het is een van de mooiste games die is verschenen. Telkens als ik een nieuw gedeelte van de map binnen rijd of het weer/tijdstip verandert, gaat meteen ook weer de photomode open om even een plaatje te schieten. Zoals jullie weten heb ik eigenlijk niks met racegames. Toch ben ik voor Riders Republic gegaan en FH5 is ook de eerste game waarbij ik zeg: oké, nu wil ik een Series X. Want wat. een. mooie. game.

Ik bekeek de foto’s eerst voordat ik de beschrijving las, dus het was een beetje een verassing welke games het gingen worden. De foto hierboven was de eerste van de vier FH5-foto’s die ik zag en ik dacht meteen: Far Cry 6! Tot ik een seconde later het Forza-logo zag. Ben ik gek of…?

En dat was hem weer voor deze week. Bedankt allemaal voor het insturen en meelullen over screenshots, bedankt voor het geduld dat ik even een week oversloeg, en bedankt Cosmic Tsar voor een keer meedoen, al zullen we vast wel meer van je zien! Tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Lekker bezig weer dudes! Blijft altijd een leuke rubriek om naar uit te kijken op de zondag.

Nice dat je sneeuw toe kunt voegen, heb het toevoegen van dat soort elementen tijdens het maken van een screenshot nog niet eerder gezien in games. Ik vind de sneeuw hier in geval goed tot z’n recht komen.

Tijdens het lezen van de toelichting van Rainking kreeg ik een brede glimlach op m’n gezicht, zeker als ik dan lees dat je bij een game als Demon Souls te werk gaat. Geniaal.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Dat zijn wel leuke opties om mee te rommelen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Hahaha, dank je. (hic!)

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Shantae voor de GBC op de Analogue Pocket 🙂

BA9CD2C1-D93C-462B-931E-75C857ACF0CA.jpeg
Rainking
1 jaar geleden

Weer een paar hele mooie screenshots, zeg. Ik geloof niet dat Riders Republic wat voor mij is, maar het ziet er wel heel tof uit. Ook mooi dat Cosmic Tsar meteen binnen komt vallen met flinke lading foto’s. Zo gaan we die 50 wel halen.

Ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord op de vraag van LeegBlikjeWater. Moet je de originele Psychonauts eerst gespeeld hebben?

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden

Van balls to the wall slaan we vandaag helemaal om naar de andere kant van het spectrum. Toen ik vanmorgen wakker werd, kreeg ik namelijk zin om Lake eindelijk eens een keer te gaan spelen. En als je daar nog nooit van gehoord hebt, dan kan ik dat goed begrijpen. Het is een indie game die bijna vier maanden geleden uitkwam, waarin je met een busje brieven en pakketjes moet bezorgen in een klein amerikaans dorp, gelegen aan een (je raadt het nooit!) meer. Het is niet superlang en ik heb hem vandaag ook meteen uitgespeeld.

Na een hele korte tutorial (want ja, hoe moeilijk is het om post te bezorgen…), beginnen de opening credits en kom je aan bij het meer waar je de komende twee weken door zal gaan brengen. Ik zou het totaal niet vervelend vinden om in zo’n omgeving te wonen.

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Het spel bestaat niet alleen uit het bezorgen van post. Er zit daadwerkelijk een verhaal in en je hebt dus ook af en toe interactie met de bewoners van Providence Oaks.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Het speelt zich af eind jaren ’80, dus de nu uitgestorven videotheek is daar nog wel aanwezig. Zo te zien hebben ze wel een leuk aanbod van films. Ik vind dit soort parodie namen meestal wel grappig. Binnen staan er nog meer in de rekken.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

En soms moet je een, eeeeeh, kat bezorgen? Oké….

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ik speel hem zelf op de Xbox One, maar ik denk dat je ‘m beter via Steam kan spelen. Die versie loopt dacht ik lekkerder. Deze stottert hier en daar helaas een beetje.

IG Q&A: Wat is de grootste verrassing van het jaar?

De gamereleases van deze week