in

Screenshot Sunday #37

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week zat ik eventjes zonder game. Dus besloot ik (door de hype van Spider-Man: No Way Home) Marvel’s Avengers weer eens op te starten. Ik was niet van plan te gaan grinden. Ik ging gewoon de verhaalmissies langs van Kate Bishop, Hawkeye, en Black Panther. Hoewel ik geen screenshots heb gemaakt van de eerste twee, moet ik wel zeggen dat die verassend leuk waren. Er zaten genoeg cutscenes bij om een interessant verhaal te vertellen, en ook al zijn Hawkeye en Kate heel vergelijkbaar qua gameplay, vond ik ze beide erg leuk om te spelen. Sterker nog, ik vind ze beide leuker dan Spider-Man. Ook hem heb ik eventjes gespeeld en die heeft helaas geen heuse cutscenes of een grijpend verhaal. Daarbij voelt hij ook veel stroever aan, wat te danken is aan Insomniac’s Spider-Man. War for Wakanda was daarentegen erg indrukwekkend; er is duidelijk moeite gestopt in deze gratis uitbreiding.

Wakanda heeft mooie (vooral beboste) gebieden waar je lekker kan rondspringen en klauteren als onze panter. Black Panther zelf voelt prima aan qua gameplay. Het is niet de meest bijzondere held, gewoon wat melee attacks hier en daar. Het verhaal is oké en weet soms zelfs sympathieke gevoelens te wekken voor villain Klaue. Ook heeft Wakanda zijn eigen hub waar je missies kan starten of met NPC’s kan lullen. Die ziet er erg tof uit, beter dan zijn MCU tegenhanger. Black Panther’s stem wordt ingesproken door Christopher Judge, die we kennen van een andere kleine rol genaamd Kratos. Wetende dat hij ook Black Panther insprak, viel zijn stem een beetje tegen. Begrijp me niet verkeerd: hij doet het prima. Maar de ongelooflijk zware en diepe stem die hij geeft aan Kratos is een gigantisch verschil ten opzichte van de iets hogere, Afrikaans-getinte stem die we hier horen. Al met al blijft Avengers best wel leuk om van tijd tot tijd op te starten en even weer te knokken met wat Marvel-helden. Ik hoop daarom ook dat de game constant nieuwe personages blijft krijgen.

Ken je dat? Wanneer je iets heel graag wilt, maar dat het je eigenlijk te duur is op het moment. Maar dat je stiekem elke dag de product pagina bekijkt, of reviews leest, omdat je er niet genoeg van kan krijgen? En dan heeft iemand anders dat product en, hoe graag je diegene ook mag, je opeens niks met die persoon te maken wilt hebben. SamuraiPizzaCat, het spijt me. Geintje natuurlijk. De Analogue Pocket. Deze hyper moderne gameboy is zo tof. Het is niet alleen een gameboy maar meer een alles-in-een. Of zoals SamuraiPizzaCat dat zou zeggen; een hele luxe FPGA handheld. Erg gaaf om te zien dat je er een gescoord hebt. In deze foto speelde hij Santae voor de Gameboy Color!

Rainking is gewoon weer aanwezig die, na zijn comeback een paar weken terug, lekker de streak voortzet! “Toen ik vanmorgen wakker werd, kreeg ik namelijk zin om Lake eindelijk eens een keer te gaan spelen. En als je daar nog nooit van gehoord hebt, dan kan ik dat goed begrijpen.” Nou Rainking, deze is toevallig op mijn radar gevallen een paar weken terug, maar ik heb er nog niet ingedoken. Wat ik wel vaak heb is dat ik wakker wordt en ook zin krijg in een game. “Vervelend dit” – Mijn bankrekening. “Het is een indie game die bijna vier maanden geleden uitkwam, waarin je met een busje brieven en pakketjes moet bezorgen in een klein amerikaans dorp, gelegen aan een (je raadt het nooit!) meer. Het is niet superlang en ik heb hem vandaag ook meteen uitgespeeld.” Dus Death Stranding maar dan vrolijker. Count me in! “Na een hele korte tutorial (want ja, hoe moeilijk is het om post te bezorgen…), beginnen de opening credits en kom je aan bij het meer waar je de komende twee weken door zal gaan brengen. Ik zou het totaal niet vervelend vinden om in zo’n omgeving te wonen.

Het spel bestaat niet alleen uit het bezorgen van post. Er zit daadwerkelijk een verhaal in en je hebt dus ook af en toe interactie met de bewoners van Providence Oaks.” Goed dat je dit zegt. Spellen worden vaak te snel afgeschreven als “loopgame” of “bezorggame”. Als je bezorgen niet leuk lijkt, helemaal prima. Echter hebben deze games vaak wel meer te bieden dan alleen bezorgen (Het lijkt net weer alsof ik Death Stranding aan het verdedigen ben!). Zo te zien heb je ook dialoogkeuzes. Wat ik dan wel hoop, is dat de keuzes enige invloed hebben op het verhaal of de relaties met mensen. Ik vind het altijd jammer als drie keuzes altijd dezelfde uitkomst hebben.

Het speelt zich af eind jaren ’80, dus de nu uitgestorven videotheek is daar nog wel aanwezig. Zo te zien hebben ze wel een leuk aanbod van films. Ik vind dit soort parodie namen meestal wel grappig. Binnen staan er nog meer in de rekken.” Ah de videotheek. De goeie oude tijd. Toen je naar de videotheek ging zonder plan en daar wel een film koos. Back to the present klinkt in ieder geval als een reboot die we in de komende 5 jaar gaan zien. Met alle oude filmfranchises die tegenwoordig een reboot krijgen, zou een reboot van Back to the Future mij niet verassen. En een betere naam dan Back to the Present zou ik niet kunnen bedenken.

En soms moet je een, eeeeeh, kat bezorgen? Oké….” Niet een alledaagse bezorging nee. De hamvraag is dan ook: kan je pspsps zeggen? Dat is natuurlijk de belangrijkste taal die je kan spreken tegen katten. Ik heb zo’n 6 katten in mijn straat van buren en daar heb ik dagelijks wel flinke pspsps-gesprekken mee. Soms kijken ze me aan van: wat zeg je me nou? Ik dwaal af, sorry, katten hé? Wil ik deze game NU spelen? Yup. Ben ik allergisch voor katten? Yup. Houdt het mij tegen om van katten te houden? Nope. De game ziet er heerlijk ontspannend uit Rainking. Ik hoop dat de muziek ook chill is.

Verder is Aprotodon ook weer van de partij. “Deze week ben ik verder gegaan met Uncharted 4. Grafisch natuurlijk een grootser spektakel in vergelijking met The Nathan Drake Collection. Waar ik heel blij mee ben is dat je vanaf dit deel eindelijk de mogelijkheid hebt om karakters te kunnen verbergen in screenshots. Hierdoor kun je je helemaal focussen op de positionering en omgeving.” Dit is zeker een fijne feature. Hierdoor kan je altijd alleen je eigen personage in beeld krijgen zonder dat je NPC-maatje loopt te treuzelen achter je. Of in dit geval: een mooie foto van alleen de omgeving!

Wat zeker ook fijn is zijn de hoeveelheid ‘rustigere’ levels die je speelt. Dit is toch ook wel even een verschil met de Collection, waarbij het toch een snellere ‘run-and-gun’ achtbaan is. Zo slide Drake in het ene screenshot door een grot in Schotland in een gebied met alleen wat vleermuizen en vliegt hij in de andere met een 4×4 door een waterval heen zonder achtervolging, omringt door alleen de ruige natuur van Madagascar. Dat is goed om te horen. Ik heb wel eens Uncharted gezien en gespeeld bij wat maten, maar daar voelde het erg aan als een run en gun festijn. Ik heb nog niet Uncharted 4 geprobeerd door de 30 fps, maar de aankomende remaster gaat dat gelukkig oplossen. De omgevingen zien er zoals Aprotodon zegt veel beter uit dan de eerste drie games. Dat is natuurlijk logisch maar ik zou zelfs zeggen dat de game voorlopig nog geen remaster nodig heeft!

Tot slot hebben we nog iemand vanuit de Google Form en het is niet wie je denkt. Het is niemand minder dan Erik! “Ik weet niet waarom, maar ik kan niet reageren op IG, ik krijg steeds een vreemde melding in m’n rechterbovenhoek. Maargoed, hier alsnog mijn screenshots van deze week 🙂 Beetje Spider-man gespeeld en een stukje Shadow of the Tomb Raider.. waar je in de photo mode je Lara Croft kunt veranderen in Lama Croft. Wat wil je nog meer 🙂.” Allereerst is het vervelend dat je niet meer kan reageren, en raar! Wellicht dat de redactie hier wat mee kan doen. En Erik wint wel het internet met deze woordspeling. Dat terzijde.

Ook goed om te zien dat Erik een van de beste pakjes draagt in de game. Althans, velen zijn fan van het Raimi-pakje of die van TASM2. Maar ik vind de pakjes van Tom Holland erg tof in de game. De materialen van de pakjes zien er erg goed uit en komen erg goed tot zijn recht in cutscenes. Ik heb hier eerder al eens een screenshot van geplaatst, maar dan met het Homecoming-pakje! Ik krijg hierdoor nóg meer zin in No Way Home en ook Spider-Man 2 op de PS5.

En dat waren de screenshots van deze week! Volgend weekend is het kerst, dus ik verwacht niet dat er veel mensen iets gaan insturen. Als je het wel van plan bent: laten we proberen een kersteditie te maken! Veel games staan nu in het teken van kerst. Ook al is het maar een beetje sneeuw. Ik ga ook mijn best doen om zo iets te maken, maar kan het niet garanderen. Hoe dan ook: iedereen alvast een fijne kerst en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
7 maanden geleden

Ik gebruik normaal gesproken Firefox en liep er ook tegenaan dat ik niet kon reageren. Afgelopen vrijdag bij “Wat spelen we dit weekend?” heb ik uiteindelijk maar op mijn telefoon gereageerd, maar net bij het topic over muziek ging ‘m dat niet worden. Gelukkig lukte het met Chrome wel, dus misschien dat het iets met Firefox is.

Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Gebruik ik dat gewoon effe. Ik had het eigenlijk alleen maar geïnstalleerd staan omdat ik vorig jaar de demo van Immortals: Fenix Rising op Stadia wou uitproberen, maar nu komt het dan even goed van pas.

Erik07
Erik07
7 maanden geleden

Ik kan zo te zien weer reageren 🙂

Lekker bezig iedereen, dit moet toch haast de langste Screenshot Sunday zijn! Lake ziet er lekker rustgevend uit, jammer dat hij exclusief op de Xbox is, want die heb ik (nog) niet.

Deze week heb ik een paar tombes leeggehaald, Miles Morales leren vechten, Dr. Dre geholpen z’n muziek terug te vinden en ben ik op zoek geweest naar m’n broer in The Oldest House.
comment image

Erik07
Erik07
7 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
7 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
7 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
7 maanden geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
7 maanden geleden

Fijne kerst allemaal!

Rainking
7 maanden geleden

Beetje aan de late kant, dus met een beetje mazzel kan het nog. En anders heb ik maar pech. Ik had vorige week Najaarsschoonmaak 2021 gespeeld en mijn oorspronkelijke plan was om daar screenshots van te plaatsen, maar dat bleek uiteindelijk toch te saai en te confronterend, dus dat wou ik jullie maar niet aandoen.

Komende week gaat mijn laatste week Gamepass in en ik wou er nog even uithalen wat ik kon en het leek me leuk om er even een paar minder bekende spellen uit te plukken.

First up, Dandy Ace! Ik hoef je niet te vragen wat het eerste spel is waar je aan denkt als je de screenshots ziet. Precies, Quake III Arena, dat had ik dus ook. Nee, Hades natuurlijk. Ik ben verre van de grootste Hades kenner, maar ik had begrepen dat wel een beetje anders speelt. Ik vind het zelf wel lekker lopen, in ieder geval.

comment image

Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh jee, dalijk krijgt-ie armen en benen. Die grapjes ken ik ondertussen.

comment image

Rainking
7 maanden geleden

Het tweede spel is Flynn: Son Of Crimson, een actie platformer met een hele mooie 16 bit sprite stijl.

En zoals wel vaker gebeurt, word je aan het begin van het spel net wakker. Het was waarschijnlijk dat of aanspoelen op een strand. Ik vind het eigenlijk al heel wat dat je geen last hebt van geheugenverlies, ghehehe.

comment image

Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

De combat is ook wel lekker. Moet ook wel als je oog in ‘oog’ staat met vleesetende planten. Aan die tanden te zijn, lijken het me geen vegetariërs.

comment image

Rainking
7 maanden geleden

En als laatste wou ik Record Of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth nog even in de spotlight zetten. De namen Deedlit en Record Of Lodoss War ken ik nog van de jaren ’90. In Super Play, een brits Super Nintendo blad werd er in het manga en anime gedeelte weleens aandacht aan geschonken.

En ook hier zie je weer die typische Quake III invloeden naar voren komen. Nee, dit ziet er duidelijk meer uit als Castlevania: Symphony Of The Night. En voor zover ik kan oordelen, speelt het ook een beetje hetzelfde, wat totaal geen straf is. Ook in dit spel wordt de hoofdpersoon aan het begin wakker, maar Deedlit weet ook nog eens niet waar ze terecht is gekomen. Ah, wat jammer, ik was zó dichtbij video game hero intro scene bingo! Balen!

Maarreeeeee… op mijn ziel zweren? Dat gaat ik niet doen, natuurlijk.

comment image

Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Deedlit neemt ook gewoon de kortste route naar de vijand. Lekker efficiënt en tijdbesparend.

comment image

Rainking
7 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Alle drie de spellen zou ik misschien nog weleens willen kopen, met Record Of Lodoss War als grootste kanshebber. Die krijgt als het goed is ook nog een fysieke release op de PS4, PS5 en Switch. Waarom ze de Xbox consoles zo vaak overslaan met fysieke indie releases, daar snap ik af en toe echt geen hout van.

De screenshots waren allemaal van de eerste paar minuten van de spellen, in de hoop om de posts er nog op tijd uit te kunnen poepen, hahaha. Volgende keer zal ik proberen wat meer op tijd te zijn, zodat ik er iets meer tijd in kan steken.

IG Q&A: Welke game had de beste soundtrack van 2021?

Review: Quantum Redshift (Xbox)