in

Screenshot Sunday #38

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

We zijn aangekomen bij de feestdagen. Als je dit leest heb je waarschijnlijk al je buikje rond gegeten. Vandaag is het tweede kerstdag en, zoals de naam al doet zeggen, gaat men vaak voor een tweede ronde! Door alle drukte met kerst heb ik zelf weinig kunnen gamen. Ik zal daarom deze week ook maar 1 screenshot van mijn kant plaatsen. Ik heb gisteren even snel de moeite genomen om Riders Republic op te starten en een foto te maken met een kerst thema. De kerstman-outfit was, op zijn Ubi’s, vergrendeld achter een paywall. Ik heb dus een makeshift kerstmanpakje gemaakt, of nou ja… voor zover dat kon. Wel wist ik mij nog een plekje te herinneren waar een kerstboom stond (al een maand geleden). Deze heb ik weer even opgezocht om dit plaatje te schieten. Het is nog net geen kerstkaart als je het mij vraagt. Ik wil via deze weg iedereen fijne feestdagen wensen en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar. Screenshot Sunday zal volgende week afwezig zijn door drukte rond dat weekend. Je mag zoals altijd screenshots delen in de comments, of geniet van de feestdagen en bewaar ze voor een weekje! Met dat gezegd te hebben, hier mijn matige kerstfoto!

Kerstmis heeft Erik ook goed gedaan want hij kan weer reageren! Hij zal ons vertoeven met een reeks variërende screenshots. Ik heb afgelopen week net op tijd Spider-Man: No Way Home kunnen zien, net voordat de bioscopen moesten sluiten. Wat een geweldige film was dat! Zonder ook maar iets weg te geven is onderstaande screenshot een visualisatie van hoe ik erbij zat in de bios.

Van de straten van New York gaan we naar de jungles in Tomb Raider. Deze fijne reboot gaf ons Lara toch wel een behoorlijk ruige kant. Indiana Jones is er kinderspel bij en Nathan Drake zou er ook van op kijken. Ik heb zelf helaas maar 1 van de 3 games in de trilogie gespeeld. Die was verassend tof. Toch maar eens een keer zo’n collectie oppikken, al ligt mijn voorkeur bij de piramide-voorgevel van de originele Lara. Bij de tweede foto moest ik wel even goed kijken of het überhaupt wel Lara Croft was. Misschien ligt het aan de belichting maar het kon zo een ander spel zijn. Het deed me een beetje denken aan Kena!

Over heldhaftige dames gesproken. Erik was ook in het oh-zo-eigenaardige Oldest House te vinden in Control. Dit was een van de eerste games die ik dit jaar gespeeld had, nadat deze beschikbaar was op PS Plus. Het is samen met A Plague Tale toch wel een van de grootste verassingen van het jaar voor mij. De hele wereld van Control, van de vreemde en soms enge gebieden tot de onheilspellende muziek, is echt creepy. Het hield mij op het puntje van m’n stoel gedurende de hele game. Ook maakt deze game ontzettend goed gebruik van de Dualsense features. Wellicht wel een van de beste van dit jaar. De soms buitenaardse omgevingen zorgen daarbij altijd voor interessante en unieke plaatjes.

Erik sluit af met een lekkere casual screenshot uit GTA Online. De nieuwe uitbreiding voegt nieuwe verhaalmissies met niemand minder dan Franklin en Dr. Dre. Uiteraard zijn er ook nieuwe businessmogelijkheden voor de speler beschikbaar. Ik heb een zomer terug flink GTA Online lopen grinden maar heb het sindsdien niet meer aangeraakt. Een update als deze lijkt me we leuk om te spelen! Maar updates zoals nieuwe heists interesseerden me niet echt meer. Ook kunnen we Erik’s personage aanschouwen!

Rainking is ook van de partij. Rainking heeft ook flink wat screenshots gestuurd met wat leuke teksten erbij, dus ik geef hem voornamelijk het woord. Ik had vorige week Najaarsschoonmaak 2021 gespeeld en mijn oorspronkelijke plan was om daar screenshots van te plaatsen, maar dat bleek uiteindelijk toch te saai en te confronterend, dus dat wou ik jullie maar niet aandoen. Ik had begrepen dat de graphics wel erg goed zijn. Komende week gaat mijn laatste week Gamepass in en ik wou er nog even uithalen wat ik kon en het leek me leuk om er even een paar minder bekende spellen uit te plukken. First up, Dandy Ace! Ik hoef je niet te vragen wat het eerste spel is waar je aan denkt als je de screenshots ziet. Precies, Quake III Arena, dat had ik dus ook. Nee, Hades natuurlijk. Ik ben verre van de grootste Hades kenner, maar ik had begrepen dat wel een beetje anders speelt. Ik vind het zelf wel lekker lopen, in ieder geval.

Dat doet inderdaad erg denken aan Hades! Ziet er nog best leuk uit. Het tweede spel is Flynn: Son Of Crimson, een actie platformer met een hele mooie 16 bit sprite stijl. En zoals wel vaker gebeurt, word je aan het begin van het spel net wakker. Het was waarschijnlijk dat of aanspoelen op een strand. Ik vind het eigenlijk al heel wat dat je geen last hebt van geheugenverlies, ghehehe. Crash Bandicoot is wel echt een trendsetter merk ik. Maar ja, dat is wel een typisch begin. Insert zwart beeld de tekst: “Where am I…?”

En als laatste wou ik Record Of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth nog even in de spotlight zetten. De namen Deedlit en Record Of Lodoss War ken ik nog van de jaren ’90. In Super Play, een brits Super Nintendo blad werd er in het manga en anime gedeelte weleens aandacht aan geschonken. En ook hier zie je weer die typische Quake III invloeden naar voren komen. Nee, dit ziet er duidelijk meer uit als Castlevania: Symphony Of The Night. En voor zover ik kan oordelen, speelt het ook een beetje hetzelfde, wat totaal geen straf is. Ook in dit spel wordt de hoofdpersoon aan het begin wakker, maar Deedlit weet ook nog eens niet waar ze terecht is gekomen. Ah, wat jammer, ik was zó dichtbij video game hero intro scene bingo! Balen! Maarreeeeee… op mijn ziel zweren? Dat gaat ik niet doen, natuurlijk. Geweldig Rainking! De screenshots gepaard met je tekstjes. Erg leuk! Natuurlijk heeft Skyrim ondertussen de kroon gespand qua populariteit rondom wakker worden in games. Hey… you’re finally awake.

We sluiten af met niemand minder dan Aprotodon die (heel gepast) twee screenshots heeft ingestuurd met de naam Screenshot Snowday. Ook hem is het gelukt om wat besneeuwde screenshots te maken. Gepaard met een leuk berichtje, perfect als afsluiter van deze Screenshot Sunday!

Tussen de festiviteiten door heb ik Pokemon Brilliant Diamond aangeslingerd en is de Tussen de festiviteiten door heb ik Pokemon Brilliant Diamond aangeslingerd en is de kerstsfeer in Snowpoint City goed te voelen! Daarnaast heb ik nog een screenshot van m’n Horizon playtrough gevonden die zich prima kan meten met de huidige gevoelstemperatuur in Nederland momenteel. Ik besefte mij ook dat dit alweer de laatste screenshot sunday van dit jaar is. Daarom ook nog even een shout out naar de toffe community die deze rubriek mogelijk maakt en natuurlijk naar jou LeegBlikjeWater, de persoon achter de knoppen die van het ingestuurde materiaal elke week weer een boeiend verhaal weet te combineren & vertellen. Bedankt allemaal, op naar editie 50 en tot volgend jaar!

Bedankt voor je woorden Aprotodon! En wat je zegt: super tof dat we dit met zijn allen hebben weten vol te houden. Ik mag dan wel elke week een stukje tekst bij screenshots lullen, maar zonder screenshots was dat niet mogelijk. Ik begon het voor de lol, met de verwachting dat het geen tractie zou krijgen. Toch was ik niet de enige die screenshots maken en delen wel leuk vind. 38 edities later zijn we er nog steeds. Bedankt! En dat was de Screenshot Sunday van de kerst van 2021! Nogmaals allemaal een fijne tweede kerstdag en een voorspoedig 2022. Tot -niet volgende week maar- zondag 9 januari! Proost!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
1 jaar geleden

Laat ik ook eens meedoen. Ik lees altijd met plezier mee maar nog nooit iets ingestuurd. Ik heb Concrete Genie geprobeerd. Leuk tussendoortje in een unieke stijl. Je moet een donkere stad kleur geven door neontekeningen te maken. Deze foto was nog aan het begin van de game.

17e05c92dbe50-screenshotUrl (1)-min.jpg
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Hé leuk! Concrete Genie wil ik ook nog eens aan beginnen. Deze screenshot ziet er ook meteen heel anders uit dan alles wat ik er tot nog toe van gezien had.

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha ja deze foto is eigenlijk het tegenovergestelde van 90% van de game. Is nog de tutorial, maar het was wel een screenshotmomentje.

Rainking
1 jaar geleden

De screenshots van Aprotodon vind ik met afstand het best gelukt. Nee, ik weet niet of je het al gezien had, maar die staan er niet bij.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

No problemo. Ken ‘beuren.

Rainking
1 jaar geleden

Ik was echt ook echt net op tijd met het insturen, zeg. Bedankt dat je ze nog hebt meegenomen. Ik heb nu in ieder geval twee weken de tijd om wat in te sturen, dus dat moet te doen zijn. Lukt me vast wel om dan alsnog de dag van te voren pas wat te plaatsen, hahaha.

Je kerstkaart ziet er erg grappig uit. Die outfit is behoorlijk makeshift, hahaha.

Shadow Of The Tomb Raider ziet er echt geweldig uit. Het is de enige van de nieuwe reeks die ik nog uit moet spelen. De eerste daarvan blijf ik voorlopig mijn favoriete Tomb Raider vinden. Daarvoor was dat Tomb Raider II op de PS1 met de iets minder driehoekige buste van Lara.

Control moet ik nog eens voor gaan zitten. Ik heb ‘m voor de PS4 en daar loopt-ie niet helemaal vlekkeloos op. Misschien dat het wat soepeler gaat als ik ‘m op de PS5 installeer. Dat had ik met Mass Effect (Legendary Edition) ook.

Screenshot van Horizon: Zero Dawn ziet er ook heel tof uit. Misschien dat ik die nog een keer ga spelen voordat het vervolg uitkomt.

Tot over twee weken!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Hahaha.

“Pfffff, heb je hem weer op het allerlaatste moment. En ik was al bijna klaar. Ik ga een deadline van zaterdag middernacht instellen.”

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Control is voor mij echt een game die ik pas wil spelen als ik een PS5 heb. Denk dat ik er dan het maximale uit kan halen 😉 Als ik jullie verhalen zo lees is dat ook de betere keuze. Heb verder ook niets van het verhaal gecheckt of veel gameplay gezien.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Schijnt sowieso erg tof te zijn, ja.

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden

Weer mooie screenshots hoor. Ik ben weer terug (Gourami) oude account kan ik niet gebruiken op 1 of andere manier. Blijft zeggen foute WW doe ik password reset en dan nieuwe WW en wil daarmee inloggen zegt hij weer foute WW. Na elke week meerdere malen te hebben geprobeerd zonder succes, maar een nieuw account aangemaakt.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Deze week weer van alles gespeeld 🙂
comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Volgende maand komt Horizon: Forbidden West uit en het leek me handig om het eerste deel weer even te spelen, voornamelijk om weer even dat gevoel te krijgen. Ik zal hem waarschijnlijk niet helemaal doorspelen, maar ik heb er wel weer goed plezier van.

Tijdens de tutorial had ik opeens volop de zon in mijn giechel. Dat leek me een mooi moment voor een screenshot, dus ik heb de photo mode erbij gepakt en er wat mee zitten rommelen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden

De laatste tijd komt er af en toe nieuws naar buiten over de Ms. Marvel tv-serie. Mocht je toevallig op FilmTotaal zitten, dan heb je me daar misschien ook weleens rond zien struinen. Deze week was het ook weer eens zo ver en daardoor kreeg ik zin om het eerste level (of de eerste missie, hoe je het ook wil noemen) nog eens te spelen. Zonder dingen te spoilen, ik vind dat stuk een heel mooi geval van fanservice en een mooie love letter naar de Marvel comic geschiedenis. Het is jammer dat het een games-as-a-service spel is geworden, want als het meer als Guardians Of The Galaxy was geweest, dan zou het waarschijnlijk wel een beter spel zijn.

Hier bijvoorbeeld, quote Kamala een uitspraak van Captain America uit een comic.
“When the mob and the press and the whole world tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth and tell the whole world: No, you move.”
Heel mooi moment vind ik dit. En zo zitten er nog een paar tussen.
comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dit is dan weer heel wat anders. Sterker nog, dit screenshot mag je gerust weglaten in de nieuwe post, maar ik wilde dit gewoon even uitlichten, meer omdat ik gewoon ik ben. Het gaat namelijk niet om het plaatje, maar om de ondertiteling. Toen de demo uitkwam en zelfs toen het uiteindelijke spel uitkwam, stond er ‘Kamala crys’ in plaats van ‘Kamala cries.’ English! Do you speak it!? Ondertussen is het gelukkig aangepast. Misschien zelfs al een hele tijd geleden, dat kan natuurlijk.
comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking

Als alles mag

Mijn top jaar 2021