in

Screenshot Sunday #39

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! Hopelijk heeft iedereen een fijne jaarwisseling gehad met veel oliebollen en drankjes. Zoals jullie weten heb ik door de feestdagendrukte vorige week overgeslagen. Gelukkig zijn we er deze week gewoon weer! Ik heb rond de feestdagen Immortals Fenyx Rising geprobeerd en dat was een best leuk tussendoortje. De Breath of the Wild-kloon is stiekem wel een mooie game wat de graphics betreft. Daarom heb ik ook weer fanatiek screenshots zitten maken. In de eerste werd ik bijna een Icarus. Ik vind het wel een geslaagde screenshot, alleen wel jammer van de glitch die je rechtsonderin ziet. Ik weet niet waarom dat er zo uit ziet, maar ik heb er niet op gelet tijdens het maken van de foto. Ik zou het eruit kunnen bewerken maar ik dacht: laat ik hem maar onbewerkt plaatsen, zoals ik altijd doe.

Immortals is een best wel straightforward game, zoals we van Ubi gewend zijn. Open wereld gevuld met (oprecht leuke) puzzels, monsters en natuur. Er zijn niet echt NPC’s dus je zult geen bruisende stad bezoeken. Wat dat betreft voelt de game wel een beetje eenzaam. Voor een Ubi-game zitten er verassend weinig collectibles in de game en de map is dus ook niet onder gekliederd met icoontjes. Ik vind het vooral fijn hoe gesimplificeerd ze het potion-systeem hebben gemaakt. Ik wil nooit bezig zijn met ingrediënten en recepten. De game heeft daarom maar 4 “ingrediënten” in de wereld. Met elke kan je 1 soort potion maken, 4 potions in totaal dus. Het maakt het looten en zoeken van deze onderdelen minder moeizaam. De combat is fijn en soepel, maar heeft niet al te veel diepgang. Ik heb nog wat screenshots die ik volgende week plaats, waarbij ik nog meer over de game zal schrijven. Ik sluit het hierbij af door te zeggen dat Immortals verassend grappig is! Misschien wel de grappigste game die ik in tijden heb gespeeld. Veel zelfbewuste grappen die soms ook slaan op actuele onderwerpen. Immortals probeert alles behalve serieus te zijn, en dat is eigenlijk wel leuk.

In de vorige Screenshot Sunday hadden we een nieuwkomer! Niemand minder dan Ruan deelde ook even een screenshot! Ik heb Concrete Genie geprobeerd. Leuk tussendoortje in een unieke stijl. Je moet een donkere stad kleur geven door neontekeningen te maken. Deze foto was nog aan het begin van de game. Ik heb deze destijds wel geclaimd op PS Plus maar nog nooit aan toegekomen. Het ziet er wel behoorlijk anders uit dan de foto’s van de game zelf laten denken. Rainking leek hetzelfde te vinden maar daar gaf Ruan een uitleg bij: Deze foto is eigenlijk het tegenovergestelde van 90% van de game. Is nog de tutorial, maar het was wel een screenshotmomentje. Dat zeker! Ik dacht dat de game er minder mooi uitzag maar dit was wel een wauw-momentje.

Erik lijkt Gourami te volgen qua variatie, hij heeft 4 screenshots van 3 verschillende games. Over Gourami gesproken, vorige week was hij weer terug onder de noemer AgeQned. Kennelijk heeft hij problemen met inloggen waardoor hij een nieuw account heeft aangemaakt. Maar nu weer terug naar Erik. Allereerst een game waarvan ik niet zeker weet wat de naam is. Mijn eerste ingeving is Shadow of the Colossus, gebaseerd op de grafische stijl, het open veld en het paard. Ik ben vrij zeker dat het klopt, maar niet 100%! Wel een mooie foto voor een oudere game, al zal dit de remake/remaster zijn.

Verder was hij te vinden in de jungles en tombes van Tomb Raider. De game ziet er heel gaaf uit, zoals we zien in een gameplayshot van Erik. Mooie belichting dat tussen de bomen en bladeren kruipt. Wie ook mooi is is Lara zelf. Dat blijkt uit deze portretfoto. Is Lara altijd overdreven knap geweest? Yup. Vinden we dat erg? Nope.

Over mooie dames gesproken. Wie kent Black Cat nog van Spider-Man? De lady die meermaals met Spidey flirt, in de strips maar ook in de game. Ik vond deze take van Black Cat behoorlijk vet gedaan. Ook moet ik wederom kudo’s geven aan Erik voor z’n outfitkeuze. Nee ik ben niet kamp Tobey wat betreft beste outfits. Het is iconisch maar Tom’s pakkie vind ik beter. 

Rainking is ook weer uiterst fanatiek van de partij. Hij zou met zijn teksten zo de Screenshot Sunday kunnen overnemen! Rainking, take the stage! 

De laatste tijd komt er af en toe nieuws naar buiten over de Ms. Marvel tv-serie. Mocht je toevallig op FilmTotaal zitten, dan heb je me daar misschien ook weleens rond zien struinen. Deze week was het ook weer eens zo ver en daardoor kreeg ik zin om het eerste level (of de eerste missie, hoe je het ook wil noemen) nog eens te spelen. Zonder dingen te spoilen, ik vind dat stuk een heel mooi geval van fanservice en een mooie love letter naar de Marvel comic geschiedenis. Het is jammer dat het een games-as-a-service spel is geworden, want als het meer als Guardians Of The Galaxy was geweest, dan zou het waarschijnlijk wel een beter spel zijn.

Hier bijvoorbeeld, quote Kamala een uitspraak van Captain America uit een comic.
“When the mob and the press and the whole world tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth and tell the whole world: No, you move.”
Heel mooi moment vind ik dit. En zo zitten er nog een paar tussen.

Eens! Het verhaal van Avengers was best wel tof, zo tof dat de korte duur best wel pijnlijk was. Ik heb nog altijd goede hoop voor de game, want wat is er nou leuker dan knokken met je favoriete helden? Hopelijk blijven ze aan de game sleutelen en nieuwe content uitbrengen. 

Volgende maand komt Horizon: Forbidden West uit en het leek me handig om het eerste deel weer even te spelen, voornamelijk om weer even dat gevoel te krijgen. Ik zal hem waarschijnlijk niet helemaal doorspelen, maar ik heb er wel weer goed plezier van. Tijdens de tutorial had ik opeens volop de zon in mijn giechel. Dat leek me een mooi moment voor een screenshot, dus ik heb de photo mode erbij gepakt en er wat mee zitten rommelen. Hehe, herkenbaar. Zonlicht is vaak wel een startpunt voor mij. Als er mooie zonnestralen zijn gooi ik al snel de photomode open. Ik wist niet dat de lens flares van Horizon zo goed zijn. Vaak ziet het er heel nep of standaard uit, maar hier lijkt toch wel wat meer moeite in gestopt door onze Amsterdamse vrienden! Rainking had ook nog een screenshot waar het meer draaide om een fun fact. Benieuwd? Zoek z’n comment in de reacties bij Screenshot Sunday #38.

Tot slot hebben we Aprotodon weer vanuit de Google Form! Net voor het eind van het jaar heb ik Nathan’s avonturen in Uncharted definitief afgerond. Daarna heb ik een korte uitstap gemaakt naar The Dark Pictures Anthology: House of Ashes. Ik heb alle voorgaande delen – inclusief Until Dawn – gespeeld en House of Ashes bijna in een ruk uitgespeeld. Ik vond ‘m fantastisch vormgegeven en veel beter uit de verf komen dan Little Hope, die hiervoor uitkwam. Niet alleen verhaaltechnisch zit het spannender in elkaar, ook de omgevingen zijn vrij divers. Zoals te zien in dit screenshot verwacht je deze omgeving denk ik niet in vergelijking met het begin van het spel. Ik was vandaag jaar oud toen ik erachter kwam dat Until Dawn en de Dark Pictures-games van dezelfde ontwikkelaar zijn.

Tot slot ben ik aangekomen bij het allerlaatste deel van mijn Uncharted playtrough: The Lost Legacy. Deze zit natuurlijk het verst in mijn geheugen en ik vind het verhaal van The Lost Legacy een stuk minder, vooral omdat het verhaal wat onsamenhangend is. Het is natuurlijk ook een aanzienlijk kleinere game en was in eerste instantie bedacht als DLC voor het vierde deel. Chloe Frazers’ humor maakt gelukkig veel goed en de omgevingen zijn prachtig vormgegeven.

Leuk feitje over het tweede screenshot: Dit is een easter egg in de game waarin Chloe wat Yoga moves op de top van een toren laat zien. Ik raad iedereen dan ook aan om de Legacy of Thieves Collection (die binnenkort uitkomt) zeker te gaan spelen. Een prestatie van een jewelste! Eventjes de hele franchise langsgegaan. Nu blijft er maar 1 vraag over: welke vind je het beste?

En dat was ‘m weer! Ondanks de pauze hebben jullie zeker niet stilgezeten. Waarvoor dank. Volgende week gaan we de 40 in, en nummer 50 komt daarmee steeds dichterbij. Voor nu wens ik iedereen nog een fijne zondag en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Jij ook nog de beste wensen! Het is inderdaad de remake van Shadow of the Colossus 🙂 Tof dat je Fenyx hebt opgepakt, dat was een onverwachte verassing toen ik hem vorig jaar kocht. Sommige puzzels (met die vliegsecties) zijn wel echt bloedirritant haha.

Onlangs heb ik de Mass Effect trilogie weer eens uitgespeeld. Wat mij betreft nog steeds een onovertroffen RPG en misschien zelfs m’n favoriet game ooit. Bij de eerste screenshot sunday deelde ik een screenshot van deel 1. Nu is deel 3 aan de beurt 🙂

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden

En of ik nog een keer meedoe. Afgelopen week begonnen aan de Ezio Collection. Heb ze allemaal wel gespeeld, maar dit keer voor de trophy. De games zijn oud en hebben geen photo mode, dus hiermee moest ik het doen

17e5855b34d80-screenshotUrl-min (1).jpg
slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door slayer1slayer
Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Fenyx Rising is tof hè? Ik had ‘m met kerst gekregen voor de Switch en had nog nooit van de game gehoord. Ik vind ‘m verbazingwekkend goed. Precies wat je zegt is het niet zo’n volgepropte wereld en dat vind ik voor de verandering ook wel eens fijn.

De beste Uncharted vind ik toch wel deeltje 2, Among Thieves. Ik vind het verhaal van deel 2 het meest pakkend, waarbij Naughty Dog een geniale zet deed om de speler al hangend aan een wagon boven de afgrond te laten beginnen. Zoiets verwacht je gewoon niet na het eerste deel.

Uncharted 4 hijgt wel in z’n nek als ik het heb over welke ik het tofste vind. Voornamelijk door de grafische sprong vanuit deel 3 en dat het over de piratenstad Libertalia gaat. Maar het mooiste aan de game vind ik dat Nathan, samen met Elena, in dit deel ouder is en je ziet hoe hij met zichzelf worstelt over wanneer het nu weleens mooi is geweest met al die avonturen. De dynamiek en empathie tussen hem en de andere personages is fantastisch om te zien.

Rainking
1 jaar geleden

Ik had vanavond The Medium uitgespeeld (echt een geweldig spel!) en terwijl ik zat te verzinnen wat ik daarna wilde gaan spelen, bedacht ik dat ik die The Matrix Awakens Unreal 5 tech demo op mijn PS5 had staan. Die scheen er echt prachtig uit te zien, dus die maar opgestart.

Ok, ik heb geen 4K tv, maar een ‘ouderwetse, ordinaire’ full HD tv, maar zelfs daarop viel m’n bek open toen ik de beelden zag. Je krijgt eerst een stukje on-rails shooter die best gaaf is, maar waar ik geen screenshots van heb genomen. Van het open wereld gedeelte erna des te meer.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Na wat rondgelopen te hebben, kwam ik erachter dat je in geparkeerde auto’s kon stappen en rond kon scheuren. En omdat we toch met een realistische tech demo te maken hebben, moest ik natuurlijk wel uittesten of de auto’s ook een beetje goed schade op kunnen lopen. En jawel, hoor!

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Meteen nog maar een andere auto geclaimd en nog wat rondgescheurd. Met deze Porsche-achtige haalde ik toch mooi 115 mijl per uur. Effe kijken… Mijl… Dat iiiiiiisssss…. 1,61 kilometer…. maal 115… WAT!? 185 KILOMETER PER UUR!!!??? Eh, don’t try this at home kids, it’s just a simulation.

comment image

Heb je een PS5 (en misschien zelfs een 4K tv), dan zou ik aanraden om dit zeker even te checken.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Zelden dat ik zo onder de indruk ben geweest van een “demo”. Die stad is ook echt verdomd groot.
Ennehh.. 4k is niet alles hoor, ik doe het ook gewoon nog met een full hd tv 😉

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Ja, bizar, he? Ik was met de camera boven de hoogste wolkenkrabber gegaan en dan kun je nog steeds best een end kijken. Er staat ons dus nog een hoop moois te wachten de komende jaren.

Rainking
1 jaar geleden

Gaaf dat je Immortals gespeeld hebt. Hele mooie screenshots ook. Ik moet er zelf nog een keer voor gaan zitten, maar toen de demo werd uitgebracht op Google Stadia (speciaal daarvoor een account gemaakt destijds), heb ik die meteen gespeeld en het zag er hartstikke leuk uit. Dat het minder serieus werd gebracht kwam als een verrassing, maar dat vond ik wel oké eigenlijk.

Die yoga foto van The Lost Legacy is ook erg mooi met die omgeving. Wat dat betreft hebben de Uncharted spellen altijd wel prachtige settings.

Shadow Of The Colossus herkende ik meteen. Dat is toch wel iconisch geworden, met die straal die de aangeeft waar de volgende colossus is.

Die foto van Lara in de jungle vind ik ook wel mooi wallpaper materiaal. Kwa idee lekker simpel, maar wel wat donkerder, zodat je ikoontjes goed op je beeldscherm zou moeten kunnen zijn. Mooi contrast.

Het viel me net pas op dat ik helemaal was vergeten om de naam van het Avengers spel te noemen, al zal dat wel redelijk duidelijk geweest zijn uit de context.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking

IG Q&A: Welke PlayStation-franchise moet naar PSVR 2 komen?

De gamereleases van deze week