in

Screenshot Sunday #40

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Nummer 40! Toch wel weer een prestatie en dat hebben wel allemaal aan elkaar te danken. Deze week zat ik nog in Immortals dus daar deel ik nog even een laatste twee screenshots van. Uiteindelijk heb ik mij best goed vermaakt met de game. Het verhaal kon me minder boeien dus daar heb ik wel lopen skippen. De combat is vlotjes maar met alleen een heavy attack en een light attack zijn er weinig combo’s. Je hebt wel variaties op die aanvallen zoals een charged attack of een aerial, maar vooral later in de game merkte ik dat ik meer op de automatische piloot speelde. Daar komen nog wel een handjevol abilities bij die uiteindelijk zo sterk worden dat elk gevecht een eitje werd.

Maar misschien nog wel een groter aspect van de game zijn de vele puzzels. Van platform puzzels, tot geinige pijl en boog opdrachten. De game zit er propvol mee. De meeste puzzels vond ik uiteindelijk ook echt leuk om te doen. Maar zoals Erik vorige week al aangaf zaten er een paar bloed irritante tussen. Mijn controller leeft nog wel. Die puzzels zijn ook aanwezig in de Vaults, of Shrines, zoals we in Breath of the Wild kennen. Hoe leuk die valts waren verschilde erg, maar op een gegeven moment vond ik ze niet zo leuk meer om te doen. Gelukkig stond de best wel mooie wereld van Immortals je altijd op te wachten als je uit zo’n vault kwam. Het gebied hieronder laat zien dat het niet alleen maar mooie groene landschappen zijn.

Over die Erik gesproken. Hij heeft niet kunnen gamen want hij had een familie uitje. Gelukkig deelde hij daar wel een foto van. 

Flauw geintje natuurlijk! Onlangs heb ik de Mass Effect trilogie weer eens uitgespeeld. Wat mij betreft nog steeds een onovertroffen RPG en misschien zelfs m’n favoriet game ooit. Bij de eerste screenshot sunday deelde ik een screenshot van deel 1. Nu is deel 3 aan de beurt. Ik kon het me amper herinneren, moest zelf ook terugkijken. Dat is wel lekker full circle nu.

De volgende foto deed mij denken aan de film Arrival. Als je die nog niet gezien hebt: doen. Als je die wel gezien hebt weet je vast wat ik bedoel. In de film praat Lois Lane met aliens die achter een witte muur staan. De rest van de kamer is vrij donker. Misschien is mijn fantasie te groot. Anders kan ik altijd nog zeggen dat het lijkt alsof Shepard een vette IMAX-film staat te kijken. Desondanks een gave shot met mooie kleuren!

En het volgende shot doet me wéér aan iets van een film denken. Namelijk Eternals! De polariserende Marvel-film heeft ook rare aliens genaamd Deviants. Een daarvan heeft op een gegeven moment de mooie Angelina Jolie ook vast (zoals je ook kan zien in de trailers). Dit lijkt er behoorlijk op. Oké, genoeg vergelijkingen voor nu.

Ruan was ook weer aanwezig en die lijkt, net als Coola, alle Assassin’s Creeds langs te gaan. Daarbij begon hij bij deel twee van de Ezio collectie. Heb ze allemaal wel gespeeld, maar dit keer voor de trophy. De games zijn oud en hebben geen photo mode, dus hiermee moest ik het doen. Je moet het maar willen! Gelukkig snap ik dat als trophy hunter wel. En de Ezio games blijven ook wel de beste in de franchise, dus een straf is het niet.

Dan hebben we nog Rainking met een reeks foto’s van de Matrix Unreal Engine 5 “demo”(?). Ik heb ‘m zelf nog niet geprobeerd maar wel hier en daar wat beelden gezien en verhalen gehoord. Ok, ik heb geen 4K tv, maar een ‘ouderwetse, ordinaire’ full HD tv, maar zelfs daarop viel m’n bek open toen ik de beelden zag. Je krijgt eerst een stukje on-rails shooter die best gaaf is, maar waar ik geen screenshots van heb genomen. Van het open wereld gedeelte erna des te meer.

Ik moet eerlijk zeggen: het dringt nog niet helemaal tot me door dat dit gewoon een game is, en speelbaar. Echt bizar hoe ver we zijn gekomen en nog gaan komen! Na wat rondgelopen te hebben, kwam ik erachter dat je in geparkeerde auto’s kon stappen en rond kon scheuren. En omdat we toch met een realistische tech demo te maken hebben, moest ik natuurlijk wel uittesten of de auto’s ook een beetje goed schade op kunnen lopen. En jawel, hoor!

Meteen nog maar een andere auto geclaimd en nog wat rondgescheurd. Met deze Porsche-achtige haalde ik toch mooi 115 mijl per uur. Effe kijken… Mijl… Dat iiiiiiisssss…. 1,61 kilometer…. maal 115… WAT!? 185 KILOMETER PER UUR!!!??? Eh, don’t try this at home kids, it’s just a simulation. Verassend veel gameplay nog! Ik was oorspronkelijk in de veronderstelling dat het meer een demo is waar je naar zit te kijken. Toch maar in de download gooien dit!

Vanuit de straten van Matrix waar Rainking z’n rijbewijs wilt verliezen gaan we naar slayer1slayer die de hordes aan vijanden opentrekt en tot gatenkaas schiet in DOOM. De hectische game geeft je relatief weinig ruimte om even tot rust te komen, maar slayer1slayer had even een plekje gevonden met een toch wel mooi uitzicht.

En last but not least maakt Gameshoots zijn re-debuut. Na een lange radiostilte heb ik de draad met foto’s maken van m’n games weer een beetje opgepakt. En ik ben een beetje wezen experimenteren en samen met de ‘artistieke’ draak uit de oudheid, de Cumbre Vieja (vulkaan La Palma) heb ik een soort van wallpaper weten te maken van ‘Eivor Wolfkissed’. Van origine had ik een foto gemaakt van Eivor en Kassandra samen.(hoe cool is dat?!) Maar toen ik inzoomde op eivor viel haar kalme maar oh zo dodelijke blik mij gelijk op. En die moest ik natuurlijk wel verder uitdiepen. Met uiteindelijk als eindresultaat deze wallpaper achtige foto met echte vlammen en lava van de cumbre vieja. De wolf heb ik express een beetje gelaten voor wat het is zodat het voor Assassins creed spelers een beetje herkenbaar is. (Ik heb nog de originele versie van de foto en de andere bewerkte foto erbij gevoegd om een idee te geven van die blik die mij opviel.)

Hier meteen de drie foto’s onder elkaar zodat jullie ze kunnen vergelijken! Ik moet zeggen dat ik soms twijfel of het nou Kassandra of Eivor is. Nu heb ik zelf met Kassandra gespeeld en in Valhalla met de mannelijke Eivor, dus ik ben minder bekend met vrouwelijke Eivor’s gezicht. 

En met deze portretten sluiten we deze goed gevulde screenshot sunday af. We kunnen ondertussen beginnen met aftellen naar nummertje 50! Zoals altijd bedankt voor het insturen en meeschrijven, nog een fijne zondag en tot volgende week!

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.2/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Yeahhh, nummer 40 🙂 Tijd vliegt voorbij.
Je eerste screenshot is wallpaper waardig! Dat is mij in die game nooit echt gelukt.
Deze week wilde ik van 2 games de platinum eindelijk halen. Last of Us & Control. Nu ik Last of Us op ps5 speel zie ik nog meer details dan voorheen… check dat ijs! Ook Control speelt veel lekkerder dankzij de 60 fps. Heerlijk hoe alles daar uit elkaar knalt tijdens gevechten.

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

CH-CH-CH-AH-AH-AH!

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

“Did you get my memo?” Hahahaha. Bizar spel is dat wel, volgens mij. Toch maar een keertje voor gaan zitten.

RuanMoleman
2 jaren geleden

Ik drop ook nog even snel twee foto’s! Ik was met de ezio trilogy bezig en ondanks het gemis van een photomode heb ik het voor elkaar gekregen om 2 screenshots te maken waarbij er geen HUD is. Daarbij probeer ik ook meteen een andere manier van uploaden. Gezien 2MB blijkbaar de max is.

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door RuanMoleman
RuanMoleman
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Yay, dat lukte na 2 pogingen. Hierbij de tweede:
comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Die is tof.

RuanMoleman
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Vooral te danken aan het vette outfitje. Was net op tijd want 0.5 secs erna ging het beeld op zwart. Je kent het vast wel, die vlugge beweging naar de screenshot knop ^^

Rainking
2 jaren geleden

Yay! Happy 40th! Mooie screenshots weer. Dit jaar moet ik echt voor Immortals gaan zitten. Lijkt me een heel leuk spel. En die Matrix tech demo zou ik zeker even uitproberen. Het begint inderdaad met video, maar na een paar minuten krijg je gameplay. Tot volgende week en op naar de 50!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Die Matrix Demo was inderdaad wel even tof om te zien.

Ook grappig om te zien dat je zelfs bij gebouwen naar binnen kon kijken, zelfs op hogere verdiepingen.

Rainking
2 jaren geleden

Half jaren 90 had ik een abonnement op de Power Unlimited. Ik vond dat altijd erg tof om te lezen en door te bladeren. Ik heb ze ook nog altijd, voor het geval ik er nog eens eentje wil openslaan, al gebeurt dat niet heel vaak.

In 1996 zat er een cd-rom bij één van de PU’s, met daarop een paar demo’s van aankomende spellen. Daartussen zat een strategiespel, waar ik nog niet eerder van gehoord had. The Settlers II: Veni, Vidi, Vici heette het. Geen idee wat het was, maar ik probeerde het maar even uit. Wat een plezier ik ervan beleefd heb, niet normaal. Land verkennen, gebouwen en wegen bouwen, ingemaakt worden door de vijand, echt een leuk spel. Sindsdien heb ik alle delen gekocht, maar elk spel speelde ik minder dan de vorige, met uitzondering van de 10th Anniversary versie van The Settlers II.

Een paar jaar geleden werd er een nieuw deel aangekondigd, maar die zou geen The Settlers 8 (VIII) gaan heten, maar gewoon simpel The Settlers, als een reboot. Ik was wel weer eens benieuwd naar een nieuw deel, maar helaas zou de game uitgesteld worden, uitgesteld worden en nog eens uitgesteld worden. Pasgeleden werd eindelijk naar buiten gebracht dat-ie half maart dit jaar moet komen, dus dat duurt gelukkig niet lang meer.

Ook kondigden ze een closed beta aan. Die wilde ik wel uitproberen, dus daar heb ik me meteen voor ingeschreven. Gelukkig werd ik uitgeloot, dus dit weekend kan ik er lekker mee aan de slag. Tot dusver doet het me voornamelijk aan deel 2 en 3 denken en dat is mooi, want dat vond ik de leukste.

De screenshots zijn helaas wat minder mooi dan het spel zelf, op de één of andere manier.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Het duurde even voor ik doorhad hoe je je gebied kon uitbreiden, maar daarvoor bleek je scouts erop uit te moeten sturen. Helaas kwam ik vrijwel meteen bij de vijand aan en had ik nog niks aan defensie gedaan, dus mijn visserij moest er meteen aan geloven.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Helaas liep het spel kort daarna vast, maar dat was wel weer een mooi moment om het opnieuw te proberen. Ook nu deed ik nog niet heel veel aan de verdediging, maar wilde ik meer even verder kijken hoe je nederzetting reilt en zeilt.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Maar gelukkig hadden ze me na een tijdje vanzelf weer gevonden, hahaha.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Trouwens, die demo cd van Power Unlimited, misschien hebben sommigen van jullie die nog wel ergens thuis liggen.

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking

IG Q&A: Ben je in de markt voor een ‘PlayStation Game Pass’?

De gamereleases van deze week