in

Screenshot Sunday #41

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik zag Lost in Random staan in de PS Store voor een tientje. Zonder er veel over te weten ging er maar gewoon aan beginnnen. Het enige wat ik wist is dat het met dobbelstenen te maken heeft. En niet zo’n beetje ook! In Lost in Random draait alles om willekeurige kansen. Van de gameplay tot de wereld zelf. In de wereld genaamd Random zijn er zes gebieden, elk een stukje beter dan de andere. Onecraft is dus het armste gebied terwijl Sixtopia het gebied van de koningin is. Elk kind moet op zijn/haar 12e verjaardag een dobbelsteen gooien die bepaald waar ze de rest van hun leven zullen zijn. Het zusje van Even, genaamd Odd, gooid zes en wordt dus meegesleurd door de koningin om voor haar te werken. Dit vind Even niet fijn en besluit haar op te zoeken. De game heeft geen photomode, maar maakt amper gebruik van een interface, dus plaatjes schieten ging prima!

De game heeft een soort goth-stijl wat doet denken aan het werk van Tim Burton. Met een mix van puzzelen en vechten waan je je een weg door de zes werelden van Random. Voor vechten heb je wapens nodig. Die haal je uit je deck die uit max. 16 kaarten mag bestaan. Tijdens je avonturen verzamel je meer kaarten. Tijdens een gevecht kan je de dobbelsteen gooien. Gooi je 2? Dan krijg je 2 punten. Sommige kaarten uit je deck vereisen 1, 2, 3 of meer punten om in te zetten. Zo kost een zwaardje 1 punt, maar een flinke hamer 2. Afhankelijk van je worpen moet je dus kiezen welke kaarten je inzet. Misschien neem je wel een potion van 1 punt om wat health erbij te krijgen. Je kan het pratende en lopende dobbelsteentje niet constant gooien, daar heb je een soort van mana voor nodig, die je verkrijgt door vijanden te raken met je slingshot. Heb je dus slechte kaarten in je hand of een slechte worp gedaan? Dan moet je misschien wat meer dice energy sparen om nog een keer te gooien.

Erik was weer lekker variërend bezig afgelopen week. Deze week wilde ik van 2 games de platinum eindelijk halen. Last of Us & Control. Nu ik Last of Us op ps5 speel zie ik nog meer details dan voorheen… check dat ijs! Ook Control speelt veel lekkerder dankzij de 60 fps. Heerlijk hoe alles daar uit elkaar knalt tijdens gevechten. Goed om te zien dat Control nog steeds liefde krijgt. Ik kan niet positief genoeg zijn over een van mijn grootste verassingen van vorig jaar. De PS5-versie is inderdaad heel fijn!

En tja, The Last of Us Part II. What can I say? De beste game ooit gemaakt? De aandacht voor details is nog steeds unmatched. Wellicht Red Dead Redemption 2? Ik heb daar niet de platinum voor, misschien dat ik daar wel ooit voor ga. Maar ik laat het voor nu nog even zitten. 

Oh en Erik plaatste nog even een Spider-Man die lekker aan het hangen was voor het gebouw van Oscorp.

Ruan is ondertussen aangekomen bij wat lijkt op Assassin’s Creed Revelations. Istanbul is onmiskenbaar maar zijn outfit komt mij niet bekend voor. Ik weet nog wel de Ishak Pasha armor. Mijn favoriete pantser uit de game. Deze krijg je door de 10 pagina’s te vinden verspreid over. Maar dit witgekleurde pantser ken ik dan weer niet. Misschien heb ik deze destijds over het hoofd gezien. Ondanks het gemis van een photomode heb ik het voor elkaar gekregen om 2 screenshots te maken waarbij er geen HUD is. Dat is je prima gelukt! Vaak ben je dan inderdaad afhankelijk van cutscenes of andere momenten waar de interface verdwijnt.

En dan is Rainking wederom aanwezig met een leuk verhaaltje! In 1996 zat er een cd-rom bij één van de PU’s, met daarop een paar demo’s van aankomende spellen. Daartussen zat een strategiespel, waar ik nog niet eerder van gehoord had. The Settlers II: Veni, Vidi, Vici heette het. Geen idee wat het was, maar ik probeerde het maar even uit. Wat een plezier ik ervan beleefd heb, niet normaal. Land verkennen, gebouwen en wegen bouwen, ingemaakt worden door de vijand, echt een leuk spel. Sindsdien heb ik alle delen gekocht, maar elk spel speelde ik minder dan de vorige, met uitzondering van de 10th Anniversary versie van The Settlers II.

Een paar jaar geleden werd er een nieuw deel aangekondigd, maar die zou geen The Settlers 8 (VIII) gaan heten, maar gewoon simpel The Settlers, als een reboot. Ik was wel weer eens benieuwd naar een nieuw deel, maar helaas zou de game uitgesteld worden, uitgesteld worden en nog eens uitgesteld worden. Pasgeleden werd eindelijk naar buiten gebracht dat-ie half maart dit jaar moet komen, dus dat duurt gelukkig niet lang meer.

Ook kondigden ze een closed beta aan. Die wilde ik wel uitproberen, dus daar heb ik me meteen voor ingeschreven. Gelukkig werd ik uitgeloot, dus dit weekend kan ik er lekker mee aan de slag. Tot dusver doet het me voornamelijk aan deel 2 en 3 denken en dat is mooi, want dat vond ik de leukste. De screenshots zijn helaas wat minder mooi dan het spel zelf, op de één of andere manier. Ik moet zeggen Rainking, het ziet er nog best aardig uit! Ik vind dit soort spellen opzich wel leuk, maar het probleem is dat ik interesse verlies na de eerste sessie. Ik kom zeg maar moeilijk terug naar dergelijke games de volgende dag. Wel leuk en boeiend verhaal dat ook nog weer een link heeft met zustersite PU! 

Vanuit de Google Form hebben we maar liefst drie mensen die wat screenshots instuurden. Allereerst BadassBoris. Hij speelde een hele oude F1 game waaarvan ik de naam niet durf te gokken. Wel lekker retro met een foto van het scherm! Want toen hadden we nog geen screenshot knoppen. SamuraiPizzaCat zal wel trots zijn. Daarbij zegt Badassboris: Diep respect aan deze man! Voor iedereen die momenteel F12021 speelt..ook dit is best pittig! Jos was inderdaad een held. Mooi dat Max ook al een legende is.

Gameshoots stuurde vorige week zijn portretten van Eivor in en beloofde daarbij deze week die van Kassandra te sturen. Hij is z’n belofte nagekomen. Beide versies van de portretten komen van de Kassandra uit Valhalla. Ik probeer altijd wel een twist erin te gooien, maar het tegelijkertijd ook herkenbaar te houden. Hopelijk is het in beide gevallen gelukt! Ik heb de crossover event niet echt gecheckt, gezien ik wel behoorlijk klaar ben met Valhalla. Dus het is fijn om er toch nog wat van te kunnen zien.

Tot slot hebben we uiteraard Aprotodon met drie screenshots uit twee games. Eigenlijk wilde ik deze week meer tijd spenderen aan Immortals: Fenyx Rising, maar heb uiteindelijk meer tijd doorgebracht met de post game content van Pokémon: Brilliant Diamond. Die leverde wat mooie screenshots én een compleet uitgespeelde game op, waardoor Fenyx Rising vanaf nu mijn volledige aandacht gaat krijgen. Altijd fijn als je een game compleet uitspeelt en helemaal achter je kan laten!

Door jouw screenshots ben ik heel benieuwd wat de game nog meer te bieden heeft, want ik bevind mij nog steeds pas in het eerste gedeelte van de game. Dat kan ik zien aan de foto! Je hebt zo te zien net de “tutorial” gehad en de hele wereld wordt voor je gelegd. Veel plezier alvast! Altijd leuk om te zien dat we elkaar kunnen inspireren tijdens screenshot sunday, maar ook brengt dat een soort verantwoordelijkheid met zich mee. Als je het niks vind heb ik het gedaan. Geintje natuurlijk, uiteindelijk maken we allemaal zelf de bewuste keuze om een game aan te schaffen. 

En dat waren ze weer van deze week! Bedankt voor het meedoen en tot volgende week! 50 is in zicht!

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 jaar geleden

Ik doe ook weer eens keer een duit in het zakje

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Zou dit nou pijn doen.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Zelfs pissen is niet veilig in Ancient egypt.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Iets teveel inkijk 🙂

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Hè we gaan nu toch niet preuts lopen doen eh . Wees blij dat hij een soort van onderbroek droeg, in die tijd kwam het vaak voor dat het daar beneden allemaal los hing

BadassBoris
1 jaar geleden

Excuus, stom van mij!
Onze held is speelbaar in F1 world gp2 op de N64, en de wagen is een Stewart.
En bedankt voor de tip slayer1slayer!

slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

Misschien is het F1 97 met Jos Verstappen.Die reed toen in een witte Tyrell volgens mij. Die game heb ik helemaal grijs gespeeld op PS1

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  slayer1slayer

Volgens mij een f1 game op de n64, maar ik kan er naast zitten

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Lost in Random heb ik maar in mijn wenslijst gezet 🙂 Ziet er goed uit.
Ik heb ook wel weer zin om AC Valhalla te installeren nu die missie met Kassandra erin zit. Veruit m’n favoriete persoon uit de serie. Die portretten zijn echt gaaf!

> Is dat F1 World Grand Prix op N64? Nostalgie!

Deze week heb ik weer veel Control gespeeld. Ik krijg er geen genoeg van en zelfs nu ik de platinum heb wil ik eigenlijk meer! Hopelijk komt er een 2e deel dat minstens net zo goed is. Tussendoor ben ik nog op pad geweest met m’n trouwe viervoeter in Blair Witch. Een game die af en toe verassend goed en spannend is.

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Ik begreep dat je het makkelijk vond als ik mijn eigen verhalen bij de screenshots plaatste. Mooi. Daar gaan we weer!

Er is nog weleens wat te doen over de prijzen van spellen tegenwoordig. En op zich snap ik dat wel, want het is een lange tijd rond de 60 euro blijven hangen, terwijl spellen op de Super Nintendo en PlayStation vaak ongeveer 120 gulden waren. Toch was er één spel waar ik destijds veel meer voor heb uitgegeven dan voor de overige spellen die ik half jaren ’90 voor de Super Nintendo had gekocht. Dat spel was Super Street Fighter II: The New Challengers en kostte me toen HONDERDZEVENTIG GULDEN!!! De verkoopster bij de lokale Bart Smit wees me er voor de zekerheid nog even op dat het niet zeventig gulden was, maar HONDERDZEVENTIG!!! Ik had het inderdaad goed gelezen, dus het kwam niet als een verrassing. Ik had de weken ervoor bij een vriend al wat ervaring opgedaan met de gewone versie van Street Fighter II en dat beviel zo goed, dat ik bereid was om dat geld er met plezier voor neer te leggen en het helemaal grijs te spelen.

Super Street Fighter II introduceerde vier nieuwe karakters en al gauw bleek Cammy een karakter dat me goed lag. Nog geeneens om haar uiterlijk (al was dat geen nadeel), maar voornamelijk vanwege haar moveset. Ik noem haar vaak ook een soortvan Ryu of Ken, maar dan met kicks. Zodoende is ze dus ook uitgegroeid tot mijn main. Als ze te spelen is in een deel uit de serie, dan zal ik voornamelijk voor haar kiezen.

Bij een pre-order van Street Fighter 30th Anniversary Collection voor de PS4 kreeg ik een digitale download code voor Ultra Street Fighter IV. Die had ik al voor de PS3, maar ik zal zeker geen nee zeggen tegen zoiets. Deze week had ik weer even zin om ‘m op te starten en wat gevechten als Cammy te doen. Gewoon wat losse fights tegen de computer. Als tegenstander koos ik voor Ibuki. Dat vind ik ook een erg leuk karakter en mischien wel de tofste die Street Fighter III heeft voortgebracht. Zij moest het dus maar even ontgelden.

Sorry voor het lange opstel. Voel je vrij om hier hele alinea’s van over te slaan, hahaha.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Een spel dat regelmatig hier met een paar screenshots voorbij komt is Control. Zoals ik al in de laatste ‘Wat spelen we dit weekend’ schreef, hou ik wel van vage shit. Het was de reden dat ik het spel heb gekocht, maar op een paar korte pogingen na, had ik er nog maar amper tijd in gestoken. Door de wazige beelden (niet qua scherpte natuurlijk) die ik hier in de screenshots zag, begon het toch een beetje te jeuken. Voorlopig helemaal geen spijt van, want het is lekker weird.

Het tear-effect is een filter in de photo mode, dus deze kamer ziet er niet helemaal zo uit in het spel zelf.

comment image

Kijk nou, blijkbaar kan ik het toch redelijk kort houden, ghehehe.

Evoland, een vermakelijke RPG parodie

De gamereleases van deze week