in

Screenshot Sunday #43

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

En ook deze week heb ik bijna niet gegamed. Ik heb kort Destiny 2 zitten spelen maar daar ben ik vergeten een screenshot te maken. Dus toveren we deze week weer wat screenshots uit den ouden doosch. Excuses, het was wederom een druk weekje. Gelukkig heb ik nog twee screenshots die ik niet eerder geplaatst had van Immortals. Laten we beginnen met die bij King’s Peak. Het besneeuwde gebied van de game. Dat is een sterk contrast met de kleurrijke andere gebieden. Door zware sneeuwstormen is het ook niet bepaald fijn om het gebied te verkennen. Deze is dan ook aan de rand van King’s Peak gemaakt, waar je nog enigszins iets kan zien. Als je goed kijkt zie je rechts nog wel meer groen van een andere regio.

Geïnspireerd door de gekkere foto’s die Coola vaak stuurt had ik deze ook nog gemaakt. Ik zag deze beer en haan een potje dammen. Best een geinig gezicht. Voor zij die de game niet hebben gespeeld: Nee, niet alle beren en hanen spelen bordspellen in de game. Dit zijn twee… ehhh… laten we zeggen ‘personages’. Het laat wel zien dat de game zichzelf absoluut niet serieus neemt.

We gaan gauw door naar de betere screenshots. Zoals die van Erik. Want jezus wat ziet het gezicht van de dude (waarvan ik de naam niet weet omdat ik een Uncharted-leek ben) er goed uit! Dat zal zonder de remaster ook wel zijn geweest want Naughty Dog maar ik vind het er levensecht uitzien. Uncharted 4 probeerde ik eerder al maar ik werd tegengehouden door de 30 fps. Dit nodigt me wel uit om de remaster te checken!

Daarnaast heb ik wat werk verricht voor de Thieves Guild én ik heb de laatste missies met Franklin en Lamar gespeeld in GTA online. Erg grappig om die 2 gasten weer samen ruzie te horen maken. Alleen daarom zou ik GTA V al opnieuw installeren. Dat gemekker tussen die twee was altijd wel een van de leukere onderdelen van de game. Tof dat ze dit weer opgepakt hebben, al dan wel erg laat.

Vooruit, ook nog een oud screenshotje uit Spider-Man. Erik doet ook aan Coola-screenshots zo te zien! Lekker poseren met de barman die een hele lange dag heeft gehad. Zo te zien is het pakkie uit No Way Home ook toegevoegd aan de game. 

Over Coola gesproken. Hij is momenteel bezig met alle AC’s langsgaan en Ruan doet dat ook. Ik ben ondertussen aangekomen in ACIII. Al denk ik dat mijn platinum jacht hier zal eindigen. Black Flag heeft namelijk multiplayertrophies en daar heb ik echt geen zin in. Daar kunnen we op proosten. Op dat multiplayer trophies verdwijnen in singleplayer-games. Dat is echt heel demotiverend als fellow trophy hunter. De screenshot herken ik meteen. Dit is als het goed is de titel-opening (is dat een woord) van de game. Blijft een van de betere openings in de franchise.

Blijf toch grafisch een mooie game. Vooral de Frontier schittert in de remaster. Al vind ik Connor nog steeds maar een saaie gast. Het is beter verjaard dan de Ezio Trilogy. Ik vond Connor zelf opzich wel te pruimen. Misschien hadden ze een betere stemacteur kunnen vinden maar vond hem wel oké.

En Rainking is er ook weer. Dus ik kan even de benen omhoog gooien! Geintje natuurlijk. Rainking heeft wel wat interessants gedeeld. Afgelopen maandag kwam het fanproject Bloodborne PSX uit. Het is een demake van Bloodborne en bestaat, als ik het goed begrepen heb, uit het eerste gedeelte, al heb ik ook ergens voorbij zien komen dat er na de tweede baas nog iets zou zitten. Deze demake laat het eruit zien als een PlayStation (1) spel en qua uiterlijk heeft het heel veel weg van Nightmare Creatures. Heel vet! Ik ken zelf een Youtube-kanaal waar ze demakes maken om te laten zien ho zo iets eruit zou zien. Maar dat er ook speelbare games worden gemaakt wist ik dan weer niet. Erg tof.

Wat ik mij dan wel afvraag is: hoe speel je dit? Speel je dit op PC of via homebrew op een gemodde PS1? Ik heb geen flauw idee. Ik weet hooguit hoe je een DS ROM moet installeren. Heb wel eens custom Pokémon-games gespeeld maar daar blijft het ook wel bij. Het helpt ook niet echt dat ik Bloodborne niet zo uitgebreid heb gespeeld, waardoor ik de gebieden niet herken. Maar wel het personage en dat ziet er in ieder geval heel vet uit. Blijft toch iets hebben, de retro look. Wat mij ook opvalt is dat de foto’s in een oudere 4:3 ratio zijn. Of ligt dat aan mij?

En dat was ‘m! Yup, niks vanuit de Google Form. Mag ook wel een keer, ben immers behoorlijk druk zondags tegenwoordig. Hoe dan ook, bedankt voor jullie foto’s en zoals altijd: tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Ik moet deze demake van Bloodborne maar eens gaan spelen geloof ik, dat ziet er echt ontzettend gaaf uit!

Die upgrade van Uncharted is geweldig, het voelt echt aan als een nieuwe game. Het grote minpunt in al die games vond ik het schieten/richten, maar dat werkt nu erg fijn. Wel hadden ze er een betere photo mode in kunnen stoppen, want deze werkt echt voor geen meter qua besturing.

Na deel 4 ben ik aanbeland in Lost Legacy en ook die is nog steeds waanzinnig mooi.
Ook nog een stukje Dying Light 2 gespeeld. Groot fan van deel 1, dus deze kwam blind in huis. Ik ben gelukkig nog geen bugs tegengekomen waar je veel over hoort in reviews.

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Bij mijn comments van de Screenshot Sunday van vorige week, #42, heb ik een link naar de Bloodborne PSX website staan, waar je de game vandaan kan downloaden.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Heel erg tof! De combat is gelukkig niet zo lastig (misschien later?) Ik kom alleen niet verder bij de 1e lamp in Central Yarnham. Bovenaan de ladder zitten alle deuren dicht. Misschien te lang geleden dat ik BB heb gespeeld 🙂

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Dat hek rechts naast de lamp zat niet in het originele spel en gaat open als je met die man achter het raam praat, in het gebouw net achter de lamp.

Rainking
1 jaar geleden

“En Rainking is er ook weer. Dus ik kan even de benen omhoog gooien!”
Hahaha, die was leuk. Ik heb lang hardop moeten lachen.

Je speelt het gewoon op de PC. Ik had ook een downloadlink apart als reactie geplaatst, maar die kan alleen ik zien. Er staat zo’n mededeling bij dat die reactie goedgekeurd moet worden, maar ik weet niet of de hoge heren van Inside Gamer een mededeling van zo’n reactie krijgen of dat ze er toevallig op moeten stuiten, waarna ze het goed moeten keuren. Long story short, het is gratis te downloaden. Als je zoekt naar ‘bloodborne psx download’, dan vind je het vanzelf.

Dat van die 4:3 aspect ratio klopt helemaal. Wat dat betreft is geprobeerd om alles zo dicht mogelijk bij de “stijl” van toen te houden. Sterker nog, analoge sticks? Werken niet! D-pad, daar ben je op aangewezen. Draaien, zoals je normaal gesproken met de rechter stick zou doen, kan wel, maar dan met de achterste schouderknoppen.

De foto’s zijn van helemaal aan het begin van het spel. Ik had al wel een stukje verder gespeeld, maar daar heb ik (nog) geen screenshots van.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik zag ‘m staan vanochtend! Als het goed is kan iedereen het nu zien

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Top!

Rainking
1 jaar geleden

Volgende week vrijdag komt Horizon: Forbidden West eindelijk uit. Daar ben ik wel benieuwd naar. Toen bedacht ik me dat, van de PS5 spellen die ik heb, ik er nog maar een paar had uitgespeeld. Ik heb me toen als doel gesteld om er een paar proberen uit te spelen voor komende vrijdag. Ik heb toen alle spellen die ik nog niet had uitgespeeld op de PS5 geïnstalleerd. Ik was blij verrast om te zien dat dat nog paste ook. Toen bekend werd dat je maar 667 gig aan te vullen ruimte op dat apparaat zou krijgen, was ik een beetje teleurgesteld, maar die nieuwe compressietechnologie is blijkbaar toch zo goed dat ik alles er net op kreeg. En nu ben ik dus bezig met uitspelen (ik weet dat ze daar niet voor bedoeld zijn, maar ik doe het toch maar even, he!?), zodat ik ruimte krijg voor Horizon: Forbidden West en de week erna Elden Ring. Drukdrukdruk!!!

Als eerste besloot ik weer terug te gaan naar Spirit Of The North, dat spel met die vos, waarin je omgevingspuzzels moet oplossen. Die bleek niet te lang en niet te kort te zijn. De vorige keer toen ik hier een screenshot van plaatste, was het met een mooie omgeving met mooie blauwe lucht. Betere tijden, ghehehe.

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Het volgende slachtoffer was Marvel’s Guardians Of The Galaxy. Dit vond ik een heel leuk spel en dan nog meer vanwege het verhaal en de humor dan door de gameplay. Het was heel mooi om bepaalde karakters voorbij te zien komen, zoals Cosmo The Space Dog. Wat dat betreft ben ik blij dat dit geen movie tie-in game is en meer op de comics is gebaseerd. Ik zie me deze ooit nog wel een keer spelen. Waarschijnlijk met een guide erbij voor de collectibles, dan heb ik er waarschijnlijk meteen weer een platinum bij.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

En nu ben ik bezig met mijn favoriete spel van 2020, Final Fantasy VII Remake, alleen dan nu de PS5 versie. Ik weet dat je de trophies kan overzetten van de PS4 naar de PS5, maar dat wil ik juist niet. Ik heb ‘m nog een keer gekocht om ‘m nog een keer te spelen, dus dan wil ik ook nog een keer trophies in beeld zien verschijnen.

INTERmission had ik meteen al gespeeld nadat-ie binnen kwam, dus nu weer lekker bezig met de base game. Het eerste screenshot is van één van de mooiere locaties in Midgar.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

En mijn laatste screenshot van deze week is van Aerith. Oh, Aerith. Lieve, schattige, quirky Aerith. Laat iedereen altijd maar doorgaan over hoe stoer, mooi en gaaf Tifa is, ik weet wie de échte ster is. #TeamAerith #Aerith4Life

comment image

IG Q&A: Wat wordt de volgende grote overname?

De gamereleases van deze week