in

Screenshot Sunday #44

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ergens rond SS #20 deelde ik screenshots van It Takes Two. Dat was slechts het eerste hoofdstuk. Sindsdien er is niet veel meer van gekomen, omdat m’n vriendin er niet zo’n trek in had. Nu heeft ze dat wel dus hebben we de game weer opgepakt! Ik kan niet genoeg krijgen van It Takes Two. Wat een geweldige game. Ze hebben ontzettend goed nagedacht over hoe ze teamwork pushen door de gameplayelementen. Samenwerken is vereist en dat wordt op veel creatieve manieren gedaan. Daarnaast is het ook nog eens grafisch een prachtige game. Mijn vriendin is niet de grootste gamer dus die heeft soms meer tijd nodig bij bepaalde platformstukjes. Het resultaat is dat ik hier en daar op haar moet wachten. Dat is wel een mooi moment om screenshots te maken. Zo maakte ik deze actiefoto terwijl ze haar 3e slingerpoging in gang zette.

Daarbovenop weet de game ook heel slim onderdelen van het echte leven te verweven met de wereld van It Takes Two. Zo maak je praatjes met voorwerpen zoals een verrekijker of vecht je tegen de kapotte stofzuiger die stof lag te happen in de schuur. It Takes Two verteld een verhaal over een relatie die in stukken licht. Zo lopen Cody en May regelmatig tegen elkaar te mekkeren over kleine dingen. Vooral als je het met je partner speelt herken je sommige gekkigheden wel. Dat brengt vaak een glimlach op je gezicht. Verder weet de game constant leuke, nieuwe gameplaymechanieken te introduceren zodat het nooit hetzelfde voelt. It Takes Two heeft wat mij betreft terecht de GOTY gewonnen.

Erik was weer lekker bezig in Uncharted 4. Die upgrade van Uncharted is geweldig, het voelt echt aan als een nieuwe game. Het grote minpunt in al die games vond ik het schieten/richten, maar dat werkt nu erg fijn. Wel hadden ze er een betere photo mode in kunnen stoppen, want deze werkt echt voor geen meter qua besturing. Het is jammer als een game een matige photo mode heeft. Vooral als je een kleine radius hebt waarin je de camera mag bewegen. Hoewel hun games niet altijd je van het zijn, moet ik toch aan Ubisoft denken als het om beste photo modes gaat. Assassin’s Creed, Riders Republic, Immortals, het werkt allemaal gewoon fijn. Maar die games zien er niet zo mooi uit als Uncharted 4.

Na deel 4 ben ik aanbeland in Lost Legacy en ook die is nog steeds waanzinnig mooi. En ja hoor, Erik heeft weer een woah-momentje gescoord. Wat een prachtige screenshot. Wallpaper-waardig zou ik zeggen. Ik heb voor de thumbnail lopen spelen met de tekst door het doorzichtig te maken. Vaak maken we (terecht) foto’s met het personage in het midden, want dat is gewoon mooi. Maar door de tekst Screenshot Sunday gaan er vaak details verloren. Niet dat het erg boeit, maar ik had tijd over. Einde bericht.

Edit na het posten: De leesbaarheid is wel een beetje achteruit gegaan als de thumbnail klein is. Oh well.

Edit 2: Op mobiel is het wél weer gewoon leesbaar.

Ook nog een stukje Dying Light 2 gespeeld. Groot fan van deel 1, dus deze kwam blind in huis. Ik ben gelukkig nog geen bugs tegengekomen waar je veel over hoort in reviews. Ook veel plezier gehad met het eerste deel. The Following was ook erg goed! Sommigen zeggen dat die zelfs beter is dan de main game. Dying Light 2 gaat er ook zeker komen bij mij. Ik vind de lucht er gek genoeg erg goed uit zien. Mooie kleuren en wolken!

Ha Rainking! Ik ga even koffie zetten. Volgende week vrijdag komt Horizon: Forbidden West eindelijk uit. Daar ben ik wel benieuwd naar. Toen bedacht ik me dat, van de PS5 spellen die ik heb, ik er nog maar een paar had uitgespeeld. Ik heb me toen als doel gesteld om er een paar proberen uit te spelen voor komende vrijdag. Ik heb toen alle spellen die ik nog niet had uitgespeeld op de PS5 geïnstalleerd. Ik was blij verrast om te zien dat dat nog paste ook. Toen bekend werd dat je maar 667 gig aan te vullen ruimte op dat apparaat zou krijgen, was ik een beetje teleurgesteld, maar die nieuwe compressietechnologie is blijkbaar toch zo goed dat ik alles er net op kreeg. En nu ben ik dus bezig met uitspelen (ik weet dat ze daar niet voor bedoeld zijn, maar ik doe het toch maar even, he!?), zodat ik ruimte krijg voor Horizon: Forbidden West en de week erna Elden Ring. Drukdrukdruk!!! Die compressie door de SSD’s (en weet ik het) blijken inderdaad goed te werken. Ik zag op Reddit dat Dying Light 2 op PS5 iets van 24GB is, terwijl het zo’n 48 is op PS4! Zal die 667 GB uiteindelijk toch wel voldoende zijn.

Als eerste besloot ik weer terug te gaan naar Spirit Of The North, dat spel met die vos, waarin je omgevingspuzzels moet oplossen. Die bleek niet te lang en niet te kort te zijn. De vorige keer toen ik hier een screenshot van plaatste, was het met een mooie omgeving met mooie blauwe lucht. Betere tijden, ghehehe. Iemand anders speelde deze game een tijdje terug ook. Misschien was het Erik. Zag er toen al mooi uit, maar deze screenshot heeft een hele andere (wél mooie) atmosfeer. 

Het volgende slachtoffer was Marvel’s Guardians Of The Galaxy. Dit vond ik een heel leuk spel en dan nog meer vanwege het verhaal en de humor dan door de gameplay. Het was heel mooi om bepaalde karakters voorbij te zien komen, zoals Cosmo The Space Dog. Wat dat betreft ben ik blij dat dit geen movie tie-in game is en meer op de comics is gebaseerd. Ik zie me deze ooit nog wel een keer spelen. Waarschijnlijk met een guide erbij voor de collectibles, dan heb ik er waarschijnlijk meteen weer een platinum bij. Ik heb hem nog steeds klaar liggen, maar Forbidden West loopt in m’n nek te hijgen dus ik laat die nog even tussen het stof zitten. Wel veel zin in! De game ziet er echt goed uit.

En nu ben ik bezig met mijn favoriete spel van 2020, Final Fantasy VII Remake, alleen dan nu de PS5 versie. Ik weet dat je de trophies kan overzetten van de PS4 naar de PS5, maar dat wil ik juist niet. Ik heb ‘m nog een keer gekocht om ‘m nog een keer te spelen, dus dan wil ik ook nog een keer trophies in beeld zien verschijnen. Al heeft 50 trophies in een keer halen ook wel wat. Zit je een minuut of twee naar het heerlijke geplangel te luisteren. Maar uiteindelijk is het opnieuw behalen ook wel leuk. INTERmission had ik meteen al gespeeld nadat-ie binnen kwam, dus nu weer lekker bezig met de base game. Het eerste screenshot is van één van de mooiere locaties in Midgar.

En mijn laatste screenshot van deze week is van Aerith. Oh, Aerith. Lieve, schattige, quirky Aerith. Laat iedereen altijd maar doorgaan over hoe stoer, mooi en gaaf Tifa is, ik weet wie de échte ster is. #TeamAerith #Aerith4Life Ik kan niks anders zeggen dan #ikhebnognooiteenFFgamegespeeldendatdurfikniettezeggen #dezewordtvaakaangeradenmaarikbennognietoverstaggegaan #sorry

Aprotodon heeft ook weer lekker veel screenshots gestuurd. Geen beschrijving dit keer maar maak je niet druk, i got you. Immortals heb ik immers wél gespeeld. Dus daar kan ik wel het een en het ander over zeggen. Ahem… Dit is… een van de goden die je moet bevrijden. Zij was ehhh…. iets anders. Was het een kip? Die van het dambord wat ik vorige week stuurde? Toch maar even Googelen. 

Ah het was Athena (natuurlijk). Had ik kunnen weten als ik gewoon haar heldhaftige helm zag (of gewoon oplette tijdens mijn eigen playthrough). Fun fact: Athena is ingesproken door dezelfde stemactrice als Kassandra van AC Odyssey.

Aan de dorre, blauwige omgeving te zien is Aprotodon hier op King’s Peak. Het besneeuwde gebied zagen we vorige keer ook al in mijn screenshot waar ik kort over het gebied schreef. De maan past goed bij de kale takken van de bomen. Het zou kunnen dat het gewoon blauwig lijkt doordat het ‘s nachts is en dat hij niet op King’s Peak is, ik zie namelijk geen sneeuw. Misschien is het wel het gebied voor de vulkaan. Zoveel vragen, Aprotodon heeft het antwoord.

De andere open wereld waar Aprotodon te vinden was is Hisui in Pokémon Legends: Arceus. Deze staat ook nog op mijn lijst maar nog niet aan toe gekomen. Allereerst mogen we zijn shiny Ponyta aanschouwen. Ik had begrepen dat shiny’s makkelijker te vinden zijn in Arceus. Dat zou ik stiekem wel fijn vinden omdat ik nog nooit een shiny heb gevonden (op die Gyarados van Gold na dan).

Aprotodon weet duidelijk wat hij doet want na het veranderen van zijn haarkleur is hij even in het bezit van een Jolteon én Vaporeon. Zijn character is er ook erg blij mee. Ik krijg wel erg veel zin in de game nu. Maar zoals ik eerder zei: eerst Horizon!

En dat was nummer 44! Bedankt voor het meedoen en schrijven. Bedankt Rainking voor je mini-artikelen :P. Geniet nog even van de zondag en tot volgende week.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
29 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 jaar geleden

Ik heb dit keer een lading screenshots

Te beginnen met een arrow shot richting de camera

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Ten tweede een screenie waar Bad Ash van Army of darkness zou zeggen you backstabber

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Mensen pijn doen en doden is delicaat en precisie werk

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

De context van dit plaatje is. I made a big boom en enemy vloog de lucht in en kwam met deez nutz recht op de paal terecht.

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

How is it hanging

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Acupunctuur is goed voor je

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

We work in the dark to serve the light

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Ook ik kan rustige foto’s maken

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Genietend van het uitzicht

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Rustig zwemmen zit er dan weer niet in

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Thank you for keeping my spear save but i want it back now

comment image

Lync
Lync
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Mooie screens coola! maar ik maak me toch een beetje zorgen om je gezien de agressieve aard van de screens haha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Die is wel tof!

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Ik vul soms expres geen omschrijving in omdat ik nieuwsgierig ben waar jij dan mee komt. Nu zat ik ook weer met een glimlach op mijn gezicht omdat ik ineens een Harold meme zag staan waarvan ik heel even dacht; ‘huh die heb ik toch niet ingestuurd’ XD

Cool dat je It Takes Two nogmaals hebt doorlopen met je vriendin. Ik heb hier exact hetzelfde, m’n vriendin vindt het niks ondanks dat ik haar heb geprobeerd over te halen verder te spelen. We zijn ongeveer tot iets na de stofzuiger gekomen, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Ik wist niet dat Athena is ingesproken door Kassandra. Dat heeft de stemactrice goed gedaan want ik had niets door terwijl ik 100+ uur heb doorgebracht met Kassandra.

Je hebt het mis wat betreft King’s Peak! Dit is een eiland links van Grove of Kleos, volgens mij heeft het geen naam. Ik was de map aan het ontdekken en kwam er toen toevallig langs. ‘T is een eiland met voornamelijk dode bomen, lijkt op een oude uitgebarsten vulkaan.

Tot slot is deze shiny Ponyta in Arceus gemakkelijk te krijgen. Er is een optionele quest waarin iemand vraagt een speciaal soort Ponyta te vangen. Dat is dus deze shiny en als je de quest voltooid mag je hem houden.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

De vorige screenshots van Spirit of the North waren ook van Rainking! 🙂 (screenshot sunday #16)

Ik ben deze week begonnen aan Cyberpunk. Ik had een paar maanden geleden al wel een beginnetje gemaakt, maar na een uurtje besloten dat ik toch wilde wachten op de update. En wat ben ik daar blij om! Tot nu toe ben ik alleen tegen wat kleine framerate-problemen aangelopen maar verder speelt het heerlijk. En wat is die game mooi! Goeie photo mode ook!

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Correctie, het was screenshot sunday #18

Rainking
1 jaar geleden

It Takes Two lijkt me een heel leuk spel, maar mijn denkbeeldige vriendin wil er niet aan. Misschien dat een mattie van me die een keer met me zou willen spelen.

Final Fantasy spellen vind ik wel eens moeilijjk om aan te raden. Er zijn ondertussen zoveel delen en een hele hoop verschillende stijlen. 1 t/10 zijn turn-based, maar daarna neemt het meer een MMO zijsprong en met de XIII serie een soort passief gameplay element dat me niet aanstaat. Sowieso zijn er een hoop spin-offs en sidegames die gewoon een ander soort gameplay hebben. Dan heb je ook nog verhalen en customise options die je wel of niet liggen. Zo is Final Fantasy VIII een favoriet deel van Coola, maar kan ik dat spel zelf niet uitstaan.

Final Fantasy VII is voor veel mensen de beste, omdat dat het eerste deel was waar ze mee in aanraking kwamen. Die vind ik zelf ook gaaf, maar ik ben een nog veel grotere fan van VI, die nog op de Super Nintendo uitkwam. Helaas niet in Europa, maar ik heb ‘m in de jaren ’90 regelmatig bij de videotheek gehuurd, samen met een converter. Tegenwoordig heb ik een amerikaanse Super Nintendo (#lelijk) om die en andere amerikaanse SNES spellen af te spelen.

Final Fantasy VII Remake viel me helemaal niet tegen. Sterker nog, het was mijn favoriete spel van 2020. En ik was sceptisch. Ik hing nogal aan de turn-based combat van het origineel, maar het viel me alles mee. Het speelt lekker, het originele verhaal van acht uur is goed uitgebreid en sommige karakters zijn goed uitgediept vergeleken met de originele game.

Hou je van actie games, dan zou ik inderdaad VII Remake aanraden. Heb je wel wat met turn-based, dan zou ik eerder gaan voor X, IX, VII, VI of IV, min of meer in die volgorde. En heb je er helemaal niks mee, dan zou ik er gewoon ver bij vandaan blijven, hahaha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Spoilers! Bij Screenshot Sunday #45 hoogstwaarschijnlijk screenshots van Horizon: Forbidden West en King Of Fighters XV.

Rainking
1 jaar geleden

Ja, je ziet het goed. Het is nog niet eens zondag en Rainking plaatst zijn screenshots al. Blijkbaar kan het toch! Ssssssttt, niet verder vertellen…

Ik heb tijdens mijn playthrough van Final Fantasy VII Remake een hele zooi screenshots gemaakt, maar het meerendeel staat bol van de spoilers en omdat ik zelf ook een hekel heb aan die dingen, ga ik die ook niet posten.

De eerste is van Cloud en Aerith (oh, Aerith, zwijmel, zwijmel) die een high five momentje delen. Blijkbaar hebben ze iets goed gedaan.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Final Fantasy VII Remake bestaat uit het Midgar gedeelte van het origineel. Oorspronkelijk deed je daar zo’n zes tot acht uur over, maar in de remake ben je al gauw dertig uur verder. Wat ze daarmee ook gedaan hebben, is een paar side karakters wat meer uitdiepen. Één daarvan is Jessie, die in de remake meteen highly likeable werd. Hier heeft ze een granaat met jouw naam erop.

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Nadat ik Final Fantasy VII Remake had uitgespeeld, ben ik eens serieus voor Spider-Man: Miles Morales gaan zitten. Ik was hier al een paar keer eerder aan begonnen, maar steeds niet verder gegaan na de eerste missie. Nu wou ik ‘m toch eens gaan uitspelen.

Al gauw kwam ik erachter dat de photo mode lekker uitgebreid was. Na er een beetje gerommeld te hebben, kwam ik erachter dat Miles maar al te graag bij de Avengers zou willen horen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik dacht dat ik het spel zelf speelde, maar het bleek gewoon geschreven te zijn door Brian Michael Bendis! En ik maar denken dat die tegenwoordig vvoor DC werkt…

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Horizon: Forbidden West (ik moet af en toe echt mijn best doen om niet Zero Dawn to zeggen en te schrijven) was nog niet binnen, dus nog maar wat verder gespeeld met Miles Morales. Die photo mode blijk ik erg leuk te vinden, dus daarom nog maar twee screenshots.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

De gameplay is echt supersoepel en daarom is het dan ook erg leuk om er af en toe een screenshot van te maken.

comment image

tielo
1 jaar geleden

Mooie plaatjes weer. Hier wat digitale fotootjes van mij.
https://pbs.twimg.com/media/FMJsXEdWUAEhpUA?format=jpg&name=4096×4096
https://pbs.twimg.com/media/FMJsW1jXEAAMlzF?format=jpg&name=4096×4096
comment image?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=gD_n74asOCoAX_0D89k&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=00_AT_Q8YEF3wG-4dciOU3KExJbXjdm5d4-ukKH9C7g_sNBYw&oe=621BE5E3

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door tielo

IG Q&A: Welke Mario Kart-track mis je nog in 8 Deluxe?

De gamereleases van deze week