in

Screenshot Sunday #45

Hey hallo! Ik was vorige week niet te vinden op de site. Dat kwam omdat ik door werk pas laat thuis was en ik had geen puf meer om nog een Screenshot Sunday te maken. Ja, ja, kom maar op: je bent lui! Lul!!!1  Nee alle gekkigheid op een stok, tijd voor een nieuwe bomvolle Screenshot Sunday.

Of nouja… dat hoort deze te zijn. Ik opende de vorige SS en blijkbaar ligt PostImage eruit. Deze website wordt doorgaans veel gebruikt door anderen zoals Coola en Erik. Ik zie in plaats van hun mooie screenshots een errorcode. Het openen van het plaatje brengt me ook naar een errorpagina van de site. Dat is spijtig, want Coola had er bijvoorbeeld 11 gestuurd. Ik houd het vandaag nog even in de gaten, maar op moment van schrijven kan ik niet veel doen aan het probleem.

De foto’s die ik wel kan behandelen, waaronder die van mijzelf, zullen wel aan bod komen. Ik heb de afgelopen dagen behoorlijk wat uren in Screenshot: Forbidden West gespe… ehhh Horizon bedoel ik. Ik heb denk ik net zo veel tijd in Photo Mode gespendeerd als de game zelf. Mijn god wat een prachtige game heeft Guerilla neergezet. Het is bizar om te zien en te ervaren hoe ALLES beter doet t.o.v. het eerste deel. Het eerste deel vond ik… oké. Het had een mooie wereld maar een saai verhaal, saaie dialogen, en saaie zijactiviteiten. Het is alsof Guerilla rond de tafel ging zitten en begon met: “oké, wat ging er slecht in Zero Dawn, en hoe kunnen we dat oplossen”. Het resultaat is het schitterende Forbidden West.

Ik betrap mijzelf erop dat ik in een constante Photo Mode zit. Elke hoek die ik om sla schijnen de zonne stralen in prachtige kleuren langs de bomen, bergtoppen of zandduinen. De bladeren en bossen die soms wild meebuigen met de wind en zand en mist dat de geweldige belichting volume geeft maken de ervaring compleet. Ik zag deze witte stealth-bosjes staan en moest aan Ghost of Tsushima denken. Dus probeerde ik een GoT-foto te maken.

Maar ook binnen, zoals in de Cauldrons die vol zitten met leuke led lampen en weet ik het, schitterd de game. Ik heb in een van zulke Cauldrons deze foto weten te schieten en soms lijkt het net een film. Dat kom natuurlijk door het vervaagde achtergrond, maar de belichting op Aloy’s haar en boog maakt het allemaal erg realistisch. 

Hoewel ik de foto’s van Coola en Erik momenteel niet kan plaatsen, kan ik wél die van Rainking plaatsen. Rainking, take it away! Ik heb tijdens mijn playthrough van Final Fantasy VII Remake een hele zooi screenshots gemaakt, maar het meerendeel staat bol van de spoilers en omdat ik zelf ook een hekel heb aan die dingen, ga ik die ook niet posten. De eerste is van Cloud en Aerith (oh, Aerith, zwijmel, zwijmel) die een high five momentje delen. Blijkbaar hebben ze iets goed gedaan.

Final Fantasy VII Remake bestaat uit het Midgar gedeelte van het origineel. Oorspronkelijk deed je daar zo’n zes tot acht uur over, maar in de remake ben je al gauw dertig uur verder. Wat ze daarmee ook gedaan hebben, is een paar side karakters wat meer uitdiepen. Één daarvan is Jessie, die in de remake meteen highly likeable werd. Hier heeft ze een granaat met jouw naam erop.

Nadat ik Final Fantasy VII Remake had uitgespeeld, ben ik eens serieus voor Spider-Man: Miles Morales gaan zitten. Ik was hier al een paar keer eerder aan begonnen, maar steeds niet verder gegaan na de eerste missie. Nu wou ik ‘m toch eens gaan uitspelen. Al gauw kwam ik erachter dat de photo mode lekker uitgebreid was. Na er een beetje gerommeld te hebben, kwam ik erachter dat Miles maar al te graag bij de Avengers zou willen horen. Er zijn inderdaad fijne functiees te vinden in die photo mode! Vooral erg leuk zijn alle comicbook covers of frames die je kan gebruiken. Zoals je doet in deze leuke foto van Miles en de Avengers Tower.

Ik dacht dat ik het spel zelf speelde, maar het bleek gewoon geschreven te zijn door Brian Michael Bendis! En ik maar denken dat die tegenwoordig voor DC werkt… Ik ben niet echt thuis in de stripboeken. Maar als ik Google mag geloven is het een legende.

Horizon: Forbidden West (ik moet af en toe echt mijn best doen om niet Zero Dawn to zeggen en te schrijven) was nog niet binnen, dus nog maar wat verder gespeeld met Miles Morales. Die photo mode blijk ik erg leuk te vinden, dus daarom nog maar twee screenshots. Bij mij kwam Zero Dawn ook een dag later op de deurmat. Was een saaie vrijdag. 

De gameplay is echt supersoepel en daarom is het dan ook erg leuk om er af en toe een screenshot van te maken. Ik kan zelf ook niet wachten op Spider-Man 2. Erg benieuwd welke verbeteringen ze door gaan voeren om het slingeren nog leuker te maken dan het al is. Als dat mogelijk is.

Aprotodon is er ook bij. Daar waar hij mij vorige keer voor de bus gooide door geen toelichting te geven aan de screenshots (geintje), is hij deze week terug met veel woorden. Mijn shiny Ponyta van vorige week is inmiddels geëvolueerd in een shiny Rapidash. Ook ving ik een Gyarados. Het vangen van Gyarados is een bekend verhaal aan het worden in de community van Arceus. Aangezien het deels een flying type is heeft Game Freak verzonnen ‘m op grote hoogte in cirkels rond te laten vliegen. Je moet het gooien van de Pokeball daarom goed timen om hem te kunnen vangen. Oke, die Gyarados ziet er wel silly uit. Het is toch echt meer een water pokémon dan dat ‘ie rustig rond vliegt, toch?

Daarnaast speelde ik afgelopen week ook weer Fenyx Rising. Inmiddels ben ik bij de laatste god die ik nog moet bevrijden (Hephaistos) en ik ben benieuwd wat er daarna nog komt. Van jou weet ik dat er in ieder geval één van de twee gebieden sneeuw bevat. De eerste screenshot heeft een groot Assassin’s Creed-gehalte. De feniks die langs vliegt, uitzicht vanuit een hoog punt. Het zijn dan ook AC-developers. De tweede screenshot is erg mooi gelukt. De zon die nog net tussen de wolken doorkruipt voordat hij ondergaat samen met de licht mistige omgeving pakt erg goed uit!

En dat waren de (werkende) screenshots voor deze (en vorige) week! Excuses voor de afwezigheid vorige week. Zoals jullie weten is het tegenwoordig lastiger om ze elke zondag te doen. Ik moet nog even kijken hoe lang dit vol te houden is. Desondanks blijf ik het erg tof vinden om te doen want screenshots uitwisselen is nou eenmaal leuk. Ik houd #44 nog even in de gaten. Als die screenshots te zien zijn zal ik ze hier bij plaatsen. Geef anders een gil als je ze ziet.  Ohja, bijna vergeten: meedoen kan zoals altijd via de comments of de Google FormTot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Wauw, je eerste screenshot van Horizon lijkt wel bijna concept art. Als ik je derde screenshot zonder context zou zien zou het zoals je zelf zegt ook net een film kunnen zijn. We mogen onze handjes dichtknijpen met de graphics die we vandaag de dag in games voor onze kiezen krijgen. HFW legt de lat in ieder geval hoog!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
Rainking
1 jaar geleden

Jammer dat PostImage niet meewerkte, anders had het echt een bomvolle post geweest. Aan de ene kant jammer dat we de Screenshot Sunday een weekje hebben moeten missen, maar als het even niet gaat, dan gaat het niet. Gelukkig deze week weer aanwezig.

Die screenshots van Forbidden West zijn echt mooi, zeg. Bij die laatste zou je inderdaad denken dat het zo uit een film komt.

Rainking
1 jaar geleden

Twee weken geleden had ik Horizon: Forbidden West binnen gekregen (helaas een dag later) en die werd natuurlijk meteen opgestart. De wereld ziet er weer hartstikke mooi uit. Ik was dan ook drukker met spelen dan screenshots maken. Uiteindelijk nog niet zoveel tijd in gestoken, want de week erop kwam er nog een open world spel uit waar veel meer tijd in zou gaan zitten.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat spel is natuurlijk Elden Ring. Ik ben altijd superslecht in dat soort spellen, maar aan de andere kant toch masochistisch genoeg om ze toch uit te willen proberen. Ik had oorspronkelijk mijn vraagtekens bij een open wereld Dark Souls, maar ik had ‘m toch maar besteld. Vlak voor release regende het negens en tienen, dus ik verwachtte er nogal wat van. En oh boy, werden die verwachtingen beloond. Vrijdag na werk begon ik met spelen en zondagavond ging die pas weer uit.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik begon met een samurai. Die leek me wel lekker spelen. Na een uur of vier heb ik nog twee andere classes voor een half uurtje uitgeprobeerd, waarna ik weer lekker verder ging met de samurai.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Na nog heel wat uurtjes, wilde ik toch weer even een andere klasse proberen. Deze keer de vagabond. Die bleek ook wel lekker te spelen. Ik zat vast met de samurai. Niet bij een baas, maar ik wist even niet meer waar ik heen moest om het verhaal te vervolgen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik weet wat je denkt. Dat moet zeer gedaan hebben. Zeker te weten! Grappig genoeg kwam ik er met de vagabond achter hoe ik met de samurai verder moest, dus maar weer gewisseld. Uiteindelijk heb ik er dat weekend 28,5 uur in weten te pompen, iets wat voor mijn doen buitengewoon veel is. Ja, en het grootste gedeelte van die tijd is gegaan naar de wereld verkennen. Niet eens aan het volgen van het verhaal. Geen spijt van deze aankoop.

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Ik zat vanmiddag even bij Screenshot Sunday #44 te kijken en toen zag ik de foto’s van Coola weer gewoon staan.

IG Q&A: Moeten moeilijke games een mildere moeilijkheidsgraad optie hebben?

De gamereleases van deze week