in

Screenshot Sunday #46

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Nummer 46! Vorige week waren er problemen met foto upload-service die onder andere Erik en Coola gebruiken. Deze is inmiddels weer live en kan ik de foto’s van toen nu weer gebruiken. Maak je borst dus nat voor een goed gevulde zondagsnack!

Ik zat nog steeds in Forbidden West en ik ben eindelijk aangekomen in het gebied wat ik zie als de Forbidden West. Het trailer-gebiedje zou je kunnen zeggen. Je weet wel, de mooie stranden die aan de rand van de jungle liggen. Dat was heel fijn want ik miste een “deel twee-gevoel” in de andere gebieden. Begrijp me niet verkeerd, de game is overal prachtig mooi, maar de gebieden waren allemaal vrij “herkenbaar”. Het westen van de map voelt wat dat betreft écht als een nieuw gebied.

Ik heb eigenlijk weinig slechts te zeggen over de game. Behalve dat er gigantisch veel in gepraat wordt en dat het wel écht bomvol zit met zij-activiteiten. Deze zij-activiteiten zijn veelal overgenomen van andere games. Soms voelt dat een beetje geforceerd aan en past het niet helemaal binnen de game. Maar dat gebeurt niet veel. Het is gewoon een heerlijke game met prachtige graphics. Ik merk ook dat ik Tallnecks heel imponerend vind. Altijd als ik er een zie in de verte maak ik een screenshot. Deze was erg ver weg en zoomde ik volledig in om hem in beeld te krijgen. Het doel was om een wallpaper te maken voor mijzelf en dat is gelukt! Al zeg ik het zelf.

Maar ook in grote, open gebieden vind ik de grootte van deze ‘beesten’ erg gaaf. Ik kan ook niet wachten op de Lego-versie die in mei(?) uitkomt. Daarom drop ik er nog even een (minder indrukwekkende) screenshot achteraan van wederom een Tallneck in de verte.

Oh, had ik al gezegd dat de wolken echt prachtig zijn?

Voordat we verder gaan moeten we eerst even de foto’s behandelen die vorige week niet aanbod kwamen. Dat kwam dus door problemen met de uploadservice die Erik en Coola gebruikten. Laten we beginnen met Coola, want die had er eventjes 11 gestuurd! Te beginnen met een arrow shot richting de camera

Ten tweede een screenie waar Bad Ash van Army of darkness zou zeggen you backstabber

Laten we eerlijk zijn: Coola is heer en meester in het maken van bloederige, goed getimede screenshots. Ik maak veel screenshots tijdens het gamen. Maar op zulke momenten denk ik er eigenlijk nooit aan. Chapeau Coola! Mensen pijn doen en doden is delicaat en precisie werk

De context van dit plaatje is. I made a big boom en enemy vloog de lucht in en kwam met deez nutz recht op de paal terecht. Hoe verzin je het! Geweldig.

How is it hanging

Acupunctuur is goed voor je

Intermezzo! Ik wilde vooral even mijn lof voor AC Odyssey op papier hebben. De game kreeg veel haat omdat het technisch gezien geen Assassin’s-game was. De brotherhood bestond nog niet en je bent dan ook een mercenary. Maar stealth is leuker dan ooit door de grote vrijheid die de game biedt. Iets wat ik erg miste in Valhalla. De vele verschillende gameplay onderdelen zijn leuk en de drie classes die je kan maken verschillen voldoende van elkaar. Daarbovenop is Griekenland een van de mooiste plekken in de franchise als je het mij vraagt. Terug naar jou Coola!

Ook ik kan rustige foto’s maken. De Telegraaf wilt een interview doen, kan je morgen?

En net als je denkt dat hij de rust gevonden heeft…

Het zou geen Coola zijn als hij niet afsluit met een bloederige screenshot. Is je hoofd nou groen?

Dan hebben we nog wat verloren foto’s van ons Erik. Ik ben deze week begonnen aan Cyberpunk. Ik had een paar maanden geleden al wel een beginnetje gemaakt, maar na een uurtje besloten dat ik toch wilde wachten op de update. En wat ben ik daar blij om! Tot nu toe ben ik alleen tegen wat kleine framerate-problemen aangelopen maar verder speelt het heerlijk. En wat is die game mooi! Goeie photo mode ook! Ik heb begrepen dat de photo mode erg uitgebreid is. Ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan, maar eerst Forbidden West nog.

Het is maar goed dat we deze foto’s bovenwater gehaald hebben, want naast mijzelf hebben we verder alleen nog Rainking met verse screenshots. Rainking, take it away! Twee weken geleden had ik Horizon: Forbidden West binnen gekregen (helaas een dag later) en die werd natuurlijk meteen opgestart. De wereld ziet er weer hartstikke mooi uit. Ik was dan ook drukker met spelen dan screenshots maken. Uiteindelijk nog niet zoveel tijd in gestoken, want de week erop kwam er nog een open world spel uit waar veel meer tijd in zou gaan zitten. (hij kwam bij mij ook een dag later helaas, maar wat een game he!).

Dat spel is natuurlijk Elden Ring. Ik ben altijd superslecht in dat soort spellen, maar aan de andere kant toch masochistisch genoeg om ze toch uit te willen proberen. Ik had oorspronkelijk mijn vraagtekens bij een open wereld Dark Souls, maar ik had ‘m toch maar besteld. Vlak voor release regende het negens en tienen, dus ik verwachtte er nogal wat van. En oh boy, werden die verwachtingen beloond. Vrijdag na werk begon ik met spelen en zondagavond ging die pas weer uit.

Ik begon met een samurai. Die leek me wel lekker spelen. Na een uur of vier heb ik nog twee andere classes voor een half uurtje uitgeprobeerd, waarna ik weer lekker verder ging met de samurai. Soulslikes zijn me te moeilijk. Ik ben niet een masochist in games, wel in pittig eten. Toch zitten de sterke cijfers me aan te staren. Ga ik het dan toch een keer proberen?

Na nog heel wat uurtjes, wilde ik toch weer even een andere klasse proberen. Deze keer de vagabond. Die bleek ook wel lekker te spelen. Ik zat vast met de samurai. Niet bij een baas, maar ik wist even niet meer waar ik heen moest om het verhaal te vervolgen. Kan je dus van class wisselen on the fly? Of heb je rustig meerdere characters aangemaakt. Dat is natuurlijk oo leuk, beetje andere manieren proberen.

Ik weet wat je denkt. Dat moet zeer gedaan hebben. Zeker te weten! Grappig genoeg kwam ik er met de vagabond achter hoe ik met de samurai verder moest, dus maar weer gewisseld. Aha! Dus je hebt wel meerdere personages aangemaakt. Check! Uiteindelijk heb ik er dat weekend 28,5 uur in weten te pompen, iets wat voor mijn doen buitengewoon veel is. Ja, en het grootste gedeelte van die tijd is gegaan naar de wereld verkennen. Niet eens aan het volgen van het verhaal. Geen spijt van deze aankoop. You what now..? 28,5 uur in het weekend? Heb je nog wel gegeten? 😛

En dat waren ze weer. Dat zeg ik altijd alsof het zo voorbij is, maar dit is toch wel een dikke lijst aan screenshots!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.4/5 volgens 8 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 jaar geleden

Werd voor ik foto maakte geraakt door een gif pijl en daarom is mijn gezicht groen.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Heerlijke screenshots weer! Ik heb zelf ook ontzettend veel screenshots gemaakt in Forbidden West, maar de meeste zal ik niet posten vanwege spoilers 😉 Ik heb hem inmiddels uitgespeeld en ik wil eigenlijk alleen nog maar meer. Hopelijk komt er nog iets vergelijkbaars als de Frozen Wild DLC.
Net als Rainking ben ik daarna begonnen aan Elden Ring. De eerste paar uur waren erg frustrerend, maar ik heb inmiddels de smaak te pakken en probeer elk hoekje en gaatje uit te pluizen in The Lands Between.

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Zo, wat een verhaal weer. Eerst de vragen maar eens beantwoorden.

1) Wat een game he!?
Ja, dat is het zeker. Ik moet er nog echt aan beginnen, maar ik heb er zeker zin in. De screenshots die je gemaakt hebt zijn weer prachtig.Ik zit er zelf ook aan te denken om die Tallneck LEGO set te kopen.

2) Kan je dus van class wisselen on the fly?
Nope.

3) Of heb je rustig meerdere characters aangemaakt?
Yep. (Aha! Dus je hebt wel meerdere personages aangemaakt. Check!)

4) Heb je nog wel gegeten?
Nee, Geen tijd voor gehad, lol. Slapen ook niet. Nee hoor, ik ben genoeg van beide voorzien. Ik had gewoon het hele weekend de tijd en het bleef boeien.

En als laatste de belangrijkste vraag…

5) Ga ik het dan toch een keer proberen?
JA!!! Ja, dat gaat gebeuren, ghehehe.

Dat was een goedgevulde editie. #50 is in zicht.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Hahaha, nee, nog niet. Voornamelijk met de spellen op mijn screenshots bezig geweest en nog een beetje Kena: Bridge Of Spirits. Tales Of Arise zit nu 18 uur in, dus daar wil ik nog wel mee verder gaan.

Rainking
1 jaar geleden

Na bijna acht en een half jaar was het eindelijk weer eens zo ver. Een échte Gran Turismo. De laatste in de reeks kwam alweer uit 2013. En dan moet ik zeggen dat ik dat spel, Gran Turismo 6, nooit echt gespeeld heb. Z’n voorganger wel. Dat is eigenlijk een soort rode draad. Ik speelde de oneven delen meteen als ze uitkwamen en de even delen pas veel later om de serie compleet te hebben. Op de PlayStation 4 was er natuurlijk ook een deel uitgekomen, namelijk Gran Turismo Sport. Die was het voor mij niet en heb ik dus ook niet veel gespeeld.

Vorig weekend heb ik best veel plezier gehad van het nieuwe deel, ondanks mijn lijstje van “klachten” in het ‘Wat spelen we dit weekend?’ topic van toen. De waypoint markers heb ik ondertussen uit weten te zetten. Die optie bleek tussen de race opties te zitten. Daar had ik niet gezocht.

Ik heb geen actieshots, alleen deze photowachamacallit van een oldschool Kever in Amsterdam, lichtelijk bewerkt met filters. Het is muggeziften, maar ik had het wel leuk gevonden als je ook locaties in Rotterdam zou kunnen kiezen. Erasmusbrug, Euromast, Willemsbrug, Markthal, dat soort dingen. Bij gebrek daaraan is het dan maar Amsterdam geworden.

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden

Ik wil dit jaar proberen om een hoop PlayStation 5 spellen uit te spelen. Toen ik even klaar was met Gran Turismo 7, zat ik naar mijn spellen te kijken en wou ik Tales Of Arise eens proberen. Het grappige is dat ik al gauw een hele hoop uur in het spel had zitten, zonder dat ik het gevoel had dat ik echt veel gedaan had. Er wordt dan ook veel in gepraat. En als er niet in wordt gepraat, dan kun je nog skits kijken die je hebt gemist, zodat er nog meer wordt gepraat. Maar het boeit allemaal wel, dus het wordt ook gewoon bekeken en beluisterd.

Ik vind het spel er ook gewoon erg mooi uitzien. Een beetje cell-shaded, dat mag ik altijd wel. De regio’s zien er ook best mooi uit.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Tijdens de gevechten kun je ook af en toe team-up attacks uitvoeren en die zien er altijd wel lekker flitsend uit. Voorlopig blijf ik wel met de hoofdpersoon spelen. Misschien dat er later nog een karakter bij komt, waar ik naar wil switchen. Tijdens het spelen kun je ook attributen verdienen om je karakters mee uit te rusten, zoals kattenoren, staarten en meer. Rinwell heeft van zichzelf geen bril op, maar die leek me haar wel goed staan (and I was right), dus die loopt voortaan nog veel schattiger in de rondte.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Afgelopen vrijdag was er een nieuwe State Of Play van Sony. Niet helemaal geweldig, maar ik heb er toch wel een paar leuke dingen tussen gezien. Ook werd er een nieuwe demo van Stranger Of Paradise: Final Fantasy Origin aangekondigd. De eerdere twee trials vond ik wel leuk, dus deze wilde ik ook weer spelen. Deze demo begint ook echt bij het begin van het volledige spel en je kan je save ook daar naartoe meenemen. Iets wat ik nooit doe, eigenlijk. Ik begin dan liever opnieuw.

Hierdoor krijg je dus ook wat meer cutscenes voorgeschoteld. En hoewel ik de gameplay wel lekker vind, heb ik het gevoel dat de video’s er een beetje uitzien als heeeeeeeeeeeele mooie PlayStation 3 beelden. Misschien een beetje overdreven, maar het ziet er toch wel wat simpeler uit. Dat gaat me trouwens niet tegenhouden om het spel te kopen, want zoals ik al zei vind ik de gameplay wel tof.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

I.G Q&A: Welke game heeft belachelijke microtransacties?

De gamereleases van deze week