in

Screenshot Sunday #47

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke, of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het was weer een weekje hoor. Zelf weinig kunnen gamen. Daar waar het kon, ben ik vooral op avontuur gegaan in Forbidden West. Ik heb inmiddels de game uitgespeeld maar ik ben nog alle hoekjes aan het uitpluizen. Voor de platinum trophy is 100% completion niet nodig, heb ik begrepen. Als completionist vind ik het wel leuk om alles langs te gaan maar ik denk dat ik het na de plat voor gezien houd. Allereerst een foto waarin ik valsspeel. Dit was aan het einde van een cutscene, dus het had er waarschijnlijk niet precies zo uitgezien als het in-game was. Het lijkt een beetje alsof het concept art is.

Zoals je in de vorige Screenshot Sunday kon zien ben ik nogal fan van Tallnecks. Daarin zei ik ook dat ik de Lego-versie ervan ga halen. Ook Rainking zei: Ik zit er zelf ook aan te denken om die Tallneck LEGO set te kopen. Zin in! Wat ik erg gaaf vind aan de Tallnecks in Forbidden West, is dat ze niet allemaal zomaar rondlopen. In Zero Dawn liepen ze allemaal rustig rond en kon je ze stuk voor stuk beklimmen, maar hier worden ze op verschillende manieren geactiveerd. Ook onverwachts was een Tallneck in het water.

Tot slot heb ik nog een close-up van Aloy gemaakt in een cauldron. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de neonstrips die je overal ziet. Ik was relatief lang bezig met het maken van deze foto en toen ik uit de photo mode ging zag ik het sterke contrast tussen het eindresultaat en de gameplay. Ik maakte nog een screenshot en daarom zie je nu een soort before & after… ofzo.

Nog meer Aloy? Nog meer Aloy! Want ook Erik was weer lekker aan het fotograferen in Forbidden West. Ik heb hem inmiddels uitgespeeld en ik wil eigenlijk alleen nog maar meer. Hopelijk komt er nog iets vergelijkbaars als de Frozen Wild DLC. De DLC is in ieder geval bevestigd, heb ik begrepen. Ik lust ook wel een uitbreiding naar een nieuw gebiedje. Stiekem hoop ik ook op een co-op modus. Misschien iets als Ghost of Tsushima Legends, al heb ik dat nooit geprobeerd. En dan nu deze Tallneck-foto met de gedraaide Dutch Angle. Slim gebruik van een gedraaide camera om de Tallneck in beeld te krijgen! 

Dit is ook wel een wallpaper waard. Ik ben zelf echt gek op dit gebied. Duurde wel even voordat je er komt maar dan krijg je ook wel wat!

De wolken zijn GOTY-waardig.

Weinig games die er écht realistisch uitzien in de nacht. Forbidden West slaagd er in ieder geval zeker in. Het moest mij denken aan de looks van de nacht in Red Dead Redemption 2. (En de 3e Tallneck van deze Screenshot Sunday gespot!)

Net als Rainking ben ik daarna begonnen aan Elden Ring. De eerste paar uur waren erg frustrerend, maar ik heb inmiddels de smaak te pakken en probeer elk hoekje en gaatje uit te pluizen in The Lands Between. Ik durf het nog steeds niet aan. Eerst even Horizon afmaken en dan ga ik het misschien overwegen. Je character ziet er in ieder geval wel lekker duister uit.

Tijd voor Rainking!

Na bijna acht en een half jaar was het eindelijk weer eens zo ver. Een échte Gran Turismo. De laatste in de reeks kwam alweer uit 2013. En dan moet ik zeggen dat ik dat spel, Gran Turismo 6, nooit echt gespeeld heb. Z’n voorganger wel. Dat is eigenlijk een soort rode draad. Ik speelde de oneven delen meteen als ze uitkwamen en de even delen pas veel later om de serie compleet te hebben. Op de PlayStation 4 was er natuurlijk ook een deel uitgekomen, namelijk Gran Turismo Sport. Die was het voor mij niet en heb ik dus ook niet veel gespeeld.

Vorig weekend heb ik best veel plezier gehad van het nieuwe deel, ondanks mijn lijstje van “klachten” in het ‘Wat spelen we dit weekend?’ topic van toen. De waypoint markers heb ik ondertussen uit weten te zetten. Die optie bleek tussen de race opties te zitten. Daar had ik niet gezocht.

Ik heb geen actieshots, alleen deze photowachamacallit van een oldschool Kever in Amsterdam, lichtelijk bewerkt met filters. Het is muggeziften, maar ik had het wel leuk gevonden als je ook locaties in Rotterdam zou kunnen kiezen. Erasmusbrug, Euromast, Willemsbrug, Markthal, dat soort dingen. Bij gebrek daaraan is het dan maar Amsterdam geworden. Zo dan! Dat ziet er heel goed uit. Als ik niet wist dat het een spel was, dan zou ik kunnen denken dat het echt was. 

Ik wil dit jaar proberen om een hoop PlayStation 5 spellen uit te spelen. Toen ik even klaar was met Gran Turismo 7, zat ik naar mijn spellen te kijken en wou ik Tales Of Arise eens proberen. Het grappige is dat ik al gauw een hele hoop uur in het spel had zitten, zonder dat ik het gevoel had dat ik echt veel gedaan had. Er wordt dan ook veel in gepraat. En als er niet in wordt gepraat, dan kun je nog skits kijken die je hebt gemist, zodat er nog meer wordt gepraat. Maar het boeit allemaal wel, dus het wordt ook gewoon bekeken en beluisterd.

Ik vind het spel er ook gewoon erg mooi uitzien. Een beetje cell-shaded, dat mag ik altijd wel. De regio’s zien er ook best mooi uit.
Goh dat ziet er nog best wel fijn uit ja. Prima stijltje! M’n interesse is zelfs lichtelijk gewekt. Al moet ik het niet snel hebben van Japanse games, maar ik sta er altijd voor open. Als ik deze twee screenshots zie dan krijg ik meteen zin om in die wereld te lopen en te ontdekken.

Maar bij het zien van de gevechten verlies ik een beetje interesse. Desalniettemin: don’t judge a book by its cover. Tijdens de gevechten kun je ook af en toe team-up attacks uitvoeren en die zien er altijd wel lekker flitsend uit. Voorlopig blijf ik wel met de hoofdpersoon spelen. Misschien dat er later nog een karakter bij komt, waar ik naar wil switchen.

Tijdens het spelen kun je ook attributen verdienen om je karakters mee uit te rusten, zoals kattenoren, staarten en meer. Rinwell heeft van zichzelf geen bril op, maar die leek me haar wel goed staan (and I was right), dus die loopt voortaan nog veel schattiger in de rondte. Ik moet zeggen. Het ziet er ook puik uit in de gevechten, zo te zien.

Die Rainking schrijft lekker door!

Afgelopen vrijdag was er een nieuwe State Of Play van Sony. Niet helemaal geweldig, maar ik heb er toch wel een paar leuke dingen tussen gezien. Ook werd er een nieuwe demo van Stranger Of Paradise: Final Fantasy Origin aangekondigd. De eerdere twee trials vond ik wel leuk, dus deze wilde ik ook weer spelen. Deze demo begint ook echt bij het begin van het volledige spel en je kan je save ook daar naartoe meenemen. Iets wat ik nooit doe, eigenlijk. Ik begin dan liever opnieuw. Doe ik ook niet. Dan zit ik er niet meer in bij de tijd dat de game verschijnt. Liever opnieuw inderdaad.

Hierdoor krijg je dus ook wat meer cutscenes voorgeschoteld. En hoewel ik de gameplay wel lekker vind, heb ik het gevoel dat de video’s er een beetje uitzien als heeeeeeeeeeeele mooie PlayStation 3 beelden. Misschien een beetje overdreven, maar het ziet er toch wel wat simpeler uit. Dat gaat me trouwens niet tegenhouden om het spel te kopen, want zoals ik al zei vind ik de gameplay wel tof. Het heeft inderdaad wat weg van die wazige PS3 graphics.

En dat was ‘m. Helaas niks uit de Google Form, maar door de vele foto’s hebben we alsnog een lekker gevulde zondag. Bedankt voor de bijdrages en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Weer hele mooie shots van Horizon: Forbidden West. Ik heb het idee dat we de komende tijd nog wel meer Tallnecks voorbij gaan zien komen, tot zoekplaatjes aan toe. Spot de Tallneck, ghehehe.

Dat gebied uit Elden Ring van Erik’s foto is ook erg gaaf. Dat is best een wow-moment.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik mocht Dawn of Ragnarök reviewen en daarom hier wat screenshots die ik heb gemaakt. Dat was best wel pittig als je tientallen uren in Forbidden West hebt gestoken. Die game is natuurlijk prachtig mooi, maar Valhalla kampte bij de main game al van een merkbare 4K-bubbel. Op een grasveld kon je precies zien waar de 4K bubbel ophield want het gras stopte met renderen en het ziet er gewoon niet uit. Kijk maar naar de berg links. Geen grassprietje te bekennen en zo ver weg is het niet.

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Houdt dat de gameplay tegen? Niet echt. Zolang je er niet op gaat letten. Het houdt wel een beetje de screenshots tegen. Svartalfheim heeft best mooie vistas, maar deze worden verziekt door de matige renderdistance van stenen, grassen en bomen. Ergens had ik hoop dat deze 4K-bubbel opgelost zou zijn in deze uitbreiding. Toen ik zag dat de uitbreiding weinig nieuws deed, was het ook niet verassend dat de bubbel er nog was.
comment image

Rainking
1 jaar geleden

Mijn bedoeling was om dit weekend Tales Of Arise en Tunic te spelen. Van Tunic is nog even niks gekomen, want Tales Of Arise blijft teveel boeien. Ik keek vanmorgen voor de grap even naar het statistiekenscherm en toen zag ik dat ik al 49 uur had gespeeld, waarvan maar 8 uur combat was. De rest bestond uit rondlopen en praten. Veel, heel veel praten. En weet je wat? Ik wil er niks van missen. Dat is namelijk wat het verhaal en de karakters diepte geven.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dus ja, alleen maar screenshots van Tales Of Arise deze keer, maar ik ga toch proberen om het zo gevarieerd en spoiler-free te houden.

De art stijl en het kleurgebruik vind ik erg mooi in dit spel.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat geldt al helemaal voor de gevechten. Dit shot is van een team-up aanval en zie je van boven. Dat verklaart haar vreemde houding. Maar de blauwe kleuren en de lichtval vind ik er prachtig uit zien.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Af en toe heb je een onderonsje met een teamgenoot en die zijn wel eens grappig. Niet meteen hilarisch, maar je hebt altijd kans op een glimlach.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Vorige week zei ik dat Rinwell superschattig is, maar dat weerhoudt haar niet om kont te schoppen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Van Rinwell gesproken, zij reist rond met een baby uiltje genaamd Hootle. En je kan Rinwell gerust vergeten, want Hootle is the most adorable piece of adorable evar! Ik kwam er zelfs achter dat er een Hootle editie van het spel bestaat, waar een pluche bij zit. I wants it. I needs it. My precious!!!

Het spel bevat ook een paar anime stijl video’s en dit shot komt uit de openingsvideo van het menuscherm.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nou, dat waren mijn foto’s voor deze week. Tot de vol… SWEET MERCIFUL MENGELE!!! WHAT THE HELL IS THAT!!!???

comment image

Rainking
1 jaar geleden

Stiekem tóch nog een Tallneck van mijn kant? Facebook herinnerde me er net aan dat ik vandaag vijf jaar geleden mijn eerste Tallneck heb beklommen. Daar had ik toen een video van gemaakt en vorig jaar maar eens op YouTube gezet. Logischerwijs is dit van Zero Dawn in plaats van Forbidden West.

https://www.youtube.com/watch?v=OdKjuZ3-0yI

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking

Wat spelen we dit weekend? 11 tot en met 13 maart

De gamereleases van deze week