in

Screenshot Sunday #49

Zo dan! Eindelijk aangekomen bij 49, wat betekent dat nummer 50 officieel om de hoek staat te wachten. Het betekent ook dat ik geen nieuwe screenshots meer van jullie ga vragen, want volgende week maak ik een speciale editie om de 50e Screenshot Sunday te vieren. Daarom gaan we deze week nog één keertje ouderwets genieten van screenshots die de afgelopen week zijn gedeeld. Welkom bij Screenshot Sunday!

Ik heb eindelijk Horizon Forbidden West achter me gelaten na nog wat laatste zijactiviteiten te hebben gedaan. Als oud Destiny-speler sprak de nieuwe expansion The Witch Queen mij wel aan. Ik dacht: laat ik eerst maar inkomen in de game voordat ik de uitbreiding aanschaf. Dat is toch wel ff wennen; er zijn zoveel quests en dingen die je kan doen als terugkomende of als nieuwe speler. Eenmaal een beetje een grip te hebben op de content voelde ik me klaar voor de uitbreiding. Ik las zo veel goede verhalen op het internet, van “beste Destiny-campaign ooit” tot “beste singleplayer campaign in een shooter ooit”. Ik kan gerust zeggen dat deze claims niet te ver van de waarheid liggen, want wat is The Witch Queen vet!

Ik weet niet hoe Bungie het doet. De omgevingen zijn constant een genot om te zien, alles ziet er feilloos uit. De nieuwe speelwereld heeft wederom een geweldige vormgeving. Savathun’s Throne World is een soort gothic-kasteel met helse ondergrondse gebieden en donkere, groene moerassen als buitengebieden. Bungie krijgt het altijd voor elkaar om gigantische speelwerelden te creëren. Het is daarom alleen maar jammer dat er geen photo mode is. Ik heb in de onderstaand foto dan ook een emote gebruikt zodat de camera uitzoomt. De HUD is er nog wel, maar ach ja.. Je kan nog steeds zien hoe mooi deze game is.

We hebben deze screenshot twee Return of the Kings. Erik was namelijk eventjes afwezig en hij had daar een excuus voor klaarstaan. De laatste tijd heb ik maar weinig screenshots gemaakt. Elden Ring is de schuldige 🙂 Hopelijk werken ze er ooit een photo mode in. Ik heb net nog wel de Stranger Things DLC in Far Cry gespeeld. De betaalde DLC vond ik helemaal niets, maar deze kleine uitbreiding is best aardig. Vooruit dan maar Erik! Omdat jij het bent. Het screenshotten is ook gewoon minder aantrekkelijk als er een photo mode ontbreekt.

Dat heeft hem er niet van weerhouden om een foto te schieten in Elden Ring. Ik wil bijna zeggen dat we de boom Yggdrasil zien, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb her en der veel Elden Ring-screenshots voorbij zien komen maar die zien er vaak heel vergelijkbaar uit. De kleuren in deze screenshot zijn wel erg vet. Heb je toch nog mooi voor elkaar gekregen Erik!

Rainking liet zijn streak in ieder geval niet vallen en was ook weer aanwezig. Afgelopen week heb ik alleen maar Tales Of Arise gespeeld. Een hele hoop Tales Of Arise. Gisteren zijn de credits over het scherm komen rollen, dus dat betekent dat dit mijn laatste screenshots van dat spel zullen zijn. Volgende keer eindelijk weer wat anders, hahaha. Nou, je weet dat ik graag naar plaatjes van Tales of Arise kijk, dus het is zeker geen straf.

Kogels gaan meestal sneller als je ze afvuurt in plaats van als je ermee gooit…

Ik had het ook niet toegelaten als Rainking dit hoofdstuk afsloot zonder een foto van Hootle. De fijne uil-companion. Gelukkig heeft hij dat gedaan zonder dat ik ernaar vroeg. Soms is het even tijd voor een pauze. Ik zou willen zeggen dat er uiltjes geknapt worden, maar ik ben bang om een snavel in het gezicht te krijgen. Ik heb zelden een uil zo goed zien chillen in een warm bad als Hootle.

Natuurlijk is Rainking ook fan van Hootle en wilt daar wel een knuffel of iets dergelijks kopen. Daarbij maakte hij ook een toepasselijke screenshot…

Eens even op Etsy kijken of ze al te krijgen zijn…

Erik was niet de enige die op de valreep nog even een comeback maakte. Aprotodon is ook terug van weggeweest en neemt het schrijfstokje van Rainking over! Hij heeft een fijn stukje geschreven over de game die ik klakkeloos zal kopiëren en plakken samen met zijn screenshots. 

De afgelopen tijd heb ik weinig gegamed en als ik al speelde was het Dishonered 2. De game heeft geen photo mode en daardoor merk ik direct dat ik minder interessante screenshots neem of kan nemen. Dat neemt de pret echter niet weg. Het eerste deel heb ik met plezier gespeeld, het tweede deel een paar jaar geleden ook maar ben toen na een paar levels gestopt omdat mijn aandacht destijds naar andere games afdwaalde. Inmiddels heb ik ‘m dus weer opgepakt ben ik bijna aan het einde.

Naast de simpele omgevings-screenshots die ik instuur een ander tof plaatje met een verhaal schieten. Dit vraagt wel om wat uitleg, dus houd je aandacht erbij! In een van de levels krijg je een ‘timepiece’. Dit is een tool waarmee je – je raadt het waarschijnlijk al – de tijd terug kan draaien van het verleden naar het heden en vice versa. De andere powers die je hebt verzameld worden in dit level tijdelijk uitgeschakeld.

Het level bestaat in het heden uit een vervallen villa, maar in het verleden bruist deze nog van het leven. In het screenshot zie je de ‘timepiece’ tool. Door de drie ‘spiegels’ op de tool zie je het verleden, (de man achter de piano) terwijl de omgeving eromheen het heden beslaat. De man achter de piano is in het heden totaal de weg kwijt, maar in het verleden niet. Waarom weet je (nog) niet. De omgeving in de spiegels bewegen ook mee als je loopt. Zo kun je het verleden (of heden) zien terwijl je door de spiegel kijkt en vervolgens op elk moment in het level besluiten je je naar het verleden of heden te verplaatsen.

Soms moet je dit doen om puzzels op te lossen, en op een ander moment kan je hier ruimtes door betreden die in het heden niet toegankelijk zijn en in het verleden wel. Het heden kan hints bevatten die je in het verleden kunt toepassen. Je kunt ervoor kiezen naar het verleden af te reizen en iedereen af te maken, of in het heden door de spiegels naar het verleden te kijken om zo vijanden te ontwijken als je besluit hier naartoe te reizen. Tot slot is het zelfs mogelijk om de vervallen villa in het verleden om te toveren tot een ‘onderhouden’ omgeving in het heden (ofwel het ‘butterfly effect’ zoals we dat kennen van andere games) als je in het verleden van het level een wijziging aanbrengt, wat ook weer voor een andere dynamiek zorgt.

Snap je het nog? Een lange uitleg, maar de mate van creativiteit en hoe Arkane dit heeft bedacht vind ik geniaal uitgevoerd. Een lange maar duidelijke uitleg. Ik heb heel kort de eerste Dishonored gespeeld maar na het spelen van Deathloop kreeg ik toch wel meer zin in Dishonored 1 en 2. Deze ga ik zeker nog een keer oppakken. Vooral die time piece-mechaniek klinkt erg interessant!

Vanuit de Google Form hebben we een nieuwe deelnemer: MelvinChowder! Ik stuur nooit foto’s in, maar deze wou ik graag even met iedereen delen! Sinds de release van GTA:Online E&E ben ik weer helemaal verslaafd aan het rondrijden in Los Santos. Helaas kon ik niet mijn character van de PC overgooien naar de PS5, maar opnieuw beginnen op een nieuwe console is toch stiekem best leuk! Ik heb het hier wel vaker gezegd, maar opnieuw beginnen vind ik vaak het leukst in games. Lekker schone lei, niet de sterkste of rijkste van de wereld. Het heeft wel wat. En die screenshot ziet er ook nog best goed uit, het zou m’n wallpaper kunnen zijn.

En dat was ‘m alw- …. oh. Wacht even. Ik krijg zojuist brekend nieuws binnen vanuit de studio. Rpenning zei vorige week: Ik denk al vanaf de eerste screenshot sunday dat ik mijn dingen keer moet opsturen, we zijn nu al bijna bij nummer 50 haha volgende week ben ik van de partij. Dus verwacht screenshots van 50 weken opgespaard. De studio dacht dat het een grapje was. Rpenning is z’n belofte nagekomen en heeft alle opgespaarde screenshots ingestuurd. Dus ehh.. *schraapt keel*. 

Welkom bij Screenshot Sunday (Rpenning Editie). Dé wekelijke posts waarin we games bespreken via prachtige, geinige of actievolle screenshots van Rpenning. 

Gezien het er écht veel zijn laat ik de screenshots voornamelijk voor zich spreken. 

God of war. in verwachting van de nieuwe heb ik de ng+ door gelopen. En ondanks al 4 jaar oud ziet hij er nog steeds geweldig uit op mijn oude vertrouwde PS4 pro. De game ziet er nog steeds beter uit dan vele moderne games als je het mij vraagt!

Spiderman een heerlijke game om af en toe een keertje aan te gooien en lekker rond te slingeren en een paar boeven van de daken te gooien. Helemaal eens, vooral de foto die ik bovenaan heb gezet vind ik erg tof gedaan!

Gran turismo. Ondanks alle drama rond die game speelt hij tog wel lekker en ziet hij er super goed uit. Ik heb eerder screenshots gezien van de game en ik dacht: dat ziet er wel heel goed uit. Maar deze screenshot van Amsterdam moest ik letterlijk van schrikken. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik boog met open mond voorover om m’n pupillen tegen de pixels van m’n monitor aan te drukken. Hoe kan dit een game zijn? Na een beetje onderzoek bleek dat er een speciale photomode is waarin spelers auto’s uit de game in echte gebieden kunnen laden. Nog steeds heel cool en gelukkig kan ik met een gerust hart naar bed gaan, wetende dat dit (nog) niet gameplay is. Anders liep GT7 wel heel erg voor op de rest.

Nioh 2 een van mijn meest gespeelde games het afgelopen jaar. Een soort Ninja dark souls met een Diablo loot system. En helemaal te spelen in Coop met 2 vrienden. Niks leuker dan een paar vijanden lokken en dan zelf weg rennen!

En dat was ‘m nu echt! Bedankt allemaal voor het meedoen. Leuk dat jullie er ook “een paar” stuurden Melvin en Rpenning! Ik zal nog even een laatste keer mededelen dat je géén screenshots hoeft in te sturen voor volgende week. Volgende week hebben we namelijk wat te vieren. Tot dan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Nou leegblikjewater je had mazzel want ik kwam er achter dat ik ze niet alle 60 op kon sturen maar 5 tegelijk dus je bent nog lang niet van me af!!

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Een flinke lading screenshots weer, goed bezig iedereen! De God of War screenshots komen erg goed uit de verf, ben zelf ook erg nieuwsgierig naar Ragnarok.

Tof om te horen dat je Dishonered 2 op een gegeven moment weer op gaat pakken. Het is geen hele lange game, dus dat scheelt. Ik ga hierna ook nog verder met Death of the Outsider, de standalone game die oorspronkelijk als DLC voor deel 2 was bedacht. Als je die ooit nog gaat checken is het sowieso verstandig om deel 2 te checken aangezien het hoofdpersonage van Death of the Outsider daar een redelijk grote rol in speelt.

Ben benieuwd hoe je editie 50 in gaat richten, tot volgende week.

Rainking
1 jaar geleden

Hahaha, die Rpenning editie is leuk. Uit die hoek kunnen we nog veel meer foto’s verwachten, begrijp ik. Hij had dus niet gelogen, hahaha.

Rainking
1 jaar geleden

Ik begreep dat je wilde dat we voor de volgende editie geen nieuwe screenshots instuurden, dus bij deze mijn inbreng. Voor de verandering ruim op tijd, hahaha.

I.G Q&A: Welke kleine dingen in games irriteren je het meest?

De gamereleases van deze week