in , , , ,

Screenshot Sunday #50

Welkom bij de 50e editie van Screenshot Sunday! Vijftig zondagen lang hebben we onze plaatjes met elkaar gedeeld en besproken. Zonder jullie waren we nooit op dit punt aangekomen, dus dat verdient een speciale editie!

Ik was altijd een stille bezoeker op Gamer.nl. Geen account, geen reacties. Schrijven over games deed ik echter maar al te graag. De aankondiging van Inside.Gamer klonk dan ook als muziek in mijn oren. Eindelijk een plekje waar ik mijn ei in kwijt kan. 

De vaste Gamer.nl-bezoeker kan zich misschien wel de Ghost of Tsushima-prijsvraag herinneren. Gamer.nl organiseerde namelijk een photomode wedstrijd waarin bezoekers hun mooiste screenshots konden insturen. Ik was destijds niet in bezit van Ghost of Tsushima dus ik keek aandachtig vanaf de zijlijn mee. Ik heb screenshots maken en delen altijd al een toffe manier gevonden om games te bespreken. Iedereen heeft (letterlijk) een eigen invalshoek.

Maar qua screenshot competities bleef het daarbij. Inside.Gamer gaf mij de kans om het lot zelf in handen te nemen en dat deed ik. Ik dacht: f*ck it, ik probeer het wel, misschien slaat het aan. Coola en SamuraiPizzaCat deden sympathiek mee. Dat was het enige wat ik nodig had: inzendingen. Zonder deelnemers zou ik maar een beetje tegen mijzelf lullen. Ik heb dan ook tegen mijzelf gezegd: de eerste de beste keer dat niemand iets instuurt vind ik het ook wel best.

Ik overdrijf daarom ook niet als ik zeg dat ik we zonder jullie bijdragen hier niet zouden zijn. Nummertje 50. Chapeau allemaal! Ik heb het afgelopen jaar veel plezier gehad in het schrijven (lees: dom lullen) over games en screenshots. Dat bleek soms pittig te zijn als ik niet wist waar ik naar keek, maar gelukkig gaven jullie bijna altijd een toelichting. Het leukste blijft om te zien wat jullie spelen en hoe jullie dat vastleggen. Daarbovenop was het gewoon een heerlijke manier om gametips te krijgen. Zonder Rainking waren mijn ogen bijvoorbeeld nooit op A Plague Tale: Innocence gestuit, een game die inmiddels hoog in m’n lijstje staat. 

Deze samenwerking moeten we natuurlijk vieren. Ik kon mij geen betere manier bedenken dan van elke screenshot sunday een favoriet te kiezen. Hieronder volgt dus een galerij met de 49 beste screenshots van het afgelopen jaar. Maar eerst… eerst wat fun facts op een rijtje.

Laten we beginnen met een top 5 screenshotters. Het is absoluut geen wedstrijd, maar gezien ik toch alle Screenshot Sundays langsging, ging ik meteen tellen hoeveel iedereen nou werkelijk heeft geplaatst.

 1. Ikzelf – 130 screenshots – Niet echt een verrassing, gezien ik elke editie automatisch meedeed.
 2. Erik07 – 120 screenshots – Erik heeft veruit het meest consecutief meegedaan en daarom is deze ook geen verrassing
 3. Rainking – 95 screenshots – Hij stond de eerste 10 á 20 screenshots wat meer onderaan, maar maakte een flinke comeback!
 4. Aprotodon – 55 screenshots – De Google Form-legende. Altijd van de partij. Het leuke aan screenshots uit de Form was dat ze eigenlijk voor iedereen verrassing waren!
 5. Coola – 50 screenshots – The Man, The Myth. Als eerste aanwezig en altijd een genot met z’n gekke screenshots.

Natuurlijk ben ik niet alleen deze 5 dankbaar. Iedereen die meedeed, waaronder Gourami, Gameshoots, Cosmic Tsar, SamuraiPizzaCat, RuanMoleman, Igra96NL, BadassBoris, MelvinChowder, rpenning en meer!

Dan wat fun facts op een rijtje!

 • Screenshot Sunday begon op 21 maart 2021
 • Dat betekent dat ik 3 zondagen gemist heb (1x was ik lui, 1x was ik al mn werk verloren, 1x had ik geen tijd)
 • Coola en SamuraiPizzaCat waren de eerste deelnemers in Screenshot Sunday #1
 • Vanaf #6 voegde ik tekst toe aan de plaatjes.
 • Erik had moeite met screenshots uploaden tijdens zijn eerste deelname (#6).
 • De Google Form werd toegevoegd vanaf #15
 • Vanaf #17 stopte ik met onderschriften bij elke foto (yup, ik deed dat ooit)
 • In #24 kwam mijn totaal op precies 69 screenshots uit (nice)
 • Het totaal van Erik kwam in #32 op precies 69 te liggen (nice)
 • Vanaf #44 maakte ik de tekst “see-through”. 
 • Bij #45 had Rainking 60 uur Elden Ring gespeeld in 1 weekend
 • Het record voor aantal screenshots in één Sunday was eerst van Coola met 11 stuks
 • Deze screenshots deden het eerst allemaal niet door een PostIMG-fout
 • Rpenning verbrak vorige week op de valreep dat record met 20 screenshots.
 • Het mapje van de google drive form beslaat 140 MB, bestaande uit 118 foto’s
 • Ik maak de headers/thumbnails op Befunky.com, yup, een online bewerkprogramma. Deze onthoudt m’n vorige edit ondanks dat ik de website sluit. Dit is erg handig en scheelt veel tijd. Ik laat de tekst staan, pas het cijfer aan en pleur een andere foto op de achtergrond. 
 • 45 GB van mijn PS5 bestaat uit Screenshots (niks verwijderd sinds launch,)
 • In totaal hebben we 560 screenshots gedeeld
 • Dat is een gemiddelde van 11.4 screenshots per week
 • Alle Screenshot Sunday URL’s zijn het zelfde (bijv. inside.gamer/screenshot-sunday-38. De enige vreemde eend in de bijt is nummer 13, die eindigt op /screenshot-sunday-13-2/ omdat Badassboris nummer 13 perongeluk had geclaimed.
 • Screenshots maken is leuk.
 • Slechte photo modes niet.

Dan is het nu tijd voor de top 49 mooiste foto’s van het afgelopen jaar. Of nouja… iedereen had mooie screenshots. Ik pak er gewoon 49 uit die er uitspringen volgens mij. Ik probeer ook zo min mogelijk mijn eigen screenshots te pakken. Daar gaan we!

Screenshot Sunday #1

Screenshot Sunday #2

Screenshot Sunday #3

Screenshot Sunday #4

Screenshot Sunday #5

Screenshot Sunday #6

Screenshot Sunday #7

Screenshot Sunday #8

Screenshot Sunday #9

Screenshot Sunday #10

Screenshot Sunday #11

Screenshot Sunday #12

Screenshot Sunday #13

Screenshot Sunday #14

Screenshot Sunday #15

Screenshot Sunday #16

Screenshot Sunday #17

Screenshot Sunday #18

Screenshot Sunday #19

Screenshot Sunday #20

Screenshot Sunday #21

Screenshot Sunday #22

Screenshot Sunday #23

Screenshot Sunday #24

Screenshot Sunday #25

Screenshot Sunday #26

Screenshot Sunday #27

Screenshot Sunday #28

Screenshot Sunday #29

Screenshot Sunday #30

Screenshot Sunday #31

Screenshot Sunday #32

Screenshot Sunday #33

Screenshot Sunday #34

Screenshot Sunday #35

Screenshot Sunday #36

Screenshot Sunday #37

Screenshot Sunday #38

Screenshot Sunday #39

Screenshot Sunday #40

Screenshot Sunday #41

Screenshot Sunday #42

Screenshot Sunday #43

Screenshot Sunday #44

Screenshot Sunday #45

Screenshot Sunday #46

Screenshot Sunday #47

Screenshot Sunday #48

Screenshot Sunday #49

Screenshot Sunday #50

En dat was ‘m weer voor deze zondag. Maar het was hem ook voor mij voor alle zondagen. Ik ga namelijk helaas stoppen met het schrijven van de Screenshot Sundays. 50 zondagen heb ik met plezier de screenshots in een lijstje gezet met wat tekstjes en ik vind het echt geweldig wat we hier met z’n allen neer hebben gezet.

Echter wordt het voor mij steeds lastiger om hier in het weekend tijd voor te maken. Voornamelijk werk zit mij in de weg (en het is immers ook een zondag). Je kon misschien al merken dat ik eigenlijk niet aanwezig meer was op de site behalve voor de Screenshot Sunday. Voorheen schreef ik nog wel meer artikelen voor de lol, maar daar heb ik gewoon amper tijd voor.

Om die redenen heb ik besloten dat ik stop met deze laatste, speciale Screenshot Sunday. We hebben wel een prachtige wekelijkse rubriek opgezet op deze jonge site, dus het zou zonde zijn als het écht verloren gaat. Misschien wilt iemand het overnemen van de community (looking at you Rainking) of misschien wilt de redactie het stokje overnemen. Dan heb ik zelf ook nog een plekje om mijn screenshots te delen, want die zullen zeker gemaakt blijven worden!

Ik wil hoe dan ook iedereen bedanken voor het meedoen aan de Sundays. Ik heb ontzettend veel plezier gehad tijdens het uitwisselen van games en ervaringen via prachtige, leuke, willekeurige, Coola-achtige of actievolle screenshots. Elkaar games aanbevelen, Coola’s avonturen in AC meemaken, Apotrodon die alle Uncharted langsgaat, Erik die sappige screenshots deelt in van alles, Gourami die een variatiekoning is. Er was genoeg te beleven in een oh-zo simpele maar toch boeiende rubriek.

Blijf vooral veel screenshotten en hopelijk leeft Screenshot Sunday voort! Zoals altijd een fijne zondag allemaal en tot een andere zondag!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 11 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
1 jaar geleden

De bijdragen die jij hebt geleverd aan de site zijn ongekend. Screenshot Sunday is eigenlijk een kernonderdeel geworden van Inside.Gamer. Zo erg dat je nooit meegenomen bent bij de verkiezing, wat je meer dan verdiend zou hebben. Ik ga je een mail sturen om je toch nog gepast te kunnen bedanken namens de hele redactie!

Ook aan de community die steevast meedeed aan deze leuke, wekelijkse post: bedankt en ontzettend gaaf gedaan allemaal! Dit is waar Inside.Gamer voor staat.

Het zou inderdaad jammer zijn als we niet meer een Screenshot Sunday zien, dus we gaan zeker kijken wat we kunnen doen om het door te laten gaan.

Nogmaals bedankt voor de 50 super posts en ook deze prachtige verzamelpost! Geweldig!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door RuanMoleman
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Mooie actie. Dubbel en dwars verdiend!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Dat zijn 49 hele mooie screenshots!!
Erg spijtig dat je ermee gaat stoppen leegblikjewater, het is altijd leuk om op een luie zondag te kijken wat mensen spelen en gekke foto’s hebben gemaakt.
Maar hartelijk bedankt voor de 50 weken entertainment ❤️

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Fantastisch om te zien (en te lezen) wat we met elkaar hebben bereikt! Vooral de kwaliteit en diversiteit van de screenshots zijn gewoon een lust voor het oog. Je sluit ‘m in ieder geval af met een klapper van een overzicht.

Ik heb het al eens eerder gedaan, maar steek bij deze toch nog maar voor één keer veren in de reet van iedereen die een bijdrage heeft geleverd. En natuurlijk even opnieuw een shout-out naar jou die ze wekelijks aan elkaar schreef, en dat in z’n eentje.

Ik voelde al een beetje aankomen dat je na de vijftigste editie zou gaan stoppen, zeker omdat je de laatste tijd drukker was. Die keuze wordt echt wel gerespecteerd, je hebt er (om en nabij) vijftig opgeleverd en een welverdiend ‘pensioen’ opgebouwd.

Stukken schrijven vind ik ook tof, wellicht zou het iets voor mij kunnen zijn. Daarnaast vind ik Rainking z’n teksten ook behoorlijk creatief dus dat zou ook een uitstekende keus zijn. Hmm… We gaan zien wat de toekomst brengt, maar ik verwacht zeker een vervolg op Screenshot Sunday!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
coola
1 jaar geleden

Bedankt voor deze 50 heerlijke zondagen. Jammer dat je er mee stopt maar wel begrijpelijk. Hopelijk neemt iemand het stokje van je over.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Allereerst ontzettend bedankt voor de tijd die je hierin hebt gestopt. Het lijkt mij ontzettend lastig om steeds een leuke leesbare tekst erbij te schrijven en dat is je toch iedere keer weer gelukt! Het maken van screenshots is voor mij hierdoor zelfs een beetje een verslaving geworden 😉
Als IG of iemand anders het verder oppakt dan hoop ik je gauw weer te zien met je eigen screenshots.

comment image

slayer1slayer
slayer1slayer
1 jaar geleden

Bedankt voor je inzet leegblikje. Je hebt een mooie serie neergezet!

Rainking
1 jaar geleden

Wow, nummer 50! Je hebt het voor elkaar gekregen. Felicitatio!
Ik snap dat je wel benieuwd was of het aan zou slaan en hoe lang het zou meegaan. Dat vroeg ik me zelf ook een beetje af toen je ermee begon, maar gelukkig was er al gauw genoeg animo voor om mee te doen. Wat je zelf al aangeeft, het is leuk om te zien wat anderen spelen en hoe ze er tegenaan kijken.

Die feitjes zijn ook erg leuk om te zien, alleen eeeeehhhhh……
“Bij #45 had Rainking 60 uur Elden Ring gespeeld in 1 weekend”
Effe kijken hoor. Ik ben om 17.00 klaar met werken. Na boodschappen of wat te snacken (en drank, ghehehe) gehaald te hebben, kan ik om 18.00 Elden Ring opstarten. Tot 24.00 kan ik dus 6 uur spelen. Daarna volgen er de zaterdag en de zondag. Dat zijn in totaal 48 uren. Plus de 6 uur van de vrijdag is dat 54 uur. Maandagochtend moet ik om 8.00 weer beginnen en zou ik om uiterlijk 7.30 van huis moeten vertrekken. Opgeteld bij de 54 uur die we al hadden, komen we uiteindelijk uit op 61,5 uur die ik gespeeld zou kunnen hebben als ik niet geslapen had. Helaas heb ik dat wel gedaan en kwam de totaaltijd helaas niet verder dan een miezerige 28,5 uur, hahaha. Dat was nóg bizar veel voor mijn doen.

Bij de “clip show” zitten zeker weten de toffere screenshots. Je kan goed zien dat er hier creatieve mensen rond”lopen”. Nu alweer benieuwd naar volgende wee…

En dat was ‘m weer voor deze zondag. Maar het was hem ook voor mij voor alle zondagen. Ik ga namelijk helaas stoppen met het schrijven van de Screenshot Sundays.
Ah, da’s jammer man. Ik sta er niet helemaal van te kijken, als ik heel eerlijk ben, maar het is wel jammer, want je hebt hier echt iets leuks neergezet. Wel tof dat je me als potentiële opvolger aankaart, maar ik heb het idee dat, als iemand ermee doorgaat, dat iemand moet zijn die zelf ook echt creatief screenshots neemt. Ik heb wel vele pagina’s volgeluld, maar laten we wel wezen, op een enkeling na, waren mijn foto’s redelijk basic.

Ik keek er wel weer elke zondag naar uit. Je reacties op de foto’s waren altijd leuk. De Google Form foto’s waren inderdaad elke keer een verrassing, de rest had je natuurlijk al een keer gezien. En ook al heb je een paar zondagen gemist, je mag trots zijn op de hele Screenshot (Most) Sundays run.

Nogmaals gefeliciteerd met deze prestatie. Cheers! (hic)

Welke games vind jij overgewaardeerd?

Coola’s ranking van de AC Franchise (worst to best) deel 2