in

Screenshot Sunday #51

Welkom terug bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik vond het mooi om te zien dat iedereen de wekelijkse post graag voort zag bestaan. Het zal grootendeels gelijk blijven aan LeegBlikjeWater z’n originele opzet. De intro wilde ik wat dat betreft sowieso hetzelfde houden. Ik zal sommige dingen misschien nét even anders doen, maar verwacht (of vrees) geen poging tot een bigger-n-better of new-n-improved versie 2.0. Misschien is al wel één klein verschil opgevallen. De tekst ‘Screenshot Sunday’ op de foto staat niet precies in het midden. Artistieke vrijheid of ketterij? Ik vond het altijd leuk om te zien wat andere mensen speelden, hoe ze het ervoeren en met wat voor creatieve screenshots ze konden komen. En mogelijk ontdekken we hierdoor spellen die we nog niet kenden of ons niet in verdiept hadden, maar door het zien van wat screenshots ons toch aan blijken te spreken. It’s happened before. Afijn, genoeg gepraat. We zijn hier voor de foto’s. Daar gaan we!

Rainking

Ik had laatst eindelijk Life Is Strange: True Colors uitgespeeld. Ik moet mezelf altijd tegen houden om er een extra ‘u’ aan toe te voegen, want ik ben wat dat betreft meer de engelse spelling gewend. Ik vond het een heel mooi spel. De trailer sprak me wel aan en het uiteindelijke spel heeft alles behalve teleurgesteld. De eerste Life Is Strange heb ik ook, maar die moet ik nog eens spelen. Geen idee of die net zo goed is als True Colors, maar dit spel wil ik sowieso nog eens een keer doorspelen met wat andere keuzes hier en daar.

De omgeving is wel hartstikke mooi. Wat dat betreft lijkt het me wel wat om in zo’n typisch klein dorpje tussen de bergen te wonen.

De afgelopen weken heb ik een paar verschillende spellen gespeeld. Zo was ik eens wat serieuzer gaan zitten voor Godfall op de PS5. Ik had deze pas wat later gekocht, omdat het rondging dat je per sé PlayStation Plus nodig had om deze titel te kunnen spelen (zelfs voor de single player), maar later kwam ik er pas achter dat dat niet waar was. Ik ben nu ongeveer halverwege, denk ik. Het is wel een aardig spel, maar ik heb het idee dat ‘t het op alle vlakken eigenlijk net niet is. Het ziet er wel tof uit, maar het voelt toch wat kalig aan.

Vorige maand had ik van mijn buurman wat PSN tegoed voor mijn verjaardag gekregen. Één van de spellen die ik daarvan gekocht heb is The Pedestrian, een puzzelspel waarin je als verkeersbordvoetganger je weg moet zien te vinden door bordjes op de juiste manier aan elkaar te linken. Wat dat betreft hou ik wel van wat variatie in mijn game bibliotheek en dit spel stond dan ook al een tijdje op mijn radar. Dit soort spellen speel ik niet uren achter elkaar, maar zo nu en dan wat puzzels doen en later een keer verder gaan vind ik wel leuk.

Ook heb ik eens een serieus beginnetje gemaakt aan CrisTales. Dit is in principe een oldschool JRPG, maar het heeft een soort time distortion gimmick. Als je door de wereld loopt, zie je in beeld zowel het heden, als het verleden en de toekomst. Dit kun je ook tijdens de gevechten inzetten en in je voordeel gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld vijanden naar de toekomst sturen, waar ze ouder en zwakker zijn, dat soort dingen. Echt een origineel idee en de art stijl bevalt me ook goed.

Now let’s hear from the community!

Rpenning

Nadat Screenshot Sunday #48 was gepubliceerd, reageerde Rpenning in de comments met deze woorden: “Ik denk al vanaf de eerste screenshot sunday dat ik mijn dingen moet opsturen, we zijn nu al bijna bij nummer 50 haha volgende week ben ik van de partij. Dus verwacht screenshots van 50 weken opgespaard xd.” Dat bleek geen loze belofte, want bij de volgende editie pronkten al 20 screenshots (sterker nog, hij kreeg zijn eigen sectie) en ook nu gaat Rpenning gewoon lekker verder.

Zo was Rpenning druk bezig met Horizon: Zero Dawn. “Dit is tot de dag van vandaag een van de mooiste games op ps4. Dus ik kan niet wachten tot ik een ps5 heb om het nieuwste deel te spelen!” Ook al is het nieuwste deel ondertussen uit, het eerste spel blijft toch ook erg gaaf. En dat blijkt ook uit de genomen screenshots. Ik blijf het ook altijd bizar vinden dat dit prachtige spel gewoon uit ons kouwe kikkerlandje komt.

En als laatste nog een mooi actieshot.

Open wereld spellen zijn blijkbaar favoriet, want The Witcher 3: Wild Hunt komt ook voorbij. “The Witcher 3, wat moet je er van zeggen ik denk dat iedereen onderhand wel weet dat die game geweldig is.”Ik heb er persoonlijk nog niet veel ervaring mee, maar ik ben zeker bekend met de goede reputatie die het spel heeft. Het ziet er dan ook heel erg tof uit.

Dit zijn wel hele mooie foto’s van de omgeving, zeg.

Oh, je dacht dat dat het was wat Rpenning betreft? Nee joh, echnie! Er komen ook nog wat screenshots voorbij van één van de beste PlayStation 4 spellen aller tijden. Daarbij is ‘t ook één van mijn eigen favorieten. Bloodborne, de Sony exclusive soulslike voor de PS4. Rpenning, grant us eyes! “Dit was mijn allereerste From Software game. En deze game heeft mij toen die tijd uit mijn game sleur gehaald. Maar ondanks dat die game nog steeds geweldig is, is dit toch wel een game die hard een 60fps upgrade patch nodig heeft.” Helemaal waar. Een 60fps patch zou dit spel echt goed doen.

Erm… run?

Je zou denk dat ze wel een bedankje verdient voor al die keren dat ze je geleveled heeft, maar het blijft toch just a doll, ghehehe.

Ik hoop trouwens dat je het niet erg vindt, maar ik heb twee van je foto’s weggelaten. Die waren redelijk spoilergevoelig en ik kon zo gauw geen spoilertag mogelijkheid vinden. Mocht iemand hier weten hoe dat werkt, dan wil ik ze er alsnog tussen zetten.

RuanMoleman

Ruan is onlangs aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen door in de wereld van de Xbox te duiken. “M’n Xbox had ik gekocht voor Forza Horizon 5 dus die ging ik als eerste checken! Daar had ik deze actiefoto gemaakt. Het is een fijne game maar niet iets om een hele avond te spelen. Gelukkig zijn er genoeg games op Game Pass om het af te wisselen.” De Forza Horizon spellen spelen altijd wel lekker, maar ik kan goed begrijpen als je dat niet uren achter elkaar wil doen. Gelukkig is de keuze reuze met Gamepass.

Leuke actiefoto ook. Blijkbaar heeft-ie de Dukes Of Hazzard editie gekocht. Ik ben dan ook benieuwd hoe die Duke boys zich hier nu weer uit gaan weten te redden.

Coola

Natuurlijk ook weer van de partij en hij kwam deze keer weer met een mooi rijtje screenshots. Allemaal van Assassin’s Creed Valhalla, maar wel met lekker wat variatie van stijl.

“Noorwegen blijft prachtig in AC Valhalla.” Wow, dat kun je wel zeggen. Ik heb ‘m zelf (nog) niet, maar dit zou ik best eens een keer op een 4K tv willen zien.

“Lekker chillen met een zwaard in je buik.” Ja, dan zou ik ook even rustig aan doen, denk ik.

“Ik blijf wie ik ben dus de gory actiefoto’s blijven komen.” Hahaha, we zijn ondertussen niet anders gewend. Keep ‘m coming!

Oh joh! Dáárom zijn die vikingen zo bruut. Ze worden getrained door seals.

“Alle handen in de lucht.” Je zou bijna zeggen dat-ie het helemaal niet leuk vindt.

Deze is ook wel bizar. Ik bedoel, met ontbloot bovenlijf naar buiten met dat weer? Brrrrrr!!! Mij niet gezien.

En dat was ‘m voor nummertje 51. Bedankt voor jullie input. Zie je iets moois of leuks tijdens het spelen, maak er even een screenshotje van en deel ‘m in de comments of via het Google Form. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Nintendo oorspronkelijk speelkaarten maakte?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Zoals altijd weer een leuke screenshot sunday!!!

Die life is strange ziet er mooi uit. Ik heb de eerdere delen wel gespeeld maar de nieuwe nog niet. Maar ik kan je zeker aanraden om de eerdere delen ook te spelen.

En over mijn bloodborne foto’s ik had helemaal niet aan gedacht dat dat spoilers waren natuurlijk.
Dus dat is heel goed dat je ze er tussen uit hebt gehaald. mijn schuld!!
En voor de rest als ik dingen opstuur je mag gebruiken en weg laten wat je wilt.
Je hebt artistieke vrijheid behalve de screenshot sunday tekst als die volgende week niet weer ik het midden staat ben je ontslagen haha.

En coola zoals altijd weer met grappige en rare screenshots. Ze zeggen dat Assassins alleen de mensen vermoorden wat nodig is maar coola vermoord iedereen voor een leuke screenshot geloof ik xd

RuanMoleman
1 jaar geleden

Het is net alsof het nooit is weggeweest! Erg leuk gedaan. Vooral die laatste screenshot van rpenning van The Witcher 3 is echt gaaf.

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Goed gedaan Rainking! Petje af voor de eerste keer schrijven van deze rubriek. Het is af en toe net alsof ik Leegblikjewater gewoon zie schrijven (compliment 😉 ).

Toffe stijl heeft The Pedestrian trouwens, doet me qua stijl denken aan een mix van Firewatch en The Witness.

Rpenning, stuur zeker vaker screenshots in zou ik zeggen, vooral die eerste van The Witcher 3 spat echt van m’n scherm af.

Tot slot is dat weetje eronder weer een typische Rainking-toevoeging, haha. Ik doe volgende week ook weer mee via de form.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Ai, vergeten ook wat screenshots te sturen. Tof dat er weer veel wordt ingestuurd. Lekker gevarieerde games ook.

Ik ben de afgelopen tijd bijna alleen maar bezig geweest met Elden Ring. Inmiddels ben ik aan new game plus 4 begonnen en ik krijg er nog steeds geen genoeg van. Tijd voor Old Hunters-achtige DLC zou ik zeggen 🙂

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Mede dankzij de screenshots van Leegblikjewater van een tijdje geleden heb ik ook Rider’s Republic gekocht. Mountainbiken en snowboarden in first person is tof!

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Kleine dingetjes zoals het wapperen van je jas geeft echt het gevoel dat je keihard de berg gaat. I love it!

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Erik07
Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Ohja, ook nog een stukje Plague Tale gespeeld. Ik ben benieuwd of de volgende game een open wereld game wordt. Het leek er toch wel een beetje op in de trailer.

comment image

I.G Q&A: Wat is je favoriete gametrailer?

De gamereleases van deze week