in

Screenshot Sunday #53

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Goeiemorgen/middag/avond (doorhalen wat niet van toepassing is)! Vandaag heb ik weer een goedgevulde en lekker gevarieerde Screenshot Sunday klaarstaan. Het grappige van deze rubriek is dat de inzendingen tegen de zondag pas echt op gang komen, waardoor ik de dagen ervoor bang ben dat het wat karig gaat worden qua aantal foto’s. Maar dan stroomt het opeens bijna tegelijk binnen en is er weer genoeg te zien.

Rainking

Ik heb afgelopen week nog een aantal uur in Final Fantasy VII gestoken. Ondertussen ben ik bezig met disc 2, ook al speel ik de digitale PS4 versie. Dit zijn nog screenshots die ik vorige week genomen heb. Hierna wordt het nogal spoilergevoelig, dus dit zijn meteen de laatste. Volgende week zal ik dus wat anders moeten gaan zoeken, ghehehe.

Whoa, that’s a big one…

Als je dit spel of enkele andere delen gespeeld hebt, dan speelt er nu een bepaald deuntje in je hoofd. Yer welcome!

Dit beeld was destijds één van de grootste lokkertjes voor het spel. Final Fantasy VII was dan ook een big deal nadat Squaresoft overstapte van Nintendo naar Sony. Het vorige deel kwam nog uit op de Super Nintendo, maar de PlayStation was tot veel meer in staat en dat wilden ze je laten weten ook.

LeegBlikjeWater

Grote afwezige de afgelopen weken was toch eigenlijk wel het brein achter deze rubriek. Gelukkig heeft-ie weer wat van zich laten horen en daar hoorde natuurlijk een screenshot bij. “Zoals de vaste aanwezigen van de Screenshot Sunday weten heb ik ooit It Takes Two gespeeld met de vriendin. Die hebben we laatst weer opgepakt én uitgespeeld. Eigenlijk kwamen alle screenshots van de eindscene, dus die kan ik niet delen. Dan maar deze.” Dit lijkt me altijd wel een tof co-op spel. Het ziet er leuk uit en het schijnt nog beter te spelen. Het beruchte Game Awards Oscar moment zit er ook in als easter egg, heb ik wel eens gehoord. Leuke injoke.

En dat zal zeker niet zijn laatste screenshot zijn, want: “Nu kan ik eens van de andere kant meedoen en dat gaat gebeuren ook!” Nou, daar gaan we je aan houden. We need more screenshots!

Erik07

“Ondanks de toch wat mindere reviews ben ik begonnen aan Ghostwire: Tokyo aangezien deze in de aanbieding was. Misschien is het wel dankzij de reviews en mijn lage verwachtingen dat ik me heel goed vermaak.” Dit lijkt me ook een heel tof spel. Ik ga ‘m ook zeker een keer kopen, want het ziet er heel gaaf uit.

“Tokyo is echt schitterend in beeld gebracht en je blijft maar om je heen kijken naar alle kleine details. Erg verslavend om die stad helemaal uit te pluizen.” Toen het werd aangekondigd, had ik niet gedacht dat het first person zou zijn. Third person leek me logischer, maar met die vingerbewegingen lijkt first person me best tof.

“Ohja, ik heb ook The Sinking City uitgespeeld. Aardige game voor Sherlock liefhebbers.” Hier moet ik ook nog eens voor gaan zitten. Het ziet er wel lekker bizar uit, maar dat heb je al gauw met die Lovecraft invloeden. Heb je Call Of Cthulhu toevallig ook gespeeld? Die is ook wel goed en net als The Sinking City gebaseerd op het werk van H.P. Lovecraft, alleen dan wat directer.

Rpenning

Hij heeft ook deze week weer drie spellen te tonen. De eerste daarvan is Infamous: Second Son. “Deze week heb ik in de aanbieding Infamous. Die game kwam uit in 2014 en ziet er nog verrassend goed uit. Ik zou dan ook graag een nieuw deel zien voor de ps5! Maar ik denk dat sucker punch bezig is met een nieuwe ghost of thushima en dat is ook zeker geen slecht ding.” Als het goed is wordt er ook gewerkt aan een Ghost Of Tsushima film. Als dat goed wordt aangepakt, dan zou dat wel eens één van de betere game verfilmingen kunnen worden. Het zal wel niet gebeuren, maar als die in Kurosawa stijl zou zijn, dan zou dat prachtige fanservice zijn en de film zich mooi onderscheiden van wat er normaal in de bios draait. Oh ja, sorry, het ging om Infamous. Leuk spel, lol.

“Dit is Steep een openwereld extreme sports game. Het is een leuke game om af en toe lekker van de berg af te scheuren en kijken hoe hard je dat mannetje van die bergen af kan gooien.” Dat ziet er zeker leuk en mooi uit. Ik moet ook meteen denken aan de eerste SSX op de PS2, waar één van de karakters bij de start roept: “Los geeeeeeeeeeeht’s!!!”

Days Gone een open wereld zombie game die op launch niet heel goed werd ontvangen. Maar toch wel erg leuk is en een paar super coole momenten had. Ik zal nooit vergeten de eerste keer dat ik een groep kleine kinder zombies tegen kwam. Ze zitten dan op een dak heel creepy naar je tekijken maar ze vallen niet aan dat doen ze alleen als je met heel veel zijn of als je bezig met met looten. En de hoeveelheid zombies zijn ook erg tof soms rij je met je motor in het bos en zie je 200 zombies naar de rivier lopen om wat te drinken. Deze game heeft genoeg oh shit momenten.” Ondanks dat de ontvangst wat minder was, lijkt me dit toch wel een goed spel. Ik zat nog even te kijken waar Bend op het moment mee bezig is en dat is een nieuwe IP, dus geen vervolg, maar het zou wel een vergelijkbaar open-world systeem hebben. Benieuwd wat dat gaat worden.

Aprotodon

Ik dacht dat alle inzendingen onderhand wel binnen waren. Er waren al lekker veel foto’s om te tonen. Aprotodon was het daar echter helemaal niet mee eens en stuurde er ook nog een paar op. “Ik ben op vakantie naar de Canarische eilanden en heb vlak daarvoor nog even Fire Emblem: Three Houses uit de sale van Nintendo op de kop getikt om in het vliegtuig te kunnen spelen.” Dit spel ziet er zó ongelofelijk mooi uit, dat ik hem vorig jaar ook gekocht heb, terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van de strategische RPG’s ben. Het verhaal schijnt ook geweldig te zijn.

“Dit is de derde game (na Fates en Echoes) uit de franchise die speel en ondanks dat het een tijd geleden is dat ik die speelde op de 3DS voelt het weer als vanouds.”

“Ik ben nog helemaal aan het begin van de game, maar het verhaal pakt me nu al.” Klinkt goed, veel plezier ermee en fijne vakantie.

Rainking (deel 2)

Hoi, was ik weer. Ik had nog even iets, maar omdat het geen screenshots van spellen zijn, gooi ik het er maar even als laatste bij. Het is wel game gerelateerd, dus ik gun mezelf evven de ruimte om het aan de post toe te voegen. In Screenshot Sunday #46 schreef LeegBlikjeWater namelijk: “Maar ook in grote, open gebieden vind ik de grootte van deze ‘beesten’ erg gaaf. Ik kan ook niet wachten op de Lego-versie die in mei uitkomt.” Dat ging dus over de Tallneck LEGO set. Deze kwam begin mei uit. Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld of ik ‘m meteen wou kopen of dat ik er even mee zou wachten. Het is het eerste geworden. Afgelopen dinsdag kreeg ik hem binnen en ik ben diezelfde avond nog begonnen met bouwen. Na bijna vier en een half uur (ondertussen was het kwart voor één ‘s-nachts, maar het MOEST af) was ik ermee klaar. Dus speciaal voor LeegBlikjeWater en de Tallneck fanclub…

De doos zag er al best mooi uit. Ik wou ‘m zo voorzichtig mogelijk openmaken, zodat-ie mooi heel bleef en ik ‘m eventueel ook ergens leuk in de kamer kan neerzetten. Naast de handleiding zaten er acht zakjes met onderdelen in.

En na een paar uur ploeteren was dit het resultaat. Erg blij mee. Het spannendste blijft toch altijd om de stickertjes goed recht op de steentjes te krijgen. Dat ging me opvallend goed af. Slechts een enkele werkte niet lekker mee.

De handleiding is bijna 170 pagina’s, maar aan het begin staat nog het één en ander over het spel, met wat artwork erbij. Heel leuk detail.

Nou ben ik toch wel benieuwd of LeegBlikjeWater de set uiteindelijk zelf ook nog heeft opgepikt. En zo ja, of het gevaarte al in elkaar staat. Please let us know.

En dat was ‘m voor nummertje 53. Bedankt voor jullie input, want er zat weer een hele hoop moois tussen. Zie je iets moois of leuks tijdens het spelen, maak er even een screenshotje van en deel ‘m in de comments of via het Google Form. Tot de volgende!

Wist je dat…?

De inspiratie voor de eerste Resident Evil komt van het spel Sweet Home voor de japanse NES, de Famicom?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Lekker geschreven weer hoor! Vette screenshots van Infamous Rpenning, het neon-graffiti spuiten in die game vond ik gruwelijk. Ben ook benieuwd of er ooit nog een derde deel komt.

Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan The Sinking City te kopen (op de Switch ging de prijs laatst helemaal nergens meer over), maar lees en hoor er eigenlijk veel negatieve ervaringen over omdat o.a bepaalde mechanics niet goed zijn uitgewerkt. Daarom nog steeds niet gekocht. Hoe ervaar jij dat Erik?

Vier en een half uur, wat een strijder! Mijn tijdlijnen stromen de laatste tijd ook vol Tallnecks, briljante zet weer van Lego. Blijft ook gewoon kwaliteit, ik wil het zelfs een collectible noemen. Door de details blijf ik altijd maar nieuwe dingen ontdekken in zo’n Lego-bouwwerk. Verwacht dat er nog wel meer soorten Horizon-Lego bij zullen gaan komen. Had je het Lego-virus trouwens al te pakken Rainking of begint het nu pas?

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Aprotodon
Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Aprotodon

Frogwares maakt ook de Sherlock games, en die zijn clunky qua mechanics, maar ook leuk, dus ik had wel vertrouwen dat ik daaroverheen kon kijken. Ik heb wel gewacht op een PS5 aanbieding, want volle mep is het zeker niet waard.

coola
1 jaar geleden

Erg leuke en mooie screenshots weer.

Die lego tallneck ziet er echt goed uit.

Ik ben voor komende zondag ook weer van de partij

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Haha, van dood en verderf naar hondje aaien 🙂

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Mijn screenshots reflecteren hoe het er in mijn hoofd aan toe gaat.

Chaos chaos chaos rust en dat op repeat

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Zo dan, de screenshots van Rpenning lijken wel promoshots. Lekker bezig! Vooral die van Steep zijn super. En wederom heb ik er wat wallpapers bij 🙂


Lekkere screenshot sunday weer!
Call of Cthulhu heb ik ook gespeeld. M’n herinnering aan die game is stukken beter dan Sinking City. Cthulhu vond ik vooral een stuk spannender.
En over Ghostwire: weet waar je aan begint haha. Ik snap de kritiek namelijk best wel, maar soms heb ik zin in een simpele collectathon in een mooie nieuwe omgeving. Dat is precies wat deze game doet.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Erg jaloers op die Tallneck trouwens. Wat een tof ding!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Weer een toffe screenshot sunday!!
Er is een hoop ingestuurd zie ik lekker bezig iedereen.

Die tallneck is wel geinig voor de verzameling maar dat boek ziet er ook erg tof uit!

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

De afgelopen dagen heb ik gewaagd aan Nier Automata…. en ik ben EINDELIJK verder gekomen dan alle voorgaande keren. Sterker nog, ik heb het eerste einde gehaald! Er is best veel mis met die game, zoals een rare mini-map, teveel onzichtbare muren en veel button mashen, maar het verhaal intrigeert wel dus ik ga rustig verder.

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

IQ Q&A: Wat is je mooiste collectible?

De gamereleases van deze week