in

Screenshot Sunday #55

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Vorige week hadden we een lekker goedgevulde Screenshot Sunday. Ik maakte toen de opmerking dat ik zonder jullie input alleen maar tegen mezelf aan het lullen zou zijn. Ironisch genoeg leek dat deze keer ook echt het geval te gaan worden, ware het niet dat er op de valreep nog een inzending binnen kwam, maar toch begon ik ‘m een beetje te knijpen, hahaha.

Rainking

Een paar weken geleden heb ik nog een stukje van Tunic gespeeld. Jeweetwel, dat oldschool Zelda-achtige spel met dat schattige vosje. Ik heb er toen ook een paar screenshots van gemaakt, maar was daarna totaal vergeten om die te posten. Dat moet even gecorrigeerd worden.

Ik blijf het sowieso een mooi spel vinden.

Tijdens het spelen vind je pagina’s van de manual, waardoor je die langzaam maar zeker bij elkaar spaart.

Ik was gisteren weer eens bij wat winkeltjes langs gegaan. De eerste daarvan was er eentje van een bekende keten, waar ze zowel nieuwe als tweedehands spellen verkopen. Ik had een paar spellen in gedachte om mee te nemen en één daarvan was Ghostwire: Tokyo. Deze hebben we onlangs ook al in foto’s van Erik07 voorbij zien komen en ondanks dat hij me er toch lichtelijk voor had gewaarschuwd (“weet waar je aan begint”), heb ik de gok toch gewaagd. Gisteravond heb ik het begin even gespeeld en voorlopig vind ik het er erg tof uitzien, alleen zag ik in de cutscenes wat screen tearing.

De tweede winkel was een stripwinkel, waar ik weer een mooi stapeltje DC boeken heb weten te scoren. Erg leuk, maar voor hier niet zo belangrijk. Het laatste adres was een game winkeltje met voornamelijk tweedehands spellen, waar ik onder andere TimeSplitters 2 en het vervolg Future Perfect voor de Xbox heb opgepikt. Deze heb ik al jaren voor de PS2, maar eind vorig jaar werden deze twee games toegevoegd aan de lijst van backwards compatible spellen, waardoor ik ze nu op de Xbox One kan spelen en op het grote scherm. Met name Future Perfect vind ik erg leuk.

The moose is loose!

Rpenning

Gelukkig nog net op tijd om mee te nemen en dat is mooi, want hij heeft weer een paar goeie screenshots genomen. “Ghost Of Tsushima ik heb deze nogmaals gespeeld in ng+ en ik was niet teleurgesteld want er was een hoop nieuwe gear te verzamelen. Als ik deze playthrough 100% heb ga ik de dlc kopen en die later ontdekken.” Dat is een heel mooi spel. Jarenlang werd Ubisoft gevraagd om een Assassin’s Creed spel te maken dat zich in het oude Japan afspeelt en Sucker Punch wist mooi in te spelen op die leegte. Daarmee wisten ze een prachtig spel af te leveren en dat zie je overduidelijk aan deze foto’s.

En dat was ‘m voor nummertje 55. Iets korter, maar het is lekker weer, dus ga lekker naar buiten en geniet van de zon. Voor als het weer afkoelt, zie je iets moois of leuks tijdens het spelen, maak er even een screenshotje van en deel ‘m in de comments of via het Google Form. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Star Fox Adventures voor de Gamecube oorspronkelijk Dinosaur Planet heette, voor de Nintendo 64 uit moest komen en niet gelinkt was aan de Star Fox franchise?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik was indd erg laat maar ik vergeet je zo maar niet rainking.

Ik zie dat jij lekker aan het retro shoppen bent geweest. Die timesplitters 2 dat is die game met die hele flauwe humor tog? Die lijkt mij wel grappig om te spelen. Maar die is volgens mij niet voor de ps4 of Xbox360 ofwel?

Zo nu ga ik lekker van het mooie weer genieten. Door de gordijnen dicht te doen en met mijn brakke kop op de bank Netflix te kijken!

edwinkox
1 jaar geleden
RuanMoleman
1 jaar geleden

Lekker bezig Rainking! Ik ben zelf weer terug van weggeweest dus ik ga nu even wat screenshots inleveren 🙂

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik ben ontzettend verslaafd geworden aan Sea of Thieves. Ik heb de game ooit bij lancering op pc gekocht maar ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom ik hem toen na een dag al weer liet liggen. Dit keer met de Series X én een aantal jaar aan updates ben ik weer terug en oh oh oh wat is het een heerlijk spelletje. Ik zou het zelfs de beste Xbox exclusive op het moment noemen. Allereerst: het water. Come on. Is er een game met mooier water dan deze?

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik speel veel met vrienden omdat iedereen het nu lijkt op te willen pakken. Dat komt vooral door Game Pass, die een game als deze makkelijker maakt om op te starten. Zo makkelijk dat ik er zelfs een column over heb gescreven (shameless plug). Maar natuurlijk heb ik daar niet mijn verse screenshots in geplaatst. Die heb ik mooi bewaard voor de Screenshot Sunday. Het is heel gebruikelijk om je schip in de fik te steken als je met z’n allen besluit af te sluiten. Dit waren een paar random spelers waarmee ik een uurtje of twee heb zitten varen.

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

En soms moet je natuurlijk even de rijke piraat uithangen. Gewoon, omdat het kan.

Ga zo door Rainking, ik ben m’n screenshot game even aan het verbeteren zodat ik wat regelmatiger mee kan doen. Al zal het voorlopig wel een Sea of Screenshots zijn met weinig variatie 😛

comment image

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Dat water in die game ziet er indd asociaal mooi uit! Lijkt me wel een relaxe game om te spelen als ik ooit een xdoos ga halen komt deze er zeker wel!

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Niet om als een fanboy over te komen maar ja dit water is erg mooi maar het water van AC Black Flag, origins, odyssey en Valhalla vind ik persoonlijk veel mooier. Qua water is sea of thieves wel onpar met Atlas.

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Nouja ok dat wil ik dan wel is zien coola, ik zou zeggen maak een paar screenshots en dan gaan jullie het volgende week zondag uitvechten in screenshot sunday xd.
Ik weet dat origins zeker mooi water heeft volgens mij nog mooier als odysey maar mooier als sea of thieves betwijfel ik tog echt die game is gemaakt voor water simulatie.

ps plus juni 2022

Review: Call of Duty: Black Ops 2 (PS3)