in

Screenshot Sunday #56

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Mijn Horizon Box van Ziggo vroeg al maanden om bijgewerkt te worden. Begin deze week heb ik dat maar eens gedaan. Ik had ooit van iemand gehoord dat je de afstandbediening op het apparaat moet leggen en dan start het update proces. Het jammerlijk resultaat was dat het hele apparaat erdoor besloot om ermee op te houden. Achteraf dus lekker van af moeten blijven, hahaha. Na een paar dagen zonder werkend internet staat er ondertussen gelukkig een nieuw kastje in huis. Blij mee, want jullie besloten weer heel wat in te sturen en dan had ik het vervelend gevonden als ik een weekje gedwongen had moeten skippen. Maar er is weer genoeg te tonen.

Rainking

Deze week heb ik weer eens wat tijd doorgebracht met een oude liefde. Waaaaaaaaay back in 2007 probeerde ik een trial van World Of Warcraft, alleen maar om te kijken wat het nou precies was. Er serieus aan beginnen zou ik nooit doen, want ik had totaal geen zin om een maandelijks bedrag neer te leggen voor een spel dat mogelijk binnen een paar jaar niet meer gespeeld zou worden en alleen nog maar zou kunnen fungeren als onderzetter.

Je raadt het nooit, ik was bijna meteen verkocht. Toen ik destijds begon was de eerste uitbreiding al uit en nu speel ik dus ook World Of Warcraft: The Burning Crusade Classic. Tenminste, als het internet werkt dan.

Bij het topic over wat we dit weekend spelen had Lavalera het over Eiyuden Chronicle: Rising. Die wilde ik ook wel eens spelen. Sowieso als voorbereiding op Hundred Heroes, wat een spirituele opvolger van de Suikoden reeks is. Rising is een prequel op Hundred Heroes, maar doet qua gameplay meer denken aan Odin Sphere. Ik heb er vanmorgen twee uur van gespeeld en ik ga er na het posten van deze Screenshot Sunday lekker mee verder, want ik vind het wel lekker spelen.

Aprotodon

Deze screenshots waren vorige week zondag nog binnen gekomen via het Google Form. Tijdens het schrijven heb ik eerlijk gezegd niet meer gekeken of er in de tussentijd nog iets was ingeleverd. Dus mocht je toch op tijd zijn geweest, bij deze mijn excuses. Aan de andere kant hebben we er deze week weer wat toffe foto’s bij. “Ik ben weer verder gegaan met Fire Emblem: Three Houses en de game slokt mij bijna op omdat deze zo belachelijk veel content heeft.”

“Inmiddels ben ik voorbij het begin van de game en is m’n team wat hoger in level, waardoor de classes en soorten aanvallen ook cooler worden.” Altijd mooi als de mogelijkheden uitbreiden gedurende een spel. Dan heb je in ieder geval het gevoel dat er wat vooruitgang in zit.

“Hiernaast heb ik ook nog wat plaatjes geschoten in No Man’s Sky.” Cool, dat ziet er weer leuk uit.

edwinkox

Deze werd gelinkt via Twitter (geheime optie #3) en zo te zien gaat het er hevig aan toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig weet van realistische first person shooters en ik heb dus ook geen idee welk spel dat het is. Mogelijk zijn er nu dan ook een paar onder jullie die een combinatie van de naam van het spel en een scheldwoord naar het beeldscherm schreeuwen, hahaha.

RuanMoleman

“Ik ben ontzettend verslaafd geworden aan Sea Of Thieves. Ik heb de game ooit bij lancering op pc gekocht maar ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom ik hem toen na een dag al weer liet liggen. Dit keer met de Series X én een aantal jaar aan updates ben ik weer terug en oh oh oh wat is het een heerlijk spelletje. Ik zou het zelfs de beste Xbox exclusive op het moment noemen. Allereerst: het water. Come on. Is er een game met mooier water dan deze?” Dat ziet er inderdaad echt prachtig uit. Ik geloof niet dat ik het eerder zo mooi gezien heb, al meen ik in de comments een uitdager te hebben gespot, dus mogelijk krijgen we binnenkort een War Of The Waves.

“Ik speel veel met vrienden omdat iedereen het nu lijkt op te willen pakken. Dat komt vooral door Game Pass, die een game als deze makkelijker maakt om op te starten. Zo makkelijk dat ik er zelfs een column over heb geschreven (shameless plug). Maar natuurlijk heb ik daar niet mijn verse screenshots in geplaatst. Die heb ik mooi bewaard voor de Screenshot Sunday. Het is heel gebruikelijk om je schip in de fik te steken als je met z’n allen besluit af te sluiten. Dit waren een paar random spelers waarmee ik een uurtje of twee heb zitten varen.” Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaand it’s gone!

“En soms moet je natuurlijk even de rijke piraat uithangen. Gewoon, omdat het kan.” Hoo-lee sheet! That’s quite the booty! En mooi dat we geen gerecycelde screenshots krijgen hier, lol.

Rpenning

Kingdom Come: Deliverance een Middeleeuws openwereld rpg die in het begin bij launch niet zo geweldig werd ontvangen. Maar sindsdien heeft de game wel een grote fanbase weten op te bouwen waaronder mij!” Die wil ik ook eens proberen, want op zich spreekt het me wel aan en ik vind het er best leuk uitzien.

“Ik vond dit een verfrissende game want je begint als een complete loser die niks kan en je moet alles zelf leren en verdienen. Dit voelde dan ook als een echte old skool rpg zoals ze vroeger waren.” Klinkt goed. Ik hou ‘m in m’n achterhoofd.

The Crew 2 een openwereld race game met misschien wel de grootste map ooit in een race game. Je kan lekker in Coop met vrienden een beetje rond scheuren door heel Amerika.” Ik ken de naam, maar heb er totaal geen ervaring mee. Dat open world systeem is wel gaaf. Tenminste, bij de Forza Horizon heb ik dat in ieder geval.

“We noemen het altijd de poor mans Forza want de game ziet er grafisch niet bijzonder uit. Er zijn stille geruchten dat ze aan een deel 3 bezig zijn en daar ben ik dan ook zeker benieuwd naar.” Ik vind het zeker niet lelijk, maar als dat derde deel komt, dan zal het vast wel een mooi poetsbeurt krijgen ten opzichte van de voorgangers.

En dat was hem voor nummer 56. Mocht je je nog van het nieuwe seizoen van Stranger Things los kunnen rukken, vergeet dan niet om hier en daar wat screenshotjes te maken en deze richting het bekende adres te sturen. Bedankt voor jullie inzendingen en tot de volgende!

Wist je dat…?

The Legend Of Zelda: Link’s Awakening voor de Game Boy begon als een onofficieel spel dat buiten werktijd van diverse Nintendo programmeurs werd ontwikkeld?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

3 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Review: Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)

Ik wil weer een standaard openwereldgame