in

Screenshot Sunday #58

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het was lekker weer dit weekend en hopelijk hebben jullie er een beetje van kunnen genieten. Zelf heb ik de Rooftop Walk in Rotterdam gedaan. Er is een brug over de Coolsingel gespannen en je loopt een eindje over wat daken van het centrum, waardoor je eens een ander perspectief op de stad krijgt. Erg leuk. Misschien dat ik binnenkort nog een keer ga als het dan ook goed weer is. Dat betekent niet dat er de afgelopen dagen niet gegamed is. Sterker nog, ik ben zelf een beetje uitgeschoten met de screenshots. So no time to waste. Here we go!

Rainking

Er is op het moment een indie sale gaande op de PlayStation Store. Ik heb die hele lijst op mijn gemak uit zitten pluizen. Na wat toevoegen en schrappen kwam ik uit op vijf spellen die ik wilde kopen. De eerste drie spellen die hier voorbij komen zijn daar onderdeel van.

De eerste daarvan is Submerged: Hidden Depths. Deze had ik al een tijdje in mijn achterhoofd en het leek me wel een geinig spel. Het ziet er mooier uit dan ik verwachtte, dus in dat opzicht was ik verre van teleurgesteld.

Grappig genoeg zijn er de afgelopen jaren meerdere indie spellen verschenen waarin de wereld is ondergelopen. Zo heb je ook nog Sea Of Solitude, Call Of The Sea en het onlangs aangekondigde Highwater.

Kan ik hier mijn platen van KT Tunstall opleggen?

Een spel dat erg goed schijnt te zijn is Tails Of Iron. De art style zag er goed uit, alleen had ik weleens begrepen dat de gameplay een beetje eentonig wordt. We’ll see.

Om te saven ga je even op een bankje zitten, net als in Ico op de PS2.

Hier zie je wel duidelijk Metroid invloeden.

Nog ééntje, om het af te leren.

Van Raji: An Ancient Epic heb ik twee jaar geleden tijdens Summer Game Fest al eens een demo gespeeld op de Xbox One. Die beviel me toen wel. Ik wilde dit spel al een tijdje hebben, maar er gingen geruchten dat er misschien ooit een fysieke versie zou uitkomen. Nu had ik eindelijk zoiets van ‘jammer dan’ en kan ik ‘m eens gaan spelen.

Ik heb weinig verstand van de indiase cultuur, maar het spel wordt wel mooi weergegeven. Namen als Shiva en Vishnu herken ik wel en de poppenspelen zijn ruimschoots vertegenwoordigd, maar daar houdt mijn kennis een beetje op. De gameplay is verder goed en daar gaat het om. Mensen die er meer verstand van hebben zullen er ongetwijfeld meer uit halen.

En daar is weer een spel van Supermassive Games. Ditmaal is het The Quarry, dat deze week uitkwam. Deze heb ik gewoon weer fysiek gekocht. Het zou weer een wat groter spel moeten zijn, net als Until Dawn.

De gezichten zien er weer hartstikke goed uit. Net echt.

Hopelijk zit daar beneden geen Demogorgon, want Eleven zit niet in mijn groep.

Ik heb het niet zo op jumpscares, dus ik hoop dat dit spel wat meer vergevingsgezind is, ghehehe.

Ik herhaal het nog maar eens. Niet normaal hoe die gezichten eruit zien.

Erik07

Terug van weggeweest! Hij had de afgelopen periode helaas even wat winder tijd om wat te spelen, MAARRRRRR….: “In de periodes dat ik wel even heb kunnen gamen heb ik Life Is Strange weer eens uitgespeeld.” Mooi screenshot weer. Dat blijft volgens mij ook wel een populair spel met een goed verhaal. Ooit moet ik daar ook eens voor gaan zitten.

DanTheGameKing

Vorige week kwam er in de comments vanuit het niets een nieuwe naam voorbij en dat is mooi, want zoals ze in de oudheid al zeiden: ‘hoe meer screenshots, hoe meer vreugd.’ Al tikten ze ze toen waarschijnlijk nog in kleitabletten. Hij doet ook meteen een duit in het zakje. “Zoals beloofd hierbij enkele screens die ik gemaakt heb in Snowrunner. Gek genoeg ben ik helemaal niet zo van de simulatie games, maar toen ik Snowrunner voor het eerst via de Gamepass opstarte en ik pas 4 uur later dacht ……goh, das leuk, ben ik ‘hooked’ zoals ze dat zeggen.” Dat ziet er best mooi uit, ja. Ik dacht eigenlijk altijd dat het een racespel was, maar aan de screenshots te zien had ik dat overduidelijk mis.

“De game is grafisch erg sterk (zeker na de next-gen upgrade) en de sfeer is heerlijk, alle momenten van de dag hebben hun eigen sfeer (vooral de nacht is heerlijk spooky). Ik geeft toe, soms is de game wat ‘frustrerend’ als je voor de zoveelste keer muurvast zit of omslaat maar over het algemeen vermaak ik me er super mee! Door de realistische wijze van betalen in de game ben je wel wat langer bezig om een nieuwe truck te kunnen kopen, maar als je hem dan eenmaal hebt ben je er ook echt content mee. Ik kruip weer achter het stuur!!” En daar gaat-ie weer. Die is inderdaad hooked, lol.

Rpenning

Blij dat ik nog even gewacht heb met schrijven, want op de valreep was er nog een inzending. Goed getimed. “Ik heb deze week Assassin’s Creed Origins uitgespeeld en heb er zeker van genoten om het mooie Egypte te ontdekken. Ik ben nu Assassin’s Creeds Odyssey aan het downloaden om die nog eens een kans te geven dus verwacht daar volgende week meer van.” Die nieuwe reeks blijft er prachtig uitzien. En eerlijk = eerlijk, dat water ziet er errug goed uit. Volgens mij hebben we het einde van The War Of The Waves nog niet gezien. Maar één garantie hebben we in ieder geval voor volgende week. Meer zand, lol.

“En ik heb me officieel ingeschreven voor een ps5 dus in voor bereiding voor Elden Ring heb ik Dark Souls 3 maar weer is even gespeeld en dat proeft naar meer!” Grappig. Als ik niet beter zou weten, zou ik bijna zeggen dat dit Bloodborne was. Die omgeving ziet er heel gaaf uit. Ik hoop daar ook nog eens te komen. Voorlopig zit ik nog bij een baas vlak na een moeras. Maar leuk dat je bezig bent voor een PS5. Ik weet niet hoe lang de wachttijd op het moment is, maar ik hoop dat-ie vlot binnen is. Elden Ring is echt hartstikke goed.

En dat was ‘m voor nummer 58. Er waren weer veel verschillende soorten spellen te zien en dat is mooi, want een beetje variatie is altijd goed. Kun je niet zo goed tegen de hitte buiten? Blijf dan lekker binnen om te gamen, maak tijdens het spelen af en toe een screenshotje en stuur ze naar het bekende adres. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Sony begin 2011 een Bravia tv met ingebouwde PS2 in Europa heeft uitgebracht om een overschot aan onderdelen op te maken?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
26 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik was weer eens aan de late kant haha.

Die Indiëgames zien er erg sfeervol uit! Ik ben normaal niet zo van de indiegames maar als ze er zo uitzien kan ik ze nog een kans geven.
En dat the quarry er goed uit ziet verbaasd me niks until Dawn is vandaag de dag nog steeds een grafische indrukwekkende game.

En DanTheGameKing welkom altijd leuk om nieuwe gezichten of in dit geval nieuwe namen te zien. Snowrunner ziet er verrassend mooi uit die oudere delen waren niet zo geweldig als het ging om graphics. Overigens wel een toffe game maar je moet er een hoop geduld voor hebben!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Haha! Dank je wel! Het genoegen is geheel wederzijds!

Geduld is inderdaad een zeer belangrijke factor, een opdracht waarbij je verschillende onderdelen moet ophalen kan zomaar een uur duren (los van het feit dat je zomaar kan omslaan of hopeloos vast komt te zitten en dan jezelf met een andere truck moet los trekken).

Cool dat je voor de PS5 gaat, is de wachttijd lang?

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Ik heb eigenlijk geen idee over die wachttijden. Ik heb me ingeschreven op PlayStation.nl en krijg een mail als ik er een kan bestellen. Geen idee of dat volgende maand is of over een jaar haha. Ik had gehoopt dat ze rond deze tijd wel weer een keer in de winkel lagen maar dat feest gaat nog lang niet op!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

In ieder geval een heel mooi vooruitzicht! Hou ons op de hoogte!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Das wel vreemd dat die foto niet in wou laden! Als dat nou die andere foto was snapte ik het! want dat water ziet er zo goed uit dat je misschien wel kan zeggen dat het beter is als sea of thieves haha.

Nog een vraagje die the quarry ik zag dat hij gewoon 70 euro koste is dat het geld waard? Ik neem aan dat die game net als until Dawn niet zo lang is. Ik vond het een stevig prijsje voor wat ik denk een paar uur durende game.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Wat een geweldig mooi gevulde ‘Screenshot Sunday’ en wat leuk om hier onderdeel van te kunnen zijn! Super stoer om die rooftop walk te doen, geen hoogtevrees?

Tof die Indie-Games, daar kunnen echt pareltjes tussen zitten (zelfs was ik bijvoorbeeld enorm onder de indruk van Valiant Hearts – The Great War, een heftig verhaal verpakt in een hele mooie stijl met schitterende muziek). Mooie week allemaal en geniet van het zomerweer dat in aantocht is!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Heb even een afbeelding opgezocht van de Rooftop walk, ziet er indrukwekkend uit!

Toevallig heb ik Valiant Hearts onlangs in de korting gekocht en ga hem snel weer een keertje oppakken!

coola
1 jaar geleden

Ik zal ook weer eens van de partij zijn met de laatste paar ac valhalla screenies

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Dit was het dan voor Assassin’s Creed Valhalla

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Al een volle playthrough van The Quarry gedaan? Ik twijfel erg om hem te halen omdat ie zo kort is.

Deze week ben ik door de DLC van Valhalla heen gegaan. Speelt weer lekker, maar van een verhaal is nauwelijks sprake helaas.

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 juni

Bekritizeer: Horizon Forbidden West