in

Screenshot Sunday #59

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het is een beetje een apart weekend qua weer. De ene dag vallen de wyverns dood van de rots en de andere is het redelijk te doen. Althans, waar ik woon dan. Bij het topic over wat we dit weekend spelen kreeg ik al het idee dat ik niet de enige was die liever binnen blijft met die hitte. Ook werden er weer genoeg screenshots gedeeld, met name van een bepaalde reeks. Blijkt maar weer hoe populair die serie blijft. So get your hidden blade ready and stay in the shadows.

Rainking

Ik had het laatst al over Submerged en andere spellen die zich afspeelden in een ondergelopen wereld. Deze keer heb ik een paar screenshots van Call Of The Sea. Die was al een tijdje uit, maar ik wilde wachten op de fysieke uitvoering. Die vond ik er erg mooi uitzien en leek me een mooie aanwinst voor de collectie. In tegenstelling tot Submerged is dit spel first person en ik was verrast door de mooie visuals en hoe soepel het loopt. Van wat ik er voorlopig van gezien heb is het een first person open world puzzelspel en dat vind ik best leuk.

Deze laatste foto is van een laadscherm, maar ik vond de art stijl gewoon mooi.

Naast de beginnetjes die ik de laatste tijd aan diverse spellen maak, speel ik voornamelijk World Of Warcraft: The Burning Crusade Classic. Ik zit eigenlijk te wachten tot de tweede uitbreiding opnieuw verschijnt. Tot die tijd vind ik het leuk om wat te questen in diens voorganger. Ik speel op het moment als een night elf holy priest. Niet de beste class tijdens quests, maar het is maar om wat bezig te zijn en mocht er ooit een dungeon tussendoor komen, dan heb ik de juiste specs.

Na Teldrassil, het begin van de night elves, komt Darkshore. Gedeeltelijk vind ik die zone leuk, maar gedeeltelijk ook niet. Ik verkas dan ook wel eens naar de human zones. Misschien dat sommige leden deze reis kennen. Met de boot naar het oosterse continent, te voet naar Ironforge en met de tram naar Stormwind. De eerste keer dat ik die trip nam (jaaaaaaaaren geleden) was toen een andere speler me naar Stranglethorn Vale wilde brengen. Faith in humanity restored.

Deze keer heb ik zelf een foto gebruikt als wallpaper, namelijk deze screenshot van Goldshire in de regen.

Coola

Hij had weer een aantal screenshots gemaakt in Assassin’s Creed: Valhalla. Of, zoals hij zelf zegt: “Ik zal ook weer eens van  de partij zijn met de laatste paar ac valhalla screenies.” Wat? De laatste? Maar wat moeten we dan de komende tijd verwachten?

Oh, dát kunnen we verwachten! Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch heeft een prachtige art stijl. Wat verwacht je anders van Studio Ghibli? Het grappige is dat als je die eerste screenshot bekijkt, je er meteen een Coola screenshot in herkent.

Erik07

“Deze week ben ik door de DLC van van Valhalla heen gegaan. Speelt weer lekker, maar van een verhaal is nauwelijks sprake helaas.” Oeh, nog meer Assassin’s Creed: Valhalla. Da’s toevallig.

Bij die laatste screenshot krijg ik een beetje een Coola vibe. Bewust, of…?

Rpenning

“In het kader van The War Of The Waves, The Battle Of The Seas heb ik deze week een hoop water plezier gehad. Deze zijn nog van Assassin’s Creed Origins. En het water ziet er zeker mooi uit! Ik was ook erg verrast door de hoeveelheid verschillende soorten water. Het water langs de Nijl is mooi blauw en helder terwijl het water in rivieren helemaal bruin en troebel is.” Alweer Assassin’s Creed? Ik begin een beetje een patroon te bespeuren. Is het zonder dat ik het wist Assassin’s Creed week? Had ik zelf niet ook een deel uit de serie moeten spelen? Was er niet een 60fps patch? Laat ik de foto’s maar plaatsen in de hoop dat niemand opvalt dat ik niet mee heb gedaan…

Assassin’s Creed: Odyssey met nog meer waterplezier. Met dit deel heb je een groot schip waarmee je de hele map/wereld over vaart. De wereld is dan ook echt gigantisch groot!”

“In dit deel kan je keuzes maken en ik heb dan ook besloten om echt als een huurling te spelen. Dus ik heb een beetje schijt aan alles en iedereen en wil alleen maar geld verdienen. Dus iedereen die mij een missie geeft waarvan ik denk nee dankje die eindigt aan het puntje van mijn speer.”

“De waterwereld is ook zeker uitgebreid en de hoeveelheid dingen die je kan vinden onderwater is super vet gedaan. Van gezonken schepen tot oude ruïnes tot diepe onderwater grotten er is altijd wel iets interessants te vinden!”

Ja, ik moet zeggen dat ik heel wat mooi water heb gezien deze editie. Ik ben dan ook heel benieuwd of Ruan hier nog wat tegenin te brengen heeft. Ergens hoop ik van wel, want mooi water is altijd gaaf om te zien.

En dat was ‘m voor nummer 59. Volgende week zijn we alweer toegekomen aan de zestigste editie. Dus wil je dan één of meerdere screenshots tonen, stuur ze dan naar het bekende adres. Oh, om mijn gebrek aan Assassin’s Creed screenshots een klein beetje goed te maken, eindig ik deze aflevering met een feitje over die reeks.

Wist je dat…?

De eerste Assassin’s Creed begon als een Prince Of Persia game met de ondertitel Assassin?

We hebben trouwens al een tijdje niks meer gehoord van LeegBlikjeWater. Als het mogelijk is, geef alsjeblieft een teken van leven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Leuke editie weer! Elke week weer een feestje om te zien wat voor moois iedereen deelt en speelt. Complimenten aan Rainking voor het ‘aan elkaar kletsen’ van de screens elke week! Voor de 60e editie ben ik wat mooie ‘dunste’ screens aan het verzamelen uit verschillende games.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DanTheGameKing
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! Ik zie dat de autocorrectie iets geks van mijn ‘sunset’ screens heeft gemaakt. Geen idee hoe je de dunste screenshots maakt 🙂

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Het is indd een Assassin’s Creed weekje. Dat is overigens niet erg want het zijn mooie games om naar te kijken.

Die the call of the sea ziet er super vet uit alleen jammer dat het een puzzelgame is want daar heb ik absoluut het geduld niet voor!

Nou op naar de 60ste editie! Laten we hopen dat we heel wat dunne screenshots gaan zien.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door rpenning
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Haha! Ze kunnen me niet dun genoeg zijn! 🙂

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Hij is fijn!! Al gelijk mijn bijdrage in mijn nog korte aanwezigheid hier 🙂

RuanMoleman
1 jaar geleden

Poah! Lekkere foto’s weer! Ik had ze vorige week beloofd maar door E3-drukte moest het toch deze week worden. Ik hoopte op variatie maar ik besefte dat ik eigenlijk alleen maar (nog steeds) Sea of Thieves heb zitten spelen. Wat een spel. Om nog maar niet te beginnen over de nieuwe content die Season Seven met zich mee gaat brengen.

Afijn. Waar zal ik beginnen. Deze groepsfoto dan maar. Er zijn inmiddels zo veel vrienden die de game spelen dat het soms lastig wordt om met z’n allen te kunnen spelen. De max per party is 4 dus als je met 5 of meer bent kan je niet in 1 groep spelen. De oplossing? Je voelt hem misschien wel aankomen: ouderwets tegelijk op server zoeken klikken en hopen dat je in dezelfde terecht komt.

Dat doe je door jezelf af te maken als je in een server zit. In SoT kom je dan op een spookschip terecht wat eigenlijk een fancy respawn timer is. Elke speler die in jouw server doodgaat moet zijn straf uitzitten op hetzelfde schip. Als jij en je vriend dus in dezelfde server zitten en allebei dood zijn, dan zul je elkaar tegenkomen op het spookschip.

Wat we dus doen is met z’n 5en (of meer) tegelijk op server zoeken klikken, onszelf van kant maken en hopen op een ontmoeting op het spookschip. Dat kost gemiddeld een poging of tien voordat je succes boekt. Eenmaal elkaar gevonden sluit je een Alliance waardoor iedereen geniet van de inkomsten. Lekker met zijn achten op 1 schip. Hieronder zie je een stuk of zeven man na zo’n sessie. (Excuses voor het lange verhaal, maar die had je nog te goed van me)

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Zonder fotomodus is het lastig om soms goede foto’s te schieten. Zo blijft de levensbalk permanent in beeld als hij niet 100% gevuld is (zie groepsfoto hierboven). Je zou even snel wat kunnen eten zodat je levensbalk vol gaat, maar vaak is je moment dan verdwenen. De camera gaat ook alleen in third person zodra je een emote doet. Dat is leuk en aardig, maar de game zal al-tijd de namen van je vrienden boven hun personage afbeelden (zie ook bovenstaande groepsfoto).

Kortom: je kan alleen uitzichtfoto’s maken zonder iets in je beeld te hebben zoals namen. Zoals deze! Dit is eigenlijk niet een eiland in de open wereld, maar het eindpunt van een verhalende missie. Toch gaf het wel een prachtig mooi uitzichtje.

comment image

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Als je met vier (of meer) man speelt kom je soms de gekste taferelen tegen. Je hoeft iemand maar een minuutje alleen te laten en hij/zij kan compleet verloren raken in wat hij/zij aan het doen is. Zo heb ik een vriend die een keer een heel stuk aan het zwemmen is terwijl hij een verhaal vertelde. Eenmaal klaar met praten besefte hij hoe ver hij had gezwommen (het was belachelijk ver).

Andere momenten kom je bij de ‘keuken’ van je schip en is een pseudo Rob Geus een stukje vlees aan het bakken met de….. nodige inspectie.

comment image

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Klinkt als een game met alleen maar slap Geouwehoer en dat zijn vaak de leukste games! Wel schande dat die game geen fotomodus heeft.

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Er is geen andere game die de gekke, onverwachte, ongescripte avonturen biedt. Second to none. Dat is wat de game zo uniek maakt en waarom we terug blijven keren.

Het helpt dat Rare constant aan de game blijft timmeren en nieuwe dingen toevoegt (en niet een cyberpunk dlc waar je een nieuw jasje krijgt).

Aanrader!

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 juni

De top 50 van Rainking part 1: #50-41