in , , , , ,

Screenshot Sunday #6

Elke zondag plaats ik twee screenshots van een game die ik speel of heb gespeeld. Daarbij zitten ook screenshots van  andere leden van de vorige week. Ook screenshots delen? Stuur er eentje in de reacties onder deze post!

Deze week ben ik eindelijk gedoken in Death Stranding. Een game met veel gemixte opinies in de gamewereld. De een noemt het een meesterwerk, de ander een veredelde bezorgsimulator. Bij welke ‘groep’ ging ik me aansluiten? Een vraag die je maar op 1 manier beantwoord; spelen.

Laat ik vooropstellen dat ik bijzonder geboeid was door de unieke en ook wel vage wereld. Kojima zet een wereld neer met onderdelen wat ik nog nooit eerder in games gezien heb. Alleen dat was al genoeg reden voor mij om hier meer uren in te stoppen. Zo is het landschap van het begingebied ontzettend mooi noch zo grauw. Het is een aparte combinatie die zeker de adem van je weg neemt. Een van mijn eerste foto’s was dan ook een klik van de natuur, zonder het hoofdpersonage Sam in beeld.


Op Twitter noemt men dit wel eens ‘Virtual Photography’ maar ik heb gewoon een checkbox aangevinkt dat Sam niet in beeld is.

De kern van de game is zeker bezorgen. Van het ene punt naar het andere. Ik heb het geluk dat ik daar ontzettend van geniet. Elke reis is weer anders en er komt steeds meer diepgang bij te kijken als het aankomt op voorbereiding en de reis zelf. Maar dat is niet waar de game om draait als je het mij vraagt. Het bezorgen is slechts een voertuig van de game om een grootschaliger verhaal te vertellen.

De ervaring van eenzaamheid wordt bestreden door je letterlijk te verbinden met de rest van USA. Het wordt zelfs een aantal keer letterlijk gezegd, gezien dit je goal is. Maar dit is wat de game ook werkelijk doet via het online component. Doordat je structures van andere spelers ziet die je kunnen helpen, voel je je enigszins verbonden. Alsof je aan elkaar denkt. Deze manier van samen zijn terwijl je eigenlijk vrij alleen bent geeft een uniek gevoel van verbinding. Een gevoel dat ik niet heb gehad sinds Journey, een van mijn meest favoriete games ooit. Ik denk dat ik de komende tijd veel van Death Stranding ga genieten.


Deze foto was niet mogelijk zonder een ladder van een andere speler te gebruiken.

Als honorable mention heb ik afgelopen week ook Mafia II: Definitive Edition gespeeld. Visueel uiteraard een beetje gedateerd, maar dat is niet erg. Ik wilde de focus op deze post voornamelijk op Death Stranding leggen. Daarmee eindig ik mijn screenshots met een geinige glitch tijdens een cutscene.


De fedora zat niet helemaal lekker.

Coola was druk bezig met Yakuza: Like A Dragon en had een leuke foto gemaakt van Saeko Mukuoda die een leuke pose doet. Ik heb zelf nog nooit een Yakuza-game gespeeld maar het schijnen toch wel goede games te zijn. Misschien moet ik het toch maar eens gaan checken. Geslaagde foto Coola!


Zo poseer ik trouwens ook op foto’s. Voornamelijk omdat ik lang ben en dan altijd een beetje opzij moet leunen.

Gourami stuurde een bijzondere screenshot. Hij was Nascar Heat 5 aan het spelen en heeft daarbij de volledige lengte van de race gespeeld. Hier heeft hij welgeteld 4 uur over gedaan. Onder de indruk vroeg ik of er ook pauzes werden genomen en Gourami stelde ons gerust dat hij elk uurtje wel even pauzeert. Een knappe prestatie! 


Dat zie je goed: 188 laps! Gourami was krap over de helft toen hij deze foto nam. 

En dat waren de foto’s van Screenshot Sunday #5! Iedereen nog een fijne zondag gewenst en hopelijk zie ik vandaag/de komende dagen weer nieuwe verse screenshots. Tot volgende week!

Heb jij ook een leuke, grappige, random of WTF-foto? Deel het in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
2 jaren geleden

Afgelopen nacht heb ik de Castle demo van Resident Evil Village gespeeld. Als je een amerikaans account hebt, dan kon je via de demo uit de amerikaanse store er om 2 uur vannacht mee aan de slag. Vanochtend heb ik ‘m nog een keer gespeeld om er een paar screenshots van te maken. Omdat je ‘m bij ons nog niet kan spelen, gooi ik ‘m even in een spoilertag.

Spoiler
[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ik vond ‘m wel tof. Hij was wat korter dan de demo van vorige week en op zich was het ook weer niet superbijzonder, maar je hebt wel een beetje een idee hoe het speelt en dat voelt verder goed. Ze moeten ook weer niet alles weggeven natuurlijk.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb de allereerste demo “Maiden” gespeeld daarstraks omdat ik toch niet aan de verleiding kon weerstaan. Kort en toonde niet te veel van het spel, zodat er toch ook nog wat verassingen zijn.

Ik kijk zo hard uit naar deze game! 🙂

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ja, dat klopt! En dat is maar goed ook, ik wil ook nog wat enge momentjes ervaren als de game uitkomt! 😉

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Geen idee hoe ik een screenshot kan toevoegen, dus dan maar zo 🙂

https://pbs.twimg.com/media/Ez5fCxEWEAI1_qi?format=jpg&name=4096×4096

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Die is gaaf!

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Hoewel ik dit weekend vooral bezig ben met MotoGP 21 en Monster Hunter Rise speel ik ook 3 keer in de week altijd even een uurtje Farm Together, wat ik al die tijd en nu nog steeds een leuke relax game vind. Om dan even lekker tot rust te komen tussen de gewassen, vissen, fruit bomen of de vele verschillende dieren.

Heb sinds de release al 307 uren in de game zitten en nog steeds kom ik altijd wel weer terug naar de game.

[imgcomment image[/img]

Volgende Call of Duty-game wordt waarschijnlijk later dan gebruikelijk onthuld

Neymar komt morgen naar Fortnite