in

Screenshot Sunday #60

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Zo dan, was er vandaag toch bijna helemaal geen Screenshot Sunday geweest. Ik kwam er vanmorgen namelijk achter dat Fall Guys: Ultimate Knockout tegenwoordig gratis te downloaden is en dat je er ook geen PS Plus meer voor nodig hebt om te spelen. Na het installeren heb ik even lekker een paar potjes gespeeld. En nog een paar. En nog een paar. Effe denken, was er niet iets dat ik moest doen vandaag?

Rainking

Hahaha, zo erg was het gelukkig niet, maar ik vond het wel erg grappig om Fall Guys: Ultimate Knockout weer eens te spelen. Dat laatste keer was in de maand nadat het uitkwam, maar dat was op het account dat ik voor mijn YouTube kanaal gebruik en ik doe verder maar zo af en toe wat met PS Plus, dus ik heb het daarna nooit meer gespeeld.

Ik moet zeggen dat ik er wel weer een hoop lol van had vandaag. Constant bezig met obstakels ontwijken, van platformen aflazeren en natuurlijk andere spelers de afgrond in douwen, ghehehe.

Ik ben geen enkele keer eerste geworden, maar ik kwam wel een paar keer heel dicht in de buurt. !!!Oh nee, so close!!!

Deze week ging het nieuwe PS Plus met al zijn variaties online. Nieuwsgierig als ik was, schafte ik een maandje PS Premium aan, de meest uitgebreide uitvoering. Al gauw had ik meer dan dertig spellen gedownload, variërend van oude klassiekers tot spellen die ik altijd al eens uit wilde proberen. Mijn overige screenshots zijn allemaal van spellen die op de service staan.

Een paar weken geleden noemde DanTheGameKing in de comments het spel Valiant Hearts: The Great War. Oorspronkelijk gaf ik dat spel nooit aandacht, omdat ik met Vandal Hearts in de war was. Ik dacht een paar jaar dus dat het daar een vervolg op was. Dat bleek later verre van waar te zijn. Toen ik ‘m in de lijst voorbij zag komen heb ik ‘m door de woorden van Dan meteen gedownload en ook als eerste uitgeprobeerd. Totaal geen spijt van, want het heeft een prachtige sfeer. De presentatie, de animatie, de muziek, prachtig. Ik denk dat ik ook niet verder ga spelen en ‘m een keer koop. Heel mooi spel.

De tweede die ik probeerde was Child Of Light, een spel waar ik al langer met een schuin oog naar zit te loeren. Er is een special edition voor de PS4 (en gecombineerd met de Via, als ik me niet vergis), maar dat is weer een download en als ik een spel in een doos in de winkel koop, dan wil ik eigenlijk gewoon een cartridge of een schijfje hebben. Anders had ik die waarschijnlijk allang op de gok gekocht. Nou ja, nu kon ik ‘m in ieder geval eens uitproberen.

De gameplay vind ik niet fantastisch, maar wel leuk genoeg om ‘m een keer aan te schaffen. Sterker nog, volgens mij bestaat er een bundel waar Valiant Hearts en Child Of Light samen inzitten.

Een spel waar de meningen nogal over verschillen is Biomutant. Ik had het daarom wel in mijn achterhoofd, maar tot een aankoop was het nog steeds niet gekomen. Time to find out!

Ik ben eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal overtuigd, maar ik kan niet zeggen dat ik het slecht vind. De character creator was wel leuk gedaan, maar aan de andere kant zit er een bepaalde vorm van humor in waarvan ik me afvraag of ik het erbij vind passen. Toch nog even verder spelen binnenkort.

RuanMoleman

Niet altijd van de partij, maar wel weer aanwezig met mooie foto’s. “Ik had ze vorige week beloofd maar door E3-drukte moest het toch deze week worden. Ik hoopte op variatie maar ik besefte dat ik eigenlijk alleen maar (nog steeds) Sea Of Thieves heb zitten spelen. Wat een spel. Om nog maar niet te beginnen over de nieuwe content die Season Seven met zich mee gaat brengen.”

“Afijn, Waar zal ik beginnen. Deze groepsfoto dan maar. Er zijn inmiddels zo veel vrienden die de game spelen dat het soms lastig wordt om met z’n allen te kunnen spelen. De max party is 4 dus als je met 5 of meer bent kan je niet in 1 groep spelen. De oplossing? Je voelt hem misschien wel aankomen: ouderwets tegelijk op server zoeken klikken en hopen dat je in dezelfde terecht komt.” Oh jee, overgeleverd aan de Sea Of Thieves-goden. Als dat maar goedkomt.

“Dat doe je door jezelf af te maken als je in een server zit. In S0T kom je dan op een spookschip terecht wat eigenlijk een fancy respawn timer is. Elke speler die in jouw server doodgaat moet zijn straf uitzitten op hetzelfde schip. Als jij en je vriend dus in dezelfde server zitten en allebei dood zijn, dan zul je elkaar tegenkomen op het spookschip.” Klinkt wat omslachtig, maar wel origineel.

Wat we dus doen is met z’n 5-en (of meer) tegelijk op server zoeken klikken, onszelf van kant maken en hopen op een ontmoeting op het spookschip. Dat kost gemiddeld een poging of tien voordat je succes boekt. Eenmaal elkaar gevonden sluit je een Alliance waardoor iedereen geniet van de inkomsten. Lekker met z’n achten op 1 schip. Hieronder zie je een stuk of zeven man na zo’n sessie. (Excuses voor het lange verhaal, maar die had je nog te goed van me)” Sodetandjes, dat is me een opstel van jewelste. Nu snap ik hoe LeegBlikjeWater zich soms gevoeld moet hebben nadat ik m’n verhalen inleverde, hahaha. Nee hoor, grapje. Leuk stukje en meteen informatief.

“Zonder fotomodus is het lastig om soms goede foto’s te schieten. Zo blijft de levensbalk permanent in beeld als hij niet 100% gevuld is (zie groepsfoto hierboven). Je zou even snel wat kunnen eten zodat je levensbalk vol gaat, maar vaak is je moment dan verdwenen. De camera gaat ook alleen in third person zodra je een emote doet. Dat is leuk en aardig, maar de game zal al-tijd de namen van je vrienden boven hun personage afbeelden (zie ook bovenstaande groepsfoto).” Het zou wel leuk zijn als ze daar wat opties voor in zouden verwerken, ja.

“Kortom: je kan alleen uitzichtfoto’s maken zonder iets in je beeld te hebben zoals namen. Zoals deze! Dit is eigenlijk niet een eilandje in de open wereld, maar het eindpunt van een verhalende missie. Toch gaf het wel een prachtig mooi uitzichtje.” Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik het daar mee eens ben, ghehehe.

“Als je met vier (of meer) man speelt kom je soms de gekste taferelen tegen. Je hoeft iemand maar een minuutje alleen te laten en hij/zij kan compleet verloren raken in wat hij/zij aan het doen is. Zo heb ik een vriend die een keer een heel stuk aan het zwemmen is terwijl hij een verhaal vertelde. Eenmaal klaar met praten besefte hij hoe ver hij had gezwommen (het was belachelijk ver).” Dat is ook wel de kracht van spelen met vrienden, natuurlijk. Ik geloof wel dat dat dit soort spellen een stuk leuker maakt.

“Andere momenten kom je bij de ‘keuken’ van je schip en is een pseudo Rob Geus een stukje vlees aan het bakken met de….. nodige inspectie.” Hahaha, en nu maar wachten tot er een ander binnestapt die ‘m uitscheldt met ‘donkey!’

DanTheGameKing

“Voor de 60e editie van de Screenshot Sunday doe ik graag een duit in het zakje. Mijn thema van afgelopen week was ‘sunset’ (of zoals de autocorrectie zegt: ‘Dunste’) screens. Ik ben een ‘sucker’ voor mooie lichteffecten en vooral aan het eind van de dag zie je soms de mooiste lichteffecten, de laatste zonnestralen die door de bomen heen prikken of de zon die nog net zichtbaar is boven de bergen. Een hele mooie sunset kwam ik (hoe kan het ook anders) tegen in Snowrunner, met een volle vracht rij ik de nacht tegemoet en geniet van het mooie avondrood.” Kijk, hij is weer lekker op pad, de zon tegemoet.

“Naast mijn kilometers heb ik afgelopen week ook postbezorgd in de game Lake, een bijzondere ervaring en een leuk uitstapje. Ook hier zakt de zon soms mooi weg in, zoals de naam van de game al zegt, het meer.” Dat dorpje vond ik erg mooi neergezet. Wat ik ook wel leuk vind is dat het van een nederlandse ontwikkelaar is.

“Een erg leuke verrassing vond ik de game Firewatch, de stijl van de game, de voice acting en het verloop van het verhaal maakte van deze game een mooie en verrassende ervaring, de schitterende zonsondergangen in de ruige natuurlijke omgeving maakte dit compleet, ik vond dit een echte verrassing met leuke gameplay en mooie diepgang in het verhaal.” Dat ziet er zeker mooi uit. Ik heb het nog nooit gespeeld (ik heb ‘m ook niet), maar het lijkt me altijd wel een goed spel.

Rpenning

“Zoals altijd lever ik mijn huiswerk weer op het laatste moment in.” Ik ben ondertussen niet anders gewend, hahaha! “Deze week heb ik eigenlijk weinig games gespeeld maar ik heb wel ff de update van No Man’s Sky gecheckt. Ik ben veel van de nieuwe dingen nog niet tegengekomen dus dat moet zeker nog gebeuren!” Hier zitten een paar foto’s tussen die heel anders zijn dan hoe ik het normaal zie, met planeten en dieren erop. Weer eens wat anders.

“Ik hoorde dat er walvissen in de ruimte rond vliegen ofzo dus die gaan we zeker even opzoeken en misschien wel ff uit de lucht schieten!!” Hahaha, kijk je wel uit dat Space PETA op dat moment niet in de buurt is?

En dat was ‘m weer voor nummer 60. De afgelopen tien weken zijn sneller voorbij gegaan dan ik verwachtte. Ik ga het er nog niet over hebben dat we nog ‘maar’ 40 edities hebben te gaan voordat we bij de grote 100 aankomen (ah, heb ik ‘t tóch gedaan…), maar we gaan volgende week gewoon weer lekker door. Zie je in de tussentijd iets leuks, moois, engs of spannends in een game, maak er even een screenshot van en stuur hem hierheen. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Bekende Nintendo franchises als The Legend Of Zelda, Metroid en Castlevania in Japan in eerste instantie niet op cartridge uitkwamen, maar op diskette voor de Famicom Disk System?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

3 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

De top 50 van Rainking part 2: #40 – 31

Even voorstellen