in

Screenshot Sunday #62

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Sinds deze week draait de nieuwe Thor film in de bioscoop. Ik heb helaas nog kans gehad om erheen te gaan, maar daar hoop ik komende week verandering in te kunnen brengen. Misschien bij sommige van jullie bekend, maar ik heb wel een aardige comic collectie, die voornamelijk bestaat uit trade paperbacks en hardcovers, waar meerdere losse comics in gebundeld zijn. Ik wist alleen niets van de periode waarin Jane Foster Thor was en ook de villain Gorr The God Butcher zei me niks. Gelukkig ken ik wat online winkels die die boeken verkopen, waardoor ik me alvast wat in heb kunnen lezen. Één moment uit de trailer heb ik ook al bijna letterlijk in een boek terug gevonden. Van de vier die ik als verplicht leesvoer achtte, heb ik er nu bijna drie uit, dus ik heb nog even de tijd. Tussendoor heb ik al een spel in gedachten om te gaan spelen, waarover volgende week mogelijk meer bij de screenshots van…

Rainking

Om te beginnen heb ik nog één laatste foto van Fall Guys: Ultimate Knockout. Deze week was er een paar dagen een tijdelijk evenement, waarbij je alleen maar de Hex-A-Gone challenge krijgt, maar dan met low gravity, waardoor je maansprongen maakt. Bij Hex-A-Gone heb je acht platformen van tegeltjes, die onder je wegvallen als je erop staat. Je begint helemaal bovenaan en het is natuurlijk de bedoeling om als laatste over te blijven. Deze vond ik leuk genoeg om meerdere malen achter elkaar te spelen en zoals je op de foto ziet, blijft er af en toe weinig over om op te staan.

Net als de afgelopen weken ben ik ook deze week gedoken in de grabbelton die Premium heet. Daar zag ik een volledig nutteloos spel tussen staan, de PS4 versie Shadow And The Colossus. Het spel was namelijk ooit al uitgebracht op de PS2. Daarna nog eens op de PS3. Het was ondertussen wel eens leuk geweest, he? Er is geen énkele géldige réden om dit spel opni… oh shit, die intro video ziet er mooi uit!!!

Ok, spel, ik ben geïntrigeerd. Laat maar eens zien wat je hebt. Dus ik stap op mijn paard en ontdek dat dit spel een photo mode heeft. Op dat moment bedenk ik dat ik dat eigenlijk te weinig gebruik, want dat is juist mooi voor deze rubriek. Onderweg naar de eerste colossus heb ik lekker met die modus zitten rommelen en daar zijn de volgende vier foto’s uitgekomen. Deze zijn voor jou, Blikmans!

Deze derde vond ik zelf wel erg leuk gelukt, dus die is geëindigd als wallpaper op mijn PC. In een korte tijd is mijn mening over dit spel veranderd van ‘overbodig’ naar ‘die komt zeker nog een keer in huis.’

Ondertussen vond ik het wel weer leuk om met een photo mode aan de slag te gaan, dus het was tijd voor het grove geschut. Jullie hebben me de laatste weken al overladen met foto’s van deze serie. Nu was het mijn beurt. Toevallig staat Assassin’s Creed Valhalla ook op Premium en ik was toch best benieuwd naar die viking setting, dus die heb ik maar eens uitgeprobeerd. De omgeving is erg mooi, dus wou ik proberen om een paar goeie sfeerbeelden te maken.

Natuurlijk draaien de spellen naast stealth en een mooie open wereld om de actie, dus na de afgelopen rustige plaatjes gaan we direct over naar de afdeling ‘je moet de groeten van Coola hebben.’

RuanMoleman

“Oké dan! Ik ben er weer met (je verwacht het niet) Sea Of Thieves plaatjes. Nou oké, bijna alleen maar SoT-plaatjes. Ik begin met gewoon een “mooie” (lees: ik kon een moment pakken om een foto te maken). Dit was aan het einde van een Tall Tale, een verhalende missie. In het specifiek eentje rondom Pirates Of The Caribbean. Dit was eigenlijk in een fancy laadschermpje terwijl je uit de Tall Tale wordt geladen, terug naar de open wereld. Ik vond het mistige wel cool samen met de schepen.”

Ik ga heel eerlijk met je zijn, die zag ik inderdaad niet aankomen. Echniewaarnie, hahaha! En laadscherm of niet, het ziet er zeker goed uit zo met de mist en de kleur. Erg mooi.

“Dan is het weer tijd voor wat uitleg, want sommige foto’s laten niet goed zien wat er gebeurt, waarom het gebeurt of waarom het “leuk” is. Allereerst deze foto. We speelden met 7 man, waarvoor je ouderwets tegelijk op server zoeken moet klikken. Na een uurtje hadden we elkaar eindelijk gevonden en konden we spelen. Het probleem van een alliantie is: de andere crew krijgt niet de missies te zien die jouw crew krijgt. Ze kunnen je helpen in elke vorm mogelijk, maar ze weten niet waar ze naartoe moeten, hebben niet de desbetreffende schatkaarten of boekjes met uitleg. De oplossing? Je kan eigenlijk alles “aanbieden” in de game. Of beter uitgelegd: je arm uitstrekken. Een crewmate kan het dan pakken, zoals een stukje fruit. Bij schatkaarten en boeken geef je de kaart niet weg, maar keer je hem om en laat je het aan de persoon voor je zien. Gezien de andere crew van je alliantie de boekjes niet zien in hun inventory, is het laten zien van deze boekjes de enige manier om hen op de hoogte te brengen. Soms kunnen de kleine letters lastig te lezen zijn, dus pakt men vaak de verrekijker erbij. Dat leverde deze geinige screenshot op.”

Ziet er inderdaad grappig uit, hahaha.

“In een sessie kwamen we een ander schip tegen met vriendelijke spelers uit Zweden. We vormden een alliantie met ze en na het refrein van See You Again met ze gezongen te hebben, gingen we weer onze eigen weg vervolgen. Niet veel later kwamen we ze weer tegen en ze zaten in de penarie. We hadden ze geholpen met vechten en vervolgens hadden ze wat loot wat op het schip moest. Onderdeel van de loot waren drie gunpowder barrels; explosieve tonnen die met de kleinste schok of impact exploderen. Als veiligheidsmaatregel is het verstandig om die in het kraaiennest te zetten. Mochten ze exploderen, dan gaat hooguit je mast kapot. 2 maten van me en iemand van de andere crew brachten de barrels naar boven. Ik vond het een leuk gezicht, drie kerels die met wat tonnen naar boven klauteren.”

Klinkt als een leuke, sociale ervaring. De namen Olielampje en Baviaanman vind ik er ook grappig bij.

“Speel ik dan écht alleen maar Sea Of Thieves? Natuurlijk niet! Ik zou niet durven als redacteur. De games die ik ook speel leg ik amper vast. Soms omdat er geen goede fotomodus is, soms omdat ik het vergeet. Ik ben toevallig laatst opnieuw begonnen aan Assassin’s Creed Origins. Ik heb de game ooit 1x uitgespeeld en zag hem ergens in de budgetbak voor een tientje. Waarom niet, lekker rondlopen in Egypte is zo gek nog niet.”

Ik blijf me verbazen hoeveel foto’s er van deze serie binnen blijven komen. Het is nu ook wel een mooi moment om deze te spelen, aangezien het onlangs een current-gen upgrade heeft gekregen.

Aprotodon

Hé, die heb ik al een paar weken niet meer gezien. Welkom terug!

“Na een gaming dipje sta ik nu weer in vuur en vlam door de komst van een nieuwe titel. En dat is niet zomaar een game: Switch Sports! Ondanks de waarschuwingen die Switch Sports geeft gebruikte ik eigenwijs eerst geen ‘straps’ of bandjes voor m’n handen, met als resultaat dat een Joy-on door m’n enthousiasme de eerste dag al door de kamer vloog (gelukkig niet in m’n tv). Daarnaast is het zelfs zo erg dat ik er spierpijn aan heb over gehouden 😉 Eerst speelde ik ‘m zonder een online abonnement, maar nu ik online heb aangeschaft wordt de game echt tien keer interessanter. Dit komt omdat de AI in Switch Sports er simpel gezegd geen reet van bakt. Dat is niet nieuw want op de Wii was dit ook het geval. Voetbal is – ondanks dat het me veel aan Rocket League doet denken – geniaal. Daarnaast word ik door mijn vriendin – zoals te zien – elke keer weer vierkant ingemaakt met bowling maar ik blijf strijden.”

Qua presentatie ziet dat er nog best aantrekkelijk uit, zeker voor de jongeren. En ja, die straps, het blijft een dingetje, he? Menig eigenwijze idioot heeft ze geweigerd om te doen om daarna vrijwel meteen de tv te slopen. YouTube staat er vol mee.

“Tot slot ben ik bijna aan het einde van mijn Fire Emblem: Three Houses (Blue Lions) playthrough en het verhaal is nog steeds fantastisch. Het vette aan Fire Emblem is dat je aanvallen epischer worden naarmate je de skills van je character bijna volledig hebt geüpgraded.”

Ik blijf dat een prachtig spel vinden om te zien. Cellshaded is zo’n mooie stijl. Hoeveel uur heb je er ondertussen inzitten? Houdt het spel dat bij?

Rpenning

Echt op het aller, aller, ALLERlaatste moment kwam er toch nog een inzending binnen. Je weet het wel weer spannend te maken, zeg.

“Ik heb mij deze week weer helemaal vermaakt met Dying Light 2: Stay Human. Ik ben niet veel verder in het verhaal gekomen want ik had lekker de hud uitgezet en ben toen lekker gaan ontdekken en zombies in elkaar te slaan. En volgens mij heb ik dat iets te fanatiek gedaan want ik ben nu bijna max level en heb bijna alle skills unlocked. En dat terwijl ik nog moet beginnen aan de echte map geloof ik. Want de game heeft 2 mappen die je kan ontdekken een kleine en een grote en ik moet nog aan de grote beginnen.”

Hahaha, dat zijn een paar mooie, creatieve foto’s, elk weer om een andere reden. Volgens mij ga je daar best nog wat plezier uit halen.

En dat was ‘m weer voor nummer 62. Er zat wederom van alles bij, van cutesy tot brute actie en van wat minder serieuze tot wat serieuzere multiplayer. Daarom iedereen weer bedankt voor jullie inzendingen en tot de volgende!

Wist je dat…?

Mario ondertussen al in meer dan 260 spellen voorbij is gekomen, variërend van de hoofdrol tot een kleine cameo?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

De kwaliteit laat deze editie zeker niet te wensen over, het lijkt bij Sea of Thieves en Shadow of the Colossus (coole game trouwens, heb ‘m zelf op de PS4 pas voor het eerst gespeeld) bijna of ik naar stills uit een film zit te kijken.

Three houses houdt inderdaad bij hoeveel uur je al bezig bent, de teller staat nu op 105 uur (in deze run zijn er 22 chapters). Zodra ik deze heb afgerond ga ik ‘m opnieuw spelen en kies ik een ander house. In totaal kun je vier routes kiezen, waarbij het verhaal op ongeveer de helft compleet afwijkt. Wat betreft de replay value zit het dus wel snor 😉

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Niks zo lekker om het weekend af te sluiten en de nieuwe week te beginnen met een een screenshot sunday! En wat een mooie beelden dit keer!! Shadow of the Colossus ziet er echt magisch mooi uit!

Ik zit ondertussen diep in MGS: Ground Zeroes, wat een heerlijke vibe heeft die game toch, je blijft de missies herhalen om net iets sneller of efficiënter je doel te behalen (en de S-rank te halen natuurlijk), ik kan niet wachten tot ik aan The Phantom Pain kan ga beginnen. Stiekem zit ik dan toch ook te fantaseren dat ik MGS4 wil spelen, het enige deel van de serie die ik niet heb kunnen spelen omdat ik nooit een PS3 heb gehad en nu een XBOX heb…..hmmm….toch een 2e handsje opsnorren??

Fijne week allemaal!!

RuanMoleman
1 jaar geleden

Lekkere post weer! Kijken of ik nog wat foto’s kan vinden (of maken) die niet Sea of Thieves zijn

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Leef je uit! Ben zelf van plan een spoilervrije Thor Love & Thunder review te schrijven. Ik zou zeggen alles mag, maar een recept voor pasta past misschien minder goed bij de site 😉

De top 50 van Rainking part 4: #20-11

Back to the Past with Coola Deel 1