in

Screenshot Sunday #66

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

OK, het is nu 14:23 en terwijl we wachten of Rpenning nog eens net op de valreep wat screenshots inlevert, hebben we mooi even de tijd om met elkaar te babbelen. Ik ben jullie namelijk erg dankbaar. Je moet weten dat ik best heb getwijfeld om deze rubriek over te nemen. LeegBlikjeWater had zijn eigen stijl en je ziet in de muziek ook wel eens dat een zanger stopt of solo gaat en de band met een nieuwe zanger daarna minder wordt. Dat schrikte me best wel af. Wat me uiteindelijk een duwtje in de rug gaf, was het feit dat de community van deze site erg positief is ingesteld en me de mogelijkheid gaf om het een beetje op mijn eigen manier aan te pakken, terwijl ik niet al teveel van Blikmans zijn stijl af wilde wijken. Ik ben dan ook blij om elke week weer inzendingen te zien en wat ik zelf ook wel leuk vind is dat de inzenders elkaar afwisselen. Zo af en toe komen er ook weer nieuwe namen voorbij en dat is erg mooi om te zien. Ik heb het al eens eerder gezegd, en LeegBlikjeWater volgens mij ook, maar zonder jullie inzendingen zit ik alleen maar tegen mezelf te lullen, so here’s to you!

Nope, nog steeds geen inzending van Rpenning. Die heeft gewoon pech deze week. Dan gaan we over tot de orde van de dag.

Rainking

Door Luigi1985 zijn laatste top 10 en de daarop volgende comments kreeg ik weer eens zin om Bloodborne op te starten (ook al had hij het over Dark Souls 3) en zoals ik wel vaker doe is dat gewoon effe voor de lol en niet bedoeld als een serieuze poging. Binnen no-time rende ik weer rond door Yharnam, waar alles probeerde me te doden. Tussen jullie en mij gezegd en gezwegen, dat is ze hier en daar helaas ook nog gelukt ook. Zoals ik al eens eerder aangaf, dit is mijn go-to spel als ik even niet weet wat ik wil spelen. Gewoon wat rondrennen en dood gaan, alleen maar voor de lol.

And here! We! GO!!!

Dit is waarschijnlijk het beeld dat ik tijdens mijn eerste playthrough het meeste gezien heb in dit spel. Naast het ‘You died’ scherm, dan.

Volgens het internet schrijf je dit al ‘hoonter’, might wanna look into that.

Deze week kon Far Cry 6 gratis gespeeld worden en ondanks dat ik niet echt interesse heb om die te kopen, wilde ik toch wel even zien hoe het eruit ziet en hoe het speelt. Ik heb de delen 2 tot en met 5 al voor de PS3 en PS4 en na de intro, die meestal wel tof is, krijg je vaak wel wat meer van hetzelfde. En eerlijk = eerlijk, die was, ondanks heavily scripted, wel weer gaaf om te zien. Je kan nu ook kiezen tussen een mannelijke en een vrouwelijke hoofdpersoon, wat volgens mij een eerste in de serie is, but feel free to correct me. De keuze was voor mij in ieder geval erg makkelijk, ghehehe.

Na een paar minuten kwam ik erachter dat er een photo mode in het spel zit en heb ik daar even lekker mee zitten knoeien.

Een paar maanden geleden had ik al eens verklapt dat ik het wel eens lekker om te gamen onder het genot van wat alcohol (hic) en dat ik dan soms wat voolharneder… volhardener… vol haarde… dat ik het dan wat minder gauw opgeef. Ik ben tegenwoordig een watje wat betreft horror en heb dan ook een *******hekel aan jumpscares, wat vaak zorgt dat ik een spel weer neerleg, voordat er ook maar iets engs is gebeurd. Na een lichte beneveling doe ik minder moeilijk en ik heb twee hoofdstukken van The Quarry achter elkaar uit kunnen spelen. Er zit nu al wel wat meer actie en spanning in, maar echte jumpscares blijven gelukkig uit. Voorlopig vind ik Until Dawn toch wel wat leuker, maar ik ben er nog niet doorheen natuurlijk. Een aantal karakters vind ik wel leuk, maar om het interessant te houden moeten de persoonlijkheden wel botsen hier en daar. Ik zal de komende weken toch verder spelen, omdat ik wil weten waar het verhaal heen gaat. Zoals ik in voorgaande edities ook al zei, ik wil niks spoilen, dus het zijn voornamelijk wat screenshots waar je niet zo heel veel aan ziet. Het speelt zich ‘s nachts af, dus ze zijn allemaal erg donker.

Gelukkig gaat de eerste inzender het donkere van deze screenshots meer dan rechttrekken met een waterval aan kleurrijke foto’s.

Luigi1985

Als ik me niet vergis, kijkt hij wel eens naar de foto’s, maar heeft hij er niet eerder een paar ingestuurd. Feel free to correct me, though (again). Zijn eerste screenshots zijn van de moderne klassieker Cuphead. De combinatie van jaren ’30 cartoons met moeilijke bazen bleek een schot in de roos. Ik heb het spel op de Xbox One en ik heb er best wat plezier uit gehaald (lees: flink op gescholden) en deze week las ik dat er nog steeds een fysieke versie inclusief de Delicious Last Course (DLC for short) gepland staat voor de Switch, dus daar wacht ik nog even op. Mocht je rond de tijd van release iemand in de verte horen schelden, dan ben ik het waarschijnlijk, ghehehe.

Oh crap, that’s not even close!

Cuphead was niet het enige dat Luigi1985 speelde. Helemaal aan de andere kant van het spectrum heb je de kleurrijke kart racer Mario Kart 8 Deluxe. Die heeft deze week z’n tweede add-on ontvangen. Voor 25 euro wordt het aantal circuits in het spel verdubbeld. Deze bestaan voornamelijk uit klassieke tracks van de voorgaande delen en worden in zes etappes van acht circuits uitgebracht.

“Een van de twee nieuwe Mario Kart bekers met de gloednieuwe track.”

De blue shell heeft een slachtoffer in het vizier.

Wie heeft er nu ook opeens trek in ijs?

Ruan Moleman

De Mol was ook weer terug, deze keer weer met wat foto’s van Assasin’s Creed Origins, maar met wat minder tekst dan bij zijn Sea Of Thieves screenshots.

“Ik had het ruime sop in Sea of Thieves tijdelijk ingeleverd voor de droge vlaktes in Egypte in AC Origins! Kreeg de smaak te pakken met de fotomodus dus hierbij lading 1 van de 2. Ik bewaar lading twee voor volgende week ^^”

Yes! dat is alvast een garantie voor screenshots van Mol volgende week. W00t!!!

“En meteen de platinum trophy erbij gehaald want ik heb geen leven.”

Ik had al eens begrepen dat de nieuwere Assasin’s Creed spellen best lang kunnen zijn. Ben je daar lang mee bezig geweest?

Wat mij opvalt van deze volgende foto is dat-ie niet 16:9 is. Heel benieuwd naar het verhaal daarachter.

En dat was ‘m weer voor numm… Sorry, wat? Serieus! Hoe krijgt-ie het weer voor elkaar!?

Rpenning

En ja hoor, net op de valreep terwijl ik dit schrijf komen dan toch weer de laatste screenshots binnen, hahaha.

Unravel is een platform spel waarbij je een mannetje van wol speelt genaamd yarnie. Voor iemand die normaal een hekel heeft aan platform spellen vond ik deze wel leuk om te spelen. De puzzels zijn leuk gedaan en omdat je een bolletje wol bent kan je draden spannen tussen dingen en gebruiken als trampoline. Je kan met je touwtje omhoog en omlaag klimmen soms moet je dingen meeslepen en vastbinden.”

“Ik kon wel merken dat ik dit soort spellen nooit speel want ik heb bij sommige puzzels echt 10 min naar me scherm lopen staren van hoe kom ik hier in gods naam doorheen. Ik heb daardoor soms gedacht moet ik nu serieus op YouTube kijken hoe ik verder kom. Maar naardat ik mijn 2 hersencellen liet samen werken is het me gelukt zonder een YouTube filmpje haha. Ik weet ook dat dit spel een deel 2 heeft en ik denk dat ik die ook zeker wel is ga spelen het smaakte naar meer.”

Het is een gave, denk ik. Hij voelt aan wanneer ik aan het schrijven ben en stuurt dan nog even snel wat foto’s in. Of het is gewoon toeval, maar ik ga gewoon voor het eerste, want dat heeft iets magisch.

En dat was ‘m weer voor nummer 66. Een hoop mooie screenshots weer en sommige hebben me weer enthousiast gemaakt voor Cuphead en de extra circuits van Mario Kart 8 Deluxe. Wat dat betreft is het altijd leuk om te zien wat andere mensen spelen. Als die mensen ook even een screenshot maken en deze kant op mikken, dan zou dat helemaal mooi zijn. Prettig weekend nog en tot de volgende!

Wist je dat…?

Studio MDHR de nieuwe content van Cuphead oorspronkelijk als onderdeel van een nieuwe standalone game in gedachten had?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

9 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

I.G Q&A: Wat is je duurste game-aankoop?

Ziminar’s reis door Elden Ring deel 2