in

Screenshot Sunday #67

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Mogelijk heb je het meegekregen, maar het was deze week weer behoorlijk warm. De laatste drie dagen van de week waren we dan ook een uurtje eerder begonnen en dat scheelt toch wel een beetje. Ik weet even niet of ik het wel eens eerder gezegd heb, maar ik doe bezorgingen van witgoed. Wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten, you name it, I deliver it! Afgelopen vrijdag moesten we drie inbouwapparaten op een adres plaatsen. Een oven, een inductiekookplaat en een vaatwasser. De zon stond al volop op hun appartement, dus het was al goed warm binnen, maar ze vonden het nodig om constant te kijken hoe we bezig waren. Op zich niet erg, maar het was al een klein keukentje en ze stonden er redelijk bovenop. Ik word er niet zenuwachtig van ofzo, maar ik heb dan wel zoiets van ‘pleur eens op en maak wat ruimte’. Dus mocht je deze dagen een klusser over de vloer hebben, blijf een beetje uit de buurt zodat ze wat bewegingsvrijheid hebben en bied ze wat te drinken aan. Ze zullen je dankbaar zijn.

Rainking

De laatste tijd speel ik regelmatig wat Fall Guys tussendoor, alleen niet het standaardspel. Nee, om de paar dagen zijn er twee events en dan kijk ik altijd of er iets tussen zit dat ik leuk vind. Een paar weken geleden noemde ik al het Hex-A-Gone event. Deze week waren er twee waar ik wat plezier uit heb kunnen halen. De eerste bestond volledig uit afvalrondes, maar dan in squadvorm, waarbij je in een team van vier zit. Soms was ik de beste van het team, soms de slechtste, maar helaas hebben we geen enkele keer gewonnen. Ach ja, it’s all in good fun.

All in good fun… Ja, totdat ik de finale van het Jump Club event, Jump Showdown, weet te halen. Jump Club zie je op de vorige foto. Je bevind je op een rond platform, bestaande uit acht vakken, met een paar buizen die je eraf proberen te schuiven. In de finale vallen er ook nog eens vakken weg en dan ben ik toch opeens erg geconcentreerd. Meestal blijf ik wel als één van de laatsten over en dan wordt het toch best spannend. Wat je vaak ziet is dat een andere speler je vastpakt en je door de schuiver probeert mee te laten voeren. Helaas voor diegene gebeurde het een keer dat we allebei werden meegenomen en hij of zij sneller viel dan ik. Sukkeeeeeeeel!!! Hier met die kroon! Ik heb helaas geen foto’s van de rondes die ik gespeeld heb, wat er nog best een hoop waren. Ik was waarschijnlijk té geconcentreerd, hahaha.

Ook deze week heb ik weer een paar hoofdstukken van The Quarry gespeeld. Ik ben nu over de helft en de antwoorden druppelen langzaam binnen. Ik kan nu wel zeggen dat ik het wel een leuk spel vind en ik denk ik dat ik ‘m nog wel een tweede keer zal gaan spelen, al zal dat misschien niet meteen zijn nadat ik deze playthrough heb afgemaakt. Een tijdje terug kreeg ik de vraag wat ik ervan vond en of ik het de nieuwprijs waard vond. Met dit soort spellen vind ik dat soort vragen heel moeilijk te beantwoorden, want het zijn toch een beetje niches. Zo vond ik The Medium een heel erg leuk spel, maar daarin ben ik een beetje in de minderheid, heb ik het idee. Veel mensen zullen hier dan ook waarschijnlijk geen reet aan vinden, want je zit heel veel naar cutscenes te kijken met hier en daar een quicktime event en zo af en toe loop je wat in de rondte in het donker. Ik heb het op de gok gekocht en ik blijk het leuk te vinden, maar aanraden aan anderen? Dat kan ik in dit geval gewoon niet. Sorry, maar daar zul je het mee moeten doen. Zelf ben ik wel erg benieuwd hoe het afloopt.

Soms heb je even een zetje nodig. Deze week kwam dat in de vorm van Michael-Raymond-Clayton. Hij was aan Death’s Door begonnen, jeweetwel, dat spel dat ik tot uit den treure bestempel als mijn favoriete spel van vorig jaar. Zoals je misschien wel weet is hij een trophy hunter, oftewel iemand die gaat voor de platinum trofee. In het begin van het spel vind je een papraplu, die je als wapen kan gebruiken, maar het is zwakker dan je standaard zwaardje. Voor één van de trofeeën moet je het spel met enkel de paraplu uitspelen, al mag je natuurlijk wel gewoon je andere abilities gebruiken. Nou ben ik zelf geen trophy hunter, maar ik was gewoon benieuwd hoe ver ik zou kunnen komen. Ondertussen zit ik op 76%, al heb ik het meerendeel van het spel al eens gespeeld op de Xbox One, dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten. Handel met voorkennis, ghehehe.

RuanMoleman

Vorige week was ik lichtelijk teleurgesteld dat De Mol weinig te melden had bij zijn foto’s. Bij zijn eerdere screenshots van Sea Of Thieves zat behoorlijk wat achtergrond info en dat was erg leuk om te lezen. Gelukkig gaf hij hier bij de nieuwe reeks plaatjes van Assassin’s Creed Origins gehoor aan.

“Allereerst de tempel van Alexander de Grote, wiens graf nog nooit gevonden is. Dat lees je goed, we weten nog steeds niet waar ons Alex ligt. In Origins kan je in ieder geval dit mooie standbeeld zien. Ik moet zeggen, het is een best adembenemde tempel, dus ik vond het een screenshot waard.”

Ziet er zeker mooi uit. En zo leren we nog wat. Ik had even geGoogle’d en toen leerde ik dat het graf een paar keer verplaatst is.

“Here comes the moneyyyy”

Zul je zien dat je wéér een common krijgt, waar je er al vier van in je inventory hebt.

“Ik probeerde hier een soort 300-stijl actiefoto te maken. Die vonkjes waren niet onderdeel van m’n planning, maar helpen wel ofzo? Het is enigszins goed gelukt, al zeg ik het zelf.”

Zwart-wit heeft sowieso altijd wel wat en die ongeplande sparks komen mooi uit. Ik heb de film ooit gezien, maar de comic dan weer nooit gelezen. Misschien moet ik er toch eens aan geloven.

“Het geheim van snel een map clearen? Overal te paard naartoe gaan in één rechte lijn. Het enige ding dat ik heb gekocht gedurende mijn playthrough is dan ook een snel paard. Verder geen rooie cent uitgegeven (okay, op een paar resources na voor upgrades)”

Je zou het kunnen afdoen als een simpele foto, maar deze ziet er gewoon mooi uit. Toen ik ‘m zag hoorde ik er ook meteen de Indiana Jones reismuziek bij.

En toen kwam er vandaag nog een inzending via de Google Form binnen. Mooi, screenshots van Rpenning binnen, dan kunnen we aan de sl… Wat!? Oh!

Luigi1985

Hij heeft blijkbaar de smaak te pakken, want na zijn debuut van vorige week is Luigi 1985 er ook nu weer bij met screenshots van twee verschillende spellen.

“Nieuwe uitdaging bij Cuphead dlc. Zoals jullie zien gaat het nog niet zo goed.”

Dat ziet er weer erg creatief en hartstikke gaaf uit. Mag ook wel, want het heeft een hele lange tijd geduurd voordat de DLC eindelijk uit kwam.

Na meerdere pogingen hoop je altijd dit scherm te krijgen.

En van creativiteit gesproken…

“Daarnaast druk bezig met mijn eerste wereld in Super Mario Maker 2. Deze week level 6/8 afgerond, work in progress op de screenshots.”

Ziet er alvast goed uit. Super Mario Bros. 3 heeft een mooi stijltje. Ik heb een tijd geleden wat van z’n levels gespeeld en die waren erg goed, dus dit gaat zeker goed komen.

En als ik het goed zie… Ja, daar istie eindelijk! We kunnen nu defenitief door.

Rpenning

“Ik heb zo het gevoel dat rainking hem aan het schrijven is dus laat ik de screenshots maar is door sturen haha.”

Bedankt, man! Hahaha. Appreciated.

“Deze week heb ik in de aanbieding Dying Light 2 Stay Human. Ik heb hem eindelijk uitgespeeld en ik moet zeggen dat het einde een beetje teleurstellend was maar ik speelde deze game ook zeker niet voor het verhaal. Ik heb er in totaal zo’n 50 uur over gedaan dus daar kan ik zeker niet over klagen. De gameplay blijft leuk om van daken naar daken te springen en zombies neer te schieten. Een vriend van me wou hem ook kopen dus ik ben erg benieuwd naar de coop die heb ik zelf nog niet geprobeerd maar lijkt me erg leuk!”

Wel jammer dat het einde niet is wat je ervan hoopte, maar mooi dat je er qua gameplay wel lekker veel uit hebt kunnen halen.

Het begon verbazingwekkend kleurrijk, maar deze twee foto’s zien er weer uit zoals ik het me altijd voorstel.

En dat was ‘m voor nummer 67. Pffff, zo warm voelt het wel aan, ja. Ik weet dat ik op deze plek altijd bedel om screenshots, maar deze zondag even niet. Je moet er geen overgekookte hersenen voor krijgen. Als je kan, blijf ergens lekker in de schaduw of dompel je lekker onder in een zwembad. En als je deze scorching heat overleeft, dan zie ik jullie volgende week graag weer met wat nieuwe creaties. Tot dan en sterkte!

Wist je dat…?

Devil May Cry het resultaat is van een eerste versie van Resident Evil 4?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 maand geleden

Haha! Duidelijk vakantietijd (en bloedheet)bijna maandagavond en de eerste reactie.

Mooie screens weer, Cuphead ziet er echt wel cool uit, maar tegelijkertijd straalt de moeilijkheidsgraad er ook vanaf, weet niet of het echt iets voor mij is…..

En alle respect voor alle klussers, bezorgers, monteurs noem maar op die met deze hete dagen ‘gewoon’ maar keihard doorwerken. Ik heb de gewoonte om alle bezorgers, monteurs altijd koffie of iets anders aan te bieden, gewoon omdat ik dat zelf ook enorm zou waarderen, helemaal met deze hitte!

Iedereen een hele mooie week en hopelijk koelt het snel weer wat af!!

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Haha ja ik had een drukke dag vandaag. Heb de telefoon al twee keer in de handen gehad voor een reactie maar steeds kwam er wat tussen.

Leuke post weer! Ik moet fall guys ook eens proberen denk ik.

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden

Ha Rainking, dank voor de eervolle vermelding 🙂
De trophy voor het uitspelen van de game met enkel het parapluutje heb ik inmiddels in de tas. Hier en daar wel een stukje waar ik wat langer over heb gedaan (met name de allerlaatste eindbaas vond ik pittig) maar het viel me toch niet tegen.
Nu ben ik bezig met de cleanup en mag ik zowaar de échte wapens eens proberen. Dat scheelt inderdaad een slok op een borrel!
Mocht jij de trophy nog niet binnen hebben, dan succes daarmee. Je bent er al bijna, zie ik. Hopelijk heb je die eindbaas sneller dan ik!

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanx! Je wilt toch niet zeggen dat het op mijn oude dag nog wat wordt met mijn game skills he? Haha! Maar ik moet zeggen: ik zie dat 9% van alle spelers van Death’s Door de platinum hebben behaald. Dat is best heel veel. Misschien zegt het wat over het soort gamer dat dit spel koopt, maar misschien valt het dus ook wel mee met die prestatie… 🙁 Ik vond de difficulty heel wisselend. Met een van eerste tussenbazen had ik bijvoorbeeld verrassend veel moeite, terwijl het daarna weer lange tijd prima ging.

Overigens ben ik meestal mijn eigen ergste vijand. Door veel te snel/agressief te spelen in plaats van patronen leren herkennen, geduld opbrengen, momenten kiezen etc. Als dat voor jou ook een valkuil is: houd vol!! Het is écht goed te doen!

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee, dat wandelende kasteel…pfff

RuanMoleman
1 maand geleden

Jaloers op Rpenning, ik had Dying Light 2 al lang en breed uitgespeeld voordat de photomode er was. Blijft een prima game. Ik zal later vandaag (mezelf kennende kom ik er zaterdag pas weer op terug) ook wat foto’s delen! Lekker bezig Rainking, je doet het erg leuk.

Earthbound: feelgood-parel met eigenzinnig verhaal

Duurzaam gamen ??