in

Screenshot Sunday #68

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Jullie hebben het weer lekker spannend weten te maken, zeg. De hele week niks, en dan word ik vandaag opeens overspoeld met inzendingen. Well played, I love it! Tevens is de temperatuur wat gezakt de afgelopen dagen, dus ik heb niets te klagen dit weekend. Better get to it though, it’s gonna be a long one.

Rainking

Vorige week zondag heb ik The Quarry uitgespeeld en ik ben vrijwel meteen aan een nieuwe playthrough begonnen om sommige dingen anders aan te pakken. Op zich zou ik wel willen proberen om zonder guide de platinum trophy te halen, maar dat betekent waarschijnlijk een hele hoop runs met trial and error. Nou al benieuwd hoe lang het gaat duren voordat ik toch het internet op duik. Richting het eind van de eerste playthrough kwam ik met het briljante idee om het beeld wat minder donker te maken, want ik kon af en toe voor geen meter zien waar ik heen moest. Had ik veel eerder moeten doen.

Hopelijk lukt het me deze keer wel om Kaitlyn in leven te houden.
<insert Kaitlyn tribute section here>

Deze week was er een Blast Ball event in Fall Guys. Je bevindt je, samen met de andere beans, op een groot, rond platform en de bedoeling is om de anderen eraf te blazen door bommen naar ze te gooien. Na een korte tijd beginnen er vakken uit het speelveld weg te vallen en wordt de kans groter dat je eraf lazert. Ik had hiervoor nog niet veel ervaring met Blast Ball, maar ik bleek het wel leuk te vinden. De ene keer speelde ik pacifistisch en de andere gooide ik enthousiast bommen in de rondte. Regelmatig ‘mocht’ ik vroegtijdig het toneel verlaten, maar ik had er toch behoorlijk wat lol mee.

Één keer heb ik het weten te winnen met een Doctor Robotnik skin die ik met mijn zuurverdiende in-game currency heb gekocht. Ik vond deze een stuk beter gelukt dan die van Sonic zelf.

De laatste tijd worden er weer flink wat spellen links en rechts uitgesteld naar volgend jaar. Aan de ene kant balen natuurlijk, maar ik heb liever dat ontwikkelaars nog even de tijd nemen om hun spellen te perfectioneren, dan dat we halfbakken glitchfests voorgeschoteld krijgen. Wél lijkt het een mooi jaar te worden voor Souls fans. Een paar maanden geleden kwam Elden Ring van FromSoftware zelf natuurlijk al uit, dat in vijf maanden maar liefst 16,6 miljoen keer is verkocht. En ik snap het, hè? Ik heb ‘m zelf ook en ik vind ‘m fantastisch, maar dat is gewoon gestoord. Mijn favoriete spel van de studio is nog steeds Bloodborne en op de één of andere manier komen er later dit jaar nog een paar spellen in die stijl uit. Zo zijn daar in ieder geval Steelrising en Soulstice (en als we mazzel hebben ook nog Lies Of P, maar ik denk eerlijk gezegd dat die een 2023 release krijgt), maar deze week kwam er ook eentje uit.

In Thymesia speel je als Corvus, een plague doctor, die er een cure voor probeert te vinden. Tenminste, daar ga ik van uit. Als ik heel eerlijk ben let ik wat minder op het verhaal en hou ik me meer met de gameplay bezig. En die is verrassend goed. Het is misschien niet zo aangekleed als een triple-A titel, maar het loopt lekker en veel van de Souls bouwstenen zijn aanwezig, zoals shortcuts, souls, bonfires, stat upgrades, unforgiving gameplay en een safe haven waar je veilig bent. Als je Bloodborne hebt gespeeld, dan zul je zeker wat van de opbouw herkennen. Ik heb er dit weekend al een paar uur in gestoken en ik vind ‘m voorlopig best goed, zeker voor een spel van dertig euro.

Waar ben ik nou in foksnaam weer terecht gekomen?

Oh, meneer de raaf, wat heeft u een lange neus!

Luigi1985

Maar ik was niet de enige die deze week van een uitdaging hield. Luigi1985 deed het alleen in 2D vorm.

“Het einde van Cuphead nadert. In de kelder bij de bakker is het in ieder geval niet pluis. Mijn onlangs vrijgespeelde wapen maakt bevalt in ieder geval goed.”

Het kriebelt nu toch weer een beetje om het te gaan spelen, maar ik wacht nog even op de fysieke Switch versie. Voorlopig ziet het er supergaaf uit. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat die chef een baas zou zijn.

En dan nu nog wat screenshots van de vooruitgang van zijn Super Mario Maker 2 wereld. Wat? Hoe bedoel je, die zijn er niet? Maar hoe moeten de mensen dan hyped blijven? Nou, oké, maar hopelijk blijft hij ons wel een beetje op de hoogte houden.

Rpenning

Deze week begint hij met een paar foto’s van Gran Turismo 7, wat toch wel een prachtig spel blijft om te zien.

“Ik speel het eigenlijk nog heel weinig en mijn vrienden eigelijk ook. ik wil niet zeggen dat het een miskoop was zeker niet maar had er wel van verwacht meer tijd in gestoken te hebben. Dit komt denk ik vooral door de dagelijkse beloning want in het vorige deel kreeg ik altijd 1 gratis auto per dag. En ja dat was allemaal random dus ik had geloof ik wel 35 Volkswagen golfs. Maar dat is nu verandert in 1 gratis spin per dag waar je 90% van de tijd het laagste geld krijgt dus dat geeft weinig motivatie om te spelen elke dag. Maar de fotomodus blijft altijd geweldig in die game en ze updaten regelmatig nieuwe achtergronden of scapes zoals ze dat noemen. Dus soms zeker de moeite om te checken voor nieuwe auto’s en achtergronden.”

Toevallig was ik vandaag op zoek naar de LEGO Volkswagen T1 set, maar helaas is die ondertussen nergens meer te krijgen, heb ik het idee.

En daar dient de volgende uitdaging zich alweer aan en ook weer eentje die ik geweldig vind.

“Ik was weer eens Nioh 2 aan het spelen zoals gewoonlijk. En ik heb altijd moeite met menselijke vijanden want die hebben zoveel stamina en dus kunnen zoveel aanvallen blokken daar word je niet vrolijk van. Dus ik wou mijn Parry oefenen en kwam erachter dat als je geen wapen hebt je ook een Parry kan doen. En dat deze Parry echt ongelofelijk sterk is. Dus mijn nieuwe techniek is voor een vijand staan en hopen op goed geluk! Want mijn timing is zo slecht met dat soort dingen dus dat gaat zeker wat oefenen worden.”

En zo leer je nog eens wat. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk zelden tot nooit block of parry in die spellen, maar voornamelijk dodge of achteruit loop.

En zo leren we ook dat videogame karakters soms ook weekend hebben. Who knew!?

“Het was weer lekker weekend dus het was tijd voor een borreltje met dat mooie weer.”

“Voor sommige mensen mischien wel een vredespijp.”

“Dan vliegen we ze het weekend door.”

Voor sommige mensen word dat soms teveel zoals deze 5 meter lange slang met zijn tpose.”

“En dan op deze zondag hebben we altijd weer spijt en zeggen we dat doen we nooit meer weer want wat er in gaat moet er ook weer uit.”

Yup, en na zo’n weekend kom je maandagochtend weer lekker brak op je werk. Sterkte alvast.

En om af te sluiten had hij er nog een paar om het af te leren.

Whoa! Heftige kleuren!

En dat was ‘m voor nummer 68. Ouderwets laat, maar dat heeft er meer mee te maken dat ik er zelf even uit was vanmiddag. Rpenning was lekker op tijd vandaag, dus daar lag het niet aan. Hou jij van screenshots maken en ben je ook graag op tijd, stuur je creaties dan deze kant op en dan komen ze volgende week hier langs. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Er in Amerika drie Burger King spellen voor de Xbox en Xbox 360 zijn, die via Live Arcade en bij de Burger King verkocht werden?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

4 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Wat spelen we dit weekend? 20 en 21 augustus

Musical Monday: Snow Patrol – A Hundred Million Suns