in , , , , ,

Screenshot Sunday #7

Het is weer zondag. Tijd voor screenshots van games! Ik ben dit weekend niet in de buurt van mijn game-apparatuur dus verse screenshots maken zat er niet in. Ik moest het doen met kliekjes: een typische zondag dus.

Voor deze week heb ik dus oude screenshots uit de doos gehaald. Ik heb screenshots van Assassin’s Creed Odyssey, Red Dead Redemption 2, en Horizon: Zero Dawn gekozen.

Die van Odyssey had ik gelukkig ooit ergens gedeeld op Discord, dus na een beetje speurwerk kon ik hem weer vinden. De 3 reboot AC’s hebben de mogelijkheid om de foto binnen de game te maken en dus te uploaden naar de servers van Ubisoft. Deze foto’s kan je dan weer op je PC bekijken. Echter lijkt dit momenteel onmogelijk voor Origins en Odyssey. De pagina’s zijn verdwenen en kennelijk lopen meer spelers te klagen.

Dat gezegd te hebben, De photomodes van de AC-games werken altijd erg fijn. Ik merk dat ik meer foto’s maak als een photomode gebruiksvriendelijk is en makkelijk werkt. Bij AC is dat het geval en heb ik altijd wel een foto om te delen voor die game. Zo nam ik deze Leap of Faith-foto in een cave.


Ik was heel bewust van het gat, dus deze foto is precies uit de verf gekomen als dat ik voor ogen had.

Horizon: Zero Dawn is een game die opnieuw ging spelen op de PS5. Ik had hem rondom launch al flink uitgespeeld, maar ik was toen nog geen platinum hunter. Ik hoorde dat de platinum trophy vrij makkelijk te halen was en besloot er opnieuw in te duiken. 

Wat wel erg jammer is, is dat de game nog altijd op 30fps draait. HZD is een relatief snelle game dus het was wel te merken. Storend is anders. Toch is het zonde dat Guerilla games geen update heeft vrijgegeven voor de game. Gezien Forbidden West er aan komt was het een mooi stukje promotie geweest. Hoe dan ook: een willekeurig portret van Aloy.


Zit ze nou in haar oor te pulken?

Tot slot kwam ik een donkere maar toffe screenshot tegen van toen ik nog Red Dead Redemption 2 speelde. Een fantastisch ogende game die ik nog altijd weer wil oppakken. Ik speelde deze kort voor de PS5 uitkwam op mijn laptop. Iedereen die de game heeft gespeeld kent dit stukje vast wel.

Ik heb de photomode hier alleen maar gebruikt om de HUD weg te halen. Soms vind ik een moment grafisch zo mooi dat ik er eigenlijk niks aan wil veranderen. Dan open ik de photomode eventjes en schiet ik vrijwel direct een foto. Soms zijn het juist die spontane momenten die mooie foto’s geven.


Een vrij donkere foto, maar ook dat heeft een lekker sfeertje!

Vorige week waren er maar liefst drie leden die ook hun plaatjes deelden. Zo kwam Erik07 met een fantastische actiefoto in Ghost of Tsushima. Ik probeer soms wel eens een screenshot te maken midden in een gevecht, maar deze is ontzettend goed gelukt. Ik vond hem zo gaaf dat ik hem als plaatje voor deze Screenshot Sunday heb gebruikt!


De bloemen maken het af.

Gourami speelde vorige week vooral MotoGP 21 en Monster Hunter Rise. Tussendoor speelt hij/zij dan vaak Farm Together om even lekker tot rust te komen. Gourami gaf aan dat hij sinds de release van de game al 307 uur heeft gespendeerd aan zijn farm. Dit valt zeker te zien op de foto!


Je zou denken dat paaseieren van de paashaas komen, maar in werkelijkheid komen ze van Gourami’s Farm.

Tot slot had Rainking vorig weekend de nieuwe demo van Resident Evil Village gecheckt. Hij/zij ging zelfs de demo een tweede keer opstarten om wat screenshots te maken! De demo was volgens Rainking vrij kort, maar vond dat niet erg want de game moet niet te veel vrijgeven. Zo is het maar net! Als je de halve game kan spelen is het minder spannend bij de release. 


Grimmig.. Noem me een mietje maar Aloy komt dan wel wat vriendelijker over.

En dat was de Screenshot Sunday van deze week! Het was mij opgevallen dat Erik07 niet wist hoe je een foto plaatst in de reacties. Wat mij toen ook opviel is dat ik het zelf ook niet weet. Dus als er mensen mij en Erik, en wellicht ook anderen, kunnen helpen. We horen het graag in de reacties!

Heb jij ook een leuke, grappige, random of WTF-foto? Deel het in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Zaterdag avond heb ik Day of the Tentacle Remastered uitgespeeld en dus nog even toen een screenshot gemaakt voor dit topic. Wist nog verrassend veel van de game dus was er ook in 4 uurtjes doorheen.

Nog lang zullen sommige denken, want als je alles weet en meteen goed doet dan ben je er wel in 2 uurtjes doorheen volgens mij.

[imgcomment image[/img]

GrandTheftComment
GrandTheftComment
2 jaren geleden
Antwoord aan  Gourami

Heb m uitgespeeld, samen met Full throttle in deze genre vind ik toch wel de Monkey Island serie qua humor en sfeer met kop en schouders de beste.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  GrandTheftComment

Full Throttle moet ik ook nog eens doorspelen.

Rainking
2 jaren geleden

“Het was mij opgevallen dat Erik07 niet wist hoe je een foto plaatst in de reacties. Wat mij toen ook opviel is dat ik het zelf ook niet weet. Dus als er mensen mij en Erik, en wellicht ook anderen, kunnen helpen. We horen het graag in de reacties!”

Ik heb zelf een Screenshot Sunday post gemaakt op Imgur, waar ik ze vanuit link. Als het goed is zijn er nog andere vergelijkbare sites waar je gemaakte foto’s vanuit kan linken waar je geen account voor aan hoeft te maken, maar ik heb dan zelf liever iets dat ik zelf kan beheren.

“Hij/zij ging zelfs de demo een tweede keer opstarten om wat screenshots te maken!”
‘Hij’ is goed hoor, lol.

Hele mooie foto’s weer. Die actiefoto van Ghost Of Tsushima is erg tof. Die van Assassin’s Creed en Red Dead Redemption zijn ook erg goed gelukt.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Fox-One
Fox-One
2 jaren geleden

Hele casual gamer hier – en sinds ik sinds kort vader ben, heb ik helemaal geen tijd meer gehad om te gamen – maar nog genoeg games om te proberen als ik dit zo zie: GoT en HzD nog nooit gespeeld, dus reuze benieuwd. Alleen bang dat GoT snel een herhaling van zetten wordt, of valt dat mee?

Mooie screenshots, overigens!

coola
2 jaren geleden

Zaterdag Yakuza Like a Dragon uitgespeeld dus sinds zondag ben ik bezig met mijn tweede playthrough van Dragon Ball Z: Kakarot

De game heeft geen photo modus maar door op het juiste moment op de share button te drukken krijg je toch nog mooie plaatjes.
comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Tof dat je hem erbij hebt gezet!


comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

En het linken werkt nu ook! PS5 screenshots in .jfif-formaat worden trouwens niet herkend op imgur , maar wel hier: postimg.cc (dank Coola).

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Net even gekeken, maar mijn Bloodborne en Resident Evil Village foto’s zijn gewone jpg’s.

Review: Darksiders: Deathinitive Edition

Twee screenshots van aankomende Battlefield gelekt