in

Screenshot Sunday #70

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Afgelopen maandag besloot mijn tv de geest te geven. Ik baalde wel even, want ik had ‘m nog geen tien jaar, maar aan de andere kant staat-ie wel constant aan. Ik kijk dan wel geen tv, maar mijn PC zit er ook op aangesloten en ik kijk voornamelijk YouTube video’s en anders wordt er wel op ge-gamed. En ja, ik zou ‘m na kunnen laten kijken om te kijken oftie nog te redden is, maar stiekem zocht ik wel eens een excuus om voor een nieuwer model te kunnen gaan. Ik heb al anderhalf jaar een PS5, maar ik speelde nog steeds op een full HD tv, dus al het extra spektakel als HDR en 4K moest ik helaas missen. Nu kan ik daar ook eindelijk in gaan stappen, maar ik zal er eerst nog even voor moeten sparen. Tot die tijd speel ik wel op mijn PS2 tv. Die heeft namelijk vier HDMI aansluitingen en daardoor dus ideaal om de komende tijd op te gamen.

Rainking

26 september, dan is het eindelijk zo ver! Dan komt World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King Classic uit. Als je de conclusie van mijn top 50 hebt gezien, dan weet je misschien dat de oorspronkelijke uitbreiding op een hele mooie vierde plaats stond. Ik heb er dus erg veel zin in. Eergisteren kreeg ik een mailtje dat de pre-patch live is. Dat houdt in dat je, met uitzondering van het nieuwe continent Northrend, de rest van het spel alvast kan spelen. Ik heb daarom een nieuw karakter aangemaakt en heb nu dus drie weken de tijd om te proberen om zo ver mogelijk te levelen. Wat me alleen een beetje verwarde, is dat de The Burning Crusade Classic servers vervangen zijn door de nieuwe. Ik had gedacht dat er nu drie verschillende classic servers zouden, één voor elke versie van het spel, maar waarschijnlijk is dat te logisch gedacht. Zal wel weer aan mij liggen…

Ik startte het spel op en werd meteen begroet door deze geweldige intro.

Eerst maar even gecontroleerd of Stormwind Harbor er was, want dat vind ik een duidelijke aanwijzing dat we in de tweede uitbreiding zitten. En jawel, hoor! Daarna dus meteen een nieuw karakter aangemaakt.

And here… we… GO!!!

Van de originele release heb ik de collector’s edition. Daar zat toen een whelp pet bij genaamd Frosty. Die kon ik nu ook weer claimen, dus dat was wel cool.

De naam van deze warrior is een verwijzing naar een vriend van me. Maarreeeeee… die loopt altijd met een kaalgeschoren kop en een baard rond. Gelukkig werden er bij Wrath Of The Lich King kappers (of barbiers) geïntroduceerd, dus ik heb maar even een afspraak gemaakt. Voor…

…en na!

I was today years old when I found out you can walk on a path alongside The Deeprun Tram. Echt nooit geweten.

Om alvast wat flight paths te leren, ben ik richting Menethil Harbor gelopen. Daar zijn de vijanden wat sterker, dus dat werd een corpse drag run.

Luigi 1985

Hij komt deze week met goed nieuws.

“De grote baas van de Cuphead DLC is verslagen. Ik heb ook de geheime boss fight gehaald. Die was bijzonder (verwarrend), maar eigenlijk vrij eenvoudig ten opzichte van de rest.”

Gefeliciteerd, man! Lijkt me een hele opgave.

En misschien heeft-ie zelfs nog wel beter nieuws.

“Daarnaast verder gegaan met een nieuw level in Super Mario Maker 2. Dit keer met een winters thema. Het is immers ontzettend mooi weer.”

Ik heb normaal gesproken geen online abonnement van Nintendo, maar als het af is, dan wil ik het zeker een keertje spelen… en misschien wel wat screenshots van plaatsen in een bepaalde wekelijks terugkerende rubriek, hahaha. #screenception!

RuanMoleman

De Mol meldt zich deze week ook weer, wat betekent dat we deze keer weer meer letters dan screenshotpixels mogen verwachten, ghehehe.

“Ik heb beloofde foto’s, maar niet van de beloofde game. Ik ben groot League of Legends-fan (dat zeg ik met spijt) en ik heb dus al een tijdje Ruined King: A League Of Legends Story op het oog. Het is een turn-based game dat zich afspeelt in de wereld van League of Legends, oftewel Runeterra. De game is NIET ontwikkeld door Riot maar onder Riot’s nieuwe label Riot Forge. Een label voor League-games die via licenties zijn ontwikkeld door andere luitjes. Ruined King is daar het eerste resultaat van en laatst was hij in de aanbieding dus ik pakte m’n kans.”

Hier ben ik toevallig best benieuwd naar. Het ziet er erg leuk uit en valt wat meer in mijn straatje dan de MOBA.

“Nou ben ik wel een beetje aan het valsspelen, want dit is een screenshot van een video die je alleen in het begin ziet. De werkelijke cutscenes zijn iets minder mooi en zijn getekend in een andere stijl (visual novel-achtig) maar ik kon het niet laten, dus ik deel ze gewoon even. Hier is de tweede.”

Gewoon lekker valsspelen, want het ziet er erg goed uit.

“Maar oké, nu werkelijke gameplaybeelden! Allereerst heb je een soort overworld waarin je vrij kan rondlopen in Bilgewater, het piraten-gebied van Runeterra. Bilgewater is overspoeld door schaduwmonsters en het is aan een bij elkaar geraapt zooitje van champions om hier tegen te vechten. In de overworld moet je voornamelijk quests ophalen, inleveren, kistjes looten en soms wat puzzels oplossen. Die gebieden zien er tof uit met genoeg details.”

Dit soort graphics vind ik erg mooi om te zien. Toch maar eens in verdiepen of het wat voor mij is.

“Maar goed, ik heb nog niks van de gevechten zelf laten zien. Lekker handig dat ik ook geen screenshots heb gemaakt van de gevechten. In het kort: je bestuurt drie personages en je kan je aanvallen op drie manieren uitvoeren: speed, balance en power. Met speed val je eerder aan, maar minder schade, power heel traag maar veel schade en balanced zit er tussen in. Dat geeft veel strategische opties op de “tijdlijn”. Veel woorden, weinig beeldvorming. Wellicht dat ik ‘m volgende week meestuur!”

Ben benieuwd naar de actie, eh sorry, turn-based foto’s. Ik vind het wel tof dat ze de wereld uitbreiden met andere genres en een animatieserie (season 2, when!?) en met alle karakters die er zijn is er nog van alles mogelijk.

En dat was ‘m voor nummer 70. Ik kan niet beloven dat er van mijn kant variatie in de spellen gaat komen. Redelijke kans dat het veel World Of Warcraft gaat worden, maar je weet het nooit. Wil jij wél voor wat variatie zorgen, yeet dan een paar foto’s deze kant op. Tot de volgende!

Wist je dat…?

League Of Legends’ Bilgewater geïnspireerd is door Nassau, de hoofdstad van De Bahama’s en dus een link met Nederland heeft?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Oeh tv kapot is altijd balen. Alhoewel een nieuwe tv kopen is altijd leuk. Mijn tv’s gaan meestal de deur uit voordat ze kapot zijn, maar dat komt omdat ik de vorige twee keer geen (goede) research had gedaan en eerst met een tv zat waarbij je de bal bij FIFA nauwelijks kon zien (dat was een van de eerste modellen led destijds en ik denk dan nieuwe techniek altijd beter dan oude. Niet dus) had en die tv erna was een curved en daar zaten witte vlekken in als je donker beeld had. Nu heb ik al ruim twee jaar ene lg cx ofzo en die is echt geweldig voor het gamen. Ben niet van plan die vroegtijdig de deur uit te doen.

Leuke post weer. World of Warcraft is een van de weinige games die mijn vriendin wel gespeeld heeft ooit en ik niet

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha nee ze speelde dat in een ver verleden.

Wat betreft die TV: ik wilde niet ene maar een typen, omdat ik de het type nummer niet meer exact weet. Dus het was een beetje onbedoeld grappig. Het is wel echt de beste aanschaf ooit in ieder geval.

Samsung heb ik hiervoor twee keer gehad en die zijn dus allebei vies tegengevallen. Maarja eigen schuld. Ik zocht niet bewust naar een tv om op te gamen. Ik heb deze tv rondom de ps5 release gekocht dus ruim twee jaar geleden klopt niet helemaal, maar dan ook met het primaire doel om goed te kunnen gamen. Het was echt een wereld van verschil toen ik Dark Souls 3 toen opstartte op de ps4 (ik was toen net begonnen met die game). De ps5 moest ik nog even op wachten.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Leuke fun fact! Ik heb weer wat foto’s klaarliggen die ik later hieronder zal stoppen!

Controller mania!

Musical Monday: Nine Days – The Madding Crowd