in

Screenshot Sunday #74

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Wat!? Intro stukje? Daar hebben we toch helemaal geen tijd voor! Heb je gezien hoeveel foto’s er klaar staan vandaag? Meer dan vijftig. Dat is toch niet normaal, man! Dus gaan met die screenshotbanaan!

Rainking

Ken je dat? Je hoort een liedje op de radio en je hebt zoiets van ‘Meh, het gaat.’ De dagen erop hoor je het nog een paar keer voorbij komen en langzaam maar zeker begin je er iets bij te voelen. Je hoort iets dat er daarvoor niet was. Mogelijk begin je het zelfs nog echt goed te vinden. Het is me vroeger vaker gebeurd en de afgelopen weken ook met een spel. Nou ja, met een demo ervan. Twee weken geleden verscheen de demo van Valkyrie Elysium, een spel dat me best leuk leek. Ja, tot ik de demo ging spelen. Hoe verder ik kwam, hoe meer ik ging twijfelen. Ik voelde het niet echt, hoe graag ik het ook leuk wou vinden. Halverwege de demo ben ik ermee opgehouden. Deze zou ik overslaan.

Ja, en toen ging ik er een paar dagen later mee verder. Gek genoeg trok het me al iets meer. Zat ik er dan naast? Is dit toch een goed spel? Ik speelde de demo uit en mijn mening was nu toch wat positiever dan eerst. Ik wist in ieder geval wat me te doen stond. De demo nog een keer doorspelen en kijken of het toch beter is dan ik in eerste instantie dacht. Begin deze week ben ik daarmee begonnen en ik heb het meteen anders aangepakt. De eerste keer was ik zo stom geweest om er zo snel mogelijk doorheen te Naruto-en. Deze keer heb ik mijn tijd genomen. Andere paden nemen, de skilltree gebruiken, nieuwe aanvallen op de vijanden uitproberen, en… ik kwam erachter dat dit spel toch best lekker speelt. Ik werd gewoon enthousiast. Een echte one-eighty. Sterker nog, ik heb ‘m toch maar besteld. Ik heb nu de eerste twee chapters gespeeld en het tweede gebruikt een stukje kaart van het eerste. Ik hoop dat er niet teveel herhaling in zit, anders denk ik me hier wel goed mee te kunnen vermaken. De savegame van de demo kun je gebruiken om door te spelen in het volledige spel, maar ik begin altijd gewoon lekker opnieuw. Deze screenshots zijn nog van de demo.

Echt superprachtig vind ik het er niet uitzien, maar het draait wat mij betreft toch meer om de gameplay.

Helaas moet je af en toe ook wel eens een aanval van de vijand ondergaan.

Gelukkig zijn er genoeg momenten waarin je zelf flink kan uitdelen.

In mijn tweede playthrough heb ik maar liefst bijna drie uur ingestoken, maar dat heb ik echt op mijn gemak gedaan.

Vorige week had ik al een flink aantal foto’s van Steelrising gedeeld en zoals ik toen al zei, had ik het spel al uitgespeeld. Tijdens mijn playthrough heb ik een flink aantal screenshots genomen en ik had er nog zoveel over, dat ik deze week ook nog een mooi stapeltje heb.

Eeeeeehhh… ik denk deze kant op?

Er zijn een paar muzikale vijanden. Daarvan is deze mijn favoriet. Ik weet de officiële naam niet, maar ik noem ‘m altijd de Doot-dooter.

Zoals bij elke soulslikes kun je je ‘souls’ besteden om bepaalde attributes op te waarderen.

Natuurlijk ging ik ook verder met “Road To Northrend”, waarin ik weer wat vooruitgang heb weten te boeken, al zal het nog een lange tocht zijn.

Het was tijd om het tweede eiland van het draenei gebied te betreden en zoals je ziet, doet het de naam meer dan eer aan.

Mijn excuses aan elk lid met arachnofobie.

Het zal vast regelmatig voorkomen, maar dit was bij mijn weten de eerste keer dat ik alle drie de schepen bij Auberdine aangemeerd heb zien liggen.

En na wat uurtjes questen ziet Sharde er net wat stoerder uit.

RuanMoleman

Hij moest zich eerst even verontschuldigen.

“Ik had screenshots beloofd vorige week, maar door drukte weer eens vergeten. Yay!”

Nou, vooruit dan maar. Hij had best wat foto’s om te delen deze week, dus ik zag het maar door de vingers.

“Daarom deze week een lading screenshots uit Cyberpunk 2077 met als thema: De dames van Night City. Gewoon omdat ze awesome zijn. Volgende week wordt het thema: Night City zelf. Dus paar shots van de omgevingen.
We beginnen met: Judy!”

Judy ziet er wel cool uit. Die heb ik volgens mij ook in wat promotie materiaal gezien.

“We gaan verder met Claire. Ik deed haar missies eigenlijk relatief vroeg in de game al, dus ik was in de veronderstelling dat ze een belangrijk personage was. Hoewel ze zeker een substantiële arc had, was ze al snel weer slechts een bartender in Afterlife. Desalniettemin geen dame die zich snel laat kennen!”

Ik vind Claire er wat toffer uitzien dan Judy, maar dat is persoonlijk, natuurlijk. Mocht je nog meer dames posten in de toekomst, dan ben ik benieuwd of mijn smaak nog voorbij gaat komen, lol.

“Zeker niet te vergeten: Panam! Ik heb van vrienden begrepen dat je meer optrekt met Panam als je een mannelijk personage speelt. Ik durf het niet te bevestigen omdat ik nog een tweede playthrough moet spelen, maar ik heb zeker veel tijd gespendeerd met Panam tijdens de vele missies rond haar en haar nomad-familie. Daarom lekker toepasselijk twee foto’s met een nomadisch achtergrond.”

“Verder probeer ik ook graag minder belangrijke personages, dan wel niet gehele NPC’s vast te leggen. Mits het kan. Deze foto’s waren wat later in de game, toen ik de photomode wat beter doorkreeg. Zo hebben we deze oude dame – die wel quests geeft – die laat zien dat je haar niet boos wilt hebben. Het duurde wel even om mijn personage goed naast de npc naast me te zetten, zodat ik de camera tussen ons door kon laten kijken. Om de aandacht extra op haar te leggen heb ik een extra smal frame gekozen.”

Back to wooooooooork!!!

“Als we het over échte npc’s hebben, komen we bij deze twee shots uit. Ik wilde een keer een verticale foto maken, zodat ik de npc van top tot teen kon vast leggen. Toen ik deze unieke dame zag staan voor een lichtmuur, moest ik mijn kans grijpen.”

“De volgende was iets beter gelukt. Dit is niet helemaal een random npc. Ze had iets meer voice-lines doordat ze in een sidequest voorkwam. Ze stond nogal stoer te roken en ik vond het licht van de automaat achter haar een mooi effect geven. Helaas verdween de sigaret op wonderbaarlijke wijze in photomode, dus haar arm doet nu eigenlijk niks. En ja, ik heb misschien een beetje valsgespeeld. Ik heb de foto nabewerkt. Ik heb het voor en na effect onder elkaar gezet.”

Dat ziet er inderdaad een beetje vreemd uit zonder sigaret. Als je had gezegd dat ze een iPhone 69 (noice!) in haar hand had, dan had ik het ook geloofd.

Lavalera

“Als eerste het heerlijke over de top Saints Row 4. Aliens, sm clubs, paarse dildo guns je kan het zo gek niet bedenken of het komt er in voor. Het is geen spel voor iedereen maar ik hou wel van zo af en toe hersenloze actie.”

Hahaha, dat is wel wat vage en bizarre shit die hier opeens voorbij komt.

Coole art, ghehehe.

“Zeker als afwisseling naast mijn 2e game Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout. De hoofdpersoon Reisalin Stout wil graag een alchemist worden. Het is een ontzettend relaxt spel waarbij de alchemy het hoofd gedeelte is. Je farm of vist materialen die je gebruikt voor recepten die je dan weer kan gebruiken voor battles of het farmen.”

Dit schijnt wel één van de meer toegankelijke spellen uit de reeks te zijn. De wereld en de karakters zien er erg goed uit. Reisalin is ook behoorlijk heppie-de-peppie, hahaha.

Leuke ansichtkaart.

Reisalin twijfelt overduidelijk of het wel echt schoon water is.

Uitprinten en uitknippen.

“Ook nog maar een paar screenshots van het prachtige Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch. Het is zo af en toe net alsof je naar een tekenfilm kijkt. Het spel zelf is een redelijk standaard monster collector jrpg maar door de art style is het een genot om te spelen.”

Jeuj! Nog meer Ghibli goodness! Dat zijn weer mooie shots.

Shazam? Mellon? Open Sesame?

Witte heks? Nu even niet. Het is veel te lekker weer.

En dat was ‘m voor nummer 74. Iedereen weer bedankt voor de vele inzendingen. Het was lekker gevuld vandaag, met aardig wat variatie aan games. Dat zie ik graag. Jij ook? Zorg ook voor wat variatie en plaats je screenshots bij de comments of stuur ze in via de Google Form.

Wist je dat…?

Cyberpunk 2077 is gebaseerd op de tabletop RPG Cyberpunk from waaaaaaaaaaay back in ’88?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Zoals je zegt een mooie diversiteit aan spellen. Wat dat betreft zie je dat ook altijd wel terug in de wat spelen we dit weekend topics, het gebeurt niet vaak dat de posters dezelfde spellen spelen. Valkyrie Elysium had ik bij de eerste keer de demo dezelfde gevoelens erover als jij, dus ik hem maar links laten liggen en op de sale lijst gezet, wat dat betreft beviel de Star Ocean demo me iets beter maar ook over die twijfel ik nog. Steel rising ziet er ook super uit die ga ik zeker nog wel een keer halen, maar de komende tijd komt er zoveel uit wat ik wil dat ik moet kiezen wat ik koop.

Atelier Ryza is inderdaad toegankelijk er komt veel info op je af maar het is allemaal goed te begrijpen met hoe de alchemy werkt. Daarom heb ik bewust voor die gekozen als start punt. Het is echt zo’n feel good slice of life stijl game een tikkeltje aan de zoete kant daarom loopt ze er ook zo happy bij, maar ik merk wel dat ik zo af en toe ook behoefte heb aan die relaxte games, zal de ouderdom wel zijn haha.

Ik zal deze 3 games nog wel even spelen en hopelijk tegen half oktober er klaar mee want dan komt de batch aan games die ik wil, heb toch maar na willen en wegen Gotham knights in de pre order gezet hehe

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Op zich wel logisch dat ze dat met die comics doen toch even een extra incentive voor de fans creëeren om het spel te kopen. De reden dat ik Gotham knights al maar besteld heb is vooral omdat ik tijdens het spelen van Saints row merkte hoe graag ik de open wereld spellen speel en daar zijn er de afgelopen paar maanden niet veel van geweest. Ik hoop ook dat Gotham Knights gaaf wordt had nog maar eens de gameplay videos gezien en het ziet er toch wel uit als mijn ding dus ik neem het risico maar.

coola
1 jaar geleden

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Ook weer eens bezig met Baldur’s gate 3

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Yup ik heb geen fantasie al mijn characters heten Coola en als je een tweede naam kan kiezen is het altijd Kakihara ( niemand zal raden uit welke film die naam komt en als je het wel raad , nice jij kent je films)

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door coola

Stroomvreter

Musical Monday: Counting Crows – August And Everything After