in

Scernshot Sudnay #76

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik heb er een tijdje voor moeten lobby-en, maar deze week hebben we een heuse sponsor. Deze aflevering van Screenshot Sunday wordt jullie aangeboden door Bethesda. Bethesda is de bekende ontwikkelaar, die voornamelijk open-wereld actie RPG’s aflevert. De bekendste en meest populaire reeksen zijn toch wel Fallout en The Elder Scrolls. Van die laatste bleek het vijfde deel zó enorm gewild dat ze het al drie console generaties in meerdere uitvoeringen aanbieden. Ook stond Bethesda aan de vooravond van de nu niet meer weg te denken microtransacties. De wereld schreeuwde dat ze hun paard aan wilde kleden en Bethesda luisterde. Het resultaat was Horse Armor, waar mensen maar al te graag twee en een halve digitale dollar voor neerlegden. Dus haal nu Fallout 76 of Skyrim en gebruik promo code ‘ToddHatesYou’. En dan nu terug naar de post!

Wow! Bethesda als sponsor. Dat kan alleen maar goed ga… <error in line>
What de fuck was dat!?

Ranking

Ik kijk al jaren geen tv meer. Ik heb zelfs geen abonnement. Ik kom thuis, de computer gaat ana en als eerste wordt YouTube geopend. Op het moment ben ik op 158 kanalen geabonneerd, dus daar zit altijd wel iets tussen dat ik wil zien. En het zijn allemaal kalanen die me op het minst lichtelijk interesseren. De meeste ervan gaan over (hoe kan het ook anders?) video games. Vorige week zat ik de video van Monty Zander waarin z’n vriendin Hollow Night speelt weer eens te kijken. Die art style vind ik ronduit prachtig. Ik kreeg zin om het weer eens te proberen. Ik ben er nooit ver mee gekomen en mogelijk is dat deze kree ook zo, maar ik wilde gewoon even naar de fantastische beelden kijken. Dus heb ik het spel maar weer eens geïnstalleerd en heb ik het een stukje zitten spelne.

In zijn serie Noobus Humanus speelt de vriendin van Monty Zander bekende moeilijke spellen, zoals natuurlijk Dark Souls, Bloodborne en Edlen Ring. Mocht je dat leuk lijken, dan kun je de Hollow Knight video hier zien:

Afgelopen vrijdag moest ik hardop lachen. Michael-Clayton-Raymond was op zoek naar leuke, maar korte spellen op PS Plus Erxta. Hij noemde twee titels die hij in het vizier had en toen ik reageerde dat ik die niet kende, zei hij: “Gaat toch niet zo zijn dat ik iets obscuurders ga spelen dan jij hè?!” Overduidelijk had hij geen enkel idee welk spel ik wilde uitproberen. Eerder deze week had ik namelijk een demo van Lost Ruins gedownload. Maanden geleden had ik al eens sceernshots van dit spel gezien enneeee… die zagen er (hoe breng ik dit zo subtiel mogelijk?) best interessant uit. Wink, wink. Lost Ruins is een MertoidVania, maar geen gewone, oh nee! Het is een weeb MetroidVania. Weeb? Jawel! En voor het geval de term je niets zegt, heb ik even een bekentenis van het internet getrokken. “A Westerner who admires anime and Japanese culture. In extreme cases, a weeb would acktuallee like to be Japanese. Weeb comes from “weeaboo,” which some poople consider more derogatory.” Dus! Je kan het al zien aan de manier hoe de heldin (genaamd, eh… heldin) heen en weer beweegt (kom maar konijntje, doe maar wiebelen, wiebullun) als je de corntoller niet aanraakt. De bazen zijn niet toevallig uit de kluiten gewassen vrouwen met niet supevreel kleding aan. Death by snu snu is very real and it’s coming for you!

Weeb army, unite!

Iets dat ik me elke ochtend avfraag.

Nope! I’m outta here!

Oh shit, it’s running Vista.

Zoals ik bij het ‘Wat spelen we dit weekend?’ al aangaf wilde ik A Plague Tale: Innocence proberen uit te spelen voordat Requiem uitkomt. Ik was al een aardig end richting het eind, maar ik zat op een gegeven moment een beetje vast bij een puzzel en daarna raakte ik, zoals wel vaker, afgeleid door een ander spel. Kijken dat ik het nu eens afmaak.

Yup, hier zat ik vast…

…en dit scherm heb ik vaker gezien…

…maar het is me uiteindelijk tóch gelukt. So long, suckers!

Tony Stark zou trots zijn.

Slaap guardje, slaap.

Het is tenminste een minder saaie bibliotheek dan in Halo, ghehehe.

Nee, niet <spoiler blocked>!!!

Lavalera

“Als eerste weer het prachtige No Ni Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered.”

Ik kan orndertussen al bijna niet meer zonder.

“De omgevingen waarin je rond loopt zijn enorm divers. Je komt van woestijnen tot sneeuw gebieden tegen, maar ook bossen en oceanen. En je kan zelfs water zien branden.

Cool! Letterlijk, hahaha.

“Naast de hoofd quest moet er ook vaak een stevig potje gevochten worden. En de ene keer vecht je tegen monsters die je kan vangen en de andere keer tegen bazen zoals een piraten skelet of een mega slang. De npc zijn ook erg divers met fairies, draken, yetis piraten en zo veel meer.”

Dat is wel lekker veel varitie. Het scheelt ook nog dat de designs geweldig zijn.

“Ook nog maar een van At<bzzzzjjww>elier Ryza : Ever Darkness & The Secret Hideout. Ook dit spel ziet er erg mooi uit vind ik zelf en met de foto modus kan je aardig mooie kiekjes maken.”

Is er ook een swimsuit edition? Aksing for a frend.

“Natuurlijk moet er in een jprg ook gevist worden, dus zo af en toe gooit Reisalin een hengeltje uit om te zorgen dat ze materialen heeft om weer iets raars te brouwen in haar alchemie pot.”

Iets dat ik zelf eerlijk gezegd vaak oversla, hahaha.

“Ook een screenshot van de battle er bij gedaan waar je duidelijk het active time battle principe kan zien. Aan de linkerkant heb lopen de plaatjes van je party en vijanden en als ze op de balk zijn is het je beurt. Dit gaat snel genoeg om na te kunnen denken over je volgende zet of om van party member te wisselen zonder dat het voelt alsof je lang moet wachten.”

Dat ziet er wel goed uit. Toch maar eens een keetrje proberen.

RRRRRRRpenning

Hij had al beloofd weer eens een duit in het zakje te doen. Leuk dat je weer eens van de partij bent, man!

“Ik was een aantal weken goed ziek dus ik heb ook een paar weken mijn console niet aangeraakt. Dus alle games die ik aan het spelen was ben ik helemaal uit dus ik dacht laat ik is met wat makkelijks beginnen. En toen viel mijn keuze op Borderlands 3 een game waar je niet zoveel over hoeft na te denken en gewoon lekker kan schieten.”

Soms is verstand-op-nul-en-gaan de beste optie. Hooplijk ben je ondertussen wel goed opgeknapt.

Ik dacht eigenlijk dat dat zijn eenige inzending voor deze week was, maar nadat ik de Google Form nog eens checkte, bleek hij nog een paar foto’s ingestuurd te heb-BBBBBBB. En van een spel waar ik nog nooit van gehoord had.

Insurgency: Sandstorm. Deze game stond al heel lang op mijn lijstje en nu die in de aanbieding was dacht ik waarom niet. Het viel me meteen op dat je gigantisch sloom bent in die game dus je moet alles goed plannen want als je zoals een potje call of duty rond gaat rennen kom je niet ver kwam ik achter. Het schieten zelf is echt super goed gedaan, je hebt echt het gevoel dat elk wapen dodelijk is. De gore in de game is ook erg tof gedaan als je iemand neer schiet dan hoor je hem nog ff schreeuwen en op de grond rollen. Je kan ook armen benen en zelfs hoofden eraf schieten als je een wapen hebt met een hoog genoeg kaliber. En omdat het zo’n tactische game is heeft ook bijna iedereen een headset waardoor het nog leuker word want iedereen werkt ook echt samen. En als je dicht bij een vijand bent kan hij jou ook horen wat soms hilarische momenten oplevert.”

Dat vind ik ook erg leuk van deze ruurbiek. Af en toe komen er spellen voorbij die me totaal niets zeggen. En dan hoeft het nog geeneens mijn ding te zijn, maar weten dat het betsaat vind ik al leuke informatie en wie weet ziet een andere gamer deze screenshots en denkt “Hell yeah, dat wil ik spelen!”

Edneglov ed tot! Tupni eilluj roov tknadeb eilluj ne nerosnops teh roov Adsehteb tknadeb. 67 remmun roov m’ saw tad ne.

Wist je dat…?

All of this just works!?

Road Trip Mini bonus episode

Vandaag was er een kofferbakverkoop bij mij in de buurt. Het zou goed weer worden, dus ik had er wel zin. Het is verre van groot of interessant genoeg om er een Road Trip artikel over te schrijven, dus ik plak ‘m maar even achter deze Screenshot Sunday.

Het gebeurt wel vaker dat ik met lege handen thuis kom, maar dat houdt me nooit tegen om toch even te gaan kijken. Ik kom voor de video games, iets wat relatief weinig aangeboden wordt. En als er wat is, dan zijn het voornamelijk the usual suspects, dus FIFA, Call Of Duty en shovelware voor kleine kinderen. Verder vind je er veel kleding, Jan van Haasteren legpuzzels en troep. Heel veel troep. Al moet ik bekennen dat ik wel eens met een schuin oog naar oude telefoons met een draaischijf zit te kijken, omdat dat op zich nog wel tof zou staan op de vensterbank.

Halverwege het terrein kwam ik bij een verkoper, die een aantal wat oudere PC spellen had liggen. Daar zag ik al gauw The Lord Of The Rings: The Battle For Middle-Earth tussen liggen, een serie die me altijd wel leuk leek. Daarnaast vond ik een collectie bestaande uit de eerste twee Age Of Empires spellen, inclusief de uitbreidingen. Er stonden geen prijzen op, dus ik liet het maar even bij deze twee. Als het meeviel, dan wilde ik nog wel even terug komen nadat ik de rest van het terrein verkend had, want ik zag nog een paar spellen die wel leuk konden zijn. Ik vroeg aan de verkoopster hoeveel de twee spellen samen moesten kosten. “Vijftig cent”, zei ze. Wat!? Ik verwachtte niet dat ik veel geld kwijt zou zijn, maar dat was wel héél goedkoop. Ik reageerde met “Even kijken of ik wel zo weinig bij me heb” en gaf haar een munt van vijftig cent. Dikke kans dat ik op de terugweg daar nog een keer zou stoppen.

De rest van het aanbod bleek niet voor mij te zijn, waar ik gelukkig ervaring mee had. Pluspunt, lekker goedkoop! Dus je raadt het al, ik ging nog even terug naar de PC spellen. Daar zag ik er namelijk nog een paar tussen die misschien nog wel wat voor me konden zijn. Bij terugkomst bleken de spellen er nog te liggen (yay!) en al gauw had ik er nog vier uit de bananendoos gevist, ervan uitgaande dat deze ook weer een kwartje per stuk zouden kosten. Yup, dat klopte. Ik hoefde maar een euro af te rekenen. En dat voor Half-Life, Rome en Empire van de Total War serie en Warhammer 40.000: Dawn Of War II. Bij die laatste bleek er alleen een bonus disc in het doosje te zitten. Ik ga er vanuit dat er óf een schijf mist, óf dat bij deze editie een ander doosje hoort, waar het spel in zit. Afijn, als ik deze niet mee tel, is het nog steeds maar dertig cent per spel, wat voor Den Echten Neederlander hele mooie prijzen zijn.

Op het doosje van Half-Life zit een sticker dat het ooit verkocht werd voor 10 euro en in het doosje van The Lord Of The Rings: Battle For Middle-Earth zat zelfs nog een bonnetje van de MediaMarkt in Eindhoven, wat hiervandaan ruim een uur rijden is. Twintig euro had het destijds gekost. Ik heb de spellen nog niet geprobeerd, maar ze zijn allemaal wat ouder, dus er is een kans dat ze niet op mijn computer werken. Misschien dat de modding scene patches heeft gemaakt om het toch te laten lopen of het van een betere resolutie heeft voorzien. Dat zou wel leuk zijn. Afijn, we gaan het zien. Binnenkort is er kans op een fatsoenlijke aflevering van Road Trip. Later!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Haha geniaal gedaan dit. Bugthesda. Ook al blijf ik de meeste spellen van ze wel echt geweldig vinden ondanks de horse armor en fallout 76. Ik kijk halsreikend uit naar Starfield die toch wel hoog op mijn lijst staat.
Ryza heeft helaas geen swimsuit dlcs new. Maar zoals een goede jrpg game betaamt zijn er wel veel kostuum dlc die vaak wat specialer zijn. Atelier is over het algemeen wat aan soft kant van fan service, maar goed tis maar die vriend van houdt he :p. Begin zelf ook steeds meer in de weeb modus te komen maar kan nog net zo goed van westerse spellen en zo genieten.

Die lading spellen is wel erg goedkoop voor zo’n staple pure kwaliteit. Dit zijn stuk voor stuk zeer goede spellen. Ik speelde vroeger heel veel. Rts. Age of empires, command and conquer, star craft en ook battle for middle earth bijv heb ik echt uren in gestopt. Bfme 2 is zelfs mijn favoriete LOTR spel. Wat dat betreft worden er nog maar weinig goede rts gemaakt en helemaal op console. Ik wacht nog steeds op de aoe 4 console port. Ik zat van het weekend ook al weer te twijfelen om civilization 6 te halen die is in aanbieding in de psn en wil eigenlijk een spel waar ik altijd naar toe kan als tussendoortje. Op de xbox heb ik daar eso voor maar op de ps5 heb ik niets dus wie weet ga ik om en haal ik civ 6 maar op.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Haha, het is je dus toch weer gelukt, Rainking! Met je obscure meuk! 😉 Hoe kon het ook anders: iets dat op PS Extra staat is natuurlijk per definitie te mainstream om jou nerveus te krijgen!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

De Bethesda editie ik was even bang dat ik halverwege 4.99 moest betalen om de rest te lezen of bewaar je dat voor de ea editie? Haha
Deze editie is wel bijzonder mooi alsof je 16 times the detail hebt!

Wat spelen we dit weekend? 15 en 16 oktober

Musical Monday: Jean-Michel Jarre – Images