in

Screenshot Sunday #78

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Iets vroeger dan anders, maar ik ben waarschijnlijk een flink gedeelte van de dag weg en misschien dat het laat wordt, al is dat niet zeker. Voor de zekerheid wou ik de post van vandaag ruim op tijd geplaatst hebben. Mocht je later op de dag nog wat willen hebben sturen, gewoon doen, dan gaat het volgende week mee. Sowieso heb ik deze week niets te klagen. Er is weer van alles binnen gekomen. Let’s go!

Rainking

Soms heb je even wat rust in je leven nodig. Je kan dan natuurlijk onderuitgezakt in de tuin of op je balkon gaan zitten, al dan niet met een drankje erbij en een lekker muziekje op. Maar wat je natuurlijk ook kan doen is Donut County spelen. Daarin bestuur je, ik zweer je dat ik niet (teveel) heb gedronken, een gat in de grond. Het is de bedoeling om alle voorwerpen op het scherm erin te laten verdwijnen. In het begin is het nog maar een klein gaatje, maar met elk voorwerp dat erin valt, groeit het een beetje, waardoor er weer een iets groter item doorheen kan. Later in het spel komt er wat meer bij kijken, maar de eerste paar levels is het gewoon een kwestie van voorwerpen laten verdwijnen. Waarom? Omdat het kan!

Aaaaaaaaaaaand it’s gone…

Thanks… I guess…

Oh nee, he! Waar is mijn aluminium hoedje gebleven?

Niet liegen. Dit doe jij ook.

Plot hole!

“We now interrupt this program…”

Nadat ik vorige week met elk karakter de opening van Gotham Knights had gespeeld, was het tijd om Batgirl de wijde wereld van Gotham City in te sturen. Dat ging goed, totdat ik tijdens de eerstvolgende missie dit tegenkwam.

Wat? Een Soder Cola easter egg!? Voor degenen die geen idee hebben, Soder Cola is in de DC strips wat Coca Cola bij ons is. Betekent dat dat er ook een Pepsi bestaat? Yup, Zesti! Ik ben na die missie gestopt met het spelen van het spel en begon de stad te verkennen, op zoek naar easter eggs, want ik als DC fan zou mogelijk nog wel meer herkennen. And boy, did I! Zo vond ik op een gegeven moment de Soder Cola fabriek.

Ik vind het ook erg leuk dat er namen van buiten de Batman wereld voorbij komen.

De bekendste fastfood keten in de DC universe. Schijnbaar zijn de burgers belly, belly good.

Ik heb de mijne ondertussen al zo’n elf jaar.

Get it!?

Die kale weet overal op te duiken.

Ik ken wel iemand wiens naam hierop rijmt, maar of je die echt je rug wil laten behandelen…?

Als je deze QR-code scant, dan krijg je een foutmelding. Voor zover ik het begrijp, linkt dit in Amerika en Canada naar een wedstrijd, waar wij dus van uitgesloten zijn.

En tot slot nog een paar bedrijven.

Ook ben ik nog steeds bezig met A Plague Tale: Innocence. Yup, het eerste spel. Ik ben nu zo’n beetje op driekwart, geloof ik, dus ik kom een beetje in de richting.

Coola

Deze keer komt hij niet met een first of third person action game, maar wel met een moderne klassieker.

“Ik ben weer in Dragon Quest XI: Echoes Of An Elusive Age modus dus daarom hier een aantal DQ XI screenies.”

Dragon Quest XI bewees voor mij dat turn-based nog niet dood is. Ik noem het gekscherend ook wel eens de beste Final Fantasy sinds Dragon Quest VIII, aangezien ik het idee heb dat die serie respectvoller met z’n fans omgaat.

“Boot to the head!”

“En ik weet het dit is technisch gezien geen screenshot maar wel game gerelateerd en ik geef toe ik wil hem gewoon showen.”

Geen screenshot, maar een nekschot! Wait, that’s not right… Ziet er goed uit, man!

Lavalera

“Hopelijk volgende week meer variatie”, zei hij vorige week. Nou, die kwam er!

“De laatste screenshots van A Plague Tale: Requiem en Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered. A Plague Tale is niet alleen een erg mooie game het is ook nog eens 1 van de beste games dit jaar. Als je houdt van spellen als The Last of Us, Uncharted etc dan ga je hier van genieten.”

“Ni No Kuni is vooral erg mooi. De game zelf is prima maar wel een beetje aan de grindy kant zelfs voor een jrpg.”

So long, Ni No Kuni. We hardly knew ye.

“De volgende game is Star Ocean: The Divine Force, wat deel 6 in de serie is maar omdat ze allemaal stand alone zijn maakt het niet uit waar je begint. Het is grafisch niet het mooiste spel, maar de gameplay voelt erg als Tales of Arise. 1 van de 2 main characters Raymond lijkt een beetje erg of David Lee Roth (de zanger van Van Halen), de andere is prinses Laeticia. Als je je afvraagt wat dat robot ding is, dat is Dumas. Een soort van robot hulpje. Die zorgt ervoor dat je snel door landschappen heen kan dashen en ook in combat kan je die gebuiken zo lang je energie hebt.”

Ik had de demo hiervan gedownload… einde zin.

Zo, dan! Je hebt niet gelogen, zeg. Ik krijg opeens de neiging om te springen.

Waar is Kevin Bacon als je ‘m nodig hebt?

“En als kers op de taart Persona 5 Royal. Mijn eerste kennis making met een Atlus game. Unieke artstyle en misschien wel 1 van de beste soundtracks ooit. In het spel kan je persona vangen die persoonlijkheden vertegenwoordigen die je vervolgens kan gebruiken in battles.”

Die soundtrack is zeker goed. Ik ben er al een paar keer aan begonnen, maar nooit ver mee gekomen. Hopelijk heb jij meer succes.

En dat was ‘m voor nummer 78. Straks lekker naar de retro game beurs in Hengelo. Altijd weer spannend of je wel wat gaat vinden. Het mooie is dan dat het misschien wel mooi Screenshot Sunday materiaal is. Waar je je foto’s naartoe kan sturen. Via de comments. Of de Google Form. Bij voorbaat dank en tot de volgende!

Wist je dat…?

Dat er een Dragon Quest café in Tokyo is?


Addendum: Retro game beurs, Hengelo

Hoi, was ik nog even. Zoals waarschijnlijk bekend, was ik vandaag naar bovenstaande beurs en mijn oorspronkelijke idee was om er een kort verslagje van te schrijven. Dat pakte niet helemaal zo uit.

Het duurde al een eeuwigheid voordat ik mijn eerste aankopen in the bag had. Alles stond heel krap op elkaar, waardoor er weinig loopruimte was. Door die twee dingen had ik eerlijk gezegd ook niet echt zin om er foto’s van te maken.

Pas vlak voordat we weggingen wist ik nog een paar dingen in te slaan. Door de drukte en de warmte had ik toen meer zin om te vertrekken. Achteraf had ik toen wat foto’s kunnen maken, want het was al wel ietsjes rustiger. Naja, het is niet anders.

Wel was het sowieso weer gezellig met mijn road trip maat. Ook heb ik eindelijk eens twee gasten ontmoet die ik al een paar jaar alleen online kende. Toffe jongens, allebei. Kon ik lekker mee praten. Verder heb ik één van de presentatoren van YouTube kanaal Video Game Inside in de verte zien lopen, maar ik heb ‘m niet om een handtekening gevraagd, hahaha. Hij mij ook niet trouwens…

Wat heb ik opgepikt? Voornamelijk spul dat ik niet kan spelen. Vier van de zes spellen zijn namelijk japans en zijn dus meer voor de heb. In het geval van Steamboy en 3 X 3 Eyes omdat ik de anime wel tof vond. Van The Legend Of Dragoon heb ik de europese versie al en deze japanse leek me gewoon leuk om erbij te hebben. De cover van Phantasy Star Portable vond ik er gewoon mooi uitzien. Dat + lage prijs = hier ermee! Final Fantasy XII is amerikaans en zou ik op mijn amerikaanse PlayStation 2 kunnen spelen, maar ik heb ‘m toch meer voor mijn Square Enix verzameling opgepikt. Het enige europese spel dat ik heb gekocht is Dragon’s Lair 3D: Return To The Lair eeeeeeeeennn….. toen ik thuis kwam ontdekte ik dat ik die al voor de PlayStation 2 had. Whoops!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Mooie kiekjes weer en een leuk verslag van de beurs, jammer dat de opzet van de beurs wat tegenviel maar als ik het zo lees heb je toch een mooie dag gehad!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DanTheGameKing
Mr.Saturn91
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Was ook even van de partij, tussen 13:00 en 15:00 dus aan de late kant. M’n eerste game beurs, beviel goed. Smaakt naar meer! Alleen een N64 controller gescoord om te repareren en wat bekabeling 🙂

Mr.Saturn91
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Precies dat, mooi om in zo’n warm bad van gelijkgeïnteresseerden te zitten. Volgens mij kwam ik nét binnen toen er iets van 300 euro was gejat, maar wellicht haal ik nu twee dingen door elkaar (gezien de smile op het gezicht van de man met de megafoon kon het ook een verkoop zijn) :p

En het was rond die tijd inderdaad prima te doen qua drukte, hoogstens heb ik wat koopjes gemist – aan de andere kant willen sommige verkopers wellicht juist van hun spul af voor ze naar huis gaan 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Mr.Saturn91
Mr.Saturn91
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Klopt, dat besefte ik me ook: het is beslist geen rommelmarkt maar voor velen serieuze handel 😮 Uiteraard prima, maar je vindt niet snel een koopje als je – zoals ik – pas op de helft komt aankakken 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Mr.Saturn91

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 oktober

Musical Monday: KT Tunstall – Tiger Suit