in

Screenshot Sunday #77

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

“Beware The Court Of Owls, that watches all the time, ruling Gotham from a shadowed perch, behind granite and lime. They watch you at your hearth, they watch you in your bed, speak not a whispered word of them, or they’ll send the Talon for your head.”

Rainking

Gotham Knights is een spel waar ik best naar uitkeek. In tegenstelling tot de Arkham spellen speel je echter niet als Batman. The Dark Knight is dood. In dit spel speel je als Nightwing, oftewel Dick Grayson, de eerste Robin. Ooit was hij onderdeel van de trapaze act The Flying Graysons, maar nadat zijn ouders in opdracht van een maffiabaas waren neergeschoten, ontfermde Bruce Wayne zich over het weeskind. Na een lange tijd naast Batman gestreden te hebben als Robin, ging hij zijn eigen weg onder de naam Nightwing.

Gotham Knights is een spel waar ik best naar uitkeek. In tegenstelling tot de Arkham spellen speel je echter niet als Batman. The Dark Knight is dood. In dit spel speel je als Batgirl, oftewel Barbara Gordon, de dochter van politiechef Jim Gordon. Een tijd lang bestreed ze de misdaad als Batgirl, totdat The Joker haar door haar bekken schoot, waardoor ze verlamd raakte. Na jarenlange training wist ze er weer bovenop te komen en heeft ze de titel Batgirl waar aangenomen. Jim Gordon, de man die ze als haar held beschouwde, is spijtig genoeg ook overleden.

Gotham Knights is een spel waar ik best naar uitkeek. In tegenstelling tot de Arkham spellen speel je echter niet als Batman. The Dark Knight is dood. In dit spel speel je als Red Hood, oftewel Jason Todd, de tweede Robin. Jason was een straatschoffie die de wieldoppen van de Batmobile probeerde te jatten. In plaats van hem aan de kant te smijten, leidde Batman hem op, waardoor hij Robin werd. Waar Dick voor een luchtigere toon zorgde, bleek Jason duisterder en gewelddadiger. Uiteindelijk is hij door The Joker hardhandig met een breekijzer bewerkt en opgeblazen. Wiens schuld was dat? De lezers! Want ze mochten stemmen of hij dood ging of bleef leven. Door een Lazarus Pit werd hij echter weer tot leven gewekt en nam hij de naam Red Hood aan, een verwijzing naar de man die hem vermoordde.

Gotham Knights is een spel waar ik best naar uitkeek. In tegenstelling tot de Arkham spellen speel je echter niet als Batman. The Dark Knight is dood. In dit spel speel je als Robin, oftewel Tim Drake, de derde Robin. Tim is een hele slimme jongen. Hij heeft namelijk zelf uitgedokterd dat Bruce Wayne en Batman dezelfde persoon zijn. Daarna heeft hij zelf aangeboden om de nieuwe Robin te worden. Onlangs is hij uit de kast gekomen als bisexueel, iets dat naar mijn idee meer impact gehad zou hebben als dat jaren eerder al gebeurd zou zijn.

I know, I know, dat was een beetje flauw, maar ik wilde even kijken hoe alle karakters speelden. In tegenstelling tot mijn standaard werk, heb ik nu wel een beetje gespeeld met de photo mode, een optie die ik vóór het bestaan van deze rubriek volledig links liet liggen. Ik roep al maanden dat ik als eerste met Batgirl aan de slag wil (en dat blijft zo), maar voor een eventuele tweede playthrough lijkt Robin me erg leuk, ook al vind ik dat-ie een beetje een rotkop heeft. Gelukkig zie je ‘m tijdens het spelen toch van achter, ghehehe. Doordat ik vier keer de intro heb gespeeld (op alle vier mijn PSN accounts, lol) ben ik nog niet verder dan dat, maar daar zal komende week wel verandering in komen.

Het menuscherm vind ik wel tof.

Yeah, we’ll see.

Yay! Oracle logo! NERDGASM!!!

Aan het begin van het spel moet je de terms of service accepteren en die zijn afgestemd op de regio van je account. De intro met Robin speelde ik op mijn japanse account en dan krijg je dus dit. Un-huh, un-huh. Accept!

Lavalera

Zijn foto’s zijn voornamelijk van die andere game die deze week uitkwam.

“Deze week staat in het teken van A Plague Tale: Requiem. Wat echt een ontzettend mooie game is. Je vervolgt het verhaal van Amicia, Hugo & Lucas. In de wondere wereld van Frankrijk kom je van alles tegen. Van prachtige zee en berg gebieden tot steden vol met vuil en lijken. En natuurlijk ratten, hordes ratten. Het is soms lastig voor te stellen dat dit een game is met een AA budget, het voelt zo at en toe alsof je een Tomb Raider of een Naughty Dog game speelt, maar dan iets minder gepolijst.”

Wow, dit ziet er goed uit, zeg. Daar moet ik niet te lang mee wachten, zie ik.

Eh, hoog en droog?

En daarom ga ik op koningsdag niet meer naar Amsterdam.

Als een rat in de… eeeeehhh…

A Plague Tale: Black Flag?

“Naast A Plague Tale was het ook nog een stukje Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch maar omdat ik dat niet veel gespeeld heb deze week alleen deze 2 screenshots. Hopelijk volgende week meer variatie.”

Maakt niet uit. Twee Ghibli foto’s zijn er altijd nog meer dan geen.

En dat was ‘m voor nummer 77. Iemand nog iets van De Mol gehoord, trouwens? Hij had nog wat screenshots van Night City om te tonen, zei hij, maar volgens mij heeft-ie zich alvast ingegraven voor de winterslaap. Afijn, volgende week weer een kans. Tot dan!

Wist je dat…?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
20 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Ik zit zo vast gezogen in A Plague Tale dat ik amper iets anders heb gespeeld dit weekend. Zal nog wat meer plaatjes maken voor volgende week.
Met Gotham Knights ben ik nu een uurtje of 4 bezig en begonnen als Batgirl ook. Nog niet echt gekeken naar de anderen maar dat wil ik eventueel met een new game plus oid gaan doen. Wat ik er van gespeeld heb voelt dat ook goed. Volgende week ook wel screenies daarvan denk ik vanuit mij

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Ik was (en ben) als Arkham fan behoorlijk benieuwd naar Gotham Knights, ben erg benieuwd naar de sfeer en of het net zo lekker wegspeelt als de Arkham serie!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! Je stelt zowel de vraag en geeft het antwoord! Asylum is zeker mijn favoriete Arkham, de sfeer is echt heerlijk grimmig en ik hou van de meer rechtlijnige gamewereld! En wat is jouw favoriet? En waarom is dat Asylum? 😉

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dan zijn we het daar gehele over eens!! Arkham City moest ik even inkomen direct na Asylum, de wereld voelde opeens enorm groot en ik had enorme last van FOMO, dat werd gelukkig snel beter en ook dat is een mooi deel, vooral de Ridler quests zijn erg tot om te spelen.

Arkham Knight is zeker niet slecht, maar wel naar mijn mening het minste deel in de serie, maar dat zal hoofdzakelijk komen door die ‘heerlijke’ batmobile/tank gevechten…..haha! Maar de scarecrow is dan wel weer een geweldige tegenstander! Kortom, geweldige serie! 🙂

coola
1 jaar geleden

Ik ben weer in Dragon Quest XI modus dus daarom hier een aantal DQ XI screenies.

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

En ik weet het dit is technisch gezien geen screenshot maar wel game gerelateerd en ik geef toe ik wil hem gewoon showen

comment image

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Coola is dus helemaal geen Assassin’s Creed fan maar een abstergo/templar fan, wat een verrader zeg xd.

Wel een cool design!

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Oh no my cover is blown xD.

De tattoo in mijn nek zegt he is a templar. De tattoo op mijn linker onderarm zegt he is an assassin ;P

Thanks btw. Vind het zelf ook een tof design, liep al een jaar of 4 met dit idee rond en vorige week maandag de knoop doorgehakt.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Heb zelf ook erg getwijfeld met wie ik de game zou spelen. Ik neigde naar Batgirl maar uiteindelijk toch voor Nightwing gekozen. Ik vermaak me er tot nu toe opperbest mee!

En die nieuwe Plague Tale ziet er ook erg mooi uit! Die ga ik ook nog zeker spelen. Maar vermoedelijk pas over een poosje. Na Gotham Knights staat namelijk de nieuwe God of War op het programma 🙂

Black Adam film review

Musical Monday: Editors – An End Has A Start