in

Screenshot Sunday #84

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het jaar zit er alweer bijna op. En hoewel ik wel eens lees dat dit geen geweldig game jaar zou zijn, heb ik toch aardig wat leuke, goeie en mooie ervaringen gehad. Elden Ring, God Of War: Ragnarök, Tunic, The Quarry, Steelrising, er zat weer genoeg voor me tussen. En aangezien er ondertussen best wat spellen uitgesteld zijn naar volgend jaar, verwacht ik dat het dan niet anders is. Dan moeten er ook weer genoeg screenshots van nieuwe spellen voorbij komen. Zin in! De komende twee weekenden moeten we het sowieso nog even doen met screenshots uit 2022, ghehehe.

Rainking

In 2020 kwam Final Fantasy VII Remake uit. Voordat ik de demo ervan speelde, was ik best huiverig of ik het leuk zou vinden. Dat bleek gelukkig wel goed te zitten. Sterker nog, het werd mijn favoriete spel van dat jaar. Nu is er dan een nieuwe bewerking van de prequel, Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Ik heb het origineel voor de PSP een paar jaar geleden gekocht, maar die moet ik nog steeds spelen. Voor de nieuwe heb ik ook nog niet veel tijd gehad, maar daar hoop ik de komende weken lekker voor te kunnen gaan zitten.

Hallo? Ik wou graag reserveren voor de Honeybee Inn.

Dit komt me wel heeeeeeeel bekend voor…

…en anders dit wel.

Cuphead heb ik eigenlijk al op de Xbox One sinds die daarop uitkwam. De uitbreiding liet een tijdje op zich wachten, maar is er nu eindelijk. Toen er een fysieke versie werd aangekondigd, wilde ik die het liefst voor de PS4 hebben, omdat ik de controller daarvan wat lekkerder vind spelen. Ik heb even een stukje van het eerste eilandje gespeeld en heb kort die van de uitbreiding bezocht, maar nog geen gevechten daar gedaan. De titel Delicious Last Course blijf ik erg leuk vinden, omdat de afkorting daarvan DLC is.

The bane of some reviewers’ existence.

What’re ya buyin’?

Erg leuk gedaan met die blueprint.

De rest is van Delicious Last Course.

Een paar weken geleden noemde DarkraverX een spel waar hij naar uitkeek, Wavetale. Het zei me niets, dus ik heb toen even een trailer opgezocht. Wat ik vond, zag er wel leuk uit. Het heeft een aparte art stijl die ik wel mooi vind. Er bleek een demo van op Steam te staan en nog beter, die eiste niet zoveel van mijn computer, dus ik kon ‘m daadwerkelijk spelen. Naast dat het er leuk uit zag, speelde het ook nog eens prettig. Bedankt, DarkraverX. Deze zou ik anders mogelijk gemist hebben.

Lopen op het water, zonlicht zie… Wat? Die had ik vorige week al gebruikt?

How’s it hangin’?

Ook leuke art in het menu.

Oh, is dat de wave uit de tale?

Het hoveren is erg leuk gedaan.

RuanMoleman

“Ik heb Hardspace: Shipbreaker gecheckt. Hij staat op Game Pass en het leek me wel wat. In principe vlieg je in de ruimte rond op een station waar je ruimteschepen uit elkaar haalt. That’s it. Dat is de game. Je snijdt met verschillende tools je ruimteschip in letterlijke stukjes en sorteert die in… nou.. gigantische afvalbakken, als het ware. Apparatuur bij apparatuur, metaal bij metaal, en grofvuil bij grofvuil, ofzo. Hoewel het erg ontspannend was om te spelen, doet het niet veel nieuws gedurende de eerste paar uren. Het is duidelijk dat je het principe voornamelijk herhaalt. Als jij nou graag een schip uit elkaar wilt halen en diens stukken wilt sorteren, dan is deze game echt iets voor jou.”

Hahaha, een soort van Afval Scheiden: The Game. Het ziet er grafisch nog wel goed uit, maar zoals je het beschrijft, klinkt het voor mij niet echt interessant, hahaha. Er zal vast wel een publiek voor zijn dat van zoiets houdt. Zo is Unpacking ook best een succes geworden.

“Ondanks het plezier wist het me niet voor een 2e sessie te grijpen. Dus ben ik Somerville gaan checken op Game Pass. Dit is de eerste game van ontwikkelaar Jumpship, dat is opgericht door de co-oprichter van Playdead – die we weer kennen van Inside en Limbo. Ook deze game voelt als een spirituele opvolger van Inside, met veel sidescrolling in mooie stylistische gebieden.”

Dat ziet er wel mooi uit. Limbo heb ik wel wat ervaring mee. Van Inside heb ik alleen de demo gespeeld, maar beiden zijn erg bijzonder. Dit lijkt me ook weer erg goed.

En dat was ‘m voor nummer 84. Een kortere en vroegere aflevering, maar toch weer met van alles wat. Volgend weekend is het alweer kerst, maar toch lijkt het wel alsof het jaar pas net is begonnen, hahaha. Tot dan!

Wist je dat…?

Wavetale vorig jaar al verscheen voor het stervende Google Stadia?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Somerville ziet er wel interessant uit.

Krijg ook weer zin om Cuphead te spelen na t zien van de screens

Lavalera
1 jaar geleden

Was een beetje druk afgelopen vrijdag en zaterdag, dus lukte me niet om op tijd de screenies aan te leveren. Hopelijk lukt het dit weekend wel. Heb nog wel wat screenies liggen van Yakuza: Like a Dragon en Soul Hackers 2 🙂

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 december

Back to the Past with Coola deel 5