in

Screenshot Sunday #86

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante game screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshots in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

En toen was het zomaar opeens een nieuw jaar. Niet dat het heel veel anders voelt dan gisteren, maar nu is wel die korte periode begonnen waarin je het nieuwe jaar, in dit geval 2022, steeds verkeerd schrijft. Dat is toch altijd even wennen. Dan ben je toch altijd geneigd om het vorige jaar te schrijven, omdat je dat een jaar lang gewend bent geweest. Voorlopig gaat ‘t me gelukkig nog goed af. Wat…?

Nou komen jullie hier niet voor de administratie, maar voor de foto’s. Hopelijk zijn er weer een paar te bespeuren. Eens even kijken…

Rainking

Meestal heb ik wel op zijn minst iets voorbereid voor Screenshot Sunday. Wat tekst of een aantal foto’s. Voor vandaag? NIETS! Nou ja, op de eerste zin van de intro na, dan. Dus bijna niets. Maar wat te spelen? Aan de ene kant mag ik niet te lang spelen, want de aflevering moet nog op z’n laatst aan het begin van de avond online staan, maar het moet ook weer niet te geforceerd overkomen. Ik moest voor mijn eigen gevoel op zoek naar een spel, waar ik vandaag en daarna ook serieus voor wilde gaan zitten. Met dat in het achterhoofd waren er twee kanshebbers. God Of War: Ragnarök en Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Je raadt het nooit! Het is die met de dikgedrukte letters geworden. Ik had de intro een paar weken geleden al gespeeld, maar ik ben gewoon vanaf het begin begonnen. Dat leek me het makkelijkste om er weer in te komen. Voorlopig vind ik het nog steeds geen superspel, maar ik zit in principe nog steeds redelijk aan het begin, dus het kan nog alle kanten op.

Na u, mevrouw.

Z’n gezicht komt me een beetje PS2-achtig op me over. I like it!

Goed advies. Meestal zitten die ook vol spel- en taalfouten, beloven ze dat ze naar je toe zullen komen, maar uiteindelijk zit er gewoon een vent achter die geld van je afhandig probeert te maken.

Maar ik wil déze kant op!

Wat!? Nu al zo’n grote? Maar ik ben nog maar net begonnen!

Bedankt voor het compliment, baas. Misschien blijf ik wel verder spelen.

Lavalera

“Geloof het of niet. Het wordt een jrpg loze week deze week. We beginnen met het mooie The Quarry. Een verhalende horror game waar je keuzes het verloop van het verhaal bepalen. Het voelt een beetje als een jaren 90 tiener horror game. En als dat je ding is, is dit een prachtig en vermakelijk spel. Bovendien ziet het er nog een keer erg goed uit ook.”

Toen ik las dat er geen JRPG’s op het programma stonden, verslikte ik me bijna in mijn eten. Maarmaarmaarmaarwatmoetenwedanvandaag? Ik bleek me geen zorgen te hoeven maken, want er was genoeg om te zien.

Die PSA video’s vind ik erg grappig.

Die ziet eruit alsof ze net een lik an de bek heeft gehad.

En daarom zou ik nooit een vriendin met teveel plamuur willen.

Hackett klinkt al gevaarlijk.

NOPE!

“Nadat de The Quarry klaar was ben ik begonnen aan het volgende verhalende horror spel. The Walking Dead Season One. Net zoals The Quarry beïnvloeden de keuzes het verhaal. Het is heerlijk relaxt om te spelen maar intussen heb je ook het horror sfeertje zoals dat hoort in dit soort games.”

Volgens mij heb ik hier wel eens een demo van gespeeld, ofzo. De cartoony stijl vind ik altijd wel mooi.

Step away from my Gran Torino!

Die heeft een lekker hapje geroken.

Marvel’s Midnight Suns. Het grappige is dat dit spel nooit echt op mijn radar heeft gestaan. Ook al vind ik Marvel cool, het idee van een strategische rpg deed me niet veel. Toen kwam ik er achter dat het ook grotendeels een social rpg is. Het spel draait namelijk om het bouwen van banden tussen de hoofd persoon The Hunter en de Marvel karakters zodat je sterker wordt in battles. Je krijgt dialoog opties waardoor je vriendschap omhoog kan gaan, je krijgt mogelijkheden om events te doen met de helden. Zo sta je het ene moment te schilderen met blade en het volgende moment hang je bij het zwembad met Captain Marvel. Daarnaast heb je ook nog resources die je kan verzamelen of krijgt voor de battles waar je cosmetics mee kan unlocken. Naast het uiterlijk van je karakter en de helden kan je ook de kamer van je karakter aanpassen door upgrades te kopen. De missies doe je tussendoor en werkt aan de hand van het spelen van kaarten. Elke beurt trek je kaarten die je kan spelen totdat je punten op zijn. Een interessant principe. Het spel heeft me enorm verbaasd hoe goed het is en ik vind het nog leuker dan ik al dacht.”

Bij mij staat het nog steeds niet op de radar, maar ik vond het er wel leuk uitzien in de trailers. Het zou gebaseerd zijn op Midnight Sons, maar dat ken ik verder niet. Maar misschien dat de foto’s mij of iemand anders kunnen overtuigen om het toch een kans te geven.

Diablo IV ziet er toch best wel weer tof uit.

Hier zien we twee Marvel cosplayers op weg naar de San Diego Comic Con.

En ja hoor! Ondanks dat er geen anime waifu’s voorbij komen deze week, heeft-ie toch weer aan me gedacht. Rwoawrrr!

Ik vraag me wel eens af of Carol niet gewoon Ms. Marvel had moeten blijven. Toen had ze een leuker karakter, heb ik weleens het idee.

Oh nee, de RoboCop game heeft het uiterlijk van de reboot.

Ok, true story! Toen The Hunter werd geïntroduceerd dacht ik dat het een karakter was dat ik nog niet kende. Uit Midnight Sons, ofzo. Nope, helaas. Het personage was voor het spel gemaakt, maar omdat je altijd alleen de vrouwelijke variant zag, leek het me nog wel een toffe, die je misschien in de comics terug zou kunnen zien komen. Helaas, The Hunter is fully customisable, dus die zul je daarin denk ik niet gaan zien.

Dat gebeurt mij nou ook altijd als ik een verkeerde afslag neem op de A28…

En ik dacht dat Audi- en BMW-rijders erg waren…

Ik had hier wel een gevatte comment voor bedacht, maar als ik gecanceld wordt door de #MeToo beweging, dan is dat meteen het einde van Screenshot Sunday en dat willen we niet. (toch…?)

Let’s just put a happy little tree right over here…

En dat was ‘m voor de eerste van het jaar. Dat er nog vele mogen volgen. Zie jij dat ook graag gebeuren, maak dan tijdens het spelen af en toe een screenshot en stuur ze hierheen. Alvast bedankt en tot de volgende!

Wist je dat…?

Ik er nu net pas achter kom dat ik tóch per ongeluk 2022 in de intro heb geschreven?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Crisis core staat hoog op mijn lijst om te gaan spelen. Ik heb tot nu alleen FF7 (de oude) gespeeld en wil graag FF7R ook spelen. Ik heb ook even getwijfeld om Crisis Core ipv Marvel te kopen. Maar ik wil Crisis Core en FF7R in tandem spelen. Echter mijn game schema heeft de komende maanden geen ruimte voor 2 spellen achter elkaar dus daarom heb ik maar Marvel gekozen.
Dat is ook de reden dat ik even JRPG vrij ben. Ik wacht tot Persona 4 komt in gamepass op 20-01, dus speel korte spellen op de Xbox tot die tijd. Na Persona 4 is Like a Dragon Ishin een maandje later en op de Playstation is Hogwarts Legacy op 07-02 (heb de deluxe editie gepreordered). Dus mijn schema is vol de komende maanden haha.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik val van mijn stoel af als ik de prijzen zie van P3 en P3FES. 150 euro bij de Nedgame. Dat is wel een beetje het nadeel als je wat meer niche oude spellen fysiek wil hebben. Daarom ben ik wel blij dat er veel spellen met een remaster/remake worden uitgebracht dat geeft mij toch de kans om oude spellen te herspelen zonder een oude console te kopen en een bak aan geld voor de spellen te betalen haha.
Van wat ik hoor van de Persona fans is P4 golden ongeveer net zo goed als P5. Het zal niet zo gepolijst zijn omdat het een remaster is, maar het verhaal schijnt beter te zijn in P4. Dus ik ben benieuwd wat het is.

coola
1 jaar geleden

Aangezien ik druk bezig ben met m’n jaarlijkse AC playthrough , die ik dit jaar ook opneem zodat ik het op mijn youtube channel kan zetten heb ik weinig tijd om screenshots van games te maken (het zal overigens niet lang meer duren voor m’n eerste video online staat).

Maar ik heb de laatste paar dagen van 2022 toch nog twee games gespeeld waar ik wel een screenshot van heb gemaakt

comment image

No comment overigens 😛

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Één van mijn meest favoriete games ooit. Nu zovaak gespeeld dat ik de game in 3 uur uitspeel, de puzzels ken ik nu letterlijk uit mijn hoofd.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Welk spel is dit? Ik herken de onderste wel als Grim Fandango. Maar uit het bovenste screenshot kan ik zo niet halen welk spel het is

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Star Wars Jedi: Fallen Order

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nadat coola het zei zag ik het pas. Moest inzoomen om Cal te vinden. Die had ik nog niet gezien haha. Maar die heb ik wel gespeeld op gamepass. Voelde enorm als een tomb raider spel gecombineerd met een souls like combat, alleen wel een stukje makkelijker haha. Was ene prima game.

coola
1 jaar geleden

Aangezien ik druk bezig ben met m’n jaarlijkse AC playthrough , die ik dit jaar ook opneem zodat ik het op mijn youtube channel kan zetten heb ik weinig tijd om screenshots van games te maken (het zal overigens niet lang meer duren voor m’n eerste video online staat).

Maar ik heb de laatste 3 dagen van 2022 toch nog twee games gespeeld waar ik wel een screenshot van heb gemaakt

comment image

No comment overigens 😛

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door coola

Review: Call of Duty: Black Ops DS

Musical Monday: Kensington – Rivals